Izgubio emocije.
-
DZONPI
#1 Izgubio emocije.
Ljudi kako vi ali ja sam posto sto kazu ko panj.Ama bas nista me nemoze vise ni obradovat a ni rastuzit.Na poslu jedna zatrudnila svi skakucu drago im ja samo onako reda radi cestito.Pa da izvinite javili za tetku teze bolesna nekad bi se rasplako odma sad je reakcija u stilu sta ces takva sudbina.Cak mi je i najmladja cerka rekla halo slusas li ti mene polozila neki ispit ja ni habera tek kasnije ono ko o super ali i sam vidim da nit za cim patim nit se radujem.E sad dali ima to veze sa mojom proslocu jer sam se nagledo svasta od prokletog rata nasilja u porodici imo saobracajnu nesrecu bio ranjavan imo jednom nezgodu na jednoj kuci pao sa skele 2 srcana i neznam ni ja vise.Ko cito do kraja hvala mu ko nije razumio.Nekako sam sav u nekom sto bi rekli nebeskom svijetu.Tu sam a ko da nisam.
- bandit_mo
#2 Re: Izgubio emocije.
Možeš li se sjetiti trenutka kad si postao "ravna crta"? Ili kad si zadnji put osjetio emociju,m lošu ili dobru?DZONPI wrote: ↑26/11/2020 13:37 Ljudi kako vi ali ja sam posto sto kazu ko panj.Ama bas nista me nemoze vise ni obradovat a ni rastuzit.Na poslu jedna zatrudnila svi skakucu drago im ja samo onako reda radi cestito.Pa da izvinite javili za tetku teze bolesna nekad bi se rasplako odma sad je reakcija u stilu sta ces takva sudbina.Cak mi je i najmladja cerka rekla halo slusas li ti mene polozila neki ispit ja ni habera tek kasnije ono ko o super ali i sam vidim da nit za cim patim nit se radujem.E sad dali ima to veze sa mojom proslocu jer sam se nagledo svasta od prokletog rata nasilja u porodici imo saobracajnu nesrecu bio ranjavan imo jednom nezgodu na jednoj kuci pao sa skele 2 srcana i neznam ni ja vise.Ko cito do kraja hvala mu ko nije razumio.Nekako sam sav u nekom sto bi rekli nebeskom svijetu.Tu sam a ko da nisam.
- dobar osjecaj
-
hali gali halid
#4 Re: Izgubio emocije.
Ja za sebe umjesto panj kazem da sam kao hrast, no emotions...
-
demagog
#5 Re: Izgubio emocije.
Apatija - moze biti simptom depresije i jos nekih mentalnih poremecaja.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Apatija
https://www.healthline.com/health/apathy
https://hr.wikipedia.org/wiki/Apatija
https://www.healthline.com/health/apathy
- muha_sa
#6 Re: Izgubio emocije.
KoronaDZONPI wrote: ↑26/11/2020 13:37 Ljudi kako vi ali ja sam posto sto kazu ko panj.Ama bas nista me nemoze vise ni obradovat a ni rastuzit.Na poslu jedna zatrudnila svi skakucu drago im ja samo onako reda radi cestito.Pa da izvinite javili za tetku teze bolesna nekad bi se rasplako odma sad je reakcija u stilu sta ces takva sudbina.Cak mi je i najmladja cerka rekla halo slusas li ti mene polozila neki ispit ja ni habera tek kasnije ono ko o super ali i sam vidim da nit za cim patim nit se radujem.E sad dali ima to veze sa mojom proslocu jer sam se nagledo svasta od prokletog rata nasilja u porodici imo saobracajnu nesrecu bio ranjavan imo jednom nezgodu na jednoj kuci pao sa skele 2 srcana i neznam ni ja vise.Ko cito do kraja hvala mu ko nije razumio.Nekako sam sav u nekom sto bi rekli nebeskom svijetu.Tu sam a ko da nisam.
-
daario naharis
#7 Re: Izgubio emocije.
Opali sebi 2 samara, trzni se malo i ne budi slabic.DZONPI wrote: ↑26/11/2020 13:37 Ljudi kako vi ali ja sam posto sto kazu ko panj.Ama bas nista me nemoze vise ni obradovat a ni rastuzit.Na poslu jedna zatrudnila svi skakucu drago im ja samo onako reda radi cestito.Pa da izvinite javili za tetku teze bolesna nekad bi se rasplako odma sad je reakcija u stilu sta ces takva sudbina.Cak mi je i najmladja cerka rekla halo slusas li ti mene polozila neki ispit ja ni habera tek kasnije ono ko o super ali i sam vidim da nit za cim patim nit se radujem.E sad dali ima to veze sa mojom proslocu jer sam se nagledo svasta od prokletog rata nasilja u porodici imo saobracajnu nesrecu bio ranjavan imo jednom nezgodu na jednoj kuci pao sa skele 2 srcana i neznam ni ja vise.Ko cito do kraja hvala mu ko nije razumio.Nekako sam sav u nekom sto bi rekli nebeskom svijetu.Tu sam a ko da nisam.
