Slučaj Dženan Memić
-
MensurM
#4776 Re: Slučaj Dženan Memić
I dalje ništa?
Nadam se da će ako istraga i dalje bude tapkala u mjestu, Muriz reći ime ubice.
Nadam se da će ako istraga i dalje bude tapkala u mjestu, Muriz reći ime ubice.
-
Mraka
#4777 Re: Slučaj Dženan Memić
Nadam se da svaku noć se budi i nadam se da nema nikad mirnog sna .
-
meridiyan
#4778 Re: Slučaj Dženan Memić
Na Vrhovnom sudu FBiH uskoro će početi sjednica Vijeća u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović (Dženan Memić) po žalbi Tužilaštva KS, a po drugoj oslobađajućoj presudi Kantonalnog suda u Sarajevu u januaru 2020. godine.
Ljubo Seferović došao je na Vrhovni sud, a pri dolasku je poslao jasnu poruku od koga očekuje da otkrije istinu o ubistvu Dženana Memića.
https://nap.ba/news/73013?fbclid=IwAR0M ... HgrROE4k80

- JThomas
#4779 Re: Slučaj Dženan Memić
znaju i oni najmanje ko im je dao pare. možda ne neposredno ko je ubica.
- Blixen
- spreca
#4781 Re: Slučaj Dženan Memić
Ko sada tare Alisu? i zar posle ovoga ona moze naci nekoga za ozbiljnu vezumeridiyan wrote: ↑24/11/2020 11:34Na Vrhovnom sudu FBiH uskoro će početi sjednica Vijeća u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović (Dženan Memić) po žalbi Tužilaštva KS, a po drugoj oslobađajućoj presudi Kantonalnog suda u Sarajevu u januaru 2020. godine.
Ljubo Seferović došao je na Vrhovni sud, a pri dolasku je poslao jasnu poruku od koga očekuje da otkrije istinu o ubistvu Dženana Memića.
https://nap.ba/news/73013?fbclid=IwAR0M ... HgrROE4k80![]()
- JThomas
#4782 Re: Slučaj Dženan Memić
-
MensurM
#4783 Re: Slučaj Dženan Memić
Imal koja slika Alise novija da vidimo kakva je
-
meridiyan
#4784 Re: Slučaj Dženan Memić
Da i to cudo vidimo
Glavna tužiteljica Gordana Tadić ima poruku za porodicu Dženana Memića
– Želim poručiti porodici Memić da će Tužilaštvo BiH uskoro izaći u javnost s određenim rezultatima – poručila je Tadić odgovarajući na pitanja vezana za agoniju kroz koju prolaze kako porodica Memić
-
Hendrix
#4785 Re: Slučaj Dženan Memić
NIsam bio na ovoj temi mjesecima... mozda ima i godina... ovaj lik i dalje trola, svaka cast pajdas zaduzio si Alisu i familiju za citav zivot.
Do kada moras biti na duznosti na ovoj temi? Nazire li se kraj?
Pozz Alisu i ekipu!
- Nisrin
#4786 Re: Slučaj Dženan Memić
Alisa se sretno udala, ocigledno necemo nikad saznati da li je kriva ili nije, sta ako nije, a skoro se na lomacu poziva?
A sta bi sa sestrom?! Sta je u svom mandatu napravila, je li ista rijesila i pomogla da istraga konacno krene u pravom smjeru ILI je samo iskoristila bratovu smrt da se uhljebi u vijecu, kao mnogi?
A sta bi sa sestrom?! Sta je u svom mandatu napravila, je li ista rijesila i pomogla da istraga konacno krene u pravom smjeru ILI je samo iskoristila bratovu smrt da se uhljebi u vijecu, kao mnogi?
-
pinkman
#4787 Re: Slučaj Dženan Memić
Ona je u Skupstini KS. Sta je konkretno mogla uraditi buduci da nema uticaj na pravosudje?Nisrin wrote: ↑25/11/2020 00:38 Alisa se sretno udala, ocigledno necemo nikad saznati da li je kriva ili nije, sta ako nije, a skoro se na lomacu poziva?
