Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
spinel_

#901 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

Kakve kontradiktornosti covjece :roll:
Prvo, kako ces dokazati da je tebe neko direktno zarazio?
Drugo, ako si ti vakcinisan kako ce te neko sto nije cijepljen zaraziti. Zar ti nisi "zasticen"?
I trece, kako ces ti dokazati da je neko dobio odredjeno oboljenje da sad ne nabrajam a da je za to krivac sto covjek nije cijepljen?
i cetvrto, jel to s vakcinisanjem sve ce bolesti nestati?
I peto, pogledaj prvo i cetvrto pitanje.
drag_gost

#902 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by drag_gost »

spinel_ wrote: 27/11/2020 10:16 Kakve kontradiktornosti covjece :roll:
Prvo, kako ces dokazati da je tebe neko direktno zarazio?
Drugo, ako si ti vakcinisan kako ce te neko sto nije cijepljen zaraziti. Zar ti nisi "zasticen"?
I trece, kako ces ti dokazati da je neko dobio odredjeno oboljenje da sad ne nabrajam a da je za to krivac sto covjek nije cijepljen?
i cetvrto, jel to s vakcinisanjem sve ce bolesti nestati?
I peto, pogledaj prvo i cetvrto pitanje.
Upravo tako, kontradiktornosti, jer je sama vasa (antiwaxeri) prica kontradiktorna.

Na to prvo imam i ja pitanje - kako ces dokazati da je vakcina stetna?
Drugo, mozda ces zaraziti nekoga ko nije cijepljen, ta osoba nije zasticena vakcinom.
Trece, ako vec neces da se vakcinises, moras podnijeti odgovornost da mozees da zarazis nekoga. Ili samo o sebi brines? I to jako lose.
Cetvrto, ne, bice iskorjenjene bolesti na koje se vakcinises. Citaj: variola.
I peto, pogledaj prvo i cetvrto.
spinel_

#903 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

1. nemam ja sta da dokazujem. onaj ko je primi nek dokazuje da nije stetna i da nije imao nuspojave
2. taj ko nije cijepljen ima iste "odgovornosti" kao i onaj sto ga je zarazio
3. ne moram ja nikome podnositi odgovornost. virusa NIKAD nece nestati i valjda bi trebalo da bude jasno da vakcinom nisi time rijesio problem, pa sad mozes da radis sta ti je qrc ceif. Ako mislim da si rijesio, bujrum onda nemas se vise cega cuvati i jacati imunitet i svoj organizam. Jaca je jedna vakcina nego ishrana, zdrav zivot i dodaci (vit, min, amino) zar ne?
4. da, inace nas narod i cijeli svijet se godinama muci s variolom :roll:
5. i sta je s gripom, h1n1, svinjskom, pticijom? sta te briga, krhnut ces neprovjerenu vakcinu za sve (5u1).
drag_gost

#904 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by drag_gost »

spinel_ wrote: 27/11/2020 11:16 1. nemam ja sta da dokazujem. onaj ko je primi nek dokazuje da nije stetna i da nije imao nuspojave
2. taj ko nije cijepljen ima iste "odgovornosti" kao i onaj sto ga je zarazio
3. ne moram ja nikome podnositi odgovornost. virusa NIKAD nece nestati i valjda bi trebalo da bude jasno da vakcinom nisi time rijesio problem, pa sad mozes da radis sta ti je qrc ceif. Ako mislim da si rijesio, bujrum onda nemas se vise cega cuvati i jacati imunitet i svoj organizam. Jaca je jedna vakcina nego ishrana, zdrav zivot i dodaci (vit, min, amino) zar ne?
4. da, inace nas narod i cijeli svijet se godinama muci s variolom :roll:
5. i sta je s gripom, h1n1, svinjskom, pticijom? sta te briga, krhnut ces neprovjerenu vakcinu za sve (5u1).
1. Kako nemas sta da dokazujes, a tvrdis da je vakcina stetna? Samim tim utices na necije misljenje i neko mozda nece zbog toga vakcinisati svoje dijete. Pa kada se pojave morbile za glavu cemo se hvatati. Nije da nismo vec jednom.
2. Pa taj neko mozda ceka da bude cijepljen, i ovaj ga zarazi. Naravno da nije ista odgovornost.
3. Naravno da moras podnositi odgovornost, ne zbog sebe i svoje eventualne bolesti, nego zbog toga sto mozes zaraziti druge. Primjer: ili hodas bez maske po gradu? Naravno da ne, jer MORAS podnijeti odgovornost.
4. Variolom se nas narod i cijeli svijet mucio stoljecima. I sta mislis sta je iskorijenilo variolu? Pogadjaj jednom. Mozes i dva puta.
5. Citaj pod 4.
spinel_

