Egzaktno ćemo svi da se pelcujemo, inače nema mrdanja. To govoriš cijelo vrijeme. I sada ja lažem.Lao Ce wrote: ↑28/11/2020 08:46Ti si tu samo da provociraš. Mnogo šta je ovdje objašnjeno 'egzaktno', u obliku najednostavnijih moždanih i mentalnih operacija sabiranja i računice. Druga je stvar što si izabrao da provociraš i što se iz nekog razloga ne prima kod tebe ili kod vas. Mislite na vašu djecu ako već ne mislite sami na sebe.
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- GAU8
#2251 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2252 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Malo ovako, malo onako. Ko da je to ovim spajzovima ikad bio problem.
-
adsubzero
#2253 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nidje veze slika. Ovo se nikada nece desiti da ti u stan neko dolazi da provjerava koliko ljudi ima. Sve mjere se odnose na JAVNA MJESTA. Ako se ovo sa slike ikada desi i sam cu da stanem u grupu za protest.
Ali ovo je naprosto slippery slope argument i tu je da trenutnu situaciju predstavi gorom jer to kao vodi jos gorim stvarima. Nidje veze...
- GAU8
#2254 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Naravno, ovo je figurativno naslikano. To se sve preko GSM, 5G Bluetooth i NFC tehnologija uprati. U nedoumici aktivira mikrofon i kameru na telefonu i nema dvojbe oko toga je li prekršena mjera restrikcije. Dok kažeš keks skine ti 5 joja s kartice pa ti feštajadsubzero wrote: ↑28/11/2020 08:56Nidje veze slika. Ovo se nikada nece desiti da ti u stan neko dolazi da provjerava koliko ljudi ima. Sve mjere se odnose na JAVNA MJESTA. Ako se ovo sa slike ikada desi i sam cu da stanem u grupu za protest.
Ali ovo je naprosto slippery slope argument i tu je da trenutnu situaciju predstavi gorom jer to kao vodi jos gorim stvarima. Nidje veze...
Savjet svima koji misle svojom glavom da telefon ostave kući ili ga drže umotanog u aluminijsku foliju
- drag_gost
#2255 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
CTRL+ALT+DELETE otvara task manager i to samo ako si na Windowsu. Sigurno je da nema nikakvu referencu sa "Odjebi".vet wrote: ↑28/11/2020 08:50 Ukoliko se uzme u obzir činjenica da – PCR test nema nikakve veze s otkrivanjem virusa i infektivnih bolesti.
…i da – virus SARS 2 COV koji, navodno, uzrokuje kovid, nije nikada bio izolovan kao takav.
…a uz to da sam – kovid nije ništa opasniji od obične gripe.
…onda, bi moj odgovor na vakcinu i one koji stoje iza nje bio:
…
Za ostalo:
Joj, joj...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2256 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da je bar stavio alt+F4 pa hajd...
- GAU8
#2257 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jesu li se ikada zapitali šta se sve dešava kada kliknu na prihvati kolačiće... Vakcina je mala maca...drag_gost wrote: ↑28/11/2020 09:04CTRL+ALT+DELETE otvara task manager i to samo ako si na Windowsu. Sigurno je da nema nikakvu referencu sa "Odjebi".vet wrote: ↑28/11/2020 08:50 Ukoliko se uzme u obzir činjenica da – PCR test nema nikakve veze s otkrivanjem virusa i infektivnih bolesti.
…i da – virus SARS 2 COV koji, navodno, uzrokuje kovid, nije nikada bio izolovan kao takav.
…a uz to da sam – kovid nije ništa opasniji od obične gripe.
…onda, bi moj odgovor na vakcinu i one koji stoje iza nje bio:
…
Za ostalo:
Joj, joj...
- vet
#2258 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
U vezi s gornjim slučajem, mislim da nije bilo fer od policajca da ubroji psa i ćurku (u pečenom stanju) tako da je u prostoriji bilo 9 osoba a to je samo 3 više od dozvoljenog. Ali, odredba je – odredba! Čak i da je jedno bilo viška, svi koji su odgovorni, biće uredno kažnjeni u sklopu... korona-mahnitanja.adsubzero wrote: ↑28/11/2020 08:56Nidje veze slika. Ovo se nikada nece desiti da ti u stan neko dolazi da provjerava koliko ljudi ima. Sve mjere se odnose na JAVNA MJESTA. Ako se ovo sa slike ikada desi i sam cu da stanem u grupu za protest.
A možda je sve ovo... u stvari... pandemija ludila a stvar nije očigledna jer smo svi zaraženi, manje više?!
...
