Naravno, da jesmo.General War wrote: ↑22/11/2020 23:20
I sta se izabralo na kraju, posto nikako da odgonetnem jesmol pobjedili ili nismo?
Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
-
Palmalma
#201 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
- General War
#202 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
E fala bogu, znaci sve photoshop i sorosevi mediji prepadaju narodPalmalma wrote: ↑22/11/2020 23:25Naravno, da jesmo.General War wrote: ↑22/11/2020 23:20
I sta se izabralo na kraju, posto nikako da odgonetnem jesmol pobjedili ili nismo?![]()
-
Palmalma
#203 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Da ti pravo kazem ja nisam protiv Srba, i raduje me da Srbi sami sebi biraju u RS-u vlast. Jer da je obratno, krivci za sav neuspijeh od ekonomije do demografije bi bili Bosnjaci, kao najbrojniji narod u BiH.General War wrote: ↑22/11/2020 23:31
E fala bogu, znaci sve photoshop i sorosevi mediji prepadaju narod![]()
![]()
![]()
Ali nije mi jasno, zasto me ubjedjujes da bi za mene bilo najbolje da je BiH ostala u Velikoj Srbiji i da mi Vucic, Seselj i ekipa iz Francuske 7 bira sta je za mene i Bosnjake najbolje?
- saibaba
#204 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Pa sad zavisi ko si ti ? ili ko smo mi ? Ako si neki Bosanac ili Bosnjak, Sarajlija ili sta vec pobjedio si samim tim sto si ostao ziv. A i Bosna i Hercegovina jos uvijek postoji..General War wrote: ↑22/11/2020 23:20I sta se izabralo na kraju, posto nikako da odgonetnem jesmol pobjedili ili nismo?
ako si neki Yugo - Srbo nostalgicar ili Milosevicev fan ili JNA fan ili Yugo futuristicar mislim da realno ne stojis bas najbolje...
- General War
#205 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Kao prvo, Nit me raduje nit zasluzuju da sami sebi biraju vlast u PC:Palmalma wrote: ↑22/11/2020 23:38Da ti pravo kazem ja nisam protiv Srba, i raduje me da Srbi sami sebi biraju u RS-u vlast. Jer da je obratno, krivci za sav neuspijeh od ekonomije do demografije bi bili Bosnjaci, kao najbrojniji narod u BiH.General War wrote: ↑22/11/2020 23:31
![]()
![]()
Ali nije mi jasno, zasto me ubjedjujes da bi za mene bilo najbolje da je BiH ostala u Velikoj Srbiji i da mi Vucic, Seselj i ekipa iz Francuske 7 bira sta je za mene i Bosnjake najbolje?
Ne ubjedjujem te ni u sta, vec mi deprimirajuce zvuci kad se slavi nakon 25 godina da smo do toga dosli da je gradonacelnik sarajeva uopste vijest...a za sve ima vrijeme i mjesto pa i za osamostaljenje...a lideri bosnjaka su izabrali najgore od obadvije solucije....rezultat porazavajuci.
-
Palmalma
#206 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Covjek otvorio temu o gradonacelniku Sarajeva. Zivim u Sarajevu i super mi izbor.General War wrote: ↑22/11/2020 23:46Kao prvo, Nit me raduje nit zasluzuju da sami sebi biraju vlast u PC:Palmalma wrote: ↑22/11/2020 23:38Da ti pravo kazem ja nisam protiv Srba, i raduje me da Srbi sami sebi biraju u RS-u vlast. Jer da je obratno, krivci za sav neuspijeh od ekonomije do demografije bi bili Bosnjaci, kao najbrojniji narod u BiH.General War wrote: ↑22/11/2020 23:31
![]()
![]()
Ne ubjedjujem te ni u sta, vec mi deprimirajuce zvuci kad se slavi nakon 25 godina da smo do toga dosli da je gradonacelnik sarajeva uopste vijest...a za sve ima vrijeme i mjesto pa i za osamostaljenje...a lideri bosnjaka su izabrali najgore od obadvije solucije....rezultat porazavajuci.
Tebi nije. Postujem.
Ali, koji ces kurac na temi koja ti i nije neka vijest?
Prebaci se na drugu i sanjaj osamostaljenje.
