Znam da je tesko...
Bolje je supljirati i "filozofirati"
I dok su ostale teme na podfurumu rezervisane za utjerivanje straha od virusa, koliko se sjećam, ova tema i jeste napravljena kao mjesto gdje će se, po vama "šupljirati i filozofirati" te iznositi mišljenja u suprotnosti sa mišljenjima odobrenim od strane cenzora sa Twittera i iz The New York Timesa, pa mi zaista nisu jasni upisi forumske kovid-elite na istoj.
Kakav luđak. Sjeo i jede, jebo glavu budaletina. Pa gdje češ to, brate, čuj sjest i jest, a ljudi u bolnici, neki i prehlađeni kod kuće. Šta sve ljudi rade pa to više nije normalno.Lao Ce wrote: ↑21/11/2020 15:06 Uspostavljanje totalitarnog društva ide svojim tokom zahvaljujući neukim ljudima i onima koji služe sistemu.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/dost ... la6gOBFp4w
Pa nije to "po njemu", ali sta je drugo nego filozofiranje kada se dokaze da je prica koja je ovdje podijeljena netacna?biglebovski wrote: ↑21/11/2020 15:09I dok su ostale teme na podfurumu rezervisane za utjerivanje straha od virusa, koliko se sjećam, ova tema i jeste napravljena kao mjesto gdje će se, po vama "šupljirati i filozofirati" te iznositi mišljenja u suprotnosti sa mišljenjima odobrenim od strane cenzora sa Twittera i iz The New York Timesa, pa mi zaista nisu jasni upisi forumske kovid-elite na istoj.

Šta je netačno? Misliš na ovaj lijek remdesivir koji je prvo bio dobar i djelotvoran da bi se sada ispostavilo da to nije tačno. Ima ovakvih stvari masa. Ili možda na porijeklo virusa Wuhan? Valjda je Italija...ilim ožda nije, vidjećemo, ima još vremena da izmisleadsubzero wrote: ↑21/11/2020 15:26Pa nije to "po njemu", ali sta je drugo nego filozofiranje kada se dokaze da je prica koja je ovdje podijeljena netacna?biglebovski wrote: ↑21/11/2020 15:09I dok su ostale teme na podfurumu rezervisane za utjerivanje straha od virusa, koliko se sjećam, ova tema i jeste napravljena kao mjesto gdje će se, po vama "šupljirati i filozofirati" te iznositi mišljenja u suprotnosti sa mišljenjima odobrenim od strane cenzora sa Twittera i iz The New York Timesa, pa mi zaista nisu jasni upisi forumske kovid-elite na istoj.
Šefe, tema se zove Teorije zavjere i ja stvarno ne shvatam šta tebi smeta ako na istoj neko posta nešto što iskače od narativa koji nameću privatni mediji sponzorisani od od bog te pito koga. Ja dokaze nikakve ne vidim, jedino standardne pokušaje obezvrijeđivanja nečijeg mišljenja bez osvrtanja na ono što se kaže.adsubzero wrote: ↑21/11/2020 15:26Pa nije to "po njemu", ali sta je drugo nego filozofiranje kada se dokaze da je prica koja je ovdje podijeljena netacna?biglebovski wrote: ↑21/11/2020 15:09I dok su ostale teme na podfurumu rezervisane za utjerivanje straha od virusa, koliko se sjećam, ova tema i jeste napravljena kao mjesto gdje će se, po vama "šupljirati i filozofirati" te iznositi mišljenja u suprotnosti sa mišljenjima odobrenim od strane cenzora sa Twittera i iz The New York Timesa, pa mi zaista nisu jasni upisi forumske kovid-elite na istoj.
Ja mislim da nemaš smislen odgovor i zato se tobože smatraš uvrijeđenim.
Ne mislim to, nego prica Lauca.Lao Ce wrote: ↑21/11/2020 15:53Šta je netačno? Misliš na ovaj lijek remdesivir koji je prvo bio dobar i djelotvoran da bi se sada ispostavilo da to nije tačno. Ima ovakvih stvari masa. Ili možda na porijeklo virusa Wuhan? Valjda je Italija...ilim ožda nije, vidjećemo, ima još vremena da izmisleadsubzero wrote: ↑21/11/2020 15:26Pa nije to "po njemu", ali sta je drugo nego filozofiranje kada se dokaze da je prica koja je ovdje podijeljena netacna?biglebovski wrote: ↑21/11/2020 15:09
I dok su ostale teme na podfurumu rezervisane za utjerivanje straha od virusa, koliko se sjećam, ova tema i jeste napravljena kao mjesto gdje će se, po vama "šupljirati i filozofirati" te iznositi mišljenja u suprotnosti sa mišljenjima odobrenim od strane cenzora sa Twittera i iz The New York Timesa, pa mi zaista nisu jasni upisi forumske kovid-elite na istoj.![]()
Srokali Trumpa, i sad ide vakcina.
