Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#6026 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo nekako je pročepio nakon 5 ili 6 instalacije Blue thundera. 
- irac300
- irac300
#6028 Re: Kodi/XBMC Media centar
Neces pogrijesiti. Koristim ga vec dvije godine, uskoro stize i 4K. Rijetko koji boks mu moze parirati po pitanju streaminga. Pogotovu ovi jeftikaneri do 100 KM.
- PajaELdin
#6029 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nakav update mi je dosao, sad nemam nijedan kanal. Ne mogu da nadjem ko prije da mjenjam portale? Kako se to sada radi zna li neko? I sta je sada ovo COD?
- irac300
#6030 Re: Kodi/XBMC Media centar
IamPajaELdin wrote: ↑27/11/2020 13:50 Nakav update mi je dosao, sad nemam nijedan kanal. Ne mogu da nadjem ko prije da mjenjam portale? Kako se to sada radi zna li neko? I sta je sada ovo COD?
COD je Croatia on Demand add-on. Im'o si sve na prethodnim stranama, al' mrsko čitati.
Edit
Ne dozvoljava mi video sa FB kako se generisu portali.
- PajaELdin
#6031 Re: Kodi/XBMC Media centar
Irac sorry brate, znam koliko se dajes na ovoj temi da bi pomogao ljudima oko Kodia. Ako neko drugi zna kako podesiti portale, bio bi zahvalan. A tebi hvala na kub.irac300 wrote: ↑27/11/2020 13:57IamPajaELdin wrote: ↑27/11/2020 13:50 Nakav update mi je dosao, sad nemam nijedan kanal. Ne mogu da nadjem ko prije da mjenjam portale? Kako se to sada radi zna li neko? I sta je sada ovo COD?
COD je Croatia on Demand add-on. Im'o si sve na prethodnim stranama, al' mrsko čitati.
Edit
Ne dozvoljava mi video sa FB kako se generisu portali.
- mufa1
#6032 Re: Kodi/XBMC Media centar
Klikneš "ažuriraj portal" i sve ce ti bit dalje jasno, ljudi su bas jednostavno napravili.
- irac300
#6033 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kliknes na generisi portal, onda odaberi opciju koji operativni sistem koristis. Android i windows su zajedno. Klikni na install i kada instalira, OK. Ponovo pokrenes BT i sacekaj da vidis hoce li ucitati kanale. Ako izbaci gresku, ponovi proceduru dok ne nadjes portal koji radi. Nekada ce ti ucitati kanale, ali nece ih pokrenuti. Nemoj odmah generisati novi portal, nego pricekaj 15-ak minuta ili pola sata, pa ponovo pokreni kanale, znaju proraditi. Eto, ne znam kako da ti pojednostavim vise bez videa.IamPajaELdin wrote: ↑27/11/2020 16:12Irac sorry brate, znam koliko se dajes na ovoj temi da bi pomogao ljudima oko Kodia. Ako neko drugi zna kako podesiti portale, bio bi zahvalan. A tebi hvala na kub.irac300 wrote: ↑27/11/2020 13:57IamPajaELdin wrote: ↑27/11/2020 13:50 Nakav update mi je dosao, sad nemam nijedan kanal. Ne mogu da nadjem ko prije da mjenjam portale? Kako se to sada radi zna li neko? I sta je sada ovo COD?
Edit
Ne dozvoljava mi video sa FB kako se generisu portali.![]()
-
zbunjola71sa
#6034 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac i ostali su pojasnili stranicu prije,za razliku od dosadasnjih podesavanja ovde moras da cekas malo duze ali se poslije ispati.
- typeOnegative
#6035 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam neko vrijeme koristio kodi pa da pitam.. Jel još uvijek burst najbolji za 4k,ili se promijenilo i to?
-
kakavdanakneiskustvu
#6036 Re: Kodi/XBMC Media centar
@irac je tito
- irac300
#6037 Re: Kodi/XBMC Media centar
I dalje je Elementum br. 1. Ima ih jos, ali sa Real Debridom, ali besplatno ne.typeOnegative wrote: ↑27/11/2020 17:38 Nisam neko vrijeme koristio kodi pa da pitam.. Jel još uvijek burst najbolji za 4k,ili se promijenilo i to?
