Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lao Ce

#1926 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

GAU8 wrote: 21/11/2020 18:05
Lao Ce wrote: 21/11/2020 18:02
Dozer wrote: 21/11/2020 17:49
Srokali Trumpa, i sad ide vakcina.

Bila ili ne vakcina u flasici, u medjuvremenu biseri s extra-preciznim PCR testovima se nastavljaju... Svi smo vidjeli Muska i njegov slucaj sa 4 testa, na istoj masini i s istim tehnicarom, pri cemu su 2 bila negativna, a 2 pozitivna.

Ne moramo ni ici toliko daleko, do Amerike, kad i ovdje imamo slicnih situacija more.
Prijatelj vec deseti dan ima tesku upalu pluca, po snimcima i krvnim nalazima, jedva dise, temp. 40, a doktor kaze da je klasicna COVID upala. Medjutim, na 3 testa - negativan.
Drugi otisao da se testira radi kontakta sa zarazenim, rezultat - pozitivan. A on nijednog jedinog simptoma nije imao. Poslali ga u izolaciju, i 20-ak dana od pozitivnog nalaza ode da uradi seroloski test, da vidi ima li antitijela. Nigdje nijednog. Samim tim - nije ni bio pozitivan.

I ovakvih slucajeva ima more.
Mnogo, mnogo toga je neajsno, mutno, sumnjivo, pa me čudi kako netko po svaku cijenu može braniti zvaničnu medijsku verziju oko COVIDA i još se ismijavaju sa drugima koji ne misle kao oni i zrače niskim frekvencijama, preko riječi koje ne moraju biti uvreda, ali koje imaju niže frekvencije. Pa trebalo bi da bude suprotno, da su ljudi njima ismijavaju kako naivno vjeruju sve što im se medijski ponudi.

Ne znam da li pratite zbivanja u Evropi i mnoge proteste koji se svakodnevno dešavaju. Valjda ljudi bezveze, iz čista mira protestvuju i bore se protiv nametnutih mjera. Trenutno je Pariz aktuelan, Berlin.

Navodno su neki zakoni u pitanju koji dodatno ograničavaju slobodu ljudi.
Opet si ispisao gomilu teksta bez da si rekao ista konkretno... :-) :-) :-)

Sve je "nejasno" "mutno" "sumnjivo" "navodno"
Lao Ce

#1927 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Lao Ce wrote: 21/11/2020 18:23
Lao Ce wrote: 21/11/2020 18:02

Mnogo, mnogo toga je neajsno, mutno, sumnjivo, pa me čudi kako netko po svaku cijenu može braniti zvaničnu medijsku verziju oko COVIDA i još se ismijavaju sa drugima koji ne misle kao oni i zrače niskim frekvencijama, preko riječi koje ne moraju biti uvreda, ali koje imaju niže frekvencije. Pa trebalo bi da bude suprotno, da su ljudi njima ismijavaju kako naivno vjeruju sve što im se medijski ponudi.

Ne znam da li pratite zbivanja u Evropi i mnoge proteste koji se svakodnevno dešavaju. Valjda ljudi bezveze, iz čista mira protestvuju i bore se protiv nametnutih mjera. Trenutno je Pariz aktuelan, Berlin.

Navodno su neki zakoni u pitanju koji dodatno ograničavaju slobodu ljudi.

Kao prvo ,vama tekst ništa ne znači, jer sve ignorišete, a kao drugo, to je jako puno teksta za onoga ko zna da sabira.
GAU8

#1928 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 21/11/2020 18:12 Pa onda nam fino sve to pojasnis, naravno ukoliko zaista znas, i zavrsi se naprdjivanje.
Fino napises to je to i to, ovo sto pise na flasici znaci to i to, i gotova stvar. Ovako samo izgledas kao jos jedan pametolog koji sve zna, a nista ne zna objasniti i argumentovati.
Prvi red je vjerovatno naziv vakcine.
Drugi red, Gen Amp4 (mutirani pretpostavljam)
Treci red, prevedi sam jbg :D

