Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
RunnerX

#82726 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by RunnerX »

visuljak wrote: 26/11/2020 22:18 Nista od toga sve dok Covic drzi tuzilastvo sve sa Tadickom.
Predmet sa njegovim malverzacijama(oko vile i kredita) lezi u Beogradu i njime ga ucjenjuju tako da je Tegeltija najsitnija riba u svemu tome.
Čović će ga prvi pustiti niz vodu, a predmeta ima mnogo.
mayab

#82727 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Srđan Puhalo
@SrkiPuhalo
Braco Srbi, ako govor Dodika na zum konferenciji UN nece pogorsati polozaj @RSrpska to znaci da smo na dnu i da ne moze nize!!!
:lol: :lol:
Nike af1 white

#82728 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nike af1 white »

podrska presjeniku u zaustavljanju mirisa i okusa agdaskog zuluma u Bijeljini i Banja Luci .
ne daj se presjenice da vam agdaske horde potpomognute smogovitim teheranom izvuku sunce iz banja luke :| :| :|
Bascarsija1

#82729 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bascarsija1 »

... :)
Last edited by Bascarsija1 on 26/11/2020 23:38, edited 1 time in total.
Haris.ba

#82730 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Ocekujem Dodu sa sarafcigerom uskoro na Palama. :D
Bascarsija1

#82731 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bascarsija1 »

nenadivan wrote: 26/11/2020 21:47
Bascarsija1 wrote: 26/11/2020 19:56
nenadivan wrote: 26/11/2020 19:38

Jbg, je l vidis sad kako je bilo pogresno bjezati sa casova u skoli? Osim sto se ne bi sramotio ovakvim pravopisnim greskama, tvoji postovi bi imali i nekog smisla. Ovako mislim da ni sam ne znas sta si htio da kazes...
dobro mozda je ono sto sam ja objasnio bilo prekomplikovano za tebe ba da ti pojasnim:

NDH ubiju srbe ----> nema presude suda za genocid nad srbima ----> negiranje genocida = fasista (po tebi)
Srbi ubiju muslimane ----> sud presudio da je bio genocid ----> srbski narod nepriznaje genocid = nije fasista (po tebi)

Objasni ovu logiku ako mozes? Nisam ti ja kriv sto ti samo cirilicu i srbski znas.
Sta po meni? Gdje sam ja bilo sta rekao o tome? Kvotaj me ako tako nesto pise. Ti ovdje iznosis nebuloze. Izmedju ostalog ne postoje fasisticki narodi. Nepriznavanje genocida u Srebrenici jeste fasizam. Kao sto je i nepriznavanje genocida nad Srbima u ndh, ili nad muslimanima u Podrinju u IISR...
Tebi se ne moze nista objasniti. ne vrijedi to... vjerovatno si neki sda bot; osim sendvica, interesuje me kolika su vam druga primanja?
Pa dobro ako vecina srbskog naroda ne priznaje genocid nad muslimanima a slazemo se obadvojica da je to ponasanje fasisticko kako bi okarektarisao taj narod?
horkesh

#82732 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

Bascarsija1 wrote: 26/11/2020 23:08 ... :)
Što si to primanja editovao, pohvali se raji :)
Novi_Nick

#82733 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Novi_Nick »

muha_sa wrote: 26/11/2020 21:41
RunnerX wrote: 26/11/2020 21:38 Milorad je izgubio tlo pod nogama. Ne znam šta se iza brda valja, ali ne mogu vjerovati da je toliko glup da svaki dan po jednom puca sebi u nogu. Savjet bezbjednosti UN, Inzko, Banja Luka, Bijeljina... ide iz greške u grešku.
Traži i jedva ceka da ga nogiraju--da može na miru uživat u pokradenim milionima, jal na Kipru jal u macici Rusiji. Jebe se njemu za srpstvo i srbe.
Tacno!
visuljak

#82734 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by visuljak »

DOKTOR ĐOKANOVIĆ ZATRESAO MANJI BH. ENTITET: "Stvara se nova politika u RS i u toj novoj politici za Dodika nema mjesta"!