- General War
#207 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Eto Bosanac, e sad nisam ja tu problem sto sam ja ostao ziv vec oni sto su nizasta izgubili glavu i zemlja otisla u PM jest da postoji, ali i prije je postojala...ali nikad ovako nije izgledala.saibaba wrote: ↑22/11/2020 23:41Pa sad zavisi ko si ti ? ili ko smo mi ? Ako si neki Bosanac ili Bosnjak, Sarajlija ili sta vec pobjedio si samim tim sto si ostao ziv. A i Bosna i Hercegovina jos uvijek postoji..General War wrote: ↑22/11/2020 23:20I sta se izabralo na kraju, posto nikako da odgonetnem jesmol pobjedili ili nismo?
ako si neki Yugo - Srbo nostalgicar ili Milosevicev fan ili JNA fan ili Yugo futuristicar mislim da realno ne stojis bas najbolje...
Realno, dok je ovakvo uredjenje zemlje i kod ovakvih patriota i ako si i ti neki mini bosnjak sto zemlju posmatra od bas carsije do Holideja tek to ne stoji bas najbolje.
- General War
#208 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Palmalma wrote: ↑22/11/2020 23:51Covjek otvorio temu o gradonacelniku Sarajeva. Zivim u Sarajevu i super mi izbor.General War wrote: ↑22/11/2020 23:46Kao prvo, Nit me raduje nit zasluzuju da sami sebi biraju vlast u PC:Palmalma wrote: ↑22/11/2020 23:38
Da ti pravo kazem ja nisam protiv Srba, i raduje me da Srbi sami sebi biraju u RS-u vlast. Jer da je obratno, krivci za sav neuspijeh od ekonomije do demografije bi bili Bosnjaci, kao najbrojniji narod u BiH.
Tebi nije. Postujem.
Ali, koji ces kurac na temi koja ti i nije neka vijest?
Prebaci se na drugu i sanjaj osamostaljenje.
Jesam li ja sta rekao protiv toga? ...ali ti si taj koji ga opisa ko Bizmarka BH politike.
Drzi se onda Sarajeva i cao...mislio sam na osamostaljenje BiH
-
Palmalma
#209 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
General War wrote: ↑22/11/2020 23:59
![]()
Jesam li ja sta rekao protiv toga? ...ali ti si taj koji ga opisa ko Bizmarka BH politike.
Drzi se onda Sarajeva i cao...mislio sam na osamostaljenje BiH![]()
Eto vidiš, zar Noćna mora nije bila najbolja emisija ikada?
Ali, ono , ikada.
-
Hemsworth30
#210 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Bogićević je odličan izbor. Vidjao sam ga u Vet klinici na Stupu. Javljen covjek. 
-
saabsa
#211 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Jebo vas grob nenormalni u šta temu pretvoriste 
Pa ima li ovde ikako moderacije...
Pa ima li ovde ikako moderacije...
- LBVIEW
#212 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Upravo, SFRJ je prestala postojati(srpskim krsenjem Ustava) prije nego sto je formalno potrvdjeno opredijeljenje gradjana za nezavisnost, sto jePalmalma wrote: ↑22/11/2020 20:56Ukratko, svi imaju pravo al prvo moraju pitat Srbe...LBVIEW wrote: ↑22/11/2020 20:12
To znaci da jedini Bosnjaci nisu smjeli imati slobodnu volju i odluciti se za ono sto smatraju ispravnim, jer to nije u srpskim interesu(kao da su Srbi njih pitali kad su osnivali nelegalne SAO i organizirali "Plebiscit'), te da su sami krivi za posljedice. To je tipicna zamjena teza, jer je upravo srpska bahatost i prouzrokovala legalnu reakciju vecine gradjana na Referndumu, a ono sto je uslijedilo - agesija i genocid, je samo potvrdilo.kako je izbor bio ispravan, jer i, jedno, i drugo su zlocin s predumisljjajem, koj bi, i Bosni, i Bosnjacima visio nad glavom i slucaju ostanka u V Srbiji, sto je ta krnja Jugoslavija i bila.
Vi kao da pricate s nekim iz Zimbabvea koje nisu osjetili srpsku bahatost i otvorene prijetnje Bosnjacima, kad spominjete SBBkB scenarije. I nema tog Boga koji bi Bosnjake nagovorio na ostanak u takvioj Jugoslaviji s kokardasima rame uz rame s JNA oko Pakraca i Okucana, SDA je samo osjetila puls naroda, inace su se neckali. Debela vecina Bosnjaka oko toga nema nikakvih nedoumica, i valjda su oni, a ne ti i Nosara, mjerodavni po tom pitanju.
