Jesam. Znači presložila ga prema šemi, pa vratila bios na fabričke, pa onda zadala xmp. Radi sve, na deklarisanim brzinama.
Doduše, procesor nije OC, žto mislim da i ne treba biti, TR 1950x na OC ljeti u Mostaru sedam Noctua ne bi ohladilo
Moderator: Benq
Jesam. Znači presložila ga prema šemi, pa vratila bios na fabričke, pa onda zadala xmp. Radi sve, na deklarisanim brzinama.
koliko Ibro za sleeve kablove, 24-pinski i 6/8 -pinski za grafičku? Može i u pp (kombinacija crna i tamno plava)iBroHardware wrote: ↑27/11/2020 09:13 Pozdrav svi,
odlucio sam napraviti malo BLACK BLACK Friday akcije za raju s foruma..
U toku dana ce biti par artikala koji ce biti po super povoljnim cijenama, pa ko prvi ugrabi
Krenut cemo sa ovim:
https://www.olx.ba/artikal/40520409/bla ... 2280-nvme/ - 150 KM!
Ukoliko ste zainteresovani, molim vas da se javite na OLX i napisete vase ime na forumu!
zaboravio odgovoritiaditon wrote: ↑27/11/2020 09:15koliko Ibro za sleeve kablove, 24-pinski i 6/8 -pinski za grafičku? Može i u pp (kombinacija crna i tamno plava)iBroHardware wrote: ↑27/11/2020 09:13 Pozdrav svi,
U toku dana ce biti par artikala koji ce biti po super povoljnim cijenama, pa ko prvi ugrabi
Krenut cemo sa ovim:
Ukoliko ste zainteresovani, molim vas da se javite na OLX i napisete vase ime na forumu!
E baš mi je drago, dakle svi smo se kutarisali
iBroHardware wrote: ↑27/11/2020 09:16 zaboravio odgovoriti
cijene za forumase:
Cijena za 30 cm 24pin ATX: 30 KM
Cijena za 30 cm 8pin ATX: 15 KM
Cijena za 30 cm 8pin PCIE: 15 KM
Cijena za 30 cm 6pin PCIE: 15 KM
Opa, Ibro, Bravo za akciju, sta imas jos na BF?iBroHardware wrote: ↑27/11/2020 09:13 Pozdrav svi,
Krenut cemo sa ovim:
Koji procesor i jel to idle ili pod opterećenjem
Voda jedino custom i to bas u rijetkim slucajevima ako bas imas potrebu za tim, ili uzivas kao hobi. Kod mene zrak uvijek ima prednost u odnosu na ova AOI rjesenjaAverus wrote: ↑27/11/2020 09:46 Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14
Prime95 full load, temperatura max. 55
Cinebench MT 4 passes, temperatura max 60
Cinebench ST 4 passes, temperatura max 60
Tačno mi je drago što sam se načekao da mi dođe bracket za ovu Noctuu, da vidim patnje sa Wraith Stealth "coolerom" i mogu uporediti.
Ovo je ludnica u odnosu na ono
Elem, malo ću se igrati sa undervoltanjem, čisto da vidim šta mogu postići. Samo kroz sinoćnje testove sam uspio dići efficiency sa 3.2 na 3.4
Fabrički boost clock je 4200mhz, a CTR je već bio krenuo i preko toga sa 1.244V, ali nisam više mogao gledati u monitor jer je to bilo u jedan iza ponoći. Danas ću opet CTR da angažujem, da probam skinuti koji stepen, a zadržati performanse.
Koliko sam ga skontao, ovaj novi CTR (1.1 beta) automatski prepozna ploču, procesor i sposobnosti, pa ponudi neke vrijednosti, tako da se ne moram ručno zajebavati kao u staroj verziji. Meni je podesio reference 4100mhz, a max. 4675mhz
Ne vjerujem da može toliko, a sve i da može - ne želim ga toliko forsirati. Radije da ostane 4200, ali da se manje grije![]()
Kakav ti je sample? Kod mene bronze, ne moze meda za overclock, a Alpenfohn Brocken 2 ga hladi momackiAverus wrote: ↑27/11/2020 09:46 Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14
Prime95 full load, temperatura max. 55
Cinebench MT 4 passes, temperatura max 60
Cinebench ST 4 passes, temperatura max 60
Tačno mi je drago što sam se načekao da mi dođe bracket za ovu Noctuu, da vidim patnje sa Wraith Stealth "coolerom" i mogu uporediti.
Ovo je ludnica u odnosu na ono
Elem, malo ću se igrati sa undervoltanjem, čisto da vidim šta mogu postići. Samo kroz sinoćnje testove sam uspio dići efficiency sa 3.2 na 3.4
Fabrički boost clock je 4200mhz, a CTR je već bio krenuo i preko toga sa 1.244V, ali nisam više mogao gledati u monitor jer je to bilo u jedan iza ponoći. Danas ću opet CTR da angažujem, da probam skinuti koji stepen, a zadržati performanse.
Koliko sam ga skontao, ovaj novi CTR (1.1 beta) automatski prepozna ploču, procesor i sposobnosti, pa ponudi neke vrijednosti, tako da se ne moram ručno zajebavati kao u staroj verziji. Meni je podesio reference 4100mhz, a max. 4675mhz
Ne vjerujem da može toliko, a sve i da može - ne želim ga toliko forsirati. Radije da ostane 4200, ali da se manje grije![]()

Evo i ja sam radio malo duži test, slična situacija tj CCX1 može na 4175, CCX može na 4225 uz 1244mV ili 125mVtypeOnegative wrote: ↑27/11/2020 12:34 I kod mene je silver sample.. CTR mi je dao 4200 MHz na 1.244V, na tom naponu drži i 4250 za CCX1, CCX2 je malo lošiji pa se ruši na tom clocku pa ga držim na 4225 Kako god, odlično kako je bilo u startu dok nisam skonto kako šta, default postavke su im za k.
@averus...Baš mi je drago da si riješio sve i da si zadovoljan.
Ma ja to gledam ovako: Nije bronza (najgori mogući), ja sretantypeOnegative wrote: ↑27/11/2020 13:24 tu je neki sweetspot, nema se šta više istraživati. Mislim, može i više, ali za 4300 i više traži puno više napona( 1.3+ V) tako da se to ne isplati. Temperatura raste u nebesa a ne dobijem ništa osim većeg rez u cinebenchu
btw čudi me da te nije zapao bolji primjerak jer si nedavno kupio . Vidim po bugu kod ljudi , noviji binovi proizv u ovoj godini idu na 4.5 - 4.6 GHz hladno na 1,25 V. jedan nasvirao svoj 4.8 GHz , ali kod njega je platinasti primjerak jbg, jedan jedini na forumu![]()