Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kluz franjo

#46926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 23/11/2020 10:07
kluz franjo wrote: 23/11/2020 08:52 Što je babi milo, to joj se u HAvazu/SB/Faktor snilo...

Najprije da konstatujemo da naravno nisi ponudio nikakve argumente ili provjerljive informacije kao potvrdu svoje tvrdnje da neki iz vrha NS (npr. Ćudić) ne žele da NS učestvuje u vladi KS zajedno sa partnerima iz četvorke:
tutku wrote: 22/11/2020 13:18 Ono sto ja tvrdim jeste da u tom rukovodstvu ima i onih koji nisu bili za ovakav nastup na izborima, a sada predlazu i drugaciju ulogu NS u Vladi KS.
Shvatam ja da je vjernim konzumentima HAvaza "programska koalicija" nepoznat pojam, ali slobodno sa svojim "neimenovanim izvorima bliskim..." prokormilari po medijskim istupima različitih predstavnika 4-ke u zadnjih mjesec dana i naći ćeš brojne primjere izjava, koji su po pitanju nastavka saradnje skoro identični sa izjavama S.Ćudić.

Svaka od članica - BEZ IZUZETKA - želi NASTAVAK saradnje koju su imali u prošloj vladi Forte, na način da sve članice preuzmu konkretnu odgovornost i daju svoj aktivan doprinos, a ne u formi nečijeg privjeska.
Izostao je tvoj konkretan i argumentovan odgovor na vrlo jednostavno pitanje. Puno ides u sirinu a to je dokaz da nemas odgovora na jasno pitanje. Dakle sve se svodi na ovo:

nadji mi slicnu izjavu bilo koga od osoba koje si nabrojao, izuzimajuci dinu i muzura, jer unlike sabina cudic oni imaju puno pravo zahtjevati da kormilare vladom ks. to se zove demokratski kapacitet, sedam je (duplo) vise od tri.

U odnosu na boldirani dio tvog odgovora samo cu reci da nema potrebe da izlazes stavove 4ke koji su jasni, no ono sto nije jasno jeste dokazivanje tvoje tvrdnje da su ostali koalicioni partneri istakli da "nece u Vladi KS pristati na jedno ministarsko mjesto, vec da zele da kormilare - rukovode radom Vlade". Cekam da nadjes te izjave, kako ti rece, ima ih pregrst. Jedna ce biti dovoljna, dal SDP-a, dal NBL-a.
Opet nosaš gol po terenu.
Da pokušam ovako.
Slagao si kada si tvrdio da postoje činjenice i argumenti koji potvrđuju da dio rukovodstva NS ne želi učešće u vladi četvorke u KS.
Sada pokušavaš da dalje mutiš vodu nekim novim nebulozama o "jednom ministarskom mjestu".
I Forto i Sabina i Peđa iz NS, kao i svi ostali ostaju privrženi postignutom dogovoru.
Bezbroj puta je takođe ponovljeno i od strane NS i od drugih iz četvorke da personalna pitanja još nisu konačno dogovorena.
A svi iz NS koji su se po pitanju novog premijera oglašavali, su istakli da je za njih Forto najlogičniji izbor.
SVI - BEZ IZUZETKA.
Takav stav NS nikome iz četvorke nije sporan, osim očigledno tebi i HAvazu.
tutku

#46927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 23/11/2020 10:28
tutku wrote: 23/11/2020 10:07
kluz franjo wrote: 23/11/2020 08:52 Što je babi milo, to joj se u HAvazu/SB/Faktor snilo...

Najprije da konstatujemo da naravno nisi ponudio nikakve argumente ili provjerljive informacije kao potvrdu svoje tvrdnje da neki iz vrha NS (npr. Ćudić) ne žele da NS učestvuje u vladi KS zajedno sa partnerima iz četvorke:

Shvatam ja da je vjernim konzumentima HAvaza "programska koalicija" nepoznat pojam, ali slobodno sa svojim "neimenovanim izvorima bliskim..." prokormilari po medijskim istupima različitih predstavnika 4-ke u zadnjih mjesec dana i naći ćeš brojne primjere izjava, koji su po pitanju nastavka saradnje skoro identični sa izjavama S.Ćudić.

