Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kabal1337
#30976 Re: Pitamo Mehanicare ?
Daboda da ste vi skidali zapeknutu krajnicu, i lupali pa bi znali kako je...
- Qler
#30977 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jebi ga Aldine, jesam odmah i rekao OK za lisce... To sam i priznao da je do mene. Ali i dalje je bezveze da ne dodjes i kazes ej, necu ja jos sat, sat i po, imate li sta u planu...Al'din wrote: ↑22/11/2020 14:50Isto sam uradioSnake Eyes wrote: ↑22/11/2020 13:45 Ovo za lišće je nevjerovatno, slične stvari su mi se dešavale u poslu, rješavao sam to na način, šta god da radim, bez riječi prekinem posao, uzmem lopaticu, očistim na oči kupca, prospem i vratim se svom poslu.Vjerujte mi, ubitačna metoda, bez riječi ga ubiješ u pojam.
mozda su se zbog toga i oglasili ovdje.
Sto se mene tice, rasprava se zavrsava.
Ali OK, do mene je, ja sam kriv.
- Snake Eyes
#30978 Re: Pitamo Mehanicare ?
Onog momenta kada si istresao smeće izgubio si pravo da kritikuješ
, iako ti je "krivo" što si to uradio ne bih baš rekao da ti je jasno koliko je to pogrešno.
- Qler
#30979 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa nisam smece istresao, nisam dosao sa kesom lisca, jebo ga lisce
al hajde, eto zbog sake lisca, ne treba se obratiti ljudima. OK.
al hajde, eto zbog sake lisca, ne treba se obratiti ljudima. OK.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#30980 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma ja bih tu policiju doveo, neka udje u zapisnik; sta mu ga znas 
- Snake Eyes
#30981 Re: Pitamo Mehanicare ?
Znaš ono kada zatekneš čistačicu kako zogerom briše pod, odjednom počneš hodati kao po minskom polju i užurbano u nelagodi proletiš kroz hodnik? Da nastaviš normalno hodati ništa više ne bi uprljao pod ali ovako si pokazao respekt tako da nemoj omalovažavati šaku lišća
-
530i
#30982 Re: Pitamo Mehanicare ?
Danas dozvoliš lišće, sutra će već vreća smeća da bude...
- mirsek
#30983 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa lisce je sam na svoju ruku Qler spomenuo, tako da ne znam sto ga prozivate i obrcete situaciju i krivicu za glavnu stvar, termin i cekanje bez javljanja.
S druge strane, ako majstor zna da ce rezervisani termin biti pomjeren sat dva zbog neplaniranih komplikacija, fino javis, momci zapeklo to i to mozete li doci za sat dva ili da vam javim kad budem pri kraju, da ne cekate bezveze, izvinite jos jednom sto ste bezveze dosli i cekate.
I ne mora se uzimati slobodan dan da bi se otislo na rezervisan termin ako su neke standardne popravke koje traju satak.
S druge strane, ako majstor zna da ce rezervisani termin biti pomjeren sat dva zbog neplaniranih komplikacija, fino javis, momci zapeklo to i to mozete li doci za sat dva ili da vam javim kad budem pri kraju, da ne cekate bezveze, izvinite jos jednom sto ste bezveze dosli i cekate.
I ne mora se uzimati slobodan dan da bi se otislo na rezervisan termin ako su neke standardne popravke koje traju satak.
- Snake Eyes
#30984 Re: Pitamo Mehanicare ?
A drug kako će majstor znati da će termin biti pomjeren zbog neplaniranih komplikacija?mirsek wrote: ↑22/11/2020 16:36 Pa lisce je sam na svoju ruku Qler spomenuo, tako da ne znam sto ga prozivate i obrcete situaciju i krivicu za glavnu stvar, termin i cekanje bez javljanja.
Ja sam kritički orijentisan prema majstorima ali istina je da se stvari zakomplikuju u momentu.
- mirsek
#30985 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne zna naravno unaprijed, ali kad vidi u cemu je problem(recimo zapeklo nesto) moze reci, izvinite momci, komplikacije,moze potrajati ovo malo duze, nemojte bezvez cekati, javim cu vam se kad budem pri kraju.Snake Eyes wrote: ↑22/11/2020 16:47A drug kako će majstor znati da će termin biti pomjeren zbog neplaniranih komplikacija?mirsek wrote: ↑22/11/2020 16:36 Pa lisce je sam na svoju ruku Qler spomenuo, tako da ne znam sto ga prozivate i obrcete situaciju i krivicu za glavnu stvar, termin i cekanje bez javljanja.
