Kiflu sam hvalio na onoj njegovoj temi jos dok je bio u SDA iz prostog razloga jer je vrijeme da se pocne suditi po djelima a ne ideologiji. Hvalio iz prostog razloga jer je rijesio najvecu sramotu Sarajeva koja je trajala dugih 20 i kusur godina a za neke dijelove, kao npr. dio oko studentskih domova na Bjelavama i od prije rata a to je bilo zatvaranje vode.Škobo Habu wrote: ↑22/11/2020 15:26Ja nisam simpatizer NiP-a, uopšte, da se razumijemo, ali je Konaković već sada pokazao širinu u političkom nastupu davajući prednost drugim stranačkim kandidatima na uštrb vlastitih.
Realno, je l' SDA ikada palo na pamet da podrži Bogićević na poziciji gradonačelnika, a upravo je njega i slične Alija u ratu gurao u prvi ešalon da pokaže za kakvu se BiH bori?
Tada su se glasaci ljevice a i protivnici iz SDA svim silama trudili da to minimiziraju, te imao je srece, te bila kisna godina itd.
Uglavnom, ne cini mi se da je kapacitet za nesto vece (mozda i moje predrasude) ali ovo sa vodom ne treba zaboraviti. Svi su imali priliku a uradili nista nisu.
Osvrnuo bih se na nesto drugo sto do sad niko ne pomenu vezano za Konakovicevo liderstvo. Onu noc kad se prvi put javio nakon pobjede pominje Travnik i SDA-ovog kandidata koji je preminuo na dan izbora od korone, sa najljepsim rijecima posvetio je najmanje minutu covjeku, rekao da je cuo sve najbolje o njemu, izjavio saucesce porodici i hajde, kontas to je red od svakog pa i protivnika.
Onda ide Izedbegovic nakon njega u program, pominje istu stvar, ni rijeci o rahmetliji niti porodici, samo da im je kandidat u Travniku preselio i da izbore treba ponoviti.
Samim ovim primjerom se vidi ne koliko je Konakovic dobar lider i politicar vec koliko je Bakir fula pa onda nije ni tesko zasjati pored takvog promasaja (jedan u nizu gafova, "znate li koliko je taj Saja pomogao ljudima" pravdajuci da se prijeti 11- godisnjoj djevojcici da ce je silovati crnac ili " opstina Centar vrijednija od 10 drugih")