Svaka od članica - BEZ IZUZETKA - želi NASTAVAK saradnje koju su imali u prošloj vladi Forte, na način da sve članice preuzmu konkretnu odgovornost i daju svoj aktivan doprinos, a ne u formi nečijeg privjeska.
Izostao je tvoj konkretan i argumentovan odgovor na vrlo jednostavno pitanje. Puno ides u sirinu a to je dokaz da nemas odgovora na jasno pitanje. Dakle sve se svodi na ovo:

nadji mi slicnu izjavu bilo koga od osoba koje si nabrojao, izuzimajuci dinu i muzura, jer unlike sabina cudic oni imaju puno pravo zahtjevati da kormilare vladom ks. to se zove demokratski kapacitet, sedam je (duplo) vise od tri.

U odnosu na boldirani dio tvog odgovora samo cu reci da nema potrebe da izlazes stavove 4ke koji su jasni, no ono sto nije jasno jeste dokazivanje tvoje tvrdnje da su ostali koalicioni partneri istakli da "nece u Vladi KS pristati na jedno ministarsko mjesto, vec da zele da kormilare - rukovode radom Vlade". Cekam da nadjes te izjave, kako ti rece, ima ih pregrst. Jedna ce biti dovoljna, dal SDP-a, dal NBL-a.
Opet nosaš gol po terenu.
Da pokušam ovako.
Slagao si kada si tvrdio da postoje činjenice i argumenti koji potvrđuju da dio rukovodstva NS ne želi učešće u vladi četvorke u KS.
Sada pokušavaš da dalje mutiš vodu nekim novim nebulozama o "jednom ministarskom mjestu".
I Forto i Sabina i Peđa iz NS, kao i svi ostali ostaju privrženi postignutom dogovoru.
Bezbroj puta je takođe ponovljeno i od strane NS i od drugih iz četvorke da personalna pitanja još nisu konačno dogovorena.
A svi iz NS koji su se po pitanju novog premijera oglašavali, su istakli da je za njih Forto najlogičniji izbor.
SVI - BEZ IZUZETKA.
Tebi gol da se nacrta ti bi ga ocigledno promasio.

Da krenemo redom. Opet si nisi ocitovao o mom pitanju koje sam vec dva puta postavio. Tvrdis, a ocito lazes kada si rekao da ima vise izjava iz cetvorke koje su jednake onome sto je Sabina izjavila. Molim lijepo nadji takvu izjavu.

Nebuloza o jednom ministarskom mjestu je tacno izrecena sintagma iz usta Sabine Cudic na videu koji sam postavio. Ono se moze shvatiti kao ultimatum. Yo nije partnerski, a prije svega neutemeljeno sa svega tri zastupnika.

Jedno je izjaviti da je Forto najlogicniji izbor, drugo je izjaviti da NS ce ucestvovati u Vladi KS ukoliko ce da kormilari u toj Vladi.

Sve u svemu jos uvijek cekam da nadjes ono sto rece da je lako naci. Hajde nije valjda toliko tesko naci argumente za svoje tvrdnje, mozes ti to pametnice...
kluz franjo

#46928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 23/11/2020 11:59
kluz franjo wrote: 23/11/2020 10:28 Opet nosaš gol po terenu.
Da pokušam ovako.
SVI - BEZ IZUZETKA.

Da krenemo redom. Opet si nisi ocitovao o mom pitanju koje sam vec dva puta postavio. Tvrdis, a ocito lazes kada si rekao da ima vise izjava iz cetvorke koje su jednake onome sto je Sabina izjavila. Molim lijepo nadji takvu izjavu.

Nebuloza o jednom ministarskom mjestu je tacno izrecena sintagma iz usta Sabine Cudic na videu koji sam postavio. Ono se moze shvatiti kao ultimatum. Yo nije partnerski, a prije svega neutemeljeno sa svega tri zastupnika.