- Nisrin
#4788 Re: Slučaj Dženan Memić
Znam da je u Skupstini KS, ali je li uopste ista uradila ili je dokazano uhljeb... ni prva bi zadnja da koristi licne tragedije da se docepa javnog posla, znaci neko treba sjediti u skupstini i odlucivati o zivotima 500k + ljudi samo zato jer je dozivio licnu tragediju??
Nikad nama nece bolje biti!
-
pinkman
#4789 Re: Slučaj Dženan Memić
Zato postoje izbori. Za dvije godine ce opet biti. Dobila je podrsku gradjana.Nisrin wrote: ↑25/11/2020 00:44Znam da je u Skupstini KS, ali je li uopste ista uradila ili je dokazano uhljeb... ni prva bi zadnja da koristi licne tragedije da se docepa javnog posla, znaci neko treba sjediti u skupstini i odlucivati o zivotima 500k + ljudi samo zato jer je dozivio licnu tragediju??
- eltroxin
#4790 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisrin wrote: ↑25/11/2020 00:44Znam da je u Skupstini KS, ali je li uopste ista uradila ili je dokazano uhljeb... ni prva bi zadnja da koristi licne tragedije da se docepa javnog posla, znaci neko treba sjediti u skupstini i odlucivati o zivotima 500k + ljudi samo zato jer je dozivio licnu tragediju??
-
mishic
#4791 Re: Slučaj Dženan Memić
Nema se tu šta vidjeti. Tužiteljstvo i pravosuđe su "država u (ne)državi". Pod zaštitom politike u čijem interesu rade uhljebio je svog svoga a uz rodove napravljeni su i klanovi. Jedni druge drže za dzepove prepune oraha i po sistemu "ti meni, ja tebi" međusobno se štite a i policiju su potpuno umrtvili.meridiyan wrote: ↑24/11/2020 14:11 Da i to cudo vidimo
– Želim poručiti porodici Memić da će Tužilaštvo BiH uskoro izaći u javnost s određenim rezultatima – poručila je Tadić odgovarajući na pitanja vezana za agoniju kroz koju prolaze kako porodica Memić
-
pinkman
#4792 Re: Slučaj Dženan Memić
Negdje sam procitao dobar prijedlog, a nesto slicno sam i sam pomislio, da bi trebalo uvesti mogucnost privatnog krivicnog gonjenja.mishic wrote: ↑25/11/2020 01:00Nema se tu šta vidjeti. Tužiteljstvo i pravosuđe su "država u (ne)državi". Pod zaštitom politike u čijem interesu rade uhljebio je svog svoga a uz rodove napravljeni su i klanovi. Jedni druge drže za dzepove prepune oraha i po sistemu "ti meni, ja tebi" međusobno se štite a i policiju su potpuno umrtvili.meridiyan wrote: ↑24/11/2020 14:11 Da i to cudo vidimo
Podneses prijavu i ako tuzilastvo nista ne uradi onda sam preuzimas gonjenje na sudu. U Hrvatskoj ima ta opcija. Ako tamosnji DORH odbije istragu onda osteceni ima pravo da sucu istrage podnese zahtjev za saslusanje osumnjicenog i onda nakon saslusanja moze se ici prema dizanju optuznice koja se dalje potvrdjuje ili odbija.
- i agree
#4793 Re: Slučaj Dženan Memić
vidi nesto,kazna za zlodjela ce kad tad biti naplacena,da li na njoj, njenom djetetu to ce odlucit onaj gore,to ti je zivot sve se vraca sve se placa...ako je kriva jel...ako nije kriva onda je onaj gore kaznit nece sigurno ,na njemu je sve,zmirit sigurno nece pitanje je samo dana...mi smo tu totalno nebitni i nista se ne pitamo kolko god smatramo da se pitamo i da smo bitni...ljudi se uzive previse , ponese ih slava,onda dodje evo vidis jedna korona i pokaze nam da smo samo mali misevi,svi...