I ne mora se uzimati slobodan dan da bi se otislo na rezervisan termin ako su neke standardne popravke koje traju satak.![]()
Ja sam kritički orijentisan prema majstorima ali istina je da se stvari zakomplikuju u momentu.
Ili npr. meni moj majstor kaze, potrudicu se da zavrsim do kraja radnog vremena ili do odredjenog dijela dana a UVIJEK zavrsi ranije, zasto to kaze, zato sto da sebi vremena ako nesto zapne ili izleti da me ne izradi.
-
Naslovnica
#30986 Re: Pitamo Mehanicare ?
De ba, i kada kod zubara idete ne uđete iste minute na zakazani termin, jbte, ne mogu da vjerujem šta je ovo danas sa ljudima. U pitanju je automehaničarski posao, nije lansiranje rakete.
Ako ima negdje da ce vam majstor svaki put reći sa sigurnošću "termin ti je tada i tada i trebaće toliko i toliko vremena", daj nam recite.
Pa u ovlaštenom ti ka'e "dovezite nam automobil u toliko i toliko, nazvaćemo vas kada bude gotovo", pa te nazove obično u 4 popodne.
Ako ima negdje da ce vam majstor svaki put reći sa sigurnošću "termin ti je tada i tada i trebaće toliko i toliko vremena", daj nam recite.
Pa u ovlaštenom ti ka'e "dovezite nam automobil u toliko i toliko, nazvaćemo vas kada bude gotovo", pa te nazove obično u 4 popodne.
- S4mpion
#30987 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sat vremena je ništa.
Da je Alfa bila na dizalici, mor'o bi šator razapet' ispred radnje.
Da je Alfa bila na dizalici, mor'o bi šator razapet' ispred radnje.
- mirsek
#30988 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije problem probijanje termina vec sto se ljudima nije objasnila situacija a cekali su 45 minuta preko termina.Naslovnica wrote: ↑22/11/2020 17:11 De ba, i kada kod zubara idete ne uđete iste minute na zakazani termin, jbte, ne mogu da vjerujem šta je ovo danas sa ljudima. U pitanju je automehaničarski posao, nije lansiranje rakete.
I kad idem privatno kod zubara nikad nisam cekao duze od 15 minuta mimo termina.
Mozda je i od osobe do osobe, meni licno ne smeta ters majstor ali mi smeta da me rasteze sa vremenom i terminima.
-
LikeLike
#30989 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa ni najboljim majstorom na svijetu nece svi biti zadovoljni. Bez obzira kakvo opravdanje ima Aldin ipak je dao nekome termin koji se treba postovati. Ne treba ga zbog razapinjati, po meni je najuredniji vulkanizer kod kojeg sam do sad bio i jedna losa recenzija sigurno nece ugroziti njegov posao. Ipak je u pitanju odnos prema "jednoj" musteriji, a ne lose odradjen posao. Obojica su pogrijesili i mislim da je bilo bolje za obojicu da nije ova tema uopste pokrenuta.
- mirsek
#30990 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma slazem se, nisam se ni javio zbog njega a i oba su priznala da su nesto pogresno uradili , vec sto se ovdje pocelo u prvi plan stavljati lisce, ono u smislu, zbog prosutog lisca nemas pravo da se zalis na cekanje.LikeLike wrote: ↑22/11/2020 17:43 Pa ni najboljim majstorom na svijetu nece svi biti zadovoljni. Bez obzira kakvo opravdanje ima Aldin ipak je dao nekome termin koji se treba postovati. Ne treba ga zbog razapinjati, po meni je najuredniji vulkanizer kod kojeg sam do sad bio i jedna losa recenzija sigurno nece ugroziti njegov posao. Ipak je u pitanju odnos prema "jednoj" musteriji, a ne lose odradjen posao. Obojica su pogrijesili i mislim da je bilo bolje za obojicu da nije ova tema uopste pokrenuta.
-
LikeLike
#30991 Re: Pitamo Mehanicare ?