#905 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

1. nisam ja nigdje tvrdio da je vakcina stetna, samo sam za to da bude na dobrovoljnoj osnovi kao i za ostale viruse sto jeste. I opet smo imali i opet cemo imati sezonu raznih virusa. Toga nikad nece nestati, a ti vjeruj da ce vakcina sve rijesiti
2. "bildaj" i jacaj organizam i imunitet, a manje razmisljaj o toj nekoj spasonosnoj vakcini. Time smanjujes mogucnost za neke komplikacije. Uostalom, zar nisi i ti bio do sada uzrocnik da nekome preneses svoj virus ili ti od nekoga pokupis? ili si mozda cuo za to. I sta se desilo na kraju?
3. odgovoreno pod 2. samo bih dodao, da ce brnjice vjerovatno i dalje biti obavezne i pored vakcine. pa bujrum, ljeti ih je bas fino nositi
4. jel vakcina? haj bas mi je drago, jer u tom slucaju vakcina i jeste imala smisla. Danas, vakcina je NAJMANJI problem.
5. da, opet vakcina. ja ti opet kazem. Vakcinisat ce se a organizam i imunitet time neces ojacati, pa ti bujrum. Nemam nista protiv.
GAU8

#906 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by GAU8 »

adsubzero wrote: 27/11/2020 09:54
GAU8 wrote: 27/11/2020 09:24
Hoce li pacijent potpisati da nece kriviti nikog osim sebe ako se razboli od bolesti za koju je odbio primiti vakcinu.

Uz prava ide odgovornost i obaveze.
Ja bih ovo malo popravio:

Hoce li pacijent potpisati da se nece lijeciti u domu zdravlja ako se razboli od bolesti za koju je odbio primiti vakcinu
To vec ne moze, ipak smo civilizirano drustvo... pomoc ne smije biti uskracena, samo taj "pametnica" nema pravo da nekog tuzi jer se razbolio od bolesti koja ne postoji...
bunk

#907 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by bunk »

Uveo bih obaveznu vakcinaciju.
I to zavrsio za mjesec dana.
I nema "necu".Kako se vrsila imunizacija u bivsoj yu?
Ako treba javljam se dobrovoljno prvi u BiH da na tv primim vakcinu koja se bude koristila na Zapadu (Njemacka,SAD).
Yebes vise i ovi psihozu.
spinel_

#908 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

Opet vi kontrirate po svom :roll: Ko je rekao da virus NE POSTOJI?
Virus postoji, i ako treba da ga svi pokupimo dobro bi mozda i bilo.
adsubzero

#909 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by adsubzero »

GAU8 wrote: 27/11/2020 12:00
adsubzero wrote: 27/11/2020 09:54
GAU8 wrote: 27/11/2020 09:24
Hoce li pacijent potpisati da nece kriviti nikog osim sebe ako se razboli od bolesti za koju je odbio primiti vakcinu.

