Sve poznato od ranije. Svaki srpski politicari koji se penje ka vrhu mora ovako govoriti mislio tako ili ne. Sve drugo je politicki samoubistvo.ExNihilo wrote: ↑25/11/2020 14:08
Obavezno da pogledaju raznorazne Kikibombone na ovom forumu. Fino ga je voditelj ogolio. Mnogo bolje nego su naši sa-svima-sam-dobar hadžifejzovići i svađalačka-sam-budala zukići ovdje to bili u stanju.
Ukratko. Srebrenica nije genocid (ali Jasenovac jeste), Ratko i Karadžić nisu ratni zločinci, ne može Nadarević dobiti ulicu prije patrijarha, podržava treći entitet ako ne zadire u RS, četnici su antifašisti, prirodno je da Hrvati uvijek budu zagledani u Zagreb, a Srbi u Beograd, repka ne može igrati u Banja Luci, a Crnogorci nisu nacija, nego su Srbi.
I meni lično najdraži trenutak intervjua, onaj kada reče da su mu stavovi Dodika bliži od stavova Bogića Bogićevića. Let that sink for a moment. Stavovi njegovog velikog neprijatelja Dodika bliži su mu od stavova Bogića Bogićevića.
Nova politika i promjena paradigme. Ovaj čovjek je garant još barem 50 godina karadžićevske politike.
Drasko uopste ne insistira na ovim temama, podrsku gradjana stice terenskim radom, pricom o zivotnim pitanja, ali mu novinari neprestano postavljaju jedna te ista pitanja. Svaki put se vidi na njih nerado odgovara.
...
Ja Draska podrzavam samo u jednom - borbi protiv kriminala i korupcije. Ocekujem od njega da prebaci fokus sa nacionalnih na ekonomska pitanja. Uvjeren sam, 100%, da nema napretka u Sarajevu bez napretka u Banjaluci. Njihov ekonomski napredak je jednako nas, njihova pobjeda protiv korupcije je nasa pobjeda.
...
Iz istih razloga podrzavam Konakovica sa kojim takodje ne dijelim stavove o ideološkim pitanjima.