Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kluz franjo

#46876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

sumirprimus wrote: 22/11/2020 15:40 A zasto sda ne podrzi drugog kandidata onda ako im je vec stalo do mostara?
Ovako isporucuju mostar hdz.u ili je to vec neki raniji dogovor :oops:
Može li za bunka neko lakše pitanje "za dvicu".

Istorijat brojnih dogovora i glasanja potvrđuje tezu, da su zastupnici SDA najvjernije biračko tijelo HDZ-a u Mostaru.
Građani i birači znaju nekada malo i da preskoče, ali kod SDA je HDZ sigurna za glasove.
Naravno, uz puni reciprocitet HDZ-a.

I tako iz ciklusa u ciklus SDA i HDZ traže glasove svojih birača strašeći ih "anamo onima", da bi ih potom lagano isporučili onim istim "anamo onima".
Fotelja meni, fotelja tebi. Tender meni, tender tebi.
tutku

#46877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 22/11/2020 15:13
tutku wrote: 22/11/2020 15:01
kluz franjo wrote: 22/11/2020 14:26
OK, znači sve su bile samo tvoje neke špekulacije i nagađanja bez ikakvog činjeničnog osnova ili potkrijepljujućih informacija.
Lični dojam, što bi se reklo.
Mislim, sve OK. Demokratija, mišljenje, i to...
Daleko od tog, ali posto ce tebi biti lakse ako je tako, ko sam ja da se protivim.
Sada mi nije jasno. Ti dakle i dalje ostaješ pri svojoj tvrdnji da:
tutku wrote: 21/11/2020 22:57 Sabina Cudic nastavlja da ne podrzava rad Cetvorke
I nakon što ne ponudiš nijedan argument za takvu konstataciju, a predoče ti se konkretne izjave koje pobijaju istu, ti odbijaš prihvatiti da je riječ samo o tvom ličnom dojmu...
Čuj "daleko od tog"... Pa ako nije lični dojam bez činjeničnih osnova, približi nam argumente. Vrlo jednostavno.
od ranije sam upratio da si sklon spinovima, pa si se tim posluzio i ovog puta. boldirana izjava s moje strane istaknuta je u formi pitanja najprije, a kasnije navedeno kako sam isto cuo od ljudi iz NS. dakle, moje tvrdnje tu nema. nadam se da ti je to jasno.

tvoj odgovor na moje pitanje i izlaganje informacija do kojih sam dosao postavljas medijske istupe u kojima sabina cudic daje podrsku radu cetvorke. ranije sam istakao kako je o tome bespredmetno razgovarati, jer jedno je medijski istup a drugo nastup unutar stranke. ti njeni nastupi i izjave jednako su iskreni i pouzdani koliko i tekstovi koje je objavila slobodna bosna i avaz u kojima se istice ovo o cemu sam i ja polemizirao. izjave politicara uvijek se citaju izmedju redova, pokusaj to zapamtiti.

ipak, obzirom da ti ipak drzis do njenih izjava kao kredibilnih i pouzdanih, ovdje imas njen nastup u kojem istice sljedece: "tamo gdje ce NS imati jednog ministra i statirati nije nesto u cemu cemo ucestvovati, ali tamo gdje ucestvujemo na nacin da vodimo kormilo kao sa primjerom vlade ks, to cemo raditi". https://www.youtube.com/watch?v=EgL7Nrk ... channel=N1

dakle ovdje ona de facto ucjenjuje da u njenoj vizuri NS nece ucestvovati u vladama gdje nece voditi kormilo (citaj imati premijera), iako je svjesna da na to NS nema nikakvo pravo sa svoja mizerna tri glasa u skupstini kantona sarajevo (NiP ih ima sedam). dakle ako tebi ovdje nije jasno da ona pokusava rovariti u koalicione odnose i nametnuti apsolutno nefer i neutemeljne zahtjeve pred partnere, onda dalja rasprava odlazi u pravac iracionalnog.

