Kako stize do granice? Taksijem, autobusom, Wiz Air-om ..nije sigurno pjeske.vjeshalica wrote: ↑26/11/2020 15:23 Sirotilja marokanska...postena...uspio se cak do beograda dojebati bezbel legalno
Ilegalni migranti u BiH
-
meridiyan
#19426 Re: Ilegalni migranti u BiH
- vjeshalica
#19427 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pa kad je nasao nacin da iz Maroka dodje ovdje ilegalno sto ne bi imao svoje jajane da se prebaci dalje??? Dao bezbel pare i to je to...meridiyan wrote: ↑26/11/2020 15:36Kako stize do granice? Taksijem, autobusom, Wiz Air-om ..nije sigurno pjeske.vjeshalica wrote: ↑26/11/2020 15:23 Sirotilja marokanska...postena...uspio se cak do beograda dojebati bezbel legalno
- escobar__
#19428 Re: Ilegalni migranti u BiH
Šetaju se po zemljama regiona k'o da su im vlastita sela. Lagano ker ubio čovjeka u Sarajevu i odlepršao do Begeša.
-
meridiyan
#19429 Re: Ilegalni migranti u BiH
Dobro se bio udomio. Hebes kamp!vjeshalica wrote: ↑26/11/2020 15:44
Pa kad je nasao nacin da iz Maroka dodje ovdje ilegalno sto ne bi imao svoje jajane da se prebaci dalje??? Dao bezbel pare i to je to...
- vjeshalica
#19430 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pazi sad kad se jave i kazu nije bilo potrebe da razvaljuju vrata i uopste da provode nasilje nad njim. 
-
Nedzada
#19431 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ma nema šansi da je to taj lik.
Hajde neka mi neko proba objasniti kako bi uoošte naši mogli znati kako se zove i izgleda i kad bi kojim slučajem mogli to znati (a ne znaju) odakle im trag do beograda.
Hajde neka mi neko proba objasniti kako bi uoošte naši mogli znati kako se zove i izgleda i kad bi kojim slučajem mogli to znati (a ne znaju) odakle im trag do beograda.
- vjeshalica
#19432 Re: Ilegalni migranti u BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-koso ... /201127087
"Osumnjičenog je uhapsila prištinska policija u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju. Rezultat ovog i jučerašnjeg hapšenja jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanskke, odnosno, kosovske policije", dodao je Hadžiabdić"
"Osumnjičenog je uhapsila prištinska policija u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju. Rezultat ovog i jučerašnjeg hapšenja jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanskke, odnosno, kosovske policije", dodao je Hadžiabdić"
-
Johnny_x
#19433 Re: Ilegalni migranti u BiH
Maloprije slusam nekog na Hayatu iz ministarstva sigurnosti o problemima sa migrantima i kaze mali kapaciteti, treba se prosiriti kampovi, a nigdje rijeci da se te osobe trebaju deportovati tj. samo provesti zakon o ilegalnim prelascima granice, deportacija u zemlju porijekla ili zemlju ulaska. Sta ljudima preostaje kada vide da institucije drzave ne zele postovati svopstvene zakone.
Traziti postovanje svojih zakona i deportivat sbakog onog ko nije usao na granicni prijelaz, dosta je bezakonja vise.
Traziti postovanje svojih zakona i deportivat sbakog onog ko nije usao na granicni prijelaz, dosta je bezakonja vise.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
- irac300
#19435 Re: Ilegalni migranti u BiH
-
cimara
#19436 Re: Ilegalni migranti u BiH
I mene.Ne mogu shvatiti da "naši" jebu svoje građane pod krinkom humanitarnosti dok je i budali jasno šta se dešava na zapadnoj granici.Kaže Selmo oni su u tranzituDozer wrote: ↑25/11/2020 12:31To i mene zanima.cimara wrote: ↑25/11/2020 01:19Dozer wrote: ↑24/11/2020 12:33
Svi tu imaju svoj dio krivice, da se ne lazemo. I SDA na lokalnom nivou, i Dodick i Covic na drzavnom. Na sceni imamo jednu globalnu nesposobnost "svete trojke", ali i nehtijenje da se radi bilo sta po tom pitanju. Dodicku ne odgovara vojska na granici sa Srbijom jer je cijela istocna granica RS. Covicu se zivo jebe za sve jer njih ni nema u Hercegovini, i njemu je jedini cilj samo da se sto vise problema tovari SDA (Bosnjacima). I on i Dodick na migrante gledaju kao na muslimane, koji nisu pozeljni ni u RS ni u HZ HB.