Sto se tipa posude tice, ovo je radna posuda, koja ce nekad zavrsiti u smecu.
Slika je devintivno nastala u periodu razvoja vakcine, ali drug Lao je pun samopouzdanja rekao "Vakcine spremne u martu"
Svako je vidio kako izgledaju ampule sa vakcinama.
GAU8

#1929 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 21/11/2020 18:25

Kao prvo ,vama tekst ništa ne znači, jer sve ignorišete, a kao drugo, to je jako puno teksta za onoga ko zna da sabira.
Udostoji se i uzmi si vremena da se detaljno informises o stvarima.
Kazes "navodno neki zakon u njemackoj" Ja sam si uzeo jucer 45 minuta da stvar detaljno iscitam jer me se direktno tice.
Uzmi i ti, pa cemo diskutirati.
pyrocool1

#1930 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pyrocool1 »

Obzirom da je na guzove ova tema nagurala na svega 80 stranica imamo mnogo razloga za optimizam u nasem okruzenju iliti BiH. 😁
Mogy87

#1931 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Lao Ce wrote: 21/11/2020 15:53 Pravo dobar datum ...vakcine spremne od početka plaNdemije

Image
@Dozer ova posuda se zove falkonica. Koristi se za sve moguce.

Ovo je dokaz da je vakcina bila spremna otprilike kao da uzmes neku crno-bijelu sliku na kojoj covjek nesto sarafa i kazes da je to dokaz da je covjek konstruisao avion i poletio.
adsubzero

#1932 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Harvest ili "zetva", dakle mojom logikom to je obicni uzorak. Ne znam kakve veze ovo ima sa vakcinom, tj kako dokazuje da je vakcina spremna :-)
zubi

#1933 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Lao Ce wrote: 21/11/2020 13:45 Nemam vremena sve da čitam i dogovaram,
:lol: Kralj...
espn

#1934 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by espn »

Nisam znao da je kuga startala u Wuhanu. Ubila je 50 miliona ljudi u Evropi, oba puta je pocela u Italiji, i tada i sada. :run: Wuhan treba ozraciti, kako bi ubili sve patogene tamo.

Zasto ne odu tamo i ne ozrace stanista virusa/bakterija prije nego sto se neki novi smrtonosniji ne pojavi?
Last edited by espn on 21/11/2020 22:00, edited 4 times in total.
zubi

#1935 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

red evil wrote: 21/11/2020 18:16 Evo jedan dobar komentar o PCR testovima, gripi, vrijedi pročitati ako ko nije pročitao jer je post sa ovom raspravom već na ovoj temi postavljena prije nekoliko stranica, s tim da se može prvi dio poruke i preskočiti,

Image
:thumbup: Odlicno objasnjeno!
Lao Ce

#1936 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

GAU8 wrote: 21/11/2020 18:27
Kazes "navodno neki zakon u njemackoj" Ja sam si uzeo jucer 45 minuta da stvar detaljno iscitam jer me se direktno tice.
Naravno da biraš na koji ćeš dio odgovoriti iako nisi ni odgovorio na njega. Pretpostavljam da si se informisao i o ovome, pošto sam spomenuo i Pariz.

The 'global security' bill, approved on Friday evening by the French National Assembly, makes it illegal to disseminate images in which police officers or gendarmes can be personally identified, and has been heavily criticised by activists and journalists, who state it would present a danger to press freedom. The bill now has to be approved by the Senate.
Kao što radi i ovaj drugi forumaš koji unosi emocionalnu ličnu priču o 'izmaku snaga medinske struke' prelazeći preko priče o porodičnim ambulantama gdje se pacijenti često dočekuju na ulaznim vratima i koji rade kao saobračjni policajci usmjeravajući pacijete lijevo ili desno, ne radeći ništa i gdje je dobar dio iste struke na godišnjem ili bolovanju i gdje upošljavaju novi kadar da im služe kao pancir.