Jedno je izjaviti da je Forto najlogicniji izbor, drugo je izjaviti da NS ce ucestvovati u Vladi KS ukoliko ce da kormilari u toj Vladi.

Sve u svemu jos uvijek cekam da nadjes ono sto rece da je lako naci. Hajde nije valjda toliko tesko naci argumente za svoje tvrdnje, mozes ti to pametnice...
Da ti pojasnim/nacrtam neke osnovne stvari...
Mišljenje i lični dojam nije argument, a "sintagme, slobodna tumačenja i čitanje između redova" nisu činjenice. Reufljagići su tu foru već bezuspješno probali.
Tvoj stav o argumentovanoj diskusiji si već pokazao - da citiram dio iz prepiske:
kluz franjo wrote: 22/11/2020 18:26 ...
Onda to pretvaraš u svoju tvrdnju i čak povećavaš ulog. Nije više samo Sabina, nego ih ima više koji žele DRUGAČIJU ulogu NS u vladi.
tutku wrote: 22/11/2020 13:18 Niko ne spori podrsku Cetvorki od strane Srdjana i vecine rukovodstva NS. Ono sto ja tvrdim jeste da u tom rukovodstvu ima i onih koji nisu bili za ovakav nastup na izborima, a sada predlazu i drugaciju ulogu NS u Vladi KS.
I dalje ne iznoseći nikakvu provjerljivu argumentaciju tražiš dokaze JAVNE podrške
tutku wrote: 22/11/2020 13:51 Da vidimo njenu javnu podrsku, odlazak na skupove Cetvorke, javne pohvale na racun drugih koalicionih partnera?
A kada ti se serviraju konkretne činjenice, onda više ne odgovara to JAVNO i nije bitno, onda je bitno ono TAJNO, što samo ti i tvoji izvori znate.
tutku wrote: 22/11/2020 14:20 ovo sto si ti nasao apsolutno nista ne znaci - ja nisam tvrdio da ce sabina izaci u javnost i reci sestorka/cetvorka je los projekat.
...
Razumijem tvoju žal i bol zbog činjenice da je NS i četvorka u KS demontirala politike SDA/DF i SBB, ali moraćeš se navići na tu ČINJENICU.
A sada slobodno nastavi "čitati između redova" i kupiti pamet po HAvazu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#46929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

tutku wrote: 23/11/2020 11:59 Drugo je izjaviti da NS ce ucestvovati u Vladi KS ukoliko ce da kormilari u toj Vladi.
Gdje to stoji? Ko je izjavio, kad?Kad nesto tvrdis, daj kdokaz. Nemoj koristiti malakov recept, evo jedna laz bujrum dokazujte da nije tako.
tutku

#46930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

izvrsni direktor wrote: 23/11/2020 12:23
tutku wrote: 23/11/2020 11:59 Drugo je izjaviti da NS ce ucestvovati u Vladi KS ukoliko ce da kormilari u toj Vladi.
Gdje to stoji? Ko je izjavio, kad?Kad nesto tvrdis, daj kdokaz. Nemoj koristiti malakov recept, evo jedna laz bujrum dokazujte da nije tako.
imas video gostovanje sabine cudic na n1, sa citiranom izjavom, mozes pogledati i poslusati. uzdravlje i lakse malo sa tim kvalifikacijama o lazima prije nego procitas citavu prepisku, bespotrebno proklizavanje i amaterizam.
tutku

#46931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 23/11/2020 12:20
tutku wrote: 23/11/2020 11:59
kluz franjo wrote: 23/11/2020 10:28 Opet nosaš gol po terenu.
Da pokušam ovako.
SVI - BEZ IZUZETKA.