Logicno, kad se pogleda ovaj "sveti trojac", sasvim je jasno i svrakama na grani da s njima nema funkcionalne drzave.
Zato sad cekamo da vidimo da li ce cetvorka uspjeti sta uraditi makar na lokalnom nivou, u KS.
A da nije moguce kontrolisati toliku granicu, ne bih se slozio. Kako Hrvati kontrolisu svoju od Martin Broda do iznad Ivanjske, sto je cca. 200 km granice? Ljudi nabavili dronove, IC i termalne kamere, rasporedili staticne kontrolne tacke i mobilne patrole, i lagano. Zato i jeste sve vise i vise migranata u BiH, jer ne mogu tamo da predju granicu i udju u HR, a s druge strane prolaze bez problema i ulaze u BiH.
A nije ni ona strana sa Srbijom, od Kuzmina dole do CG puno duza. Cca. 250 km. Postavi kontrolne tacke na svakih 50 km i opremljene mobilne patrole da se krecu izmedju toga, i rijesice se bar 80% ulazaka. Ali, ovo niko ne zeli. Dodick ne dozvoljava da to radi vojska, a SDA se nije bas pretrgla da bilo sta drugo uradi. Da se mene pitalo, to bi onda bilo ovako - ne das da vojska to kontrolise i sprijecava? OK. Onda ce federalna murija biti rasporedjena na svim pravcima iz Pederacije prema RS, na granicama kantona, i vracati migrante s granica kantona nazad u RS. Garantujem da bi se vojska vrlo brzo nasla na granici.
Znam, sad ce legalisti da skoce i kazu kako se policija ne smije postavljati na granice izmedju entiteta. OK. Nece ni biti na granici blentiteta, nego na granici kantona. To je svakako jurisdikcija kantonalne policije. End of story.
Zašto policija iz Tk i Sk nesprovdi iste mjere kao policija iz Usk?
-
howdy
#19437 Re: Ilegalni migranti u BiH
-
biscanka2
-
biscanka2
#19439 Re: Ilegalni migranti u BiH
Uhapšen Alžirac zbog posjedovanja droge
1. Decembra 2020.
Facebook Twitter
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su Alžirca čiji su inicijali H.K. (26) jer je kod njega pronađeno i oduzeto devet paketića sa suvom zeljastom materijom koja podsjeća na marihuanu.
Alžirac je uhapšen jučer u popodnevnim satima zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droge, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Istog dana, sarajevska policija uhapsila je i osobu iz Visokog čiji su inicijali E.A. (32) zbog sumnje da je počinilo tešku krađu u pokušaju.
Uhapšeni je zatečen u Ulici Donja Mandžina u opštini Centar Sarajevo u teškoj krađi u pokušaju iz kuće u vlasništvu lica čiji su inicijali DŽ.Z.
I iz Alzira dosao u BiH da drogu prodaje.
Treba to sve nogom nabiti.
1. Decembra 2020.
Facebook Twitter
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su Alžirca čiji su inicijali H.K. (26) jer je kod njega pronađeno i oduzeto devet paketića sa suvom zeljastom materijom koja podsjeća na marihuanu.
Alžirac je uhapšen jučer u popodnevnim satima zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droge, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Istog dana, sarajevska policija uhapsila je i osobu iz Visokog čiji su inicijali E.A. (32) zbog sumnje da je počinilo tešku krađu u pokušaju.
Uhapšeni je zatečen u Ulici Donja Mandžina u opštini Centar Sarajevo u teškoj krađi u pokušaju iz kuće u vlasništvu lica čiji su inicijali DŽ.Z.
I iz Alzira dosao u BiH da drogu prodaje.
