PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
-
miikaa77
#2576 Re: PlayStation 5 - all about
Sta je ovo enable hdmi device link? Vidim iskljuceno mi pa da upitam jel treba bit iskljuceno ili ukljuceno?
- TMovac
#2577 Re: PlayStation 5 - all about
Moze se aktivirati, ali ne preko konzole. Moras aktivirati preko desktop verzije. Tj ulogiras se preko racunara na svoj account i aktiviras.schindleroskar wrote: ↑22/11/2020 23:25 Pitanje jedno, vidim na g2a ima kod za ps Now pretplatu. Jel neko mozda uzimao, volio bih probati al na drugu stranu kontam da se mozda ne moze aktivirat kod nas pa da ne bacim 25 km bezveze![]()
-
rijads
#2578 Re: PlayStation 5 - all about
Da upravljas s daljinskim od tva playstation, npr ako koristis netflix s playstationa ili plex dobro dodje. Kadp rebacis na hdmi port gdje je ps, ukljuci se automatski ,itd.
-
struja987
#2579 Re: PlayStation 5 - all about
To je dozvola da kada pritisnes PS dugme na dzojstiku da upalis PS automatski ti se tv pali (ako je ugasen) ili prebacuje na hdmi na koji ti je spojen PS
Nego ljudi dali vi ostavljate PS u rest modu ili ga gasite? Kod mene inzernet tako los da od petka skida konstatno.
Po danu jos ja igram preko noci ostavim u rest mod da nastavi skidati. Gran Turismo 100 GB
-
henjin
#2580 Re: PlayStation 5 - all about
Zao mi je ali zbog zakona o autorskim pravima ni sa diskom ti ne posjedujes igru.. ti nikad ne mozes posjedovati igru... Vlasnik igre je uvijek ili publisher ili developer, zavisno od njihovog ugovora... kada procitas ToS vidjet ces da ti je disk samo fizicka licensa... teoretski oni u svakom trenutku tebi mogu blokirati igranje igre na konzoli update-om, eno PT ti je primjer gdje je Sony morao uraditi Update na zahtjev Konami-a da svima izbrise PT iz librarya i sa konzola... Zato ljudi... kupujte sta i kako se vama cejfne jer se sve svede na isto...Tabakmalac wrote: ↑22/11/2020 22:01 Te sve "digitalne" verzije igara koje uzmete nisu vaše. Plaća se samo licenca koja dopušta da koristite softver tj. igru. Zato su fizički mediji po meni i dalje bolji jer s punim pravom imaš kopiju produkta i tvoj je zauvijek, ukoliko se ne proda nekome drugome ili baci npr.
- TMovac
#2581 Re: PlayStation 5 - all about
Ja gasim. Meni igru skine za 15 minuta. ( Valhalla, GoT, Days Gone )struja987 wrote: ↑22/11/2020 23:40To je dozvola da kada pritisnes PS dugme na dzojstiku da upalis PS automatski ti se tv pali (ako je ugasen) ili prebacuje na hdmi na koji ti je spojen PS
Nego ljudi dali vi ostavljate PS u rest modu ili ga gasite? Kod mene inzernet tako los da od petka skida konstatno.
Po danu jos ja igram preko noci ostavim u rest mod da nastavi skidati. Gran Turismo 100 GBdva puna dana skidalo
-
Tabakmalac
#2582 Re: PlayStation 5 - all about
Neću dalje ići u raspravu. Na Foe ide svako ko me quote-a nakon ovoga.
-
miikaa77
#2583 Re: PlayStation 5 - all about
Hvala.struja987 wrote: ↑22/11/2020 23:40To je dozvola da kada pritisnes PS dugme na dzojstiku da upalis PS automatski ti se tv pali (ako je ugasen) ili prebacuje na hdmi na koji ti je spojen PS
Po danu jos ja igram preko noci ostavim u rest mod da nastavi skidati. Gran Turismo 100 GBdva puna dana skidalo
-
caseytron
#2584 Re: PlayStation 5 - all about
Joj peglanja, k'o da cete ih cuvat 30. godina. Odigram jednom, eventualno dvaput neku singleplayer kampanju i to je to. Zivot je previse kratak da razmisljam posjedujem li igru ili ne 
-
miikaa77
#2585 Re: PlayStation 5 - all about
Meni u rest modeu nikako ne puni dzojstik, ustvari pokazuje da puni al nema ni one narandzaste boje na dzojstiku nit ista. Isto ko da je ugasen. Zna li neko do cega je?
