Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nadjes stariji auto poput audija nekog,a da ima stalni 4x4 i torsen ili helical lsd i isto ce da ide..sta je sa subaruom,pokusat cu iskopat slike gdje je sve forester stari isao
Evolution_IV wrote: ↑28/11/2020 09:45
Znas da se djelimicno zajebavao??
Nadjes stariji auto poput audija nekog,a da ima stalni 4x4 i torsen ili helical lsd i isto ce da ide..sta je sa subaruom,pokusat cu iskopat slike gdje je sve forester stari isao
STARx wrote: ↑27/11/2020 23:22
Svakakav vid smetljarluka je kod nas normalan. Najgore je kad ukazes na to napadne te, nije ti dosao za to nego za ovo, a ne mozes mu objasniti da je vezano. Ovjes kod mercedesa je osjetljiv i definitivno treba pismeniji pristup, ostala vozila nisam radio ali po prici @Aldin vidim da je situacija ista i kod bmw-a, a pretpostavljam i kod pojedinih modela crajzlera, jeep..
Na E60 se dijelovi ovjesa stezu kad su optereceni.
Ovo zajebancija?
pa vidis li nacin pisanja
i to na slici bi trebao bit stalni 4x4 o kojem pricam,ovi on demand ni su ni blizu tome..
Kakva razlika bi mogla biti u tehnologiji izvedbe ovjesa pa da se kod Mercedesa mora pritegnuti pod sopstvenim opterećenjem a kod nekih ne bi moralo Zar ne važe pravila fizike i nalijeganja bez obzira na brand?
Da se određene stvari moraju uraditi pod opterećenjem koje čeka taj dio uopće nije novina, dosta struki ima slične primjere.
Nema sumnje u tu tvrdnju , nego mi nije jasno zašto to ne bi vrijedilo kod drugih proizvođača , to mi je niđe veze.
Ovo zajebancija?
pa vidis li nacin pisanja
i to na slici bi trebao bit stalni 4x4 o kojem pricam,ovi on demand ni su ni blizu tome..
Da se određene stvari moraju uraditi pod opterećenjem koje čeka taj dio uopće nije novina, dosta struki ima slične primjere.
Nema sumnje u tu tvrdnju , nego mi nije jasno zašto to ne bi vrijedilo kod drugih proizvođača , to mi je niđe veze.
Pa ni kod Merca ili BMW se ne steze ovjes pod opterecenjem kod svakog modela, to zavisi od konstrukcije. A, B klasa su drugacije od E klase, E46 I E60 ni blizu nije ovjes pa tako ni zahtjevi za montazu.
Pa ni kod Merca ili BMW se ne steze ovjes pod opterecenjem kod svakog modela, to zavisi od konstrukcije. A, B klasa su drugacije od E klase, E46 I E60 ni blizu nije ovjes pa tako ni zahtjevi za montazu.
ne znam zaista,na astri mijenjali jednom kugle i krajnice na 150 hiljada,sad je na 205 i nista jos nije otislo
naravno da nema sumnje,pa nissan GTR kad sastavljaju vjesanje,to rade na hidraulicnim dizalicama i replikuju tezinu auta da geometrija bude 99% tacna kad se karoserija zasarafi
Evolution_IV wrote: ↑28/11/2020 11:16
pa super eto i ja isto mogu tvrdit za subaru simetricni AWD
realno je da svaki auto sa 4x4 pogonom treba i dobre gume,inace dzaba sve
Ti mozes tvrditi samo na osnovu foruma i klipova sa youtube, kao i ja. Ovaj covjek tvrdi na osnovu licnog iskustva mehanicara i vozila koja su mu prosla kroz radnju.
P.S. Subaru ima zaista odlican pogon koji je u mnogo slucajeva ogranicen CVT mjenjacem.