- sinus
#19440 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ja mislim da ih ne mogu deportovati nazad kada ne znaju ko su i odakle su, nemaju nikakvu dokumentaciju. I onda imaš problem u koju državu da ga deportuješ kada ne znaš odakle je i ko je. Ni jedna jedina država neće primiti nekoga ako se tačno ne zna je li njihov državljanin.Johnny_x wrote: ↑27/11/2020 18:46 Maloprije slusam nekog na Hayatu iz ministarstva sigurnosti o problemima sa migrantima i kaze mali kapaciteti, treba se prosiriti kampovi, a nigdje rijeci da se te osobe trebaju deportovati tj. samo provesti zakon o ilegalnim prelascima granice, deportacija u zemlju porijekla ili zemlju ulaska. Sta ljudima preostaje kada vide da institucije drzave ne zele postovati svopstvene zakone.
Na žalost ali naš problem su srbi u ovoj državi, tačnije politička garnitura srpskog naroda koja upravlja dijelom BiH koji je blizu granice sa Srbijom. Koliko god se nekome ne sviđalo da su srbi krivi za ovo to je istina ( iskreno me i nije briga da li se nekome sviđa moje mišljenje). Njih zaboli neka stvar da li će migranti da prođu preko granice, ne rade ništa po pitanju da ih spriječe da pređu granicu i na taj način oslobađaju Srbiju i tovare ih u Federaciju. Jer kako ih mogu šutnuti iz RS entiteta, a ne mogu im zabraniti ulazak na granici? A jedini način, koliko god smiješno sada ova rečenica zvučala, je da bi ih deportovali trebamo im na granici zabraniti da uđu. Na isti način kao što to radi policija Hrvatske...
Ali da bi ovo moglo da se sprovede treba da postoji htijenje svih nas, a na našu žalost, kao što rekoh, srbi nemaju to htijenje. Svako moguće rješenje opstruiraju i blokiraju. Samo neka je u kontru...
Čak mislim da bi mi iz Federacije trebali da se zalažemo da što više migranata uđe u našu zemlju i da iz pozivamo da dođu kod nas a onda bi srbi samo u inat nama u Federaciji na granici spriječili svakog migranta da uđe
-
Johnny_x
#19441 Re: Ilegalni migranti u BiH
Onda kada ne znas ko su ni sta su i kada nemaju dokumenta fino smjestis u neku ustanovu iz koje nema napustati, ne dopustis mu slobodno kretanje, nema prodaje maramica na semaforima, nema prosenja ipsred trznih centara, dadnes mu jasno do znanja da se zajebo kad je kreno preko Bosne bez dokumenata, fino mu dadnes opciju ili ces reci ko si sta si, odakle si pa cemo te deportovati u tu zemlju, ili neces nikad napustit ovaj kamp. Samo prepisemo metode iz Madjarske, a ona je clanica EU. Da li je ovo u skladu sa ljudskim pravima o slobodi kretanja, nije sigurno, ali slobodu kretanja mozes ograniciti kriminalcima, a svi migranti koji su bez dokumenta i koji su ilegalno presli granicu su krminalci jer su pocinill krivicno djelo ilegalni prelazak granice.sinus wrote: ↑01/12/2020 13:57Ja mislim da ih ne mogu deportovati nazad kada ne znaju ko su i odakle su, nemaju nikakvu dokumentaciju. I onda imaš problem u koju državu da ga deportuješ kada ne znaš odakle je i ko je. Ni jedna jedina država neće primiti nekoga ako se tačno ne zna je li njihov državljanin.Johnny_x wrote: ↑27/11/2020 18:46 Maloprije slusam nekog na Hayatu iz ministarstva sigurnosti o problemima sa migrantima i kaze mali kapaciteti, treba se prosiriti kampovi, a nigdje rijeci da se te osobe trebaju deportovati tj. samo provesti zakon o ilegalnim prelascima granice, deportacija u zemlju porijekla ili zemlju ulaska. Sta ljudima preostaje kada vide da institucije drzave ne zele postovati svopstvene zakone.