pored svega, u gore navedenom videu ces vidjeti da ona i sasvim bespotrebno spominje ideoloske razlike unutar sestorke, kao da neko toga nije svjestan, i to svega mjesec dana pred izbore. zasto kao dio koalicije u medijskom istupu naglasavati ono sto su razlike? sta onda mozes ocekivati da kaze iza zatvorenih vrata? ti vjerovatno nista, vecina vjerovatno ovo o cemu sam ranije pisao.
drug_profi

#46878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Škobo Habu wrote: 22/11/2020 12:27
Najbanalnija stvar u svemu ovome jeste što na NS bacaju drvlje i kamenje simpetizeri SDA i SDP-a.
Ka što ima onih "simpatizera" četvorke koji pišaju i pljuju po SDPu svakom prilikom, pa čak i kad treba izvaditi nešto iz konteksta
Škobo Habu

#46879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

drug_profi wrote: 22/11/2020 16:02

Ka što ima onih "simpatizera" četvorke koji pišaju i pljuju po SDPu svakom prilikom, pa čak i kad treba izvaditi nešto iz konteksta
Nako koaliranja SDA i SDP u Brčkom, takvi kao ti mogu samo bulazniti po forumu.
Škobo Habu

#46880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

dupli
kluz franjo

#46881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 22/11/2020 15:54
kluz franjo wrote: 22/11/2020 15:13
tutku wrote: 22/11/2020 15:01
Daleko od tog, ali posto ce tebi biti lakse ako je tako, ko sam ja da se protivim.
Sada mi nije jasno. Ti dakle i dalje ostaješ pri svojoj tvrdnji da:
tutku wrote: 21/11/2020 22:57 Sabina Cudic nastavlja da ne podrzava rad Cetvorke
I nakon što ne ponudiš nijedan argument za takvu konstataciju, a predoče ti se konkretne izjave koje pobijaju istu, ti odbijaš prihvatiti da je riječ samo o tvom ličnom dojmu...
Čuj "daleko od tog"... Pa ako nije lični dojam bez činjeničnih osnova, približi nam argumente. Vrlo jednostavno.
od ranije sam upratio da si sklon spinovima, pa si se tim posluzio i ovog puta. boldirana izjava s moje strane istaknuta je u formi pitanja najprije, a kasnije navedeno kako sam isto cuo od ljudi iz NS. dakle, moje tvrdnje tu nema. nadam se da ti je to jasno.

tvoj odgovor na moje pitanje i izlaganje informacija do kojih sam dosao postavljas medijske istupe u kojima sabina cudic daje podrsku radu cetvorke. ranije sam istakao kako je o tome bespredmetno razgovarati, jer jedno je medijski istup a drugo nastup unutar stranke. ti njeni nastupi i izjave jednako su iskreni i pouzdani koliko i tekstovi koje je objavila slobodna bosna i avaz u kojima se istice ovo o cemu sam i ja polemizirao. izjave politicara uvijek se citaju izmedju redova, pokusaj to zapamtiti.

ipak, obzirom da ti ipak drzis do njenih izjava kao kredibilnih i pouzdanih, ovdje imas njen nastup u kojem istice sljedece: "tamo gdje ce NS imati jednog ministra i statirati nije nesto u cemu cemo ucestvovati, ali tamo gdje ucestvujemo na nacin da vodimo kormilo kao sa primjerom vlade ks, to cemo raditi". https://www.youtube.com/watch?v=EgL7Nrk ... channel=N1

dakle ovdje ona de facto ucjenjuje da u njenoj vizuri NS nece ucestvovati u vladama gdje nece voditi kormilo (citaj imati premijera), iako je svjesna da na to NS nema nikakvo pravo sa svoja mizerna tri glasa u skupstini kantona sarajevo (NiP ih ima sedam). dakle ako tebi ovdje nije jasno da ona pokusava rovariti u koalicione odnose i nametnuti apsolutno nefer i neutemeljne zahtjeve pred partnere, onda dalja rasprava odlazi u pravac iracionalnog.

