Oba Milkos

Moderator: anex
Vjerovatno zbog zaštite geografskog porijekla. Od 2002. ova vrsta sira se smije zvati "Feta" samo ako je iz Grčke. Pored toga Feta se pravi od kozjeg i/ili ovčjeg mlijeka, a ove "kopije" uglavnom od kravljeg.
https://www.akta.ba/Promo/da-li-znate-d ... jela-/4810dzeno123 wrote: ↑22/11/2020 10:30Nisam znao da milkos proizvodi feta sir.NecuVise wrote: ↑21/11/2020 23:34Gdje si našao? Sad me baš interesuje da i ja probam.
Inače volim probati ove domaće stvari da vidim kakve su. Ako pokažu kvalitet nastavim kupovati, u suprotnom zaobiđem.
Royal majonezu imam kupljenu nisam je još probao, a ABC sir mislim da više neću kupovati. Inače milkosov feta sir je odličan![]()
Nije zbog toga, nego je on napravljen od biljnih masnoća, a royal od mliječnih, zato i kupujem samo Royal. Kupovao sam i Farmu ali sam odustao kada sam vidio da je od biljnih masnoća.jednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 14:37Vjerovatno zbog zaštite geografskog porijekla. Od 2002. ova vrsta sira se smije zvati "Feta" samo ako je iz Grčke. Pored toga Feta se pravi od kozjeg i/ili ovčjeg mlijeka, a ove "kopije" uglavnom od kravljeg.
A i ovaj "Feta" se od 2016. zove "Royal". Vjerovatno zbog izvoza u EU morali mijenjati.
Možda. Ja sam to skontao drugačije.NecuVise wrote: ↑22/11/2020 17:07Nije zbog toga, nego je on napravljen od biljnih masnoća, a royal od mliječnih, zato i kupujem samo Royal. Kupovao sam i Farmu ali sam odustao kada sam vidio da je od biljnih masnoća.jednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 14:37Vjerovatno zbog zaštite geografskog porijekla. Od 2002. ova vrsta sira se smije zvati "Feta" samo ako je iz Grčke. Pored toga Feta se pravi od kozjeg i/ili ovčjeg mlijeka, a ove "kopije" uglavnom od kravljeg.
A i ovaj "Feta" se od 2016. zove "Royal". Vjerovatno zbog izvoza u EU morali mijenjati.

Šta si skontao drugačije? Ja sam govorio za Farma sir, on je napravljen od biljnih masnoća i on je zamjena za feta sir. Royal sir je napravljen od mliječnih masnoća i on je pravi feta sir. Nisam ja govorio o nazivu nego o sastavu i razlici Farme i Royala, možda smo se tu pogrešno razumjeli.jednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 17:27Možda. Ja sam to skontao drugačije.NecuVise wrote: ↑22/11/2020 17:07Nije zbog toga, nego je on napravljen od biljnih masnoća, a royal od mliječnih, zato i kupujem samo Royal. Kupovao sam i Farmu ali sam odustao kada sam vidio da je od biljnih masnoća.jednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 14:37
Vjerovatno zbog zaštite geografskog porijekla. Od 2002. ova vrsta sira se smije zvati "Feta" samo ako je iz Grčke. Pored toga Feta se pravi od kozjeg i/ili ovčjeg mlijeka, a ove "kopije" uglavnom od kravljeg.
![]()
Eto na kraju smo se skontalijednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 17:58 Tu se nismo razumjeli. Ja sam išao na ovo zašto mijenjaju naziv iz Feta u Royal.
Za sir iz Farmu nisam znao da je od biljnih masnoća.
NecuVise wrote: ↑22/11/2020 20:19Eto na kraju smo se skontalijednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 17:58 Tu se nismo razumjeli. Ja sam išao na ovo zašto mijenjaju naziv iz Feta u Royal.
Za sir iz Farmu nisam znao da je od biljnih masnoća.![]()
Bjezite od margarina ko djavo od krsta, bilo kojeg proizvodjaca...jednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 21:22Kupili su firmu Sunce iz Sombora koja, između ostalog, proizvodi i margarin. Možda im je to dovoljno.
Čuj Bos taurus, zajeban naziv
Da. Tu me recimo apsolutno ne zanima imamo li domaci proizvod ili ne...drndalo wrote: ↑23/11/2020 12:37Bjezite od margarina ko djavo od krsta, bilo kojeg proizvodjaca...jednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 21:22Kupili su firmu Sunce iz Sombora koja, između ostalog, proizvodi i margarin. Možda im je to dovoljno.
Super proizvod!jednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 17:27Možda. Ja sam to skontao drugačije.NecuVise wrote: ↑22/11/2020 17:07Nije zbog toga, nego je on napravljen od biljnih masnoća, a royal od mliječnih, zato i kupujem samo Royal. Kupovao sam i Farmu ali sam odustao kada sam vidio da je od biljnih masnoća.jednonogi_Jack wrote: ↑22/11/2020 14:37
![]()
valja li ovo?