-
schindleroskar
#2586 Re: PlayStation 5 - all about
Mozda je do tog da kad si prvi put palio konzolu postavio rest mode da bude u eco modu? Ja sam stavio da bude u optimum modu ( mislim da se tako zove). Provjeri u postavkama rest mode, pa vidi jel do toga
-
miikaa77
#2587 Re: PlayStation 5 - all about
I ja sam to odma stavio na pocetku. Da mi moze skidat igre i apdejte i da mi puni dzojstike.schindleroskar wrote: ↑23/11/2020 09:22Mozda je do tog da kad si prvi put palio konzolu postavio rest mode da bude u eco modu? Ja sam stavio da bude u optimum modu ( mislim da se tako zove). Provjeri u postavkama rest mode, pa vidi jel do toga
-
c_g
#2588 Re: PlayStation 5 - all about
Hoće li biti black friday u Sancti zaboga mu?
- dino1403
#2589 Re: PlayStation 5 - all about
Čuo sam da neki modeli imaju taj "problem" da ne mogu puniti dualsense preko prednjeg usb porta. Probaj preko portova pozadi.
-
henjin
#2590 Re: PlayStation 5 - all about
Al opet propustas jednu stvar a to je da ti NIKAD nisi vlasnik igre... ti si vlasnik license u oba primjera, disk ili digitalno... disk ti daje "sigurnost" da mozes igrati igru i nakon terminacije digitalnih servisa ali i to ti mogu uskratiti, evo idemo cisto hipoteticki, ako Rockstar ikada odluci da zeli da eliminise GTA5 sa ps4 on moze zahtjevati od Sony-a da napravi system wide block za sve license vezane za igru... Sony izbaci update i svako ko updatea sistem biva blokiran u mogucnosti igranja GTA5 na toj datoj updateovanoj konzoli... naravno, ti mozes u tom hipotetickom scenariju ne updateovat konzolu i imati svoj GTA5 koji mozes igrati sa diskom ali time sebe uskracujes za novije igre i online jer ces morati diskonektovati konzolu jer Sony uvijek moze izvrsiti forced system update... To je ono sto ja kazem, sve je to isto... ako im se cejfne mogu ti u svakom momentu uskratit mogucnost igranja jer ti si na to pristao... evo video gdje lik cita na glas dio EULA gdje se fino kaze da si vlasnik samo license...Tabakmalac wrote: ↑23/11/2020 00:12
Neću dalje ići u raspravu. Na Foe ide svako ko me quote-a nakon ovoga.
TL/DR: Kupuj sta ti se kupuje, biva disk ili digitalno svakako nikad nisi vlasnik igre ha ya
https://youtu.be/9IlFt2eMUsA
-
bierkof
#2591 Re: PlayStation 5 - all about
Postoje distinktivne prednosti fizicke kopije nad digitalnom
1) Mozes prodati igre ako zelis. Ja iskreno ne prodajem ali takodjer sam ustedio na nekim igrama tako sto sam ih kupio koristene. Isto tako sam kupio neke igre nakon sto su izasle i stvarno mi nisu legle. U tom slucaju mogu da ih prodam/vratim sto sa digitalnim nije slucaj.
2) Definitivno ima vise snizenja na fizickim kopijama. Barem u EU. Razlog je sto prostor/polica u prodavnici kosta novac dok prostor na serveru je jeftin.
3) Ukoliko izgubis account ili ti ga banuju iz bilo kojeg razloga ne gubis igre. Ima mnogo prica ljudi koji su slucajno banovani i izgubili stotine eura vrijednosti igara.
4) Ne volim da imam povezan PSN racun sa svojim privatnim podaticima poput kreditne/paypal-a itd. Znam da ima nacina da se ovo izbjegne ali meni je lakse kupiti fizicku kopiju
PS
Scenario gdje neka velika izdavacka kuca odluci da namjerno zabrani koristenje software-a na nekoj platformi mislim da se nikada nije desilo. Znam da su neke stvari povucene poput demo-a za Silent Hill itd, ali ovo sto si napisao je teoretski moguce, isto kao sto je teoretski moguce da Sony brick-uje svaki prodani PS3, PS4, PS5, tehnicki je mnogo stvari moguce ali se to nece desiti.