- Billy The Pljuc
#4794 Re: Slučaj Dženan Memić
U kakvoj smo mi dubiozi sa tužilaštvom i sudstvom ne govori samo ovaj slučaj. Tronožac na vlasti radi bukvalno šta hoće, korumpirani i kriminalni kadrovi se rotiraju i nagrađuju za "odrađene" poslove i manje više sve se zna ali nema reakcije. Mi i dalje ignorišemo pojedine slučajeve jer mečka ne igra pred našom kućom i sve dok je tako nemamo se čemu nadati.
https://www.dnevno.ba/vijesti/milan-teg ... tu-209905/
https://www.dnevno.ba/vijesti/predmet-m ... ic-209898/
https://www.dnevno.ba/vijesti/milan-teg ... tu-209905/
https://www.dnevno.ba/vijesti/predmet-m ... ic-209898/
- JThomas
#4795 Re: Slučaj Dženan Memić
šta ako nije? pa bar je taj odgovor jednostavan. najmanje zna ko jeste. a sasvim moguće da ga je ona i odvela tom nekome.
- Billy The Pljuc
#4796 Re: Slučaj Dženan Memić
Davno napisah da je ovo najjednostavniji slučaj koji može postojati, imamo živog svjedoka ubistva i najvjerovatnije saučesnika u istom kojem je omogućeno da se brani "amnezijom", štaviše postoje indicije da je istom "suflirano" tj. određeno da se brani istim. U svakoj normalnoj državi na svijetu ovo pozivanje na "amneziju" bi bilo srušeno tj. uopšte ne bi ni bio prihvaćen "nalaz" koji potvrđuje mogućnost amnezije a Alisa djevojačko Mutap bi bila procesuirana kao saučesnik u ubistvu s obzirom da neće da govori.
To nas opet dovodi do pitanja ko je stvarni ubica Dženana Memića, Seferovići sasvim sigurno to nisu, koga štiti Alisa?
Logika govori da je neko moćan dovoljno da se pokrene čitava mašinerija koja opstruiše čitav slučaj od samih početaka.
Budnjo tj. njegov sin???
Vrlo mogućno.
To nas opet dovodi do pitanja ko je stvarni ubica Dženana Memića, Seferovići sasvim sigurno to nisu, koga štiti Alisa?
Logika govori da je neko moćan dovoljno da se pokrene čitava mašinerija koja opstruiše čitav slučaj od samih početaka.
Budnjo tj. njegov sin???
Vrlo mogućno.
- Nisrin
#4797 Re: Slučaj Dženan Memić
A hipoteticki sta ako je Alisu neku ucijenio da ne smije reci?! Ukoliko zna i ako kaze da ce joj ubiti roditelje ili seestre i djecu??
Znaci, svejedno treba reci, cak i na vlastitu stetu??
Ko zna sta i ko stoji iza cijelog slucaja, a sta ako stvarno i ne zna ko je... da svejedno bilo sta kaze?!
A Arijana Memic niti je imala moju podrsku na izborima niti xe je imati, samo zato jer je sestra ubijenog Memica!
A podrsku za okoncanje ovog slucaja i pronalazak ubice ima, kao i svako drugi ko je dozivio tragediju!
Ko zna sta i ko stoji iza cijelog slucaja, a sta ako stvarno i ne zna ko je... da svejedno bilo sta kaze?!
A Arijana Memic niti je imala moju podrsku na izborima niti xe je imati, samo zato jer je sestra ubijenog Memica!
A podrsku za okoncanje ovog slucaja i pronalazak ubice ima, kao i svako drugi ko je dozivio tragediju!
- JThomas
#4798 Re: Slučaj Dženan Memić
onda neka šuti i neka se "ne sjeća" ko joj je na njene oči ubio momka. kao što to i radi. ali i to je izbor koji ima svoje posljedice, i interne i eksterne.