Na žalost ali naš problem su srbi u ovoj državi, tačnije politička garnitura srpskog naroda koja upravlja dijelom BiH koji je blizu granice sa Srbijom. Koliko god se nekome ne sviđalo da su srbi krivi za ovo to je istina ( iskreno me i nije briga da li se nekome sviđa moje mišljenje). Njih zaboli neka stvar da li će migranti da prođu preko granice, ne rade ništa po pitanju da ih spriječe da pređu granicu i na taj način oslobađaju Srbiju i tovare ih u Federaciju. Jer kako ih mogu šutnuti iz RS entiteta, a ne mogu im zabraniti ulazak na granici? A jedini način, koliko god smiješno sada ova rečenica zvučala, je da bi ih deportovali trebamo im na granici zabraniti da uđu. Na isti način kao što to radi policija Hrvatske...
Ali da bi ovo moglo da se sprovede treba da postoji htijenje svih nas, a na našu žalost, kao što rekoh, srbi nemaju to htijenje. Svako moguće rješenje opstruiraju i blokiraju. Samo neka je u kontru...
Čak mislim da bi mi iz Federacije trebali da se zalažemo da što više migranata uđe u našu zemlju i da iz pozivamo da dođu kod nas a onda bi srbi samo u inat nama u Federaciji na granici spriječili svakog migranta da uđe![]()
Kriviti srbe i Dodika za migrantsku krizu je jako smjesno, nije Dodik tjerao Dzaferovica da se izvinjava pakistanskom ambasadoru, nije Dodik kriv sto je Cikotic rekao za migrante da su to turisti, nije Dodik kriv sto nam na svakkom semaforu u Sarajevu ima migranata.
Mi migrante trebamo obeshrabiti da uopste krecu preko BiH, dadnes im jasno do znanja da ako krenu preko BiH, bit ce deportovani ili zatvoreni, treceg nema. Migranti nece kretati preko BiH ako bi znali da ce biti deportovani ili zatvoreni, onda ti nije uopste potrebna kontrola granice. Migranti po BiH snimaju se na TikToku, prave youtube blogove, a milioni Pakija, Marokanaca, Alziraca to gleda i vjeruj da to samo potice jos vise njih na put, a kad bi on snimao iz nekog kampa gdje nema napustanja da li bi svi ti potencijalni migranti uopste kretali na put preko Bosne, kad zna da mu dalje od Bosne nema.
- sinus
#19442 Re: Ilegalni migranti u BiH
Slažem se da ih treba zatvoriti i zabraniti kretanje...zajebi ljudska prava...zbog ljudskih prava biće nam još gore kako vrijeme prolazi...Johnny_x wrote: ↑01/12/2020 14:25Onda kada ne znas ko su ni sta su i kada nemaju dokumenta fino smjestis u neku ustanovu iz koje nema napustati, ne dopustis mu slobodno kretanje, nema prodaje maramica na semaforima, nema prosenja ipsred trznih centara, dadnes mu jasno do znanja da se zajebo kad je kreno preko Bosne bez dokumenata, fino mu dadnes opciju ili ces reci ko si sta si, odakle si pa cemo te deportovati u tu zemlju, ili neces nikad napustit ovaj kamp. Samo prepisemo metode iz Madjarske, a ona je clanica EU. Da li je ovo u skladu sa ljudskim pravima o slobodi kretanja, nije sigurno, ali slobodu kretanja mozes ograniciti kriminalcima, a svi migranti koji su bez dokumenta i koji su ilegalno presli granicu su krminalci jer su pocinill krivicno djelo ilegalni prelazak granice.sinus wrote: ↑01/12/2020 13:57Ja mislim da ih ne mogu deportovati nazad kada ne znaju ko su i odakle su, nemaju nikakvu dokumentaciju. I onda imaš problem u koju državu da ga deportuješ kada ne znaš odakle je i ko je. Ni jedna jedina država neće primiti nekoga ako se tačno ne zna je li njihov državljanin.Johnny_x wrote: ↑27/11/2020 18:46 Maloprije slusam nekog na Hayatu iz ministarstva sigurnosti o problemima sa migrantima i kaze mali kapaciteti, treba se prosiriti kampovi, a nigdje rijeci da se te osobe trebaju deportovati tj. samo provesti zakon o ilegalnim prelascima granice, deportacija u zemlju porijekla ili zemlju ulaska. Sta ljudima preostaje kada vide da institucije drzave ne zele postovati svopstvene zakone.