-
Guadalajara
#8 Re: Izgubio emocije.
Umij se hladnom vodom 
-
toska
#9 Re: Izgubio emocije.
da li si se razočarao nešto u životu ili u nekoga ?
već su iznad naveli još neke mogućnosti, ali ne, to nije zdravo stanje čim si imao potrebu iznijeti ovdje.
već su iznad naveli još neke mogućnosti, ali ne, to nije zdravo stanje čim si imao potrebu iznijeti ovdje.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#10 Re: Izgubio emocije.
musko
koristi glavu; zensko, svoj krvni pritisak 
davno sam oguglo, na sve i svasta...
davno sam oguglo, na sve i svasta...
- problemnatravunu
#11 Re: Izgubio emocije.
Ako je po Baketovom, ovo (crveno) ti je uzrok svega....ti ljudi koji su ranjavani imaju posebne pogodnosti , samo se njemu javi, znaće već on !DZONPI wrote: ↑26/11/2020 13:37 Ljudi kako vi ali ja sam posto sto kazu ko panj.Ama bas nista me nemoze vise ni obradovat a ni rastuzit.Na poslu jedna zatrudnila svi skakucu drago im ja samo onako reda radi cestito.Pa da izvinite javili za tetku teze bolesna nekad bi se rasplako odma sad je reakcija u stilu sta ces takva sudbina.Cak mi je i najmladja cerka rekla halo slusas li ti mene polozila neki ispit ja ni habera tek kasnije ono ko o super ali i sam vidim da nit za cim patim nit se radujem.E sad dali ima to veze sa mojom proslocu jer sam se nagledo svasta od prokletog rata nasilja u porodici imo saobracajnu nesrecu bio ranjavan imo jednom nezgodu na jednoj kuci pao sa skele 2 srcana i neznam ni ja vise.Ko cito do kraja hvala mu ko nije razumio.Nekako sam sav u nekom sto bi rekli nebeskom svijetu.Tu sam a ko da nisam.
- muha_sa
#12 Re: Izgubio emocije.
lissaly_manny wrote: ↑27/11/2020 06:25ista sam ti taka / krepotina mrtvacka prava....DZONPI wrote: ↑26/11/2020 13:37 Ljudi kako vi ali ja sam posto sto kazu ko panj.Ama bas nista me nemoze vise ni obradovat a ni rastuzit.Na poslu jedna zatrudnila svi skakucu drago im ja samo onako reda radi cestito.Pa da izvinite javili za tetku teze bolesna nekad bi se rasplako odma sad je reakcija u stilu sta ces takva sudbina.Cak mi je i najmladja cerka rekla halo slusas li ti mene polozila neki ispit ja ni habera tek kasnije ono ko o super ali i sam vidim da nit za cim patim nit se radujem.E sad dali ima to veze sa mojom proslocu jer sam se nagledo svasta od prokletog rata nasilja u porodici imo saobracajnu nesrecu bio ranjavan imo jednom nezgodu na jednoj kuci pao sa skele 2 srcana i neznam ni ja vise.Ko cito do kraja hvala mu ko nije razumio.Nekako sam sav u nekom sto bi rekli nebeskom svijetu.Tu sam a ko da nisam.
raja se pokusala malo nasalit da ti viri rahmetli poster iz dzepa..... pa da ti ispricam anegdotu jednu
- Onomad kad su se mijenjale licne i vozacke za CIPSove bili tako redovi pa i dosta penzića medju njima i tako.
Elem guzva ono prava kad dodje jedan dido na salter i tako ono formalizuje zamjenu i daje staru licnu.
pita on onu salterusu:
- Je l' mlada trebal vama ta stara licna?
kae salterusa:
- Ne treba...
- Daj ka'e matere ti ne bacaj da imam za bandere.
Oplakala posta jedno 50 ljudi.....
Eto i budi mi dobar.
-
DZONPI
#13 Re: Izgubio emocije.