NPR veca vjerovatnoca (ni ovo se nece desiti, dajem samo primjer) je po meni da PSN kaze "hej vidi ove Bosance iz Oregona, ovo nije dozvoljeno banuj sve racune". U tom slucaju bi racionalno imali ok razlog, ali bi kazna bila pre stroga. Izgubio bi sve svoje digitalne igre.
Zelim samo da pokazem ogroman rizik gdje gubitak naloga na PSN vodi do gubitka svih igara na tom nalogu.
1) Mozes prodati igre ako zelis. Ja iskreno ne prodajem ali takodjer sam ustedio na nekim igrama tako sto sam ih kupio koristene. Isto tako sam kupio neke igre nakon sto su izasle i stvarno mi nisu legle. U tom slucaju mogu da ih prodam/vratim sto sa digitalnim nije slucaj.
2) Definitivno ima vise snizenja na fizickim kopijama. Barem u EU. Razlog je sto prostor/polica u prodavnici kosta novac dok prostor na serveru je jeftin.
3) Ukoliko izgubis account ili ti ga banuju iz bilo kojeg razloga ne gubis igre. Ima mnogo prica ljudi koji su slucajno banovani i izgubili stotine eura vrijednosti igara.
4) Ne volim da imam povezan PSN racun sa svojim privatnim podaticima poput kreditne/paypal-a itd. Znam da ima nacina da se ovo izbjegne ali meni je lakse kupiti fizicku kopiju
PS
Scenario gdje neka velika izdavacka kuca odluci da namjerno zabrani koristenje software-a na nekoj platformi mislim da se nikada nije desilo. Znam da su neke stvari povucene poput demo-a za Silent Hill itd, ali ovo sto si napisao je teoretski moguce, isto kao sto je teoretski moguce da Sony brick-uje svaki prodani PS3, PS4, PS5, tehnicki je mnogo stvari moguce ali se to nece desiti.
NPR veca vjerovatnoca (ni ovo se nece desiti, dajem samo primjer) je po meni da PSN kaze "hej vidi ove Bosance iz Oregona, ovo nije dozvoljeno banuj sve racune". U tom slucaju bi racionalno imali ok razlog, ali bi kazna bila pre stroga. Izgubio bi sve svoje digitalne igre.
Zelim samo da pokazem ogroman rizik gdje gubitak naloga na PSN vodi do gubitka svih igara na tom nalogu.
-
Mustang1
#2592 Re: PlayStation 5 - all about
O kakvim vi glupostima raspravljate
Otvorite temu posebnu igra na cd.u ili digitalna pa zajedno sa pc igracima diskutujte 
-
AmirBaa
-
rijads
#2594 Re: PlayStation 5 - all about
Nego fino prodajte konzole (ko ima), zatvorite PSN, Steam, Origin itd accounte, i podrzavajte vase developere na gog.com platformi gdje ownate igrice koje kupite.
Nemojte zaboravit zatvorit klix acc, nemate nikakva prava na ovom forumu.
Nemojte zaboravit zatvorit klix acc, nemate nikakva prava na ovom forumu.
- PerfekcionistaTZ
-
Smoothie
#2596 Re: PlayStation 5 - all about
Your Ultimate Team and Volta progress will be able to be carried over to the next-generation console.PerfekcionistaTZ wrote: ↑23/11/2020 17:07Ako uzmem sad fifu i pocnem FUT npr jel se nastavlja nakon update ili igra iznova sve ide?
Other modes such as Online Seasons and Career Mode, however, can't be transferred.
Po ovome, prenosi se.
-
miikaa77
#2598 Re: PlayStation 5 - all about
Jel mozete skinut spotify na konzoli? Meni je ne moze nac uopste.
-
centaurwarrunner
-
miikaa77
#2600 Re: PlayStation 5 - all about
Gdje se skida uopste? Ne mogu se na novom meniju snac nikako.