Čak mislim da bi mi iz Federacije trebali da se zalažemo da što više migranata uđe u našu zemlju i da iz pozivamo da dođu kod nas a onda bi srbi samo u inat nama u Federaciji na granici spriječili svakog migranta da uđe![]()
Kriviti srbe i Dodika za migrantsku krizu je jako smjesno, nije Dodik tjerao Dzaferovica da se izvinjava pakistanskom ambasadoru, nije Dodik kriv sto je Cikotic rekao za migrante da su to turisti, nije Dodik kriv sto nam na svakkom semaforu u Sarajevu ima migranata.
Mi migrante trebamo obeshrabiti da uopste krecu preko BiH, dadnes im jasno do znanja da ako krenu preko BiH, bit ce deportovani ili zatvoreni, treceg nema. Migranti nece kretati preko BiH ako bi znali da ce biti deportovani ili zatvoreni, onda ti nije uopste potrebna kontrola granice. Migranti po BiH snimaju se na TikToku, prave youtube blogove, a milioni Pakija, Marokanaca, Alziraca to gleda i vjeruj da to samo potice jos vise njih na put, a kad bi on snimao iz nekog kampa gdje nema napustanja da li bi svi ti potencijalni migranti uopste kretali na put preko Bosne, kad zna da mu dalje od Bosne nema.
Ne krivim ja srbe i Dodika 100% za migrantsku krizu, zato sam i rekao da su srbi naš problem, misleći da dijelom doprinose ovome jer imaju apsulutni bolikitis za sve ono gdje su imalo umiješani bošnjaci/muslimani iz Federacije ili za sve ono što se tiče i drugih vjera, a prvenstveno bošnjaka/muslimana. Migrantska kriza je globalni problem ali činjenica je da srbe boli K za ovom zemljom i ne rade apsulutno ništa da pomognu u njenom rješavanju.
Evo banalan primjer: Idu novinari i pitaju po Sarajevu ili nekom drugom gradu Federacije ljude šta misle o novom gradonačelniku Banja Luke? Večina govori super, promjene, mlad, perspektivan itd. Idu novinari u bilo kojem gradu u RS i pitaju šta mislite o bilo kojoj temi u Federaciji? Odgovor večine pa i samog perspektivnog novog gradonačelnika je: Boli nas K za Federacijom nek rade šta hoće, nas Federacija i ono šta se tamo dešava ne interesuje.
Oni, mislim na srbe, doživljavaju ovu državu svojom ali samo ako nema drugih, a pošto postoje drugi onda ih boli K za dijelovima zemlje u kojim ti drugi i drugačiji od njih žive. I to je činjenica na žalost.
-
biscanka2
#19443 Re: Ilegalni migranti u BiH
https://www.rtvusk.ba/files/news_video/ ... 1.2020.mp4
Ovo bi trebalo svima kao primjer posluziti.Nemoraju se ilegalno potucati, kriminalnim radnjama baviti i smrzavati - nudi im se vise nego sto zasluzuju. Oni koji to nece a oni neka se smrzavaju - to su sami odabrali.
Ovo bi trebalo svima kao primjer posluziti.Nemoraju se ilegalno potucati, kriminalnim radnjama baviti i smrzavati - nudi im se vise nego sto zasluzuju. Oni koji to nece a oni neka se smrzavaju - to su sami odabrali.
-
NediM17
- Chloe
- Photo mod
#19446 Re: Ilegalni migranti u BiH
Mjesto gdje se umivaju, kupaju....

Zamislite vi to, ljudi peru zube....

Zamislite vi to, ljudi peru zube....
-
dorkcic
#19447 Re: Ilegalni migranti u BiH
Mogu i ja doć, stavit kaladont i četkicu i uslikat. (ne kažem da oni ne peru zube, ali just sayin'
)
- Chloe
- Photo mod
#19448 Re: Ilegalni migranti u BiH
-
dorkcic
#19449 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne znam ja, koliko su se naklatili ovi iz NGO-ova da pokažu kako su to sve divni ljudi sa modernim civilizacijskim vrijednostima koji se jadni pate da se plaknu malo u rijeci (pored toga što imaju tekuću vodu u kampovima), sve je moguće
- escobar__