Srpskim gaženjem ustava SFRJ isti je postao samo mrtvo slovo na papiru. Prisvajanjem glasova autonomnih pokrajina, Srbija je išla protiv svih drugih naroda, a ne ka ocuvanju SFRJ. Iz ustava SR Srbije su krajem 80-tih izbrisane Autonomne pookrajine, a svim silama nastojala - i gle cuda! i uspjela sacuvati clanove Predsjednistva SFRJ iz AP Vojvodina i AP Kosova.
Znate li da je u Predsjednistvu SFRJ AP Vojvodinu predstavljao Jugoslav Kostic (Srbin sa Kosova)?
je i zakljucak Badtinerove komisije. Al' k'o da Jugofili mare za argumente, nego guslaj po svom.
- drndalo
#213 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Kakve veze imaju Jugofili s ovim? Valjda Srbofili...LBVIEW wrote: ↑22/11/2020 23:20Škobo Habu wrote: ↑22/11/2020 22:01General War wrote: ↑22/11/2020 21:53
I gdje su ovdje Bosanski gradovi? Da ne ulazim u narativ sta je ustvari bio kontekst.
Srećom postoje stenogrami razgovora, pa nam ti i još par Yugofuturista na ovom forumu ne možeš soliti pamet:
MILOŠEVIĆ
Radovane...
KARADŽIĆ
Da.
MILOŠEVIĆ
Ja sam razgovarao sa najvišim mestom.
KARADŽIĆ
Dobro.
MILOŠEVIĆ
Molim te, ovo treba da razumeš, jer što se kaže, nemogu da ti sve objašnjavam.
KARADŽIĆ
Dobro.
MILOŠEVIĆ
Od strateškog značaja je za budući RAM, znaš šta je RAM...
KARADŽIĆ
Znam, sve znam.
MILOŠEVIĆ
...da banjalučka grupacija bude sposobna i mobilna.
KARADŽIĆ
Dobro.
MILOŠEVIĆ
Zato moraš, pod jedan, obezbedi da ona bude sposobna i mobilna i da nema nikakvih problema. I dva, za jedan sat se javi Uzelcu sa pozivom na dogovor na najvišem mestu. Sve koliko ti daš ljudi dodatnih, koji treba da ostanu da čuvaju kuće i teritoriju i blokiraju te HDZ-ove centre itd., sve ću ih naoružati i sve ću im uzeti, helikoptere ćemo doterati i sve to.
KARADŽIĆ
Odlično. Molim vas...
MILOŠEVIĆ
Prema tome, ja te molim, broj jedan i broj dva lično moraš regulisati, a ovo drugo, Kupres, jako je važno. Ono treće što sam ti rekao mislim zbog međunarodne javnosti je izuzetno važno.
KARADŽIĆ
Ide, ide to. Nego ovo mi recite. Možemo li situ stvar udesiti da mi vrate oružje TO u Šipovu i u Mrkonjiću?
MILOŠEVIĆ
To je sitnica, bre.
KARADŽIĆ
Pa, dobro, nek mi naoružaju tamo. Evo, mi smo spremni, 170 u Mrkonjiću i 150 u Šipovu i oni su spremni da idu na Kupres.
MILOŠEVIĆ
Je li to isto zadužen taj Uzelac?
KARADŽIĆ
Ne, ne, ovo je...ja mislim da jeste on, jeste.
MILOŠEVIĆ
Kaži mi i to, brate, nema problema. ne možemo svaku sitnicu da raspravljamo ovako.
KARADŽIĆ
Dobro. Ovih 150 i 170 ići će na Kupres. A na Kupresu imamo 750 ljudi.
MILOŠEVIĆ
Nama je bitno da taj bataljon koji je digla vojska na Kupresu bude tamo i da bude kako treba.