- i agree
#4799 Re: Slučaj Dženan Memić
Kakva ba ucjenjivanja nemas ti u bosni kriminalaca takvih uopste,vecinom su sve neki satro biznismeni koji prijete a kad bi mu priso i opalio samar usro bi se u gace...ni ovi sto kradu auta nisu nikakvi kriminalci sve su to seljacine obicne...ako joj je ko zaprijetio nema potrebe da ga se plasi samo ako je sto se predpostavlja u talu sa vlastodrscima onda nista ne moze dok govna ne padnu sa vlasti....Nisrin wrote: ↑25/11/2020 11:48 A hipoteticki sta ako je Alisu neku ucijenio da ne smije reci?! Ukoliko zna i ako kaze da ce joj ubiti roditelje ili seestre i djecu??
mi se 92 nismo cetnika plasili da se plasimo danas nekog sda papka koji misli da je neko.....
- Nisrin
#4800 Re: Slučaj Dženan Memić
Ali otkud znamo sta je u pitanju?! Ja licno bih rekla istinu pa neka me odmah smaknu, ali da mi diraju moje, bracu sestru, djecu... ne znam bas!
Itekako imamo i mi “tih mocnika” spremnih na sve, pobit joj porodicu, a sve prikazati kao nesretan slucaj!
Ja ne vjerujem za amneziju ni dan danas, ali vjerujem da direktno ona kriva nije, jer ako je Dzenan nosio sa sobom pistolj kao sto kazu...
Imam bracu, muza, oca pa niko niti ga ima niti nosi...
Da je tu noc neko slucajno i nju ubio, onda bi i ona bila zrtva, a ovako je okrivljena, ali eto bas se pitam ako stvarno nije vidjela ko je ili ako je neko ucijenio zasto se prstom pokazuje na nju, kao da ga je licno ona ubila?
Koji bi povod bio da je ona ukljucena kao saucesnik? Njeni bogatiji od Memica, tek se poceli zabavljati, oboir mladi...
Krivca treba traziti, ali bojim se da ona to nije, i da je ona samo riba, a ajkula je motri 0-24h..
Ono sa Romima im je bio najveci ispad ... sramota i ne znam uopste cija je ideja bila...
I sjetimo se Efendica koji je pregazio dedu i nije kaznjen, a nas bi krivi bili ili ne strpali u zatvor.. pa od Paldum sin sta je sve radio, pa sta ih je pregazilo nekog, a brzo pusteni, pa Spahovic ubio covjeka i opet ga stalno pustaju “na odmor” itd
Zasto onda nije moguce da je neko ubio Dzenana radi stvari s kojima Alisa nema veze i onda su nju kao svjedoka ucijenili ko zna cime??
Itekako imamo i mi “tih mocnika” spremnih na sve, pobit joj porodicu, a sve prikazati kao nesretan slucaj!
Ja ne vjerujem za amneziju ni dan danas, ali vjerujem da direktno ona kriva nije, jer ako je Dzenan nosio sa sobom pistolj kao sto kazu...
Imam bracu, muza, oca pa niko niti ga ima niti nosi...
Da je tu noc neko slucajno i nju ubio, onda bi i ona bila zrtva, a ovako je okrivljena, ali eto bas se pitam ako stvarno nije vidjela ko je ili ako je neko ucijenio zasto se prstom pokazuje na nju, kao da ga je licno ona ubila?
Koji bi povod bio da je ona ukljucena kao saucesnik? Njeni bogatiji od Memica, tek se poceli zabavljati, oboir mladi...
Krivca treba traziti, ali bojim se da ona to nije, i da je ona samo riba, a ajkula je motri 0-24h..
Ono sa Romima im je bio najveci ispad ... sramota i ne znam uopste cija je ideja bila...
I sjetimo se Efendica koji je pregazio dedu i nije kaznjen, a nas bi krivi bili ili ne strpali u zatvor.. pa od Paldum sin sta je sve radio, pa sta ih je pregazilo nekog, a brzo pusteni, pa Spahovic ubio covjeka i opet ga stalno pustaju “na odmor” itd
Zasto onda nije moguce da je neko ubio Dzenana radi stvari s kojima Alisa nema veze i onda su nju kao svjedoka ucijenili ko zna cime??