Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Locked
Palmalma

#176 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Palmalma »

LBVIEW wrote: 22/11/2020 20:12

To znaci da jedini Bosnjaci nisu smjeli imati slobodnu volju i odluciti se za ono sto smatraju ispravnim, jer to nije u srpskim interesu(kao da su Srbi njih pitali kad su osnivali nelegalne SAO i organizirali "Plebiscit'), te da su sami krivi za posljedice. To je tipicna zamjena teza, jer je upravo srpska bahatost i prouzrokovala legalnu reakciju vecine gradjana na Referndumu, a ono sto je uslijedilo - agesija i genocid, je samo potvrdilo.kako je izbor bio ispravan, jer i, jedno, i drugo su zlocin s predumisljjajem, koj bi, i Bosni, i Bosnjacima visio nad glavom i slucaju ostanka u V Srbiji, sto je ta krnja Jugoslavija i bila.
Vi kao da pricate s nekim iz Zimbabvea koje nisu osjetili srpsku bahatost i otvorene prijetnje Bosnjacima, kad spominjete SBBkB scenarije. I nema tog Boga koji bi Bosnjake nagovorio na ostanak u takvioj Jugoslaviji s kokardasima rame uz rame s JNA oko Pakraca i Okucana, SDA je samo osjetila puls naroda, inace su se neckali. Debela vecina Bosnjaka oko toga nema nikakvih nedoumica, i valjda su oni, a ne ti i Nosara, mjerodavni po tom pitanju.
Ukratko, svi imaju pravo al prvo moraju pitat Srbe...

Srpskim gaženjem ustava SFRJ isti je postao samo mrtvo slovo na papiru. Prisvajanjem glasova autonomnih pokrajina, Srbija je išla protiv svih drugih naroda, a ne ka ocuvanju SFRJ. Iz ustava SR Srbije su krajem 80-tih izbrisane Autonomne pookrajine, a svim silama nastojala - i gle cuda! i uspjela sacuvati clanove Predsjednistva SFRJ iz AP Vojvodina i AP Kosova.

Znate li da je u Predsjednistvu SFRJ AP Vojvodinu predstavljao Jugoslav Kostic (Srbin sa Kosova)?
adelkam

#177 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

Trolaju ljudi malo...
Treba ih pustiti neka lijepe dodikove slike na ovoj temi, mozda i isprovociraju nekog'
General War

#178 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

LBVIEW wrote: 22/11/2020 20:12
General War wrote: 22/11/2020 19:10
LBVIEW wrote: 22/11/2020 19:02

Sta se tu ima razumjeti, jel' ovo:"Odlicno, eto onda po novoj svojoj adresi valjda kontas cijelu moju poentu znacenja istorijskog "Njet" JNA."
To je hinjavo, vise cijenim one cetnike sto otvoreno kazu sta misle, nego takve kao ti.
Ja, i? Ponovo procitaj dok ne skontas...
Cijeni sta hoces, tvoja volja...znam da cijenis to mi je odavno poznato. Tu je i razlika izmedju nas dvojice.
To znaci da jedini Bosnjaci nisu smjeli imati slobodnu volju i odluciti se za ono sto smatraju ispravnim, jer to nije u srpskim interesu(kao da su Srbi njih pitali kad su osnivali nelegalne SAO i organizirali "Plebiscit'), te da su sami krivi za posljedice. To je tipicna zamjena teza, jer je upravo srpska bahatost i prouzrokovala legalnu reakciju vecine gradjana na Referndumu, a ono sto je uslijedilo - agesija i genocid, je samo potvrdilo.kako je izbor bio ispravan, jer i, jedno, i drugo su zlocin s predumisljjajem, koj bi, i Bosni, i Bosnjacima visio nad glavom i slucaju ostanka u V Srbiji, sto je ta krnja Jugoslavija i bila.
Vi kao da pricate s nekim iz Zimbabvea koje nisu osjetili srpsku bahatost i otvorene prijetnje Bosnjacima, kad spominjete SBBkB scenarije. I nema tog Boga koji bi Bosnjake nagovorio na ostanak u takvioj Jugoslaviji s kokardasima rame uz rame s JNA oko Pakraca i Okucana, SDA je samo osjetila puls naroda, inace su se neckali. Debela vecina Bosnjaka oko toga nema nikakvih nedoumica, i valjda su oni, a ne ti i Nosara, mjerodavni po tom pitanju.
OK, i kako onda ovog objasnjavas?