- GAU8
#2259 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Otpor je uzalud. Ko bude uporan po pitanju ove nove vakcine, čipovi će se po potrebi dodavati u Antitetanus vakcinu. Obratite pažnju sljedeći put kad budete morali primati serum na promjer igle! I pamet u glavu.vet wrote: ↑28/11/2020 09:21U vezi s gornjim slučajem, mislim da nije bilo fer od policajca da ubroji psa i ćurku (u pečenom stanju) tako da je u prostoriji bilo 9 osoba a to je samo 3 više od dozvoljenog. Ali, odredba je – odredba! Čak i da je jedno bilo viška, svi koji su odgovorni, biće uredno kažnjeni u sklopu... korona-mahnitanja.adsubzero wrote: ↑28/11/2020 08:56Nidje veze slika. Ovo se nikada nece desiti da ti u stan neko dolazi da provjerava koliko ljudi ima. Sve mjere se odnose na JAVNA MJESTA. Ako se ovo sa slike ikada desi i sam cu da stanem u grupu za protest.
A možda je sve ovo... u stvari... pandemija ludila a stvar nije očigledna jer smo svi zaraženi, manje više?!
...
- vet
#2260 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Lako im je s nama.

Ajd, da vidimo, mogu li isto to uraditi – pravim ljudskim bićima koja, doduše, ne žive ovdje ali postoje - tamo negdje!?
...
- drag_gost
#2261 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Svaki put kada spomenes AI kao argument za ovakvu vrstu rasprave negdje u svijet jedan mikrocip se ugasi.
Last edited by drag_gost on 28/11/2020 09:50, edited 1 time in total.
- GAU8
#2262 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Glavu gore! Zašto imaš taj kompleks niže vrijednosti. Ne smije biti pravih i nepravih ljudskih bića.vet wrote: ↑28/11/2020 09:44Lako im je s nama.
Ajd, da vidimo, mogu li isto to uraditi – pravim ljudskim bićima koja, doduše, ne žive ovdje ali postoje - tamo negdje!?
...
-
adsubzero
#2263 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A gdje je socijalna distanca!?vet wrote: ↑28/11/2020 09:44Lako im je s nama.
...
- muhafuca
#2264 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Chmoljo wrote: ↑28/11/2020 08:35Draga napacena dusa. Pise po forumu gdje su mu sve dusmani ali se on opire. Gordo digao glavu i trpi udarce.
Je li vas stid vasih godina i vasih muda? Da odmah uzmete torbice i pocnete heklati?
Ovdje se trubi o istini, kao ne da se da se istina kaze. Kad vam se kaze neumotana istina, da ste dokone budale, koje ce kostati ljude i djecu njihovih zivota, onda vam se istina i ne dopada.
Nije problem sto si kotacic u masineriji koji ugrozava moj zivot i zivote mojih najmilijih, ali je problem jer su ti osjecaji povrijedjeni.
Jos mi ovdje drzi neke moralne lekcije.
E da je Saban ziv, kako bi ste svi u redu stajali za vakcinu i jos mu slet zbog toga pravili. Sa ovakvim stanjem svijesti, velike boginje bi jos bile aktuelna bolest i strahovali bi za svoje zivote. Sreca pa su glupani bar tada bili istekani iz struje.
ma jah jasno
i ja budala kontam proradit ce ti svjest
al da imas imalo obraza i svjesti ne bi na forumu zivio vec IRL
- Lao Ce
#2265 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
adsubzero wrote: ↑28/11/2020 08:56Nidje veze slika. Ovo se nikada nece desiti da ti u stan neko dolazi da provjerava koliko ljudi ima. Sve mjere se odnose na JAVNA MJESTA. Ako se ovo sa slike ikada desi i sam cu da stanem u grupu za protest.
Belgijska policija pokucaće na vrata za Božić kako bi sprovela pravila o koronavirusu...Belgijski ministrica unutrašnjih poslova Annelies Verlinden upozorila je svoje sunarodnike da će policija za Božić pokucati na vrata ako je potrebno da bi se sprovele mere korona virusa
„Ako je potrebno, na primer, ako bude puno buke, policija će pokucati na vrata“.
Verlinden je dodala da policija, međutim, neće pokušavati da nezakonito udje u domove ljudi, rekavši, kako kaže Le Soir: „Ulazak u domove nije prioritet. Niti zakon to dozvoljava".

Postoje naznake da bi se to moglo početi dešavati. Mi smo žabe koje se kuhaju u vodi i kojima se postepno ukidaju ljudske slobode. Nadam se da ćeš biti od riječi kada se ovo počne dešavati da ti policija bude ulazila u stan radi nekih kontrola. To je stvarnost koja se stvara, nažalost.
- GAU8
#2266 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Na žalost, za neke je represija jedini način da im se čip usadi u glavu.
- vet
#2267 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
U ovoj realnosti, glava se “čovjeku” podigne prema gore samo onda kad “onaj odozgo” to tako odluči i povuče odgovarajući konac:GAU8 wrote: ↑28/11/2020 09:48Glavu gore! Zašto imaš taj kompleks niže vrijednosti. Ne smije biti pravih i nepravih ljudskih bića.vet wrote: ↑28/11/2020 09:44Lako im je s nama.
...

...mada, neki kažu da je moguće presjeći konce i osloboditi se kontrole?! Valjda prvi korak podrazumijeva to da "čovjek" shvati da je kontrolisan?!