Uz prava ide odgovornost i obaveze.
Ja bih ovo malo popravio:

Hoce li pacijent potpisati da se nece lijeciti u domu zdravlja ako se razboli od bolesti za koju je odbio primiti vakcinu
To vec ne moze, ipak smo civilizirano drustvo... pomoc ne smije biti uskracena, samo taj "pametnica" nema pravo da nekog tuzi jer se razbolio od bolesti koja ne postoji...
Pa nije to uskracivanje, nego neka se dobrovoljno odreknu, da ne opterecuju sistem
spinel_

#910 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

Taj "sistem" narocito u BiH je mnoge ljude ubio, neovisno od korone.
nosara

#911 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by nosara »

spinel_ wrote: 27/11/2020 13:14 Taj "sistem" narocito u BiH je mnoge ljude ubio, neovisno od korone.
To se moze zvati sistemom samo u ovoj vukojebini.
funeral blues

#912 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by funeral blues »

Ovi sa bildanjem imuniteta i vitaminima su mi najjači :)
Fizički gledano, čovjek je karina u smislu mogućnosti da kao takav preživljava ( vidi malo životinje koje hiberniraju kad je suša, led itd.). Jedini razlog zašto je čovjek dominantna vrsta i zašto živi danas 3 puta više nego prije nekoliko stotina godina (kada je samo jeo jabuke, kruške i druge vitamine :D ) je upravo - razum, racio, nauka. Vakcina je plod razuma da se shvati imunološki odgovor i genijalnosti da se preventivno djeluje na strana tijela. Uprošćeno, neko ima spremne hidrante, senzore na dim, prskalice i čeka prve naznake požara, a antivakser prvo pustiti da gori, pa kad vidi da ne ide, nazvace vatrogasce (otici doktoru). Eto, sve sam vam nacrtao :D
Mogy87

#913 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

funeral blues wrote: 27/11/2020 13:34 Ovi sa bildanjem imuniteta i vitaminima su mi najjači :)
Fizički gledano, čovjek je karina u smislu mogućnosti da kao takav preživljava ( vidi malo životinje koje hiberniraju kad je suša, led itd.). Jedini razlog zašto je čovjek dominantna vrsta i zašto živi danas 3 puta više nego prije nekoliko stotina godina (kada je samo jeo jabuke, kruške i druge vitamine :D ) je upravo - razum, racio, nauka. Vakcina je plod razuma da se shvati imunološki odgovor i genijalnosti da se preventivno djeluje na strana tijela. Uprošćeno, neko ima spremne hidrante, senzore na dim, prskalice i čeka prve naznake požara, a antivakser prvo pustiti da gori, pa kad vidi da ne ide, nazvace vatrogasce (otici doktoru). Eto, sve sam vam nacrtao :D
Bukvalno :thumbup:
Sta kaze samo vitamini, aminokiseline i teretana :mrgreen:
spinel_

#914 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

Naravno, vakcina prije svih, produzice zivot i ljudsku vrstu za 20 godina :thumbup:
Mogy87

#915 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 27/11/2020 13:43 Naravno, vakcina prije svih, produzice zivot i ljudsku vrstu za 20 godina :thumbup:
Bukvalno je tako. Samo je duze od 20 godina jer bolesti protiv kojih vakcinisemo najvise pogadjaju djecu.

Image
adsubzero

#916 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by adsubzero »

Mogy87 wrote: 27/11/2020 13:53
spinel_ wrote: 27/11/2020 13:43 Naravno, vakcina prije svih, produzice zivot i ljudsku vrstu za 20 godina :thumbup:
Bukvalno je tako. Samo je duze od 20 godina jer bolesti kojih vakcinisemo najvise pogadjaju djecu.

Image
Mislim da je besmisleno ovo isticati, jer ovi tipovi uvijek nadju nekakvu drugu poveznicu. Jer sve drugo je doprinijelo da se iskorijeni polio, samo vakcina nije...
spinel_

#917 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

Da, ali pricas o provjerenim vakcinama koje i ti i ja smo primili za vrijeme rodjenja i nakon toga do skolske dobi. To je drugo i to je ok.
Za covid, neka hvala.
Mogy87