- PajaELdin
#6038 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja se izvinjavam sto smaram, al ja ne mogu da nadjem da biram android, a inace koristim Mi Box S ne znam ima li to ikakve veze? Kad udjem generisi portale stoji mi sa lijeve strane portali, a sa desne zatvori. Nista ne kontam. 
Edit: Zanima me kako da gledam filmove u full HD-u ovdje sa prevodom naravno? Slabo oko Kodia znam, jedino sto sam instalirao ovaj BT zahvaljujuci ljudima na ovom forumu.
Edit: Zanima me kako da gledam filmove u full HD-u ovdje sa prevodom naravno? Slabo oko Kodia znam, jedino sto sam instalirao ovaj BT zahvaljujuci ljudima na ovom forumu.
- irac300
#6039 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa klikni na Portali, izbacit ce ti popis operativnih sistema. Onda odradi ono sto sam ti napisao ranije. Za filmove imas u BT Elementum. Klikni ispod njega na na elementum movise ili elementum tv shows (svejedno) i sacekaj da se instalira. To je to.IamPajaELdin wrote: ↑27/11/2020 17:53 Ja se izvinjavam sto smaram, al ja ne mogu da nadjem da biram android, a inace koristim Mi Box S ne znam ima li to ikakve veze? Kad udjem generisi portale stoji mi sa lijeve strane portali, a sa desne zatvori. Nista ne kontam.
-
gold'n'brown
#6040 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zna li neko koji je razlog da svaki kanal na ovom COD koji nadjem preko Search, kada pustim ide par minuta i stane i vrati me na search, pa ga ponovo moram naci i pustiti?
- REDDEVILS
#6041 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kako instalirati KODI na Fire Stick 4k 
- PlusSA
- REDDEVILS
#6043 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sa ofisl sajta

Hvala @PlusSA
- irac300
#6044 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo jedno fino objašnjenje od autora generatora portala u BT. Sve je fino pojašnjeno, kako, zašto...itd.
Jos jednom treba napomenuti da kada instalirate BlueThunder build 1.7 ukoliko zelite da vam PVR radi morate otvoriti opciju portal generator izabrati opciju portali pa vas tip uredjaja i nakon toga generisati portal. Ranije ste u buildu imali 10 portala, a sada je u ovom momentu u portal generatoru ogroman broj portala koji se pregleda menja itd. Server na svaka dva minuta generise novi portal a vas uredjaj taj portal preuzme kada kliknete na generisi portal. Kada je vas uredjaj preuzeo portal od generatora, trazi vam da izadjete iz kodija klikom na ok dugme. Kada udjete opet u kodi pvr lista krene da se ucitava, medjutim popup u donjem desnom uglu koji aktivira pvr na linuxima i libreelecu skloni prikaz ucitavanja pvr liste i tu mnogi pogrese i otvore pvr. Ja volim da vidim kako mi se pvr ucitava i moje resenje je da u tom momentu samo izadjem iz kodija i ponovo udjem... Kada sam opet usao u kodi sacekam da se pvr lepo ucita i otvorim listu sa kanalima. Ta lista u udarnim terminima ume cesto da ne radi (vidi se spisak kanala ali nece nista da se otvori) jer je u toku ta dva minuta koliko je taj portal prisutan previse ljudi generisalo. Kada se to desi imate dve opcije, jedna je da sacekate da nervozni kliknu opet generisi portal, a vama onda ostane lista koja radi kako treba ili da vi budete ti koji ce opet otici na generisi portal i da dobijete drugi. Van udarnih termina jako rano ujutru je vrlo lako doci do portala i ogromna je verovatnoca da cete biti sami na njemu. Mi svakodnevno proveravamo liste koje generator nudi i trudimo se da ih sto je vise moguce azuriramo. Liste koje idu kroz portal generator postaju svakim danom sve vece i samim tim generator ce svakim danom sve bolje raditi. S'obzirom da je relativno skoro bio update generator je bio zaposednut i samim tim mnogi korisnici su bili zajedno na istim listama sto je dovodilo do toga da liste prestanu da rade u udarnim terminima. Verujem da ce se vremenom svi rasporediti po listama zahvaljujuci ovom novom sistemu, a dotle bi trebalo da se svi strpe ukoliko u udarnom terminu ne mogu da dobiju portal od generatora. Znaci jos jednom da ponovim: Kada dobijete listu kanala na kojoj se ne pokrece ni jedan kanal to znaci da je to preopterecena lista i da je previse ljudi koristi u istom momentu, a kada otvorite pvr a tamo nema liste to znaci da ili portal nije dobar ili imate problem sa internet provajderom recimo nalazite se iza NAT-a pa ne mozete ucitati taj portal, u tom slucaju treba ponovo generisati. U generatoru ima listi koje mogu da funkcionisu i iza NAT-a, ali ih je dosta manje.