Mišljenje i lični dojam nije argument, a "sintagme, slobodna tumačenja i čitanje između redova" nisu činjenice. Reufljagići su tu foru već bezuspješno probali.
Tvoj stav o argumentovanoj diskusiji si već pokazao - da citiram dio iz prepiske:
kluz franjo wrote: 22/11/2020 18:26 ...
Onda to pretvaraš u svoju tvrdnju i čak povećavaš ulog. Nije više samo Sabina, nego ih ima više koji žele DRUGAČIJU ulogu NS u vladi.
tutku wrote: 22/11/2020 13:18 Niko ne spori podrsku Cetvorki od strane Srdjana i vecine rukovodstva NS. Ono sto ja tvrdim jeste da u tom rukovodstvu ima i onih koji nisu bili za ovakav nastup na izborima, a sada predlazu i drugaciju ulogu NS u Vladi KS.
I dalje ne iznoseći nikakvu provjerljivu argumentaciju tražiš dokaze JAVNE podrške
tutku wrote: 22/11/2020 13:51 Da vidimo njenu javnu podrsku, odlazak na skupove Cetvorke, javne pohvale na racun drugih koalicionih partnera?
A kada ti se serviraju konkretne činjenice, onda više ne odgovara to JAVNO i nije bitno, onda je bitno ono TAJNO, što samo ti i tvoji izvori znate.
tutku wrote: 22/11/2020 14:20 ovo sto si ti nasao apsolutno nista ne znaci - ja nisam tvrdio da ce sabina izaci u javnost i reci sestorka/cetvorka je los projekat.
...
Razumijem tvoju žal i bol zbog činjenice da je NS i četvorka u KS demontirala politike SDA/DF i SBB, ali moraćeš se navići na tu ČINJENICU.
samo dalje upadas u vlastitu kaljuzu i muljazu. sada me kvalifikujes kao sda df sbb ljubitelja kojem je tesko pala pobjeda cetvorke, covjece koja lobotomija.

molim da se izjasnis na tvrdnje sabine cudic sa gostovanja na n1, jos uvijek mi nisi nasao slicne izjave iz ostalih stranaka cetvorke. cekamo, gubis, a kratka ti je sudijska nadoknada...
Roccohljup

#46932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

tutku wrote: 23/11/2020 12:31
imas video gostovanje sabine cudic na n1, sa citiranom izjavom, mozes pogledati i poslusati. uzdravlje i lakse malo sa tim kvalifikacijama o lazima prije nego procitas citavu prepisku, bespotrebno proklizavanje i amaterizam.
de bogati daj link da vidimo? zadnji put koliko vidjh dotična je bila na N1 16.10 a tada je pričala o vladi FBIH.
kluz franjo

#46933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 23/11/2020 12:33
...
samo dalje upadas u vlastitu kaljuzu i muljazu. sada me kvalifikujes kao sda df sbb ljubitelja kojem je tesko pala pobjeda cetvorke, covjece koja lobotomija.

molim da se izjasnis na tvrdnje sabine cudic sa gostovanja na n1, jos uvijek mi nisi nasao slicne izjave iz ostalih stranaka cetvorke. cekamo, gubis, a kratka ti je sudijska nadoknada...
Ti i dalje nisi u stanju da uvidiš razliku između ličnog dojma i činjenica. Zato sa tobom i nije moguća argumentovana diskusija.
Evo još jednom na gornjem primjeru:
sada me kvalifikujes kao sda df sbb ljubitelja
Znači ovo je laž. Bazirana na nekoj tvojoj ličnoj impresiji, čitanju između redova, sintagmi i sl., ali ne odgovara činjenici.
Ja sam napisao ovo:
Razumijem tvoju žal i bol zbog činjenice da je NS i četvorka u KS demontirala politike SDA/DF i SBB
Dakle ne ulazim uopšte u tvoje motive. Samo osobno konstatujem tvoj napor u zadnjih nekoliko dana, da izborne rezultate prikažeš kao poraz, pad NS. Tražiš nečiju odgovornost za nešto... Izmišljaš da dijelovi rukovodstva NS ne žele da nastave učešće u radu četvorke i vlade KS.
Itd, itd...
Osim svojih ličnih impresija i ničim potkrijepljenih tvrdnji ne nudiš nijednu objektivnu činjenicu i još tražiš da ti neko podastire dokaze koji moraju sadržavati riječi "kormilarenje", "jedno ministarstvo" i sl.
A ako ne, onda je tvoje fantaziranje tačno... :-)
izvrsni direktor