Image
Meni je i nasmjesnije ( da zivis u Bih bilo bi onda tragicno)sto kao stvarno da se javljas iz Zimbabvea ili nekog drugog mjesta koje nema TV ili interneta da skontas da 25 godina tapkamo u mjestu ovdje u BiH, bez obzira na ispravan izbor kako kazes ...zaglavio si kod onoga "cetnik" vokabulara sto ti je rjesenje za sve.
General War

#179 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Palmalma wrote: 22/11/2020 20:32
General War wrote: 22/11/2020 18:45
Palmalma wrote: 22/11/2020 18:14

Skup činova koji ništa nisu mogli promjeniti.
Da je JNA zaista imala želju da bude zaštitnik ustavnog poretka SFRJ djelovala bi u decembra 90-te i spriječila uspostavu srpskih oblasti po Hrvatskoj.
Pošto nije, glupo i prozirno je bilo i tražiti da se vojsci da zeleno svijetlo za uspostavu "reda" četiri mjeseca kasnije.

Znao je to Bogić i tada.
:lol:
Pa zato je i bila rasprava gdje je Bogicevic rekao ne :-)
De se dogovori sa sobom.

Kadijević u knjizi: " Moje viđenje raspada" kaže da je cilj bio:

"«Ideja manevra sadržavala je sledeće osnovne elemente: - potpuno blokirati Hrvatsku iz vazduha i sa mora; - pravce napada glavnih snaga JNA što neposrednije vezivati za oslobođenje srpskih krajeva u Hrvatskoj i garnizona JNA u dubini hrvatske teritorije. U tom cilju ispresecati Hrvatsku na pravcima Gradiška-Virovitica; Bihać-Karlovac-Zagreb; Knin-Zadar; Mostar-Split... jakim snagama iz rejona Herceg Novi-Trebinje, blokirati Dubrovnik sa kopna i izbiti u dolinu Neretve i na taj način sadejstvovati snagama koje nastupaju na pravcu Mostar-Split; - nakon dostizanja određenih objekata, obezbediti i držati granicu Srpske Krajine u Hrvatskoj».[
I gdje su ovdje Bosanski gradovi? Da ne ulazim u narativ sta je ustvari bio kontekst.
Škobo Habu

#180 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Škobo Habu »