pored svega, u gore navedenom videu ces vidjeti da ona i sasvim bespotrebno spominje ideoloske razlike unutar sestorke, kao da neko toga nije svjestan, i to svega mjesec dana pred izbore. zasto kao dio koalicije u medijskom istupu naglasavati ono sto su razlike? sta onda mozes ocekivati da kaze iza zatvorenih vrata? ti vjerovatno nista, vecina vjerovatno ovo o cemu sam ranije pisao.
Po ne znam koji put, osim tvojih ničim argumentovanih insinuacija, nisi ponudio nijedan osnov za tvoje pitanje, tvrdnju, konstatatciju šta god... da Sabina Ćudić u proteklom periodu nije podržavala rad i dogovor šestorke, pa onda četvorke.

To što sada "izvlačiš" kao neki krunski dokaz "pete kolone u NS" je nešto što svi iz Četvorke redom tvrde od početka pa sve do ovih zadnjih dana.
Svako od njih (i Konaković i Hadžibajrić i Forto i Nikšić i svi ostali) napominju da postoje ideološke razlike između članica četvorke i da nisu za foteljaške, već programske koalicije u kojima će nešto dogovoriti i da kada se svi dogovore, da se onda dogovoreno ispoštuje.

A što se tiče spinovanja (pošto postaješ malo nervozan), nisi prvi koji se ovdje redovno pojavljuje sa "informacijama iz prve ruke", "priča se", "načuo sam" i sl.
Meni je svakako lakše da pucam penale, nego onome koji mora da nosi i pomjera go po terenu.
bunk

#46882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 22/11/2020 15:29
bunk wrote: 22/11/2020 15:22
izvrsni direktor wrote: 22/11/2020 15:08
Irmu baraliju
Aferim.
Bosnjaci.
Da nas nema trebalo bi nas izmislit.
Šta ti sada smeta bunk?
Ti bi radije neki profil poput onog tvog vjeroučitelja, direktora škole?
Evo ga jedan za smirenje... :mrgreen:
Znam da ti je teško ovih dana.
U slucaju ns,nip i sdp kandidata me smeta to sto znaju da nikad nece moci pobijediti odnosno dobiti dovoljno ruku od strane Bosnjaka(od Hrvata nece dobiti nista).I onda idu svjesno samo da izbiju noge kandidatu sda,sbb,sf,sBiH..
Sto ima zestoke mirise fatah-hamas sindroma.
U kojemu se mi Palestinci glozemo medjusobno dok na tom sukobu drugi profitiraju..
Ali i opet,to sam samo ja..ko zna sta je prava istina..jedino je sigurno da je istina oko nas :mrgreen:
p.s.
koliko sam upratio vjeroucitelj je pobjego iz pda pa se priklonio novoizabranom "nezavisnom" nacelniku opcine Srebrenik(dojucerasnjem sdaovcu) u nadi ne bi li mu ovaj uposlio sina u opcini jer se radi o oyebini nte kategorije :mrgreen:
p.p.s
Nista to "tesko".
Pregrmio rat,pregrmio svasta nesto poslije.
Sad plovim mirnim vodama i ovako kao "slobodni strijelac" komentarisem,nit kome dugujem odanost niti bilo sta drugo.
bunk

#46883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

geralt wrote: 22/11/2020 15:41
bunk wrote: 22/11/2020 15:05
kluz franjo wrote: 22/11/2020 14:17 Naša stranka je koalicioni partner SDP-a u KS, u pred- i postizbornoj koaliciji u gradovima Sarajevu i Mostaru. Imaju brojne zajedničke inicijative i prijedloge kao opozicija na nivou FBiH i BiH. Itd, itd...