#918 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 27/11/2020 13:57 Da, ali pricas o provjerenim vakcinama koje i ti i ja smo primili za vrijeme rodjenja i nakon toga do skolske dobi. To je drugo i to je ok.
Za covid, neka hvala.
:thumbup:
Koliko sam upratila, mlad si i zdrav, pa sve i da hoces vakcinu neces dobiti odmah.
Ja duboko vjerujem da kod nas nece biti obavezna.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#919 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

@Mogy87 hoce li nam doci do proljeca sta mislis? I hocemo li je smjeti kombinovati mi koji sad primimo vakcinu protiv gripe :hm:
Mogy87

#920 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

_BataZiv_0809 wrote: 27/11/2020 14:08 @Mogy87 hoce li nam doci do proljeca sta mislis? I hocemo li je smjeti kombinovati mi koji sad primimo vakcinu protiv gripe :hm:
Grah ne bacam, posebno ne s nasom administracijom :mrgreen: zaista ne znam, a najiskrenije se nadam da hoce.
Naravno, sve krovne zdravstvene organizacije preporucuju vakcinisanje protiv gripe iako ce u njihovim zemljama vakcina protiv COVIDA sigurno doci ranije. Jeste da je i ova protiv gripe dosla ranije, ali vise nego dovoljno vremena ce proci.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#921 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

Mogy87 wrote: 27/11/2020 14:12
_BataZiv_0809 wrote: 27/11/2020 14:08 @Mogy87 hoce li nam doci do proljeca sta mislis? I hocemo li je smjeti kombinovati mi koji sad primimo vakcinu protiv gripe :hm:
Grah ne bacam, posebno ne s nasom administracijom :mrgreen: zaista ne znam, a najiskrenije se nadam da hoce.
Naravno, sve krovne zdravstvene organizacije preporucuju vakcinisanje protiv gripe iako ce u njihovim zemljama vakcina protiv COVIDA sigurno doci ranije. Jeste da je i ova protiv gripe dosla ranije, ali vise nego dovoljno vremena ce proci.
Sastaju se glavesine sad u 14:00 u Doboju pa cemo vidjeti hoce li biti sta konkretno.
daddy-kool

#922 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by daddy-kool »

bunk wrote: 27/11/2020 12:02
Ako treba javljam se dobrovoljno prvi u BiH da na tv primim vakcinu koja se bude koristila na Zapadu (Njemacka,SAD).
:lol:

Ehej drugar, ne bih rekao da će kod nas uskoro doći neka od mRNA vakcina koje će biti odobrene u USA i Njemačkoj.
Nego spremi se za Oxfordsku ili rusku. :mrgreen:
RandomAndCasual

#923 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by RandomAndCasual »

:bih:
bunk wrote: 27/11/2020 12:02 Uveo bih obaveznu vakcinaciju.
I to zavrsio za mjesec dana.
I nema "necu".Kako se vrsila imunizacija u bivsoj yu?
Yebes vise i ovi psihozu.
U bivsoj Yu su drzavne firme pucale vakcine, i davale su se samo provjerene, istestirane i sigurne vakcine.

Sad bi ti nekog nasilno pelcovao kao pascad, na nesigurnu neprovjerenu i pozurenu vakcinu cisto da bi neko tamo ko drzi privatnu kompaniju mogao kupiti sebi jos dvje ili tri jahte i apartman u monaku.

E jesi pametan jbt
Last edited by RandomAndCasual on 27/11/2020 15:17, edited 1 time in total.
palermo

#924 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by palermo »

funeral blues wrote: 27/11/2020 13:34 Ovi sa bildanjem imuniteta i vitaminima su mi najjači :)
valahi, jesi.....baš izvaredan post :thumbup:
AmirBaa

#925 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by AmirBaa »

Joj sad cu ispasti antivaxer ali ovo mi je bas nekako smijesno :D "OXFORDSKO CJEPIVO
Dionice pale, kritike sve glasnije, stručnjak: ‘To cjepivo nikad neće biti odobreno u SAD-u‘"

Ovo najjeftinije i najlakse ga skladistiti, i odmah ne valja, nece biti odobreno :D
Locked