kluz franjo wrote: ↑22/11/2020 15:13
tutku wrote: ↑22/11/2020 15:01
kluz franjo wrote: ↑22/11/2020 14:26
OK, znači sve su bile samo tvoje neke špekulacije i nagađanja bez ikakvog činjeničnog osnova ili potkrijepljujućih informacija.
Lični dojam, što bi se reklo.
Mislim, sve OK. Demokratija, mišljenje, i to...
Daleko od tog, ali posto ce tebi biti lakse ako je tako, ko sam ja da se protivim.
Sada mi nije jasno. Ti dakle i dalje ostaješ pri svojoj tvrdnji da:
tutku wrote: ↑21/11/2020 22:57
Sabina Cudic nastavlja da ne podrzava rad Cetvorke
I nakon što ne ponudiš nijedan argument za takvu konstataciju, a predoče ti se konkretne izjave koje pobijaju istu, ti odbijaš prihvatiti da je riječ samo o tvom ličnom dojmu...
Čuj "daleko od tog"... Pa ako nije lični dojam bez činjeničnih osnova, približi nam argumente. Vrlo jednostavno.
od ranije sam upratio da si sklon spinovima, pa si se tim posluzio i ovog puta. boldirana izjava s moje strane istaknuta je u formi pitanja najprije, a kasnije navedeno kako sam isto cuo od ljudi iz NS. dakle, moje tvrdnje tu nema. nadam se da ti je to jasno.
tvoj odgovor na moje pitanje i izlaganje informacija do kojih sam dosao postavljas medijske istupe u kojima sabina cudic daje podrsku radu cetvorke. ranije sam istakao kako je o tome bespredmetno razgovarati, jer jedno je medijski istup a drugo nastup unutar stranke. ti njeni nastupi i izjave jednako su iskreni i pouzdani koliko i tekstovi koje je objavila slobodna bosna i avaz u kojima se istice ovo o cemu sam i ja polemizirao. izjave politicara uvijek se citaju izmedju redova, pokusaj to zapamtiti.
ipak, obzirom da ti ipak drzis do njenih izjava kao kredibilnih i pouzdanih, ovdje imas njen nastup u kojem istice sljedece: "tamo gdje ce NS imati jednog ministra i statirati nije nesto u cemu cemo ucestvovati, ali tamo gdje ucestvujemo na nacin
da vodimo kormilo kao sa primjerom vlade ks, to cemo raditi".
https://www.youtube.com/watch?v=EgL7Nrk ... channel=N1
dakle ovdje ona de facto ucjenjuje da u njenoj vizuri NS nece ucestvovati u vladama gdje nece
voditi kormilo (citaj imati premijera), iako je svjesna da na to NS nema nikakvo pravo sa svoja mizerna tri glasa u skupstini kantona sarajevo (NiP ih ima sedam). dakle ako tebi ovdje nije jasno da ona pokusava rovariti u koalicione odnose i nametnuti apsolutno nefer i neutemeljne zahtjeve pred partnere, onda dalja rasprava odlazi u pravac iracionalnog.
pored svega, u gore navedenom videu ces vidjeti da ona i sasvim bespotrebno spominje ideoloske razlike unutar sestorke, kao da neko toga nije svjestan, i to svega mjesec dana pred izbore. zasto kao dio koalicije u medijskom istupu naglasavati ono sto su razlike? sta onda mozes ocekivati da kaze iza zatvorenih vrata? ti vjerovatno nista, vecina vjerovatno ovo o cemu sam ranije pisao.