I da ponovim, svako ko sabotira izbornu kampanju SDP/NS u Mostaru nije prijatelj ni NS, a ni SDP.
Koga ce vijecnici ns,sdp i nipa podrzati u Mostaru kad se bude birao gradonacelnik?
Ime i prezime.
Nema potrebe da filozofiramo i analiziramo.
Evo ti jedna opklada. Gradonacelnik Mostara ce biti iz HDZ-a, za njega ce glasati SDA i priljepci, a SDP i NS ce jedini glasati protiv. Ako ne budem u pravu, povlacim se s foruma na mjesec, a ako budem, ti radis isto.

Prihvatas?
Ne prihvatam.
Nema razloga da itko odlazi na mjesec dana s foruma.
A ako je to mantra sdp i ns te nipa kojom opravdavaju svoje izbijanje nogu dr.Guzinu onda aferim
kluz franjo

#46884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 22/11/2020 16:14
bunk wrote: 22/11/2020 15:22
Aferim.
Bosnjaci.
Da nas nema trebalo bi nas izmislit.
Šta ti sada smeta bunk?
U slucaju ns,nip i sdp kandidata me smeta to sto znaju da nikad nece moci pobijediti odnosno dobiti dovoljno ruku od strane Bosnjaka(od Hrvata nece dobiti nista).I onda idu svjesno samo da izbiju noge kandidatu sda,sbb,sf,sBiH..
U kojemu se mi Palestinci glozemo medjusobno dok na tom sukobu drugi profitiraju..
Ali i opet,to sam samo ja..ko zna sta je prava istina..jedino je sigurno da je istina oko nas :mrgreen:
p.s.
koliko sam upratio vjeroucitelj je pobjego iz pda pa se priklonio novoizabranom "nezavisnom" nacelniku opcine Srebrenik(dojucerasnjem sdaovcu) u nadi ne bi li mu ovaj uposlio sina u opcini jer se radi o oyebini nte kategorije :mrgreen:
Bunkice,
ne mogu vijećnici SDP/NS zabraniti, niti na bilo koji način uticati na kandidaturu SDA/HDZ za gradonačelnika.
Ne može bilo koji kandidat SDP/NS za gradonačelnika/cu automatski spriječiti kandidaturu SDA/HDZ kandidata, niti im "noge izbijati".

Ja razumijem da očigledno postoji saglasnost na relaciji HDZ/SDA u vezi "legitimnog etničkog zastupanja", ali Mostarci glasaju za 4 hefte.
Svi redom, koji imaju pravo glasa.
Izbori su za gradsko vijeće, a ne za članove Hrvatskog narodnog sabora ili Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca.
JThomas

#46885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

:( stvarno koliko bi sve lakše i bolje bilo da smo okupljeni oko jedne stranke i jednog lidera...pa može njih biti i više, ali da slušaju jednu. a ovako mrka kapa... :(
tutku

#46886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 22/11/2020 16:12 Po ne znam koji put, osim tvojih ničim argumentovanih insinuacija, nisi ponudio nijedan osnov za tvoje pitanje, tvrdnju, konstatatciju šta god... da Sabina Ćudić u proteklom periodu nije podržavala rad i dogovor šestorke, pa onda četvorke.

To što sada "izvlačiš" kao neki krunski dokaz "pete kolone u NS" je nešto što svi iz Četvorke redom tvrde od početka pa sve do ovih zadnjih dana.
Svako od njih (i Konaković i Hadžibajrić i Forto i Nikšić i svi ostali) napominju da postoje ideološke razlike između članica četvorke i da nisu za foteljaške, već programske koalicije u kojima će nešto dogovoriti i da kada se svi dogovore, da se onda dogovoreno ispoštuje.

A što se tiče spinovanja (pošto postaješ malo nervozan), nisi prvi koji se ovdje redovno pojavljuje sa "informacijama iz prve ruke", "priča se", "načuo sam" i sl.
Meni je svakako lakše da pucam penale, nego onome koji mora da nosi i pomjera go po terenu.
Nisi se nesto osvrnuo na ovo ucjenjivanje kormilarenjem vlade Kantona? To je fer, korektno, programski, partnerski, dobronamjerno ka Cetvorci?