Jos jednom treba napomenuti da kada instalirate BlueThunder build 1.7 ukoliko zelite da vam PVR radi morate otvoriti opciju portal generator izabrati opciju portali pa vas tip uredjaja i nakon toga generisati portal. Ranije ste u buildu imali 10 portala, a sada je u ovom momentu u portal generatoru ogroman broj portala koji se pregleda menja itd. Server na svaka dva minuta generise novi portal a vas uredjaj taj portal preuzme kada kliknete na generisi portal. Kada je vas uredjaj preuzeo portal od generatora, trazi vam da izadjete iz kodija klikom na ok dugme. Kada udjete opet u kodi pvr lista krene da se ucitava, medjutim popup u donjem desnom uglu koji aktivira pvr na linuxima i libreelecu skloni prikaz ucitavanja pvr liste i tu mnogi pogrese i otvore pvr. Ja volim da vidim kako mi se pvr ucitava i moje resenje je da u tom momentu samo izadjem iz kodija i ponovo udjem... Kada sam opet usao u kodi sacekam da se pvr lepo ucita i otvorim listu sa kanalima. Ta lista u udarnim terminima ume cesto da ne radi (vidi se spisak kanala ali nece nista da se otvori) jer je u toku ta dva minuta koliko je taj portal prisutan previse ljudi generisalo. Kada se to desi imate dve opcije, jedna je da sacekate da nervozni kliknu opet generisi portal, a vama onda ostane lista koja radi kako treba ili da vi budete ti koji ce opet otici na generisi portal i da dobijete drugi. Van udarnih termina jako rano ujutru je vrlo lako doci do portala i ogromna je verovatnoca da cete biti sami na njemu. Mi svakodnevno proveravamo liste koje generator nudi i trudimo se da ih sto je vise moguce azuriramo. Liste koje idu kroz portal generator postaju svakim danom sve vece i samim tim generator ce svakim danom sve bolje raditi. S'obzirom da je relativno skoro bio update generator je bio zaposednut i samim tim mnogi korisnici su bili zajedno na istim listama sto je dovodilo do toga da liste prestanu da rade u udarnim terminima. Verujem da ce se vremenom svi rasporediti po listama zahvaljujuci ovom novom sistemu, a dotle bi trebalo da se svi strpe ukoliko u udarnom terminu ne mogu da dobiju portal od generatora. Znaci jos jednom da ponovim: Kada dobijete listu kanala na kojoj se ne pokrece ni jedan kanal to znaci da je to preopterecena lista i da je previse ljudi koristi u istom momentu, a kada otvorite pvr a tamo nema liste to znaci da ili portal nije dobar ili imate problem sa internet provajderom recimo nalazite se iza NAT-a pa ne mozete ucitati taj portal, u tom slucaju treba ponovo generisati. U generatoru ima listi koje mogu da funkcionisu i iza NAT-a, ali ih je dosta manje.
-
zoka0909
#6045 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala ti za sve što radiš na ovom portalu....veeeeeliki pozzz
- irac300
- vatrogasac
#6048 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sinoć mi na laptopu Elementum radio na čistom Kodiju, a na tv-u gdje je BT nije htio.
- BarbaDue
#6049 Re: Kodi/XBMC Media centar
Elementum radi ko doxa 
-
sasagrbic
#6050 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozdrav. Mene je na laptopu nešto zezala ona prethodna verzija blue thundera. Više nije radila nego što je radila. Kada je izašla ova nova verzija nije ni ona htjela da radi. Sve sam srušio, instalirao iz početka i sada sve radi.