Obojica su krivi i pravi, ali niti je qler los covjek zbog lisca niti je aldin los majstor zbog kasnjenja. Pruziti ruku i zaboraviti.mirsek wrote: ↑22/11/2020 17:46Ma slazem se, nisam se ni javio zbog njega a i oba su priznala da su nesto pogresno uradili , vec sto se ovdje pocelo u prvi plan stavljati lisce, ono u smislu, zbog prosutog lisca nemas pravo da se zalis na cekanje.LikeLike wrote: ↑22/11/2020 17:43 Pa ni najboljim majstorom na svijetu nece svi biti zadovoljni. Bez obzira kakvo opravdanje ima Aldin ipak je dao nekome termin koji se treba postovati. Ne treba ga zbog razapinjati, po meni je najuredniji vulkanizer kod kojeg sam do sad bio i jedna losa recenzija sigurno nece ugroziti njegov posao. Ipak je u pitanju odnos prema "jednoj" musteriji, a ne lose odradjen posao. Obojica su pogrijesili i mislim da je bilo bolje za obojicu da nije ova tema uopste pokrenuta.
- Snake Eyes
#30992 Re: Pitamo Mehanicare ?
Naravno da ima pravo da se žali i žalio se i žali se, Bože sačuvaj
, ono što sam htio da kažem je da ako si i ti nešto pogriješio a jesi, kako imaš obraza da se žališ? To se zove kompenzacija grešaka. Razumije sebe pa kaže "samo šaka lišća" a ne razumije tuđe probleme i komplikacije. Naše greške su uvijek "samo" a tuđe su POLA SATA ČEKAM, ali pametnom je i išaret dovoljan, kome objašnjavam.
- mirsek
#30993 Re: Pitamo Mehanicare ?
Snake Eyes wrote: ↑22/11/2020 17:52 Naravno da ima pravo da se žali i žalio se i žali se, Bože sačuvaj, ono što sam htio da kažem je da ako si i ti nešto pogriješio a jesi, kako imaš obraza da se žališ? To se zove kompenzacija grešaka. Razumije sebe pa kaže "samo šaka lišća" a ne razumije tuđe probleme i komplikacije. Naše greške su uvijek "samo" a tuđe su POLA SATA ČEKAM, ali pametnom je i išaret dovoljan, kome objašnjavam.
Pa priznao je lisce, cak ga je sam prvi spomenuo.
Nisu iste velicine greske, ni pod razno, tako da ne moze to biti "kompenzacija".
Pogotovo sto je ovo tema o mehanicarima i njihovom radu a ne o higijeni i ciscenju okoline.
- Snake Eyes
#30994 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa spomenuo ga je igrajući na to da ko prizna pola mu se prašta, sebe očistio "priznanjem" i onda javno osuo paljbu.mirsek wrote: ↑22/11/2020 18:03Snake Eyes wrote: ↑22/11/2020 17:52 Naravno da ima pravo da se žali i žalio se i žali se, Bože sačuvaj, ono što sam htio da kažem je da ako si i ti nešto pogriješio a jesi, kako imaš obraza da se žališ? To se zove kompenzacija grešaka. Razumije sebe pa kaže "samo šaka lišća" a ne razumije tuđe probleme i komplikacije. Naše greške su uvijek "samo" a tuđe su POLA SATA ČEKAM, ali pametnom je i išaret dovoljan, kome objašnjavam.
Nisu iste velicine greske, ni pod razno, tako da ne moze to biti "kompenzacija".
Pogotovo sto je ovo tema o mehanicarima i njihovom radu a ne o higijeni i ciscenju okoline.
Hajde pošto vagamo da li je šaka lišća lakša od pola sta čekanja, da li je pola sata čekanja teže od toga da naneseš trajnu štetu ugledu mehaničara javnim pisanjem na forumu?
Ovakvi slučajevi ne zaslužuju da se iznose javno. Ako te je toliko pogodilo, ne ideš više kod tog majstora i svi sretni.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#30995 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad se pišu pozitivne recenzije, onda može, kad je loša, onda nemere javno.
Nece dobar majstor, zbog je'ne recenzije propasti...
- mirsek
#30996 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mozda mu je smetalo sto ga je povucen pohvalama na forumu preporucio drugu, haman ga natjerao da odu tamo i onda se ovo desi. A njemu mozda Aldin prigovorio sto je lisce ostavio bez da mu se izvini zbog cekanja i ovo se desilo.Snake Eyes wrote: ↑22/11/2020 18:30Pa spomenuo ga je igrajući na to da ko prizna pola mu se prašta, sebe očistio "priznanjem" i onda javno osuo paljbu.mirsek wrote: ↑22/11/2020 18:03Snake Eyes wrote: ↑22/11/2020 17:52 Naravno da ima pravo da se žali i žalio se i žali se, Bože sačuvaj, ono što sam htio da kažem je da ako si i ti nešto pogriješio a jesi, kako imaš obraza da se žališ? To se zove kompenzacija grešaka. Razumije sebe pa kaže "samo šaka lišća" a ne razumije tuđe probleme i komplikacije. Naše greške su uvijek "samo" a tuđe su POLA SATA ČEKAM, ali pametnom je i išaret dovoljan, kome objašnjavam.