Sve mi je jasno osim jednog. Jesi li samo naivan, ili naivan i bezobrazan, ili imas licne interese u odbrani ljudi koji su ovdje izlozeni kritici.
bunk

#46887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 22/11/2020 16:25
bunk wrote: 22/11/2020 16:14
Šta ti sada smeta bunk?
p.s.
Bunkice,
ne mogu vijećnici SDP/NS zabraniti, niti na bilo koji način uticati na kandidaturu SDA/HDZ za gradonačelnika.
Ne može bilo koji kandidat SDP/NS za gradonačelnika/cu automatski spriječiti kandidaturu SDA/HDZ kandidata, niti im "noge izbijati".

Ja razumijem da očigledno postoji saglasnost na relaciji HDZ/SDA u vezi "legitimnog etničkog zastupanja", ali Mostarci glasaju za 4 hefte.
Svi redom, koji imaju pravo glasa.
Izbori su za gradsko vijeće, a ne za članove Hrvatskog narodnog sabora ili Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca.
U idealnom sistemu da.
Ali i ja i ti i svi ostali znamo o cemu se ovdje radi.
Ponavljam nemam problem s time.
Bice sto mora biti.
Ali,mozemo ovdje na forumu pisati jesmo li za takav nastup ili ne.
p.s.
Jedan gradjanin jedan glas.
Potpisujem juce.
JThomas

#46888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

da se ne lažemo, za vas je samo održavanje tih izbora nedobrodošlo talasanje i ne bi ga ni bilo da je do vas...
geralt

#46889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by geralt »

bunk wrote: 22/11/2020 16:22
geralt wrote: 22/11/2020 15:41
bunk wrote: 22/11/2020 15:05

Koga ce vijecnici ns,sdp i nipa podrzati u Mostaru kad se bude birao gradonacelnik?
Ime i prezime.
Nema potrebe da filozofiramo i analiziramo.
Evo ti jedna opklada. Gradonacelnik Mostara ce biti iz HDZ-a, za njega ce glasati SDA i priljepci, a SDP i NS ce jedini glasati protiv. Ako ne budem u pravu, povlacim se s foruma na mjesec, a ako budem, ti radis isto.

Prihvatas?
Ne prihvatam.
Nema razloga da itko odlazi na mjesec dana s foruma.
A ako je to mantra sdp i ns te nipa kojom opravdavaju svoje izbijanje nogu dr.Guzinu onda aferim
Dobro, ovo nije bas bilo sportski od mene. Ipak je meni forum razonoda, a tebi radna obaveza :D
kluz franjo

#46890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 22/11/2020 16:27
kluz franjo wrote: 22/11/2020 16:12 Po ne znam koji put, osim tvojih ničim argumentovanih insinuacija, nisi ponudio nijedan osnov za tvoje pitanje, tvrdnju, konstatatciju šta god... da Sabina Ćudić u proteklom periodu nije podržavala rad i dogovor šestorke, pa onda četvorke.

Nisi se nesto osvrnuo na ovo ucjenjivanje kormilarenjem vlade Kantona? To je fer, korektno, programski, partnerski, dobronamjerno ka Cetvorci?

Sve mi je jasno osim jednog. Jesi li samo naivan, ili naivan i bezobrazan, ili imas licne interese u odbrani ljudi koji su ovdje izlozeni kritici.
Šta da ti odgovorim? Na ovo?
dakle ovdje ona de facto ucjenjuje da u njenoj vizuri NS nece ucestvovati u vladama gdje nece voditi kormilo (citaj imati premijera), iako je svjesna da na to NS nema nikakvo pravo sa svoja mizerna tri glasa u skupstini kantona sarajevo (NiP ih ima sedam).
Ti dakle meni sugerišeš da ne čitam dakle kako je napisano, nego onako kako ti "sa svojim izvorima" to doživljavaš.
Ti dakle sugerišeš, da dok je Forto bio premijer, da NiP ili SDP nisu zajedno sa NS upravljali ili kormilarili procesima?