...
- drag_gost
#2268 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja jos uvijek cekam odgovore na pitanja postavljena na prosloj strani o ljudskom interfejsu.
- GAU8
#2269 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ako stvarno želiš da se "oslobodiš", prva stvar je da deaktiviraš sve korisničke account-e na svim socijalnim mrežama i servisima. Drugi korak je da se riješiš standardnog pametnog telefona ili nabacis neki siguran ROM.vet wrote: ↑28/11/2020 10:18U ovoj realnosti, glava se “čovjeku” podigne prema gore samo onda kad “onaj odozgo” to tako odluči i povuče odgovarajući konac:GAU8 wrote: ↑28/11/2020 09:48Glavu gore! Zašto imaš taj kompleks niže vrijednosti. Ne smije biti pravih i nepravih ljudskih bića.vet wrote: ↑28/11/2020 09:44
Lako im je s nama.
...
...mada, neki kažu da je moguće presjeći konce i osloboditi se kontrole?! Valjda prvi korak podrazumijeva to da "čovjek" shvati da je kontrolisan?!
...
Sve drugo je presipanje iz šupljeg u prazno.
- GAU8
-
megaribi1
#2271 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ubacivanje čipova baš kroz vakcinu radi praćenja ljudi je idiotska ideja. I što bi uopšte izlagali ljude riziku da to začepi krvni sud, kada se pomisli da su današnji ljudi ovisni o mobilnim telefonima, koji se mogu pratiti, Facebook profili, Instagram slike, lične karte i kreditne kartice se mogu elektronski očitavati, svaki upakovani proizvod ima RFID tag da ga ne možeš uzeti iz samoposluge, na računu za naplatu garaže u tržnom centru već ti piše registarski broj auta, iako ga nisi otkucao. Međutim, stoji i da ova korona kriza vodi dalje prema društvu gdje se ljudi prate iz koraka u korak. U Moskvi su, npr. instalirali 400 kamera sa prepoznavanjem lica da jave vlastima ako je neko pod izolacijom izašao iz kuće makar i na nekoliko minuta.
-
adsubzero
#2272 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
"If there is a lot of noise..."Lao Ce wrote: ↑28/11/2020 10:11adsubzero wrote: ↑28/11/2020 08:56Nidje veze slika. Ovo se nikada nece desiti da ti u stan neko dolazi da provjerava koliko ljudi ima. Sve mjere se odnose na JAVNA MJESTA. Ako se ovo sa slike ikada desi i sam cu da stanem u grupu za protest.
Ali ovo je naprosto slippery slope argument i tu je da trenutnu situaciju predstavi gorom jer to kao vodi jos gorim stvarima. Nidje veze...Belgijska policija pokucaće na vrata za Božić kako bi sprovela pravila o koronavirusu...Belgijski ministrica unutrašnjih poslova Annelies Verlinden upozorila je svoje sunarodnike da će policija za Božić pokucati na vrata ako je potrebno da bi se sprovele mere korona virusa
„Ako je potrebno, na primer, ako bude puno buke, policija će pokucati na vrata“.
Verlinden je dodala da policija, međutim, neće pokušavati da nezakonito udje u domove ljudi, rekavši, kako kaže Le Soir: „Ulazak u domove nije prioritet. Niti zakon to dozvoljava".
Postoje naznake da bi se to moglo početi dešavati. Mi smo žabe koje se kuhaju u vodi i kojima se postepno ukidaju ljudske slobode. Nadam se da ćeš biti od riječi kada se ovo počne dešavati da ti policija bude ulazila u stan radi nekih kontrola. To je stvarnost koja se stvara, nažalost.
Svakako bez naloga ne moze uci osim ako dozvolis, sto je sasvim razumna stvar.
- Lao Ce
#2273 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da vas malo podsjetim na post koji svi vi zaobilazite i konstantno trolate temu. Može vam se, pošto su mediji i njihove sluge na strani vas.
No successful and effective vaccine has ever been developed against any previous coronavirus!
- GAU8
#2274 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Tvojom "logikom" bismo i dalje trebali živjeti u pećinama...
-
splinter
#2275 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Iako me često pomeneš u negativnom kontekstu ovdje na forumu evo ti dokaz da ja pišem samo snagom argumenta.
Da, to je tačno. Do sada nije razvijena efikasna vakcina protiv HCoV virusa ( humani Coronavirusi ) ali ni kod životinja (jako izražene nus pojave)
Da si pratio temu od početka znao bi da sam ja još prije pola godine izrazio sumnju i bio pomalo skeptičan po pitanju razvoja cijepiva, prije sve u nekom kraćem vremenskom periodu i po skraćenoj proceduri.
Naravno to ne znači da se vremenom koliko toliko efikasno cijepivo ne može razviti. Ali ne znam koliko su trenutno dostupna cijepiva efikasna i sigurna.
Bez obzira na sve na razvoju cijepiva treba ustrajati samo kažem ne znam koliko su ubrzane procedure put kojim treba ići.