Ma ok znam da se kod nas sve baca na zajebanciju.Odgovor za forumasa kad sam zadnji put osjetio vid emocije.Pa kad sam imo saobracajni udes sa autobusom.Tad sam bio u soku srecom sa laksim povredama.E kad sam doso kuci i vidio 3 djece imam svi se skupili e tad me opalilo u smislu sekunda falila da poginem a onda vidis djecu ispred sebe a ti ziv i dobro proso.To je sto se sjecam.Ovim drugim da odgovorim umio sam se hladnom vodom opalio i malo jace samare ali ne boli a ni trjezni.Neznam vidjecu znam samo da negdje lebdim ali nemam pohma gdje u smislu tu sam ali me nema na mapi.
- Nekako s proljeća
#14 Re: Izgubio emocije.
Nabavi sebi psa ili mačku.
- jazzer
#15 Re: Izgubio emocije.
Cuj nabavi pasa ili macku? Pa lik ima troje djece. Cuko ili maca ce mu probuditi emocije i pokrenuti ga pored troje djece?
-
Milenkov buraz
#16 Re: Izgubio emocije.
Potraži profesionalni savjet, na forumu možeš samo dobiti zezanciju i podjebavanje. To je moje mišljenje.DZONPI wrote: ↑27/11/2020 07:52 Ma ok znam da se kod nas sve baca na zajebanciju.Odgovor za forumasa kad sam zadnji put osjetio vid emocije.Pa kad sam imo saobracajni udes sa autobusom.Tad sam bio u soku srecom sa laksim povredama.E kad sam doso kuci i vidio 3 djece imam svi se skupili e tad me opalilo u smislu sekunda falila da poginem a onda vidis djecu ispred sebe a ti ziv i dobro proso.To je sto se sjecam.Ovim drugim da odgovorim umio sam se hladnom vodom opalio i malo jace samare ali ne boli a ni trjezni.Neznam vidjecu znam samo da negdje lebdim ali nemam pohma gdje u smislu tu sam ali me nema na mapi.
- bandit_mo
#17 Re: Izgubio emocije.
Ne patim od depresije, no imam depresiven faze, i jedan od simptoma jest bezosjećajnost.DZONPI wrote: ↑27/11/2020 07:52 Ma ok znam da se kod nas sve baca na zajebanciju.Odgovor za forumasa kad sam zadnji put osjetio vid emocije.Pa kad sam imo saobracajni udes sa autobusom.Tad sam bio u soku srecom sa laksim povredama.E kad sam doso kuci i vidio 3 djece imam svi se skupili e tad me opalilo u smislu sekunda falila da poginem a onda vidis djecu ispred sebe a ti ziv i dobro proso.To je sto se sjecam.Ovim drugim da odgovorim umio sam se hladnom vodom opalio i malo jace samare ali ne boli a ni trjezni.Neznam vidjecu znam samo da negdje lebdim ali nemam pohma gdje u smislu tu sam ali me nema na mapi.
Ako ti to došlo naglo, možda je od traume od koje se nisi oporavio, odnosno nisi je prebolio nego zakopao.
Ako je postepeno, mislim da je neki vid depresivnog stanja. Vidi da li imaš još neke neobičajne simtpome (mene zna pratiti manje apetita, veća sklonost spavanju, smanjeno obavljanje osobne higijene, nered oko mene).
-
broj dva
#18 Re: Izgubio emocije.
Mozda bi ti dobro doslo sedmica-dvi u prirodi negdje, malo dusu ocistit i mozak filtrirat.DZONPI wrote: ↑27/11/2020 07:52 Ma ok znam da se kod nas sve baca na zajebanciju.Odgovor za forumasa kad sam zadnji put osjetio vid emocije.Pa kad sam imo saobracajni udes sa autobusom.Tad sam bio u soku srecom sa laksim povredama.E kad sam doso kuci i vidio 3 djece imam svi se skupili e tad me opalilo u smislu sekunda falila da poginem a onda vidis djecu ispred sebe a ti ziv i dobro proso.To je sto se sjecam.Ovim drugim da odgovorim umio sam se hladnom vodom opalio i malo jace samare ali ne boli a ni trjezni.Neznam vidjecu znam samo da negdje lebdim ali nemam pohma gdje u smislu tu sam ali me nema na mapi.
Ja se vazda cudim kako ima iko normalan kod nas, decenije stresa, losih vjesti, borbe za dostsojanstvo, za prezivljavanje...sve to ostavlja trag.
Sreto ti bilo, nadam se da ces se centrirat.
-
1Namcor
#19 Re: Izgubio emocije.
Isti sam takav. Ranije, nije mogla proci dzenaza ili neka druga nesreća da suzu ne pustim, ili da me makar emotivno ne uzdrma. U zadnje vrijeme ravna crta - niti me sta pogadja, niti raduje, totalna apatija...