Pogotovo sto je ovo tema o mehanicarima i njihovom radu a ne o higijeni i ciscenju okoline.![]()
Hajde pošto vagamo da li je šaka lišća lakša od pola sta čekanja, da li je pola sata čekanja teže od toga da naneseš trajnu štetu ugledu mehaničara javnim pisanjem na forumu?![]()
Ovakvi slučajevi ne zaslužuju da se iznose javno. Ako te je toliko pogodilo, ne ideš više kod tog majstora i svi sretni.
Slazem se da je moguca steta za Aldina velika, ili mozda
i nije, necu da ja procjenjujem to, ali posto se forum koristi i za reklamiranje i samoreklamiranje onda je odnos obostran i ravnopravan. Bez sugar coatinga da bi sto bolje informacije imali, zar nije tako ?
-
Naslovnica
#30997 Re: Pitamo Mehanicare ?
konektovan wrote: ↑22/11/2020 18:40 Kad se pišu pozitivne recenzije, onda može, kad je loša, onda nemere javno.![]()
- Snake Eyes
#30998 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ranije napisah da pazim od koga uzimam recenziju tako da sa foruma preporuke uzimam sa velikom rezervom, ako su ga pohvale toliko nabrijale pa je otišao sa ogromnim očekivanjima jasno bi bilo zašto je razočaran. Za mene svi mehaničari imaju određeni zajednički set "loših osobina" koje su mi prihvatljive i među kojima spada i da pođahkad čekam duže nego sam planirao zbog čega prilagodim obaveze.mirsek wrote: ↑22/11/2020 18:40 Mozda mu je smetalo sto ga je povucen pohvalama na forumu preporucio drugu, haman ga natjerao da odu tamo i onda se ovo desi. A njemu mozda Aldin prigovorio sto je lisce ostavio bez da mu se izvini zbog cekanja i ovo se desilo.
Slazem se da je moguca steta za Aldina velika ali posto se forum koristi i za reklamiranje i samoreklamiranje onda je odnos obostran i ravnopravan. Bez sugar coatinga da bi sto bolje informacije imali, zar nije tako ?
Mehaničar kod kojeg dođeš u minut na red ili nema posla ili je užasno skup pa mu se isplati.
Negativne recenzije obavezno iznositi ali srazmjerno.
Ovo je zlatno pravilo usluge i rada sa kupcima:

- Snake Eyes
#30999 Re: Pitamo Mehanicare ?
Znaš kako se kaže, ako si zadovoljan reci svima, ako si nezadovoljan reci namakonektovan wrote: ↑22/11/2020 18:40 Kad se pišu pozitivne recenzije, onda može, kad je loša, onda nemere javno.![]()
Nedavno naručim nešto preko ekupi, pogledam google reviews i imaju jako nisku ocjenu, pogledam razloge, vidim kupci se mahom žale da nisu dobili račun. Naručim ja artikal sa pretpostavkom da neću dobiti račun, dođe roba ranije nego je obećano ali vidi čuda, nema računa
Poznavajući cijelu problematiku online prodaje, njenog volumena i grupacije od koje sam naručio ni najmanje se nisam naljutio/zabrinuo što nema računa, nazovem, reklamiram, pošalju mi posebno račun putem euroexpressa. Da nisu poslali opet sam imao metod da dobijem kopiju računa.
Da skratim, iskustvo kupovine na ekupi je prema mom iskustvu jako pozitivno
Recenzija je svjedočenje i ne uzima se od svakoga
- drug_profi
#31000 Re: Pitamo Mehanicare ?
Aldinova avlija sva pod konac. Jebeno je tesko ne primjetiti da se redovno mete, kosi, pere...
I povrh svega jasno ti je da je privatni posjed iako je servis.
Aldin sam po sebi, na prvi dojam, pismen lik, ne papi, direktan, ljubazan i jasan.
Drugi i treci dojam su nebitni jer je prvi uvijek tacan.
I povrh svega jasno ti je da je privatni posjed iako je servis.
Aldin sam po sebi, na prvi dojam, pismen lik, ne papi, direktan, ljubazan i jasan.
Drugi i treci dojam su nebitni jer je prvi uvijek tacan.