Strasno sa cime se mi borimo 25 god. Njima treba neko da bi smijenili Dodika i oni zasjeli u istu fotelju i radili iste stvari.
Njima smeta Dodik ali isto tako i drzava BiH.

i na kraju...
25 godina nakon Dejtona autor knjige "Od ideje do Dejtona" doktor Dragan Đokanović objašnjava da je za sve tri strane u BiH najbolje da budu razdvojene, sa preciznim dogovorima o ekonomiji, ali bez zajedničke politike.
Sve iste fekalije samo drugacije upakovane.
Bascarsija1

#82735 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bascarsija1 »

...
Last edited by Bascarsija1 on 27/11/2020 01:11, edited 1 time in total.
Bascarsija1

#82736 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bascarsija1 »

Bascarsija1 wrote: 27/11/2020 00:47
horkesh wrote: 27/11/2020 00:17
Bascarsija1 wrote: 26/11/2020 23:08 ... :)
Što si to primanja editovao, pohvali se raji :)
Predomislio se. Ko je vidio vidio :) . Ali moram priznat da me je malo izbacio iz takta sa svojim postom.
El_comadante

#82737 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by El_comadante »

visuljak wrote: 27/11/2020 00:29
DOKTOR ĐOKANOVIĆ ZATRESAO MANJI BH. ENTITET: "Stvara se nova politika u RS i u toj novoj politici za Dodika nema mjesta"!

Strasno sa cime se mi borimo 25 god. Njima treba neko da bi smijenili Dodika i oni zasjeli u istu fotelju i radili iste stvari.

i na kraju...
25 godina nakon Dejtona autor knjige "Od ideje do Dejtona" doktor Dragan Đokanović objašnjava da je za sve tri strane u BiH najbolje da budu razdvojene, sa preciznim dogovorima o ekonomiji, ali bez zajedničke politike.
baš tako. Dodik je najmanji problem, svi srpski političari isto misle.
Tesla Edison

#82738 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

El_comadante wrote: 27/11/2020 09:07

i na kraju...
Ja sam stava da se sve može dogovoriti uz uvažavanje i dijalog.

Šta je bilo do 2006. godine? Ustav smo haman promijenili, reforma odbrane, reforma valute, reforma policije haman pa završena bila, primljeni u Vijeće Evrope, na EU putu bili ispred Hrvatske i Srbije, Vlada RS-a na čelu sa SDS-om javno na RTRS-u priznala genocid te zatražila oprost i izrazila kajanje...

Dolaskom budale koju zanima samo lični interes, sve je palo u vodu. Nakon rata nikad nisam mogao ni pomisliti da ću navijati da SDS uđe u vlast na bilo kojem nivou ali sada navijam za to. Šta god se dešavalo u prošlosti, nakog genocida, opsade, rata,... opet se sa njima moglo dogovoriti. Sa ovom budalom nema dogovora.

Nemam ništa protiv RS-a da se razumijemo. Što se mene tiče, RS može postojati ali da vlast u RS-u uvažava Federaciju, da se takmičimo u ekonomiji, da ponovo priznaju da se desio genocid i da jasno i otvoreno kažu "Da bio je genocid, počinili su ih pojedinci kojih se odričemo", da poskidaju nazive ulica i ustanove po ratnim zločincima i da se okrenemo budućnosti. Takvu RS bi svako podržavao i od Bošnjaka i od Hrvata i od Međunarodne zajednice. RS kakvu Dodik pravi, ne podržava ni veliki dio srpskog naroda a da ne govorim o ostalim narodima i Međunarodnoj zajednici.
Point.

#82739 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

General War wrote: 26/11/2020 17:13
Point. wrote: 26/11/2020 17:10
LBVIEW wrote: 26/11/2020 17:07

Traktorijada nije genocid.
Ne treba saloncu puno da krene braniti četnike. Odmah ide neka smiješna kontra koja nema veze sa vezom. Al on je bio u ARBiH, jest isto ko što je i certifikovani nindža
..ili Mudzahedin...jbg sve je u ABiH bilo moguce.
Salonci i mudžahedini, isti qurac. Svi su radili ili rade kontra Bosne na svoj način.
El_comadante

#82740 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by El_comadante »

TESLA_EDISON wrote: 27/11/2020 09:16

i na kraju...