Zanimljiv osvrt Markovine. Vrijedi istaći:
Istina je da stranke pobjedničke koalicije jedne bez drugih ne bi mogle doći na vlast, kao što je sasvim očita istina da vrijeme jednih dolazi, dok je vrijeme drugih na zalasku. Žao mi je, ne samo zbog toga što ovo moram napisati, nego ponajprije iz razloga što to jeste tako, a potom i zato jer je taj svijet na odlasku moj svijet i smatram ga puno ljepšim i kvalitetnijim okvirom za život, nego što je prevladavajući nacionalistički, ali stvari neće izgledati ništa bolje ako ih prešutimo. Pojednostavljeno govoreći, SDP je stranka predratnog jugoslavenskog i modernističkog Sarajeva, za koju glasaju preostali ljudi koje je taj svijet formirao i koji su mu na neki način zahvalni. Naša stranka je pak stranka onih koji su odbacili socijalizam kao ideju radikalne transformacije društva, ali baštine vrijednosti antifašizma, liberalizma i modernizma, odnosno za nju mahom glasaju pripadnici nekadašnje srednje klase, odnosno umnogome djeca ljudi koji će dok su živi glasati za SDP. Dakle, prirodni glasači SDP-a pomalo odlaze, glasača Naše stranke je premalo u odnosu na cjelinu društva, a Narod i pravda je vjerna preslika generacija koje dolaze. Stoga je odluka da se SDP-u ustupi mjesto gradonačelnika, a posebno odluka da to mjesto pripadne Bogiću Bogićeviću, čovjeku koji je rekao historijsko ‘ne’ Miloševiću i vrhu JNA te im na taj način oduzeo legitimitet, prolongirao ono što je neminovno slijedilo i iskazao nevjerovatnu moralnu čvrstinu koju bi rijetki na njegovom mjestu imali, puno više odraz poštovanja prema jednom vremenu koje je definitivno otišlo i prema čovjeku koji je takvu vrstu poštovanja sigurno zaslužio na kraju vlastite političke karijere, nego bilo što drugo. Kao što sam već na početku napisao, to je lijepo, u neku ruku i plemenito te, k tome pokazuje jednu vrstu spremnosti na puno veće uvažavanje onoga što je prethodilo današnjoj stvarnosti, nego što je to SDA ikada bila spremna napraviti. No, to je otprilike to.
http://www.prometej.ba/clanak/copy-past ... SwtijEX5Pw
Škobo Habu

#181 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Škobo Habu »

General War wrote: 22/11/2020 21:53
I gdje su ovdje Bosanski gradovi? Da ne ulazim u narativ sta je ustvari bio kontekst.

Srećom postoje stenogrami razgovora, pa nam ti i još par Yugofuturista na ovom forumu ne možeš soliti pamet:

MILOŠEVIĆ

Radovane...

KARADŽIĆ

Da.

MILOŠEVIĆ

Ja sam razgovarao sa najvišim mestom.

KARADŽIĆ

Dobro.

MILOŠEVIĆ

Molim te, ovo treba da razumeš, jer što se kaže, nemogu da ti sve objašnjavam.

KARADŽIĆ

Dobro.

MILOŠEVIĆ

Od strateškog značaja je za budući RAM, znaš šta je RAM...

KARADŽIĆ

Znam, sve znam.

MILOŠEVIĆ

...da banjalučka grupacija bude sposobna i mobilna.

KARADŽIĆ

Dobro.

MILOŠEVIĆ

Zato moraš, pod jedan, obezbedi da ona bude sposobna i mobilna i da nema nikakvih problema. I dva, za jedan sat se javi Uzelcu sa pozivom na dogovor na najvišem mestu. Sve koliko ti daš ljudi dodatnih, koji treba da ostanu da čuvaju kuće i teritoriju i blokiraju te HDZ-ove centre itd., sve ću ih naoružati i sve ću im uzeti, helikoptere ćemo doterati i sve to.

KARADŽIĆ

Odlično. Molim vas...

MILOŠEVIĆ

Prema tome, ja te molim, broj jedan i broj dva lično moraš regulisati, a ovo drugo, Kupres, jako je važno. Ono treće što sam ti rekao mislim zbog međunarodne javnosti je izuzetno važno.

KARADŽIĆ

Ide, ide to. Nego ovo mi recite. Možemo li situ stvar udesiti da mi vrate oružje TO u Šipovu i u Mrkonjiću?

MILOŠEVIĆ

To je sitnica, bre.

KARADŽIĆ

Pa, dobro, nek mi naoružaju tamo. Evo, mi smo spremni, 170 u Mrkonjiću i 150 u Šipovu i oni su spremni da idu na Kupres.

MILOŠEVIĆ

Je li to isto zadužen taj Uzelac?

KARADŽIĆ

Ne, ne, ovo je...ja mislim da jeste on, jeste.

MILOŠEVIĆ

Kaži mi i to, brate, nema problema. ne možemo svaku sitnicu da raspravljamo ovako.

KARADŽIĆ

Dobro. Ovih 150 i 170 ići će na Kupres. A na Kupresu imamo 750 ljudi.

