Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
These data also suggest that this half dose and full dose regimen could help to prevent transmission of the virus, evidenced by lower rates of asymptomatic infection in the vaccinees, with further information to become available when trial data are next evaluated.
Hoce li se moci ista doza aplicirati na dva pacijenta u prvoj fazi kada ide po pola doze?
Moje licno misljenje je da ce naci neki prakticniji nacin u odnosu na to
Bilo kakva takva praksa je prostor za “ljudsku gresku” a to kod ovakvih projekata treba izbjegavati.
Hoce li se moci ista doza aplicirati na dva pacijenta u prvoj fazi kada ide po pola doze?
Bilo kakva takva praksa je prostor za “ljudsku gresku” a to kod ovakvih projekata treba izbjegavati.
Na kakav prakticni nacin mislis? Za ovaj prvi batch od 1.2m doza nece biti previse izbora. Ako bi se moglo podijeliti na dva pacijenta onda bi taj broj doza mozda bio dovoljan da se vakcinisu kriticni.
Na kakav prakticni nacin mislis? Za ovaj prvi batch od 1.2m doza nece biti previse izbora. Ako bi se moglo podijeliti na dva pacijenta onda bi taj broj doza mozda bio dovoljan da se vakcinisu kriticni.
Ma sad pisem gluposti, ali ono jedno pakovanje, pola doze (ili doza) otvoris apliciras i cao.
Mada imamo mi jos uvijek u primjeni neke visedozne vakcine, pa nije problem.
_BataZiv_0809 wrote: ↑24/11/2020 15:13
Kad ce nam to doci vise Sta mislite je li realno na proljece?
Ma imamo mi taj ugovor s GAVI alijansom potpisan. E sad je pitanje koliko ce “velike” drzave razgrabiti vakcina jer sve potpisuju ugovore direktno s proizvodjacima. I koliko ce ostati i u kom roku.
grickoo wrote: ↑24/11/2020 15:20
ne bi bilo lose combo vakcine .. covid, gripa, tbc, polio, tetanus 5/1 i angazovat mobilne timove da idu po kučama i vakcinisu narod
Moze meni COVID plus tetanus. Ovo ostalo sam primila, ali tetanus da osvjezim za svaki slucaj.
Hvala, zlatan si.
grickoo wrote: ↑24/11/2020 15:20
ne bi bilo lose combo vakcine .. covid, gripa, tbc, polio, tetanus 5/1 i angazovat mobilne timove da idu po kučama i vakcinisu narod
Moze meni COVID plus tetanus. Ovo ostalo sam primila, ali tetanus da osvjezim za svaki slucaj.
Hvala, zlatan si.
Hvala ti za komplement. Uzmi i moju covid dozu, kad kihnes ima Amfilohije iz mezara da se digne.
CEPI-Gavi / COVAX - 300m doses
= Countries that have signed commitment agreements to the COVAX Facility as of October 29
Mi smo potpisali u septembru.
Sta sad to znaci konkretno? Dobijamo kroz COVAX 20 posto a ostatak od R Pharma?
Mislim da ovo što si postavio je timeline sklopljenih ugovora sa državama i proizvođačima. Ne mogu te količine sami proizvesti pa su sa određenim farmaceutskim kućama širom svijeta potpisali ugovore o proizvodnji vakcina pod njihovom licencom. Ko će "čiju" vakcinu dobiti još se ne zna.
Pa tako jedan od najvažnijih je sa
Serum Institute of India (SII) za proizvodnju milijardu doza
zanimljivo da je vec isplanirana distribucija milijardi vakcina a ne vidim da je ijedna država pitala svoj narod hoće li oni tu vakcinu. ovo je stampanje vakcine bez pokrica, normalan covjek to sranje u sebe nece ubrizgati.