Šta je bilo do 2006. godine? Ustav smo haman promijenili, reforma odbrane, reforma valute, reforma policije haman pa završena bila, primljeni u Vijeće Evrope, na EU putu bili ispred Hrvatske i Srbije, Vlada RS-a na čelu sa SDS-om javno na RTRS-u priznala genocid te zatražila oprost i izrazila kajanje...

Dolaskom budale koju zanima samo lični interes, sve je palo u vodu. Nakon rata nikad nisam mogao ni pomisliti da ću navijati da SDS uđe u vlast na bilo kojem nivou ali sada navijam za to. Šta god se dešavalo u prošlosti, nakog genocida, opsade, rata,... opet se sa njima moglo dogovoriti. Sa ovom budalom nema dogovora.

Nemam ništa protiv RS-a da se razumijemo. Što se mene tiče, RS može postojati ali da vlast u RS-u uvažava Federaciju, da se takmičimo u ekonomiji, da ponovo priznaju da se desio genocid i da jasno i otvoreno kažu "Da bio je genocid, počinili su ih pojedinci kojih se odričemo", da poskidaju nazive ulica i ustanove po ratnim zločincima i da se okrenemo budućnosti. Takvu RS bi svako podržavao i od Bošnjaka i od Hrvata i od Međunarodne zajednice. RS kakvu Dodik pravi, ne podržava ni veliki dio srpskog naroda a da ne govorim o ostalim narodima i Međunarodnoj zajednici.
to i jest problem što nema dogovora. Pasoš, zastava, registracijske oznake itd. sve stranci nametnuli jer se nemožemo dogovoriti. evo imamo ogromnu administraciju možemo li smanjiti broje kantona? ne nedaju Hrvati i išla bi priča kako je to projekat da se Hrvati zeznu. mogu li se ukinuti entiteti radi smanjenja administracije? ne, odmah bi išla priča o centralizaciji BiH i bošnjačkoj hegemoniji. uzmi ove mladje političar. Stanivuković nepriznaje sudsku presudu i kaže nije bio genocid u Srebrenci. Trivička kaže čiča draža i on je za nju pozitivan lik.
milib988

#82741 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milib988 »

TESLA_EDISON wrote: 27/11/2020 09:16

i na kraju...

Same here, imam isto misljenje, da se fino iz RS-a kaze "ok, bio je genocid, jebiga, nismo svi isti, sorry, oprostite, zajebali su nas, ". Da se jednostavno stavi tacka na proslost. sta ja znam, ja mislim da bi se klima totalno promjenila u cijeloj drzavi. Kod Srba iz RS-a ime jedan problem, a to je, da zive u nekom svijetu i nekoj slici da su svi protiv njih. Ne znam, jako teska situacija, koja je na kraju krajeva lako moze rijesiti...
betametazon

#82742 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by betametazon »

i na kraju...
Tako je, malo kasno ali bitno je da se i mi oslobodimo te mistifikacije da su nas politicari (i to neki mali broj njih) kao nesto zavadili. Mozda su oni zamutili kasu ali imali smo svi mi vremena da se osvijstimo, da prihvatimo neke stvari, da promjeni o stavove.
Ioak, sve sto dans imamo na zvanicmoj politickoj sceni posljedica je onoga sto najveci dio srpskog obicnog naroda misli (a hvala Bogu pa ima izuzetaka, istina u rs-u prerijetkih).

Lakse je i nama artikulurati neki svoj stav i svoju politiku kad skinemo to breme potrebe za nekakvim opstenarodnim pomirenjem, sto se mene tice nikad se ne moramo pomiriti. Mozemo ali i ne moramo. Narocito ne pod svaku cijenu. Ali ne trositi uopste energiju na to.
Okrenuti se drugim stvarima. Pocistiti pred svojim vratima. Jebat mater domacim lopovima i izdajnicima.