Pa čitaj šta je žena rekla. Žena upravo kaže da hoće nastavak takve saradnje, da podržava takvu saradnju.
Upravo suprotno od onoga, što se ti upinješ da dokažeš.

Nastavi slobodno da nosaš gol... Nije mi ni mrsko, ni teško da te pratim.
drug_profi

#46891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Škobo Habu wrote: 22/11/2020 16:04
drug_profi wrote: 22/11/2020 16:02

Nako koaliranja SDA i SDP u Brčkom, takvi kao ti mogu samo bulazniti po forumu.
Ovakvi kao ja ce da te pitaju sta je alternativa?
tutku

#46892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 22/11/2020 16:36
tutku wrote: 22/11/2020 16:27

Šta da ti odgovorim? Na ovo?
dakle ovdje ona de facto ucjenjuje da u njenoj vizuri NS nece ucestvovati u vladama gdje nece voditi kormilo (citaj imati premijera), iako je svjesna da na to NS nema nikakvo pravo sa svoja mizerna tri glasa u skupstini kantona sarajevo (NiP ih ima sedam).
Ti dakle meni sugerišeš da ne čitam dakle kako je napisano, nego onako kako ti "sa svojim izvorima" to doživljavaš.
Ti dakle sugerišeš, da dok je Forto bio premijer, da NiP ili SDP nisu zajedno sa NS upravljali ili kormilarili procesima?

Pa čitaj šta je žena rekla. Žena upravo kaže da hoće nastavak takve saradnje, da podržava takvu saradnju.

haha u izvrsnoj vlasti i podjeli pozicija, jedan je kormilar, nemoj da oko toga vodimo polemiku. ona hoce upravo tako - nastavak takve saradnje, u kojoj NS ima premijera, a zahtjev za takvom saradnjom je nepartnerski, neutemeljen i bezobrazan.
Škobo Habu

#46893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

drug_profi wrote: 22/11/2020 16:39
Takvi kao ti prvo počisti ispred svojih vrata, jer tjeraš vodu onakvim poput alfe&omege ovdašnjeg SDP forumanja, tipa Leveragea, koji forsira Bećirevićevu priču, pa tek onda optužuj NS kako je proxy stranka.
drug_profi

#46894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Škobo Habu wrote: 22/11/2020 16:46
drug_profi wrote: 22/11/2020 16:39
Takvi kao ti prvo počisti ispred svojih vrata, jer tjeraš vodu onakvim poput alfe&omege ovdašnjeg SDP forumanja, tipa Leveragea, koji forsira Bećirevićevu priču, pa tek onda optužuj NS kako je proxy stranka.
Ne izbjegavaj odgovor dječak.

Alternativa je: ....

Na ovim lokalnim izborima Stranka demokratske akcije u Brčkom je dobila najviše glasova i ostvarila najbolji rezultat u 30 godina - 5.032 glasa, odnosno 15,68 posto. Nakon njih je SNSD-Demos sa 4.047 glasova i Socijalistička partija sa 3.758 glasova. SDA-ovi koalicioni partneri su osvojili po 1.415 glasova (Stranka za BiH) i 1.284 (SDP i NS).
Jesi vidio ovo NS na kraju? BTW
kluz franjo

#46895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 22/11/2020 16:42
kluz franjo wrote: 22/11/2020 16:36 Šta da ti odgovorim? Na ovo?

haha u izvrsnoj vlasti i podjeli pozicija, jedan je kormilar, nemoj da oko toga vodimo polemiku. ona hoce upravo tako - nastavak takve saradnje, u kojoj NS ima premijera, a zahtjev za takvom saradnjom je nepartnerski, neutemeljen i bezobrazan.
Kao što i rekoh, ima se iskustva sa takvima, koji vrte Osmicu, pa im se zamanta u glavi "od silnih izvora".
Sada još samo da se dogovoriš sa samim sobom.