#46934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Gdje ima? Ja ne mogu naci. Ne kosta te nista postat link ovdje, da nas uvjeris
tutku

#46935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Roccohljup wrote: 23/11/2020 12:41

de bogati daj link da vidimo? zadnji put koliko vidjh dotična je bila na N1 16.10 a tada je pričala o vladi FBIH.
link ces pronaci na ranijim stranicama vec sam postavio, to je to gostovanje pred kraj o tome govori, citirao sam njenu izjavu.
tutku

#46936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

izvrsni direktor wrote: 23/11/2020 13:53

gostovanje n1 16.10. u posljednjem dijelu intervjua.
tutku

#46937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 23/11/2020 13:47
tutku wrote: 23/11/2020 12:33
...

Ti i dalje nisi u stanju da uvidiš razliku između ličnog dojma i činjenica. Zato sa tobom i nije moguća argumentovana diskusija.
Evo još jednom na gornjem primjeru:
sada me kvalifikujes kao sda df sbb ljubitelja
Znači ovo je laž. Bazirana na nekoj tvojoj ličnoj impresiji, čitanju između redova, sintagmi i sl., ali ne odgovara činjenici.
Ja sam napisao ovo:
Razumijem tvoju žal i bol zbog činjenice da je NS i četvorka u KS demontirala politike SDA/DF i SBB
Dakle ne ulazim uopšte u tvoje motive. Samo osobno konstatujem tvoj napor u zadnjih nekoliko dana, da izborne rezultate prikažeš kao poraz, pad NS. Tražiš nečiju odgovornost za nešto... Izmišljaš da dijelovi rukovodstva NS ne žele da nastave učešće u radu četvorke i vlade KS.
Itd, itd...
Osim svojih ličnih impresija i ničim potkrijepljenih tvrdnji ne nudiš nijednu objektivnu činjenicu i još tražiš da ti neko podastire dokaze koji moraju sadržavati riječi "kormilarenje", "jedno ministarstvo" i sl.
A ako ne, onda je tvoje fantaziranje tačno... :-)
lakonski s takvima treba pristupiti - jesi li nasao ekvivalentne izjave drugih partnera iz cetvorke, najavio si da ih je mnogo?
izvrsni direktor

#46938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

tutku wrote: 23/11/2020 13:55

Pogledao sam upraco, jedino sto je rekla:
-najsretnija bi bila da vlada sestorke nikad ni smijenjna nije,
-voljela bi da se odmah do veceras (16.10) formira nova vlada.

Sta sam propustio? U kojoj minuti je rekla da nije nikad zeljela i da ni sad nw zeli NS u toj vladi?

Gdje se nalazi ova izjava:
U kojoj minuti je rekla da zeli NS da da podrsku novoj vladi ali da ne ucestvuje u njoj?
tutku

#46939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

izvrsni direktor wrote: 23/11/2020 14:05
tutku wrote: 23/11/2020 13:55

Sta sam propustio? U kojoj minuti je rekla da nije nikad zeljela i da ni sad nw zeli NS u toj vladi?