Pri tome naravno insistiraš da ti se da neki 'smislen' odgovor na neki dio, preskačući pri tome pola drugih postavljenih tema.

Da pokušamo ponovo:

Image

Image

Ove dvije slike su 2 + 2. Nisi se ni okrenuo na ovu izjavu Vrkljana ali si se okrenuo na ovu donju, naravno smatrajući to još jednom podvalom i insuinacijom teoretičara zavjere. Nešto ih ima sve više i više, ako izađeš sa klixa.
GAU8

#1937 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 21/11/2020 20:42
GAU8 wrote: 21/11/2020 18:27

Naravno da biraš na koji ćeš dio odgovoriti iako nisi ni odgovorio na njega. Pretpostavljam da si se informisao i o ovome, pošto sam spomenuo i Pariz.

The 'global security' bill, approved on Friday evening by the French National Assembly, makes it illegal to disseminate images in which police officers or gendarmes can be personally identified, and has been heavily criticised by activists and journalists, who state it would present a danger to press freedom. The bill now has to be approved by the Senate.
Kao što radi i ovaj drugi forumaš koji unosi emocionalnu ličnu priču o 'izmaku snaga medinske struke' prelazeći preko priče o porodičnim ambulantama gdje se pacijenti često dočekuju na ulaznim vratima i koji rade kao saobračjni policajci usmjeravajući pacijete lijevo ili desno, ne radeći ništa i gdje je dobar dio iste struke na godišnjem ili bolovanju i gdje upošljavaju novi kadar da im služe kao pancir.

Pri tome naravno insistiraš da ti se da neki 'smislen' odgovor na neki dio, preskačući pri tome pola drugih postavljenih tema.

Da pokušamo ponovo:

Image

Image

Ove dvije slike su 2 + 2. Nisi se ni okrenuo na ovu izjavu Vrkljana ali si se okrenuo na ovu donju, naravno smatrajući to još jednom podvalom i insuinacijom teoretičara zavjere. Nešto ih ima sve više i više, ako izađeš sa klixa.
OK zelis li da raspravljamo prvo o izjavi g. Vrkljana. Moje licno misljenje je da dok god su vakcine protiv Covid-19 na dobrovoljnoj osnovi, nema potrebe da se vidi neka zla namjera iza svega toga.
Na ovoj temi se cesto iznosi opasnost od prisilnog vakcinisanja protiv COVID-19. Za sada to jos nigdje nije u najavi.
Kampanje i reklame koje pozivaju na vakcinaciju su jedno, a prisilna vakcinacija je nesto drugo.

Ako je ipak bude, ja cu se svima ovdje javno izviniti za svoju vlastitu kratkovidost.
Lao Ce

#1938 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Da li vam odgovara ovakvo društvo i uspostavljanje diktature protiv kojih se bore mnogi prosvjednici diljem Evrope, gdje je sankcionisana osoba zbo toga što je dopustila rukovanje učenika.

Image
Lao Ce

#1939 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Pored toga jako cijenim Bogića Bogićevića, a vjerujem da ga mnogi ljudi cijene koji bi uskoro trebao da postane gradonačelnik.
Lao Ce

#1940 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Evo čak i klix govori o tome što sam spomenuo. Mora da čitaju temu. Možda lakše povjerujete u nešto.

DEMOKRATIJA UMIRE U TAMI
Hiljade ljudi u Francuskoj protestovalo protiv novog zakona o sigurnosti

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/hilj ... /201121094
Lao Ce

#1941 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Lao Ce wrote: 21/11/2020 15:53 Pravo dobar datum ...vakcine spremne od početka plaNdemije

Image
Izvinjavam se svima vama koji ste se potrudili da osporite ovaj snimak :-D

Image

gdje crno na bijelo ispod fotografije piše 'Bottles of the Oxford vaccine'

kao i datum, opet mart 2020. Sleep well.

https://www.witneygazette.co.uk/news/na ... -suggests/
Lao Ce

#1942 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Nije to to? Može i ovo. Datum: april 2020

Image
Dozer

#1943 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Dakle, zadnja bocica jeste bocica za vakcinu, i to svi znamo.