![]()
Ovo postirati svaki put kad Jugofili otvore gubice.![]()
- LBVIEW
#214 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ne znam, oni za sebe to sami kazu, vidis ko kmeci zbog toga sto Bosna i Hercegovina nije ostala u krnjoj Jugoslaviji.drndalo wrote: ↑23/11/2020 08:22Kakve veze imaju Jugofili s ovim? Valjda Srbofili...LBVIEW wrote: ↑22/11/2020 23:20Škobo Habu wrote: ↑22/11/2020 22:01
Srećom postoje stenogrami razgovora, pa nam ti i još par Yugofuturista na ovom forumu ne možeš soliti pamet:
![]()
Ovo postirati svaki put kad Jugofili otvore gubice.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#215 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Tema je Bogic Bogicevic GRADONAČELNIK SARAJEVA. O dogadjajima iz marta 1991. imate podforum Devedesete. Hvala!
- drndalo
#216 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
- LBVIEW
#217 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
- drndalo
#218 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Gluposti se mogu napisati i fino i smireno. Nisu samo nervozne stvari gluposti...Uzmi malo enciklopediju pa pokusaj rasclaniti znacenje kovanice jugofili koju tako volis koristiti i mislis da znas sta znaci.
Ne mijesati s onim koji su svoju zelju za Velikom Srbijom pravdali imenom Jugoslavije. Niti cinjenicom da je bilo nesto sto se zvalo SRJ, a od Jugoslavije nisu imali nista...
- General War
#219 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Samo patrJote iz Malmea ne vide da je Bosna ostala u krnjoj jugoslaviji ili srboslaviji po svim parametrima ...pa im je uspjeh sto BB od clana predsjednistva dodje do gradonacelnika.
Level: Monty Payton.
Level: Monty Payton.
- nosara
#220 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Kad djetetu dajes gorak lijek, umotas ga u nesto slatko. Bogica Bogicevica, npr.
Salu na stranu, situacija je ozbiljna.
Salu na stranu, situacija je ozbiljna.
- Sanjarko
#221 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
S druge teme dio mog komentara. Doso ferman i to je to. Cepaj i danas je nema.Sto se tice naprdz*vanja hoces, neces vakcinu, kad dodze ferman od glavonja neces/nece te imat izbora. Isto vrijedi i raji s foruma na temi o Bogic Bogicevicu i raspadu Jugoslavije.
- Porodice Foht
#222 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Sarajevo bi se na najljepsi nacin oduzilo Bogicu za zasluge iz devedesetih pozicijom gradonacelnika i lijepo da ogromna vecina podrzava to.
Bogic ce biti dvanaesti nebosnjak na celu grada Sarajeva od Mustafe Fadilpasica iz 1878 godine. Ako sam dobro procitao, recimo u Tuzli nikada nije gradonacelnik bio nebosnjak!
Bogic ce biti dvanaesti nebosnjak na celu grada Sarajeva od Mustafe Fadilpasica iz 1878 godine. Ako sam dobro procitao, recimo u Tuzli nikada nije gradonacelnik bio nebosnjak!
- LBVIEW
#223 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Frustracije su hebene zivjeti s onima koje prezires,a oduska si mozes dati jedino anonimno, na forumu. 
-
sumirprimus
#224 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
nije tacno. aleksandar todorovic, dusan tesanovic, miso vokic, rade jaksic,ljubomir peles, i jos njih...Porodice Foht wrote: ↑23/11/2020 09:38 Sarajevo bi se na najljepsi nacin oduzilo Bogicu za zasluge iz devedesetih pozicijom gradonacelnika i lijepo da ogromna vecina podrzava to.
Bogic ce biti dvanaesti nebosnjak na celu grada Sarajeva od Mustafe Fadilpasica iz 1878 godine. Ako sam dobro procitao, recimo u Tuzli nikada nije gradonacelnik bio nebosnjak!![]()
-
cove41
#225 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Nije tačno za Tuzlu. Jedino kako bi moglo biti tačno jeste terminološki - Tuzla je 2014. zvanično postala grad i tek od tada ima GRADOnačelnika (do tada su bili načelnici). Ali u tom slučaju bi se moglo reći i da Tuzla nikad nije imala gradonačelnika koji se ne zove Jasmin (tako da logički ova konstrukcija nema smisla).Porodice Foht wrote: ↑23/11/2020 09:38 Sarajevo bi se na najljepsi nacin oduzilo Bogicu za zasluge iz devedesetih pozicijom gradonacelnika i lijepo da ogromna vecina podrzava to.
Bogic ce biti dvanaesti nebosnjak na celu grada Sarajeva od Mustafe Fadilpasica iz 1878 godine. Ako sam dobro procitao, recimo u Tuzli nikada nije gradonacelnik bio nebosnjak!![]()