U kojoj minuti je rekla da zeli NS da da podrsku novoj vladi ali da ne ucestvuje u njoj?
u dijelu gdje govori o formiranju nove vlade izjavila je da ns nece ucestvovati ukoliko ce biti imati jedno ministarsko mjesto vec da treba da, kao i ranije, kormilare radom vlade. ponovicu, prije par stranica sam citirao njene rijeci.

ovo boldirano ja nikada nisam tvrdio, samo ono sto je ona rekla.
kluz franjo

#46940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

S obzirom da kolega tutku izbjegava konkretne činjenice, evo ga puni odgovor S. Ćudić 16.10. na pitanje voditelja N1 o predviđanjima za 2022. godinu:

Novinar:
Zagovarate optimizam, ne želite biti u koaliciji sa nacionalističkim strankama, ali se vidite u vlasti 2022. godine. Je li to realno očekivanje?
Ćudić:
"Pazite, ono što smo mi rekli je da ne želimo biti dio kozmetičkih koalicija, koje nisu programske i u kojima NS nema mogućnost dakle ozbiljne promjene i nametanja vlastitog programa. Tamo gdje će NS imati jednog ministra ili ministricu i statirati nije ni po kakvu cijenu ili ucjenu nešto u čemu će NS učestvovati. Ali tamo gdje ostvarimo mogućnost da učestvujemo na način na koji vodimo kormilo - kao što je radila vlada KS, bez obzira na ideološke razlike, uspjela je usmjeriti na način koji je neupitno progresivan. To ćemo i raditi i u državi 2022. godine."

http://ba.n1info.com/Vijesti/a479208/Cu ... iciji.html (19:40min)
Last edited by kluz franjo on 23/11/2020 14:16, edited 1 time in total.
Roccohljup

#46941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

tutku, nigdje veze to što pričaš. poslušaj opet od 19:00

Last edited by Roccohljup on 23/11/2020 14:16, edited 1 time in total.
joint union

#46942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Ja koliko sam je shvatio, zena je rekla da NS nece ulaziti u vlade (bilo kakve, ne konkretno vladu KS), samo zbog jednog ministarskog mjesta, tj nece da budu u vladama samo kozmeticki, vec hoce i da rade i imaju nekog uticaja, tj kormilare.
Sto se vlade KS tice, rekla je da bi voljela da ta vlada nikad nije ni pala, sto valjda implicira da je zadovoljna i vladom i partnerima u njoj.
Ne znam, mozda ja nisam dobro skonto...
kluz franjo

#46943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 23/11/2020 14:09

u dijelu gdje govori o formiranju nove vlade izjavila je da ns nece ucestvovati ukoliko ce biti imati jedno ministarsko mjesto vec da treba da, kao i ranije, kormilare radom vlade. ponovicu, prije par stranica sam citirao njene rijeci.

tutku wrote: 21/11/2020 22:57 Je li realno da Sabina Cudic nastavlja da ne podrzava rad Cetvorke i predlaze da NS podrzi manjinsku vladu u KS?
tutku

#46944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 23/11/2020 14:19

tutku wrote: 21/11/2020 22:57 Je li realno da Sabina Cudic nastavlja da ne podrzava rad Cetvorke i predlaze da NS podrzi manjinsku vladu u KS?
hvala franjo, upravo si dokazao da to ne tvrdim. prvo je pitanje, drugo je navodjenje ljudi koji nisu bili za odredjeni nastup (koalicioni na izborima) i drugaciju ulogu NS u vladi. dakle to ne korespondira sa onim boldiranim, dzaba no ti to ne vidis.
tutku

#46945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

joint union wrote: 23/11/2020 14:16 Ja koliko sam je shvatio, zena je rekla da NS nece ulaziti u vlade (bilo kakve, ne konkretno vladu KS), samo zbog jednog ministarskog mjesta, tj nece da budu u vladama samo kozmeticki, vec hoce i da rade i imaju nekog uticaja, tj kormilare.
Sto se vlade KS tice, rekla je da bi voljela da ta vlada nikad nije ni pala, sto valjda implicira da je zadovoljna i vladom i partnerima u njoj.

da tako je. medjutim ona javno potencira kormilarenje vlade ks od strane ns, a znamo da nije korektno ni osnovano da ns opet ima mandatara.
tutku

#46946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Roccohljup wrote: 23/11/2020 14:16 tutku, nigdje veze to što pričaš. poslušaj opet od 19:00

evo kluz je napokon bio koristan pa citirao cijelu izjavu. to odgovara onome sto sam i govorio, nista vise.
izvrsni direktor

#46947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Da, ali kao odgovor na pitanje o formiranju vlade na drzavnom nivou, rekla je da NS nece nikad ucesgvovati u vladi u kojoj ce biti samo statisti, i da nece nikad ucestvovati u vladi u kojoj nece moci svoj program nametati. Prije svega, sta je u ovom razmisljanju pogresno? A drugo: sta od ovog se odnosi na vladu KS i gdje si u ovome vidio da ona ne podrzava vladu KS i da nije podrzavala?