MILOŠEVIĆ

Nama je bitno da taj bataljon koji je digla vojska na Kupresu bude tamo i da bude kako treba.

General War

#182 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Škobo Habu wrote: 22/11/2020 22:01

Srećom postoje stenogrami razgovora, pa nam ti i još par Yugofuturista na ovom forumu ne možeš soliti pamet:

MILOŠEVIĆ

Radovane...

KARADŽIĆ

Da.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

Dobro.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

Dobro.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

Znam, sve znam.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

Dobro.

MILOŠEVIĆ

Zato moraš, pod jedan, obezbedi da ona bude sposobna i mobilna i da nema nikakvih problema. I dva, za jedan sat se javi Uzelcu sa pozivom na dogovor na najvišem mestu. Sve koliko ti daš ljudi dodatnih, koji treba da ostanu da čuvaju kuće i teritoriju i blokiraju te HDZ-ove centre itd., sve ću ih naoružati i sve ću im uzeti, helikoptere ćemo doterati i sve to.

KARADŽIĆ

Odlično. Molim vas...

MILOŠEVIĆ

Prema tome, ja te molim, broj jedan i broj dva lično moraš regulisati, a ovo drugo, Kupres, jako je važno. Ono treće što sam ti rekao mislim zbog međunarodne javnosti je izuzetno važno.

KARADŽIĆ

Ide, ide to. Nego ovo mi recite. Možemo li situ stvar udesiti da mi vrate oružje TO u Šipovu i u Mrkonjiću?

MILOŠEVIĆ

To je sitnica, bre.

KARADŽIĆ

Pa, dobro, nek mi naoružaju tamo. Evo, mi smo spremni, 170 u Mrkonjiću i 150 u Šipovu i oni su spremni da idu na Kupres.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

MILOŠEVIĆ

Kaži mi i to, brate, nema problema. ne možemo svaku sitnicu da raspravljamo ovako.

KARADŽIĆ

MILOŠEVIĆ

Nama je bitno da taj bataljon koji je digla vojska na Kupresu bude tamo i da bude kako treba.

Dobro eto ti "BH-nezavisni" objasni kako dodjosmo do radovana i milosevica, kad je BB rekao ne?
A PLUS mozes li objasniti i ovaj stenogram :
Tuđman svojim sugovornicima, uzimajući u obzir tada realnu ratnu
situaciju, tvrdi kako država BiH realno ne postoji te se mora provesti politika ostvarenja
budućih hrvatskih granica. Po njemu, međunarodna zajednica je na strani Srbije, koju će na
svaki način htjeti zadovoljiti u strahu od stvaranja islamske države i to je realnost koju treba
prihvatiti te u skladu s njom i djelovati koliko je moguće u hrvatsku korist. U svoje viđenje
nemogućnosti opstanka BiH Tuđman je bezuspješno pokušavao uvjeriti čak i Aliju
Izetbegovića u razgovoru od 27. ožujka 1993. (stenogram Alija, neću ti poslati ni metka!).
Škobo Habu

#183 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Škobo Habu »

Nisam ni mislio da ćeš nešto suvislo odgovoriti. :roll:

Pitaš gdje su bosanski gradovi, a onda ti se ukaže na plan RAM, da bi ti onda skočio na Tuđmana.
General War

#184 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

adelkam wrote: 22/11/2020 20:00 Bogic Bogicevic je svojim postupkom sprijecio uspostavljanje vojne uprave u BiH, Hrvatskoj i Makedoniji od strane JNA koja je bila naklonjena Slobodanu Milosevicu i koja zbog navedenog u tim republikama nije vise dozivljavana kao narodna armija. :)

Da je kojim slucajem izglasano da se krene u vojnu akciju, onda bi u tim republikama u drugoj fazi bila uspostavljena neka marionetska vlast naklonjena u rezimu u Beogradu, po istom principu kako su to napravili na Kosovu gdje su Albanci vecina. Demokratski izabrani predstavnici (kakvi su da su,narod ih je birao) bili bi pohapseni. Na Kosovu je uspostavljana marionetska vlast vojnom akcijom,kada su uhapsili Azema Vlasija i ugusili demonstracije, a u Vojvodini i CG antibirokratskim revolucijama.
I slijep covjek je vidio gdje to vodi...