I, sta cemo sad...?
Sta ono velite...nema nikakve pozadine, sve je prirodno., PCR testocvi su 100% tacni, farmaceuti preko vlada ne igraju igru na nasim ledjima, kao ko zna koliko puta do sada... ?
daddy-kool

#1944 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by daddy-kool »

GAU8 wrote: 21/11/2020 17:42

Image
Je li stvarno mislis da je "VAKCINA" u ovoj tubici? Obzirom na tip posude, ovo je najvjerovatnije neki uzorak samog virusa, ili neka preradjena verzija uzorka...
Mogla je biti i vakcina na taj datum, ali šta je u bočici ko će ga znati. Rad na ovoj vakcini je krenuo 20 januara, i koliko se sjećam spominjali su 2-3 sedmice koliko im je trebalo da modifikuju postojeći rad na vakcini za MERS za SARS COV-2 vakcinu. Ostatak vremena se koristio za testiranja i pripreme za masovnu proizvodnju.

https://covid19vaccinetrial.co.uk/
Lao Ce

#1945 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Jedan tekst za laku noć od još jednog 'teoretičara zavjere'

Dr. Roger Hodkinson: Koronavirus je 'najveća podvala ikad počinjena nad neupućenom javnošću'

https://hr.sott.net/article/28061-Dr-Ro ... ZbxeEpIKf4
zagortenej

#1946 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zagortenej »

Image

Dakle, ovo je vakcina za prvu fazu kliničkih testiranja, koja je Oxford počeo u aprilu.

https://www.businessinsider.com/coronav ... out-2020-5

Prva klinička ispitivanja su počela u martu u Americi.
https://www.euronews.com/2020/10/21/cor ... -conundrum
spinel_

#1947 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Lao Ce wrote: 21/11/2020 23:43 Jedan tekst za laku noć od još jednog 'teoretičara zavjere'

Dr. Roger Hodkinson: Koronavirus je 'najveća podvala ikad počinjena nad neupućenom javnošću'

Sta zna doktor Roger
Vazno je sta kazu ublehasi iz WHO-a :oops:

Izaslanik WHO-a: Evropu bi početkom 2021. mogao pogoditi treći val koronavirusa
http://www.klix.ba/clanak/201122011

Ovo ce sad naravno svi prenijeti a ta vijest gore ce ostati zametnuta. Elem, zakljucati se i ne izlaziti i slusati naredbe WHO :oops:
Lao Ce

#1948 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 22/11/2020 09:33
Lao Ce wrote: 21/11/2020 23:43 Jedan tekst za laku noć od još jednog 'teoretičara zavjere'

Sta zna doktor Roger
Vazno je sta kazu ublehasi iz WHO-a :oops:

Izaslanik WHO-a: Evropu bi početkom 2021. mogao pogoditi treći val koronavirusa
http://www.klix.ba/clanak/201122011

Ovo ce sad naravno svi prenijeti a ta vijest gore ce ostati zametnuta. Elem, zakljucati se i ne izlaziti i slusati naredbe WHO :oops:
Ovo su sve u suštini prijetnje, a ne upozorenja, da ce vam se desiti to i to ako ne budete slušali. WHO je instrument onih koji stoje iza ove plaNdemije.
Lao Ce

#1949 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Mogy87

#1950 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Lao Ce wrote: 22/11/2020 11:56
Osim sto je u Republici Hrvatskoj pored Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” koja jeste bila prepuna 2019. godine (kapacitet 100 kreveta), Klinička bolnica "Dubrava" je u potpunosti pretvorena u COVID bolnicu (ima kapacitet 750 kreveta plus su dodali pomocne).
Razumijes da je to osam puta vise?

https://dnevnik.hr/amp/vijesti/koronavi ... 26532.html

http://www.kbd.hr/o-nama/
Post Reply