Na pitanje o vladi kantona Sarajrvo je samo rekla:
-voljela bi da nije nikad smijenjena,
-voljela bi da se do veceras (16.10) formira nova.
I sta ti iz ove dvije recenice zakljucis?
tutku wrote: 23/11/2020 14:09 ovo boldirano ja nikada nisam tvrdio, samo ono sto je ona rekla.
Ti tvrdis samo ono sto je ona rekla osim onog sto ona nije rekla i to tvrdis :D
izvrsni direktor

#46948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Bot taktika:
-evo jedna nova laz, izvolite gubite vrijeme dokazujuci da ovo nije istina, dok ja u medjuvremenu novu laz smisljam.
Pitam se koji ce spin narednih dana o cetvorki biti
joint union

#46949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

tutku wrote: 23/11/2020 14:24
joint union wrote: 23/11/2020 14:16 Ja koliko sam je shvatio, zena je rekla da NS nece ulaziti u vlade (bilo kakve, ne konkretno vladu KS), samo zbog jednog ministarskog mjesta, tj nece da budu u vladama samo kozmeticki, vec hoce i da rade i imaju nekog uticaja, tj kormilare.

da tako je. medjutim ona javno potencira kormilarenje vlade ks od strane ns, a znamo da nije korektno ni osnovano da ns opet ima mandatara.
Ne znam bas za to korektno ili osnovano, da su bili izbori za kanton, pa da se promijenila situacija OK.
Vjerovatno si misljenja da NiP treba imati mandatara, i prema broju mandata si u pravu, no u tom slucaju bi, hipotetski, vladu cetvorke trebali mijenjati i bez da se petak 13 uopste desio, obzirom da je preletima NiP povecao, a NS smanjio broj vijecnika.
Dakle, moje hipotetsko pitanje tebi bi bilo: da je Fortina vlada opstala i radila sve po PS-u, te da je bila najbolja vlada ikad (sto iz cetvorke i tvrde), da li bi je trebalo opet mijenjati (pogotovo Fortu) nakon porasta broja vijecnika NiP-a, a smanjenja NS-a?
tutku

#46950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

joint union wrote: 23/11/2020 14:32
tutku wrote: 23/11/2020 14:24

Ne znam bas za to korektno ili osnovano, da su bili izbori za kanton, pa da se promijenila situacija OK.
Vjerovatno si misljenja da NiP treba imati mandatara, i prema broju mandata si u pravu, no u tom slucaju bi, hipotetski, vladu cetvorke trebali mijenjati i bez da se petak 13 uopste desio, obzirom da je preletima NiP povecao, a NS smanjio broj vijecnika.
Dakle, moje hipotetsko pitanje tebi bi bilo: da je Fortina vlada opstala i radila sve po PS-u, te da je bila najbolja vlada ikad (sto iz cetvorke i tvrde), da li bi je trebalo opet mijenjati (pogotovo Fortu) nakon porasta broja vijecnika NiP-a, a smanjenja NS-a?
ne bi trebalo mijenjati takvu vladu, no to je hipotetsko pitanje i iskreno u ovom slucaju ne govori previse. ono sto je realnost jeste da objektivno nip sada ima najveci demokratski kapacitet u predalganju mandatara. to ne mora biti tako, dogovor moze biti i drugaciji naravno, ali ne moze neko ko nema vecinu ocekivati kao da u medjuvremenu okolnosti nisu izmijenjene.
Locked