Da li je ili nije Sabina Ćudić podržavala rad četvorke?
drug_profi

#46896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Škobo Habu wrote: 22/11/2020 16:46 onda optužuj NS kako je proxy stranka.
Da si se potrudio da shvatis procitano, vidio bi da sumnjam, a ne optuzujem, da su i NS i SDP proxy stranke.
tutku

#46897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 22/11/2020 16:51
kluz franjo wrote: 22/11/2020 16:36 Šta da ti odgovorim? Na ovo?

Kao što i rekoh, ima se iskustva sa takvima, koji vrte Osmicu, pa im se zamanta u glavi "od silnih izvora".

vidim nisi nista naucio na takvom iskustvu. da li je sabina cudic istakla nepartnerski zahtjev u kojem ce NS biti dio vlade ukoliko kormilari istom?
Škobo Habu

#46898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

drug_profi wrote: 22/11/2020 16:48
Jesi vidio ovo NS na kraju? BTW
Da, jesam. Je l' NS ulazi u koaliciju sa SDA?

SDP je Brčkom prezentovao svu lukavštinu na koju je sposoban. Uđe zajednički na izbore, pokupi na tom fonu glasove, a onda lokalni SDP-ovci odlučuju o svemu?

Zašto hinjski prebacuješ odgovornost na NS?
kluz franjo

#46899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 22/11/2020 16:56

vidim nisi nista naucio na takvom iskustvu. da li je sabina cudic istakla nepartnerski zahtjev u kojem ce NS biti dio vlade ukoliko kormilari istom?
Nije problem, sve ću ja polako.
Prvo dakle priznaješ da lažu ti "tvoji izvori" koji tvrde da Sabina Ćudić "nastavlja da ne podržava četvorku".

Drugo, ne mislim da je zahtjev Sabine Ćudić nepartnerski. Da to mislim, isto bi moralo važiti i za iste ili slične izjave Konakovića, Hadžibajrića, Mandića, Forte, Muzura itd, itd.
Svi oni isto to sa ponosom ističu kao dragocjeno iskustvo u dosadašnjoj saradnji četvorke. I svi oni na taj isti način žele nastaviti saradnju i u novoj vladi KS.
tutku

#46900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 22/11/2020 17:06
tutku wrote: 22/11/2020 16:56

Nije problem, sve ću ja polako.
Prvo dakle priznaješ da lažu ti "tvoji izvori" koji tvrde da Sabina Ćudić "nastavlja da ne podržava četvorku".

Drugo, ne mislim da je zahtjev Sabine Ćudić nepartnerski. Da to mislim, isto bi moralo važiti i za iste ili slične izjave Konakovića, Hadžibajrića, Mandića, Forte, Muzura itd, itd.
Svi oni isto to sa ponosom ističu kao dragocjeno iskustvo u dosadašnjoj saradnji četvorke. I svi oni na taj isti način žele nastaviti saradnju i u novoj vladi KS.
nevjerovatan si, svaka ti cast na upornosti.

1. cime priznajem da lazu moji izvori? vidim da su ti tesko pale informacije koje su mi prenijeli ljudi iz stranke, pa na svaki nacin pokusavas ih prikazati kao netacnim ili nepostojecim.

2. nadji mi slicnu izjavu bilo koga od osoba koje si nabrojao, izuzimajuci dinu i muzura, jer unlike sabina cudic oni imaju puno pravo zahtjevati da kormilare vladom ks. to se zove demokratski kapacitet, sedam je (duplo) vise od tri.

3. to sto svi isticu rad u cetvorci kao dragocjeno iskustvo je totalno nebitno i samo pokusavas ublaziti nonsense i spinove kojima se okreces u manjku argumenata.
Locked