E, sad, jesu l godine ili ova neka cjelokupna situacija ili nešto treće, nemam pojma... Mada, treba to posmatrati i sa pozitivne strane - manje emocija, manje stresa
Ja nesto kontam da bi mi najbolji lijek bio da se zaljubim u nekog
E, sad, jesu l godine ili ova neka cjelokupna situacija ili nešto treće, nemam pojma... Mada, treba to posmatrati i sa pozitivne strane - manje emocija, manje stresa
Ja nesto kontam da bi mi najbolji lijek bio da se zaljubim u nekog
-
DZONPI
#20 Re: Izgubio emocije.
Bio sam imo tretman ali nista.Gledam raja trci tamo vamo kupuju prave neke planove ja samo kazem hajte vi ja cu drugi put.Psiholog se vadi na ratno stanje ali ja mislim da nije to jer nemam trauma od tog sranja.Bii sam na planini ali kratko nema se puno vremena.Haj mu ga znaj mozda zasicenje rodni list.Cuo sam i onu borio si se za sviju da imaju sad se vise ne boris podigo sve na noge i mozak zasteko.Prije mi je plivanje pomagalo ali sad radi ove korone neidem.Hvala svima ipak sam pozitivan i kontam da ce ovo proc kako je i doslo.
- bandit_mo
#21 Re: Izgubio emocije.
Vidiš da ti godi i pomaže fizička aktivnost, što ima smisla radi lučenja hormona. Ako ne može plivanje, može trčanje, hodanje, biciklo..DZONPI wrote: ↑27/11/2020 12:56 Bio sam imo tretman ali nista.Gledam raja trci tamo vamo kupuju prave neke planove ja samo kazem hajte vi ja cu drugi put.Psiholog se vadi na ratno stanje ali ja mislim da nije to jer nemam trauma od tog sranja.Bii sam na planini ali kratko nema se puno vremena.Haj mu ga znaj mozda zasicenje rodni list.Cuo sam i onu borio si se za sviju da imaju sad se vise ne boris podigo sve na noge i mozak zasteko.Prije mi je plivanje pomagalo ali sad radi ove korone neidem.Hvala svima ipak sam pozitivan i kontam da ce ovo proc kako je i doslo.
Edit: Nije svaki psiholog dobar i neće ti svaki odgovarati. Ja sam imala iskustva sa 2 psihijatra i psihologom, nisam jednako reagirala na njih. Promjeni, probaj nekog drugog. Jedan tretman svakako nije dovoljan. Ako si u malom mjestu, puno njih nudi online opcije i razgovore telefonom. Ako je preskupo, u Domu zdravlja imaju cetri za psihološku pomoć. U Mostaru funconiraju bez uputnice.
-
moonca
#22 Re: Izgubio emocije.
...da, to sam i ja cula od zena... kad im djeca napuste kucu--skola, ili udaja.... osjecaju se 'izgublljeno' imaju puno vremena za sebe..ali ga ne znaju iskoristiti-- ne vide svrhu -..
..nadji sebi obaveza, ako ne plivanje..mozes setati s maskom...
-
155_mm
#23 Re: Izgubio emocije.
mislim da je ovo pogresno mjesto za takva pitanja. ali kad vec pitas. pored ovog sto su ti predlozili drugi forumasi ja bih dodao da pregledas probavni sistem.
prije nekoliko godina kod nekog doktora opste prakse vidjeh plakat u kojem reklamiraju preglede probavnog sistema. i tamo je stajalo izmedju ostalog i nesto u smislu da stomak vise naredjuje mozgu nego mozak stomaku. kao probavni sistem ima veci uticaj na psihu nego obratno.
ako imas bilo kakvih tegoba oko probavnog sistema (kronicno nadimanje i sl..) idi pa pregledaj. ko ce ga znati.
u svakom slucaju ti iskreno zelim da se vratis u normalu.
prije nekoliko godina kod nekog doktora opste prakse vidjeh plakat u kojem reklamiraju preglede probavnog sistema. i tamo je stajalo izmedju ostalog i nesto u smislu da stomak vise naredjuje mozgu nego mozak stomaku. kao probavni sistem ima veci uticaj na psihu nego obratno.
ako imas bilo kakvih tegoba oko probavnog sistema (kronicno nadimanje i sl..) idi pa pregledaj. ko ce ga znati.
u svakom slucaju ti iskreno zelim da se vratis u normalu.
- dječak sa šibicama
#24 Re: Izgubio emocije.
Klinicka depresija.
Neke tabletice ne bi bilo lose u dogovoru sa psihijatrom.
Neke tabletice ne bi bilo lose u dogovoru sa psihijatrom.
-
detroit-mercy
#25 Re: Izgubio emocije.
Nadji si svalerku, po mogucnosti mladju
ima da letis okolo ko golupcic