Ali nikad i niposto i ni pod kojim uslovima im ne dati nezavisnost ili nekakvo razdruzivanje ili nesto slicno. To bi im bila posljednja i najveca nagrada na sve druge nagrade koje su dobili pocevsi od 92. Mi im ne smijemo dati nikakvu nagradu.
breuer

#82743 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by breuer »

ja sam za "zamrznuti konflikt" :D
betametazon

#82744 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by betametazon »

breuer wrote: 27/11/2020 09:35 ja sam za "zamrznuti konflikt" :D
Pa nazovi to tako ili kakogod, rahat patnja.
Ne moze nista na silu. Vrijeme radi protiv nekakvog pomirenja, djeca uce neku alternativnu istoriju, ko ce kome dokazivati sta je istina a sta ne.
Sve sto ti se ne svidja - to je laz, zavjera, podvala, nabacivanje lazne kolektivne odgovornosti i krivice i cao, rijesen problem, nije se desilo.
General War

#82745 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Point. wrote: 27/11/2020 09:21
Point. wrote: 26/11/2020 17:10
Ne treba saloncu puno da krene braniti četnike. Odmah ide neka smiješna kontra koja nema veze sa vezom. Al on je bio u ARBiH, jest isto ko što je i certifikovani nindža
Salonci i mudžahedini, isti qurac. Svi su radili ili rade kontra Bosne na svoj način.
Pa zato nam je i ovako jer svako moze nekoga prozvat kako mu je qurcu cejf a sve ko biva gradjani.
giovanni galli

#82746 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by giovanni galli »

A joj jeste naivni. Teško mi čitat života mi.
visuljak

#82747 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by visuljak »

milib988 wrote: 27/11/2020 09:28
Same here, imam isto misljenje, da se fino iz RS-a kaze "ok, bio je genocid, jebiga, nismo svi isti, sorry, oprostite, zajebali su nas, ". Da se jednostavno stavi tacka na proslost. sta ja znam, ja mislim da bi se klima totalno promjenila u cijeloj drzavi. Kod Srba iz RS-a ime jedan problem, a to je, da zive u nekom svijetu i nekoj slici da su svi protiv njih. Ne znam, jako teska situacija, koja je na kraju krajeva lako moze rijesiti...
Nema od toga nista.
Ljudima je ispran mozak. Zive ovdje a zagledani u Srbiju gdje ce po mome misljenju i zavrsiti ukoliko se ne otrijezne.
Sve rade protiv BiH, glume budale i zamajavaju sve nas.

Oni prvo trebaju da prihvate drzavu BiH kao svoju. Sudske presude se moraju postovati. Donijeti zakon o negiranju genocida i zlocina, zakon o zastavi i himni, zakon o zabrani djelovanja protiv drzave...i tek onda mislim da bi ova drzava prodisala i usla u neke okvire.
milib988

#82748 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milib988 »

visuljak wrote: 27/11/2020 10:59
Nema od toga nista.
Ljudima je ispran mozak. Zive ovdje a zagledani u Srbiju gdje ce po mome misljenju i zavrsiti ukoliko se ne otrijezne.

Oni prvo trebaju da prihvate drzavu BiH kao svoju. Sudske presude se moraju postovati. Donijeti zakon o negiranju genocida i zlocina, zakon o zastavi i himni, zakon o zabrani djelovanja protiv drzave...i tek onda mislim da bi ova drzava prodisala i usla u neke okvire.
Sta je onda rješenje? Pa vidis neku noc, kaze "Hajmo Inzko i Ja do Pala, da skinemo zajedno tablu"..Pa to mora da UNPROFOR sa vojskom da uradi, ne cudi me uopste da se nadje neka budala i zavitlja im kasikaru. Hausmajstor tog studentskog doma sigurno nece uradit.
milib988

#82749 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milib988 »

visuljak wrote: 27/11/2020 10:59
Nema od toga nista.

Mislis li na otcepljenje ili da ce toliko postat siromasni pa ce sami preselit se?
Point.

#82750 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

General War wrote: 27/11/2020 09:46
Point. wrote: 27/11/2020 09:21
Pa zato nam je i ovako jer svako moze nekoga prozvat kako mu je qurcu cejf a sve ko biva gradjani.
Ne prozivam ja zato što mi kurcu čejf, nego zato što su tvoji postovi salonski i logično zaključak je da si i ti salonac.
Locked