Tamo gdje popularni Slobo nije mogao zapaliti narodne mase, gdje nije mogao napraviti "dogadjanje naroda" (negdje mu nije ni republicka milicija to dozvolila) slao je armiju, ali da bi napravio tako veliku vojnu akciju, tj da bi napravio vojni udar ipak trebalo bi imati naredbu Predsjednistva SFRJ i neku stranu silu koja ce mu stati u odbranu. Bogicevic je to sprijecio i ljudi mu trebaju biti neizmjerno zahvalni.

Bogicevic sinoc prrilikom opisivanja Milosevica rece da je on bio majstor za jednokratnu upotrebu ljudi.... Kada Predsjednistvo nije odobrilo slanje vojske, onda su Milosevic i Jovic trazili od Kadijevica da krene u vojnu akciju bez odluke Predsjednistva a da ce se oni obratiti javnosti i reci da Predsjednistvo SFRJ vise ne funkcionise. Kao fol, JNA nema vrhovnog komandanta i JNA moze sama da djeluje....
I vidi li neko sada koji su to kurvini sinovi bili?..... Kadijevic nije bio lud jer bi on ponio direktnu odgovornost za rat i svijet bi to osudio, pa je Milosevic i njega sklonio i 80 generala.

Sinoc slusam onog papka iz Laktasa, Bgm prevali preko jezika da su Srbi u Sarajevu konvertiti. Stvarno se pitam dokle ide taj nacionalizam, po sistemu iskljucivosti, ako nisi s nama onda si protiv nas, a jos uz to ako si po nacionalnosti Srbin onda si izdajnik ili konvertit... Taj ekstremni nacionalizam je tu negdje u dodiru sa fasizmom.
Velikosrbi su i Bogica Bogicevica proglasili izdajnikom....sto li ?
Predpostavljam proglasavaju ga izdajnikom sa mentalnim kapacitetom isti oni koji ga dizu u nebesa sa ove strane da je nesto sprijecio...A ustvari napravio da Bosna za par godina umjesto jednog neprijatelja ima dva do dana danasnjeg.
General War

#185 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Škobo Habu wrote: 22/11/2020 22:14 Nisam ni mislio da ćeš nešto suvislo odgovoriti. :roll:

Pitaš gdje su bosanski gradovi, a onda ti se ukaže na plan RAM, da bi ti onda skočio na Tuđmana.
Jok, evo bas federacija super funkcionise...ja to onako bez veze skacem.
Palmalma

#186 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Palmalma »

Palmalma wrote: 22/11/2020 20:32
General War wrote: 22/11/2020 18:45

:lol:
Pa zato je i bila rasprava gdje je Bogicevic rekao ne :-)
De se dogovori sa sobom.

Kadijević u knjizi: " Moje viđenje raspada" kaže da je cilj bio:

"«Ideja manevra sadržavala je sledeće osnovne elemente: - potpuno blokirati Hrvatsku iz vazduha i sa mora; - pravce napada glavnih snaga JNA što neposrednije vezivati za oslobođenje srpskih krajeva u Hrvatskoj i garnizona JNA u dubini hrvatske teritorije. U tom cilju ispresecati Hrvatsku na pravcima Gradiška-Virovitica; Bihać-Karlovac-Zagreb; Knin-Zadar; Mostar-Split... jakim snagama iz rejona Herceg Novi-Trebinje, blokirati Dubrovnik sa kopna i izbiti u dolinu Neretve i na taj način sadejstvovati snagama koje nastupaju na pravcu Mostar-Split; - nakon dostizanja određenih objekata, obezbediti i držati granicu Srpske Krajine u Hrvatskoj».[