Mnogo, mnogo toga je neajsno, mutno, sumnjivo, pa me čudi kako netko po svaku cijenu može braniti zvaničnu medijsku verziju oko COVIDA i još se ismijavaju sa drugima koji ne misle kao oni i zrače niskim frekvencijama, preko riječi koje ne moraju biti uvreda, ali koje imaju niže frekvencije. Pa trebalo bi da bude suprotno, da su ljudi njima ismijavaju kako naivno vjeruju sve što im se medijski ponudi.Dozer wrote: ↑21/11/2020 17:49Srokali Trumpa, i sad ide vakcina.
Bila ili ne vakcina u flasici, u medjuvremenu biseri s extra-preciznim PCR testovima se nastavljaju... Svi smo vidjeli Muska i njegov slucaj sa 4 testa, na istoj masini i s istim tehnicarom, pri cemu su 2 bila negativna, a 2 pozitivna.
Ne moramo ni ici toliko daleko, do Amerike, kad i ovdje imamo slicnih situacija more.
Prijatelj vec deseti dan ima tesku upalu pluca, po snimcima i krvnim nalazima, jedva dise, temp. 40, a doktor kaze da je klasicna COVID upala. Medjutim, na 3 testa - negativan.
Drugi otisao da se testira radi kontakta sa zarazenim, rezultat - pozitivan. A on nijednog jedinog simptoma nije imao. Poslali ga u izolaciju, i 20-ak dana od pozitivnog nalaza ode da uradi seroloski test, da vidi ima li antitijela. Nigdje nijednog. Samim tim - nije ni bio pozitivan.
I ovakvih slucajeva ima more.
Opet si ispisao gomilu teksta bez da si rekao ista konkretno...Lao Ce wrote: ↑21/11/2020 18:02Mnogo, mnogo toga je neajsno, mutno, sumnjivo, pa me čudi kako netko po svaku cijenu može braniti zvaničnu medijsku verziju oko COVIDA i još se ismijavaju sa drugima koji ne misle kao oni i zrače niskim frekvencijama, preko riječi koje ne moraju biti uvreda, ali koje imaju niže frekvencije. Pa trebalo bi da bude suprotno, da su ljudi njima ismijavaju kako naivno vjeruju sve što im se medijski ponudi.Dozer wrote: ↑21/11/2020 17:49Srokali Trumpa, i sad ide vakcina.
Bila ili ne vakcina u flasici, u medjuvremenu biseri s extra-preciznim PCR testovima se nastavljaju... Svi smo vidjeli Muska i njegov slucaj sa 4 testa, na istoj masini i s istim tehnicarom, pri cemu su 2 bila negativna, a 2 pozitivna.
Ne moramo ni ici toliko daleko, do Amerike, kad i ovdje imamo slicnih situacija more.
Prijatelj vec deseti dan ima tesku upalu pluca, po snimcima i krvnim nalazima, jedva dise, temp. 40, a doktor kaze da je klasicna COVID upala. Medjutim, na 3 testa - negativan.
Drugi otisao da se testira radi kontakta sa zarazenim, rezultat - pozitivan. A on nijednog jedinog simptoma nije imao. Poslali ga u izolaciju, i 20-ak dana od pozitivnog nalaza ode da uradi seroloski test, da vidi ima li antitijela. Nigdje nijednog. Samim tim - nije ni bio pozitivan.
I ovakvih slucajeva ima more.
Ne znam da li pratite zbivanja u Evropi i mnoge proteste koji se svakodnevno dešavaju. Valjda ljudi bezveze, iz čista mira protestvuju i bore se protiv nametnutih mjera. Trenutno je Pariz aktuelan, Berlin.
Navodno su neki zakoni u pitanju koji dodatno ograničavaju slobodu ljudi.
Ne znam sta je u njoj, ali znam sta NIJE u njoj, a to je vakcina. I o tome se radi. Ne skreci opet s teme