Bihać, Mostar, Trebinje
General War

#187 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

U tom cilju ispresecati Hrvatsku
adelkam

#188 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

General War wrote: 22/11/2020 22:16
Predpostavljam proglasavaju ga izdajnikom sa mentalnim kapacitetom isti oni koji ga dizu u nebesa sa ove strane da je nesto sprijecio...A ustvari napravio da Bosna za par godina umjesto jednog neprijatelja ima dva do dana danasnjeg.
Veze ti nemas :) izvini al.... jbg
General War

#189 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

adelkam wrote: 22/11/2020 22:31
General War wrote: 22/11/2020 22:16
Veze ti nemas :) izvini al.... jbg
Naravno, Ovi mediji stalno se nesto zale na stanje u BiH...pa ja mislio istina :thumbup:
Palmalma

#190 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Palmalma »

General War wrote: 22/11/2020 22:30
Pa da, preko BiH.
Ili, Slobu je bilo potrebno zeleno svijetlo Predsjednistva da uokviri Veliku Srbiju "legalnim" vojnim udarom.

Malo morgen!
adelkam

#191 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

General War wrote: 22/11/2020 22:33
Naravno, Ovi mediji stalno se nesto zale na stanje u BiH...pa ja mislio istina :thumbup:
Ne znas ti ba ni sta mediji prenose....
General War

#192 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Palmalma wrote: 22/11/2020 22:34
General War wrote: 22/11/2020 22:30
Pa da, preko BiH.
Ili, Slobu je bilo potrebno zeleno svijetlo Predsjednistva da uokviri Veliku Srbiju "legalnim" vojnim udarom.

Malo morgen!
PA da, krajnje patriorski..bolje rat u BiH nego preko BiH :thumbup:
General War

#193 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

adelkam wrote: 22/11/2020 22:39
General War wrote: 22/11/2020 22:33
Ne znas ti ba ni sta mediji prenose....
Pa zato sam dosao na forum da se educiram. :wink:
adelkam

#194 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

General War wrote: 22/11/2020 22:42
Trolanjem se neces educirat :-D
General War

#195 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

adelkam wrote: 22/11/2020 22:45
Trolanjem se neces educirat :-D
Ako su ti megazajebi u BiH trolanje, nije do mene vec do tebe.
Palmalma

#196 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Palmalma »

Rat ili Velika Srbija, to je bio izbor.

I da se vratimo temi.

Bogić Bogićević je glasao iz svojih plemenitih uvjerenja, a to što to velikosrbima nije išlo na ruku, govori samo o njegovoj moralnoj veličini, jer sigurno nije bilo lako slušati komentare nakon toga i prebrojavanje krvnih zrnaca...
Znao je da će tako biti, a ipak je iskazao hrabrost i glasao po vlastitoj savjesti, moralno i načelno.
Svaka čast.
adelkam

#197 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by adelkam »

General War wrote: 22/11/2020 22:55 nije do mene vec do tebe.
Ne znas ni to....
General War

#198 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

adelkam wrote: 22/11/2020 23:10
General War wrote: 22/11/2020 22:55 nije do mene vec do tebe.
Ne znas ni to....
Vidim ja da pricam sa upucenim strucnjakom :thumbup:
LBVIEW

#199 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by LBVIEW »

Škobo Habu wrote: 22/11/2020 22:01

MILOŠEVIĆ

Radovane...

KARADŽIĆ

Da.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

Dobro.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

Dobro.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

Znam, sve znam.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

Dobro.

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

Odlično. Molim vas...

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

MILOŠEVIĆ

To je sitnica, bre.

KARADŽIĆ

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

MILOŠEVIĆ

KARADŽIĆ

MILOŠEVIĆ

:thumbup:
Ovo postirati svaki put kad Jugofili otvore gubice. :izet:
General War

#200 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by General War »

Palmalma wrote: 22/11/2020 22:57
Rat ili Velika Srbija, to je bio izbor.
I sta se izabralo na kraju, posto nikako da odgonetnem jesmol pobjedili ili nismo?
Locked