Draško Stanivuković
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1476 Re: Draško Stanivuković
Samo se nadam da se necemo sa sjetom sjecati Dodika
- Kikibombona
#1477 Re: Draško Stanivuković
Malo sam pratio reakcije Srba iz Srbije na pojavu Stanivukovica. Ljudi su uglavnom odusevljeni. I sto je posebno zanimljivo, vecina prizeljkuje jednog takvog politicara u Srbiji, uz pogrdne rijeci za Vucica.
Moj je zakljucak da su se ljudi na ovim prostorima umorili od njuski iz devedesetih. Gotovo, prezasiceni. Ljudi hoce nesto novo.
Mislim da je era Dodika, Izetbegovića i slicnih veoma blizu kraja. Kada padnu oni ni Covic nece imati smisao. Morat ce Hrvati naci nekog drugog.
Moj je zakljucak da su se ljudi na ovim prostorima umorili od njuski iz devedesetih. Gotovo, prezasiceni. Ljudi hoce nesto novo.
Mislim da je era Dodika, Izetbegovića i slicnih veoma blizu kraja. Kada padnu oni ni Covic nece imati smisao. Morat ce Hrvati naci nekog drugog.
- Thorgerson
#1478 Re: Draško Stanivuković
Sta je ovdje "novo"?Kikibombona wrote: ↑21/11/2020 01:25 Malo sam pratio reakcije Srba iz Srbije na pojavu Stanivukovica. Ljudi su uglavnom odusevljeni. I sto je posebno zanimljivo, vecina prizeljkuje jednog takvog politicara u Srbiji, uz pogrdne rijeci za Vucica.
1. Ne priznaje genocid - checked
2. Beograd ispred Sarajeva - checked
3. Cetnicki nastrojen - checked
(Ovdje bih dodao da je Dodik sam rekao da je za zabranu cetnika. Sto je logicno jer potjece iz partizanske porodice)
4. Banja luka srpski grad - checked
Mogu doci kaze bosnjaci i rumuni isto. Kaze neeee moze bit gradonacelnik bosnjak, pa tu zivi 90% srba. Kako kod nas u Sarajevu moze? Moze kad si normalan.
5. Okrenut ka Srbiji - ok BiH, sve to stoji, al nijednu recenicu nije zavrsio s tim, da nije ubacio Srbiju i BG.
6. VRS mu je herojska vojska - checked (jebo to sto su osudjeni za genocid, sto im je vrhovni zapovjednik na dozivotnim robijama)
Dakle, jedina razlika u odnosu na Dodika jeste sto ovaj ne baljezga o nezavisnosti RS (iako on kad kaze drzava on misli na RS ne na BiH, to imaj na umu. Jer to je sam on rekao.). I da, mladji je. I po mom misljenju opasniji od Dodika.
Kaze pricajmo o ekonomiji. Da Drasko da pricamo sve ostalo da trpamo pod tepih, pa kad nam tl ispod tepiha skoci na nos za 10, 20 godina kakva ti korist od ekonomije?
Samo zamisli da su svabe trpale sve pod tepih da li bi bili gdje jesu sada?
P.S. Pisao sam nekad davno. Ovaj mali ima jednu pricu za medije iz rsa drugu za federalne. Nadjite i sami pogledajte pa ce vam biti jasno.
- Thorgerson
#1479 Re: Draško Stanivuković
A zasto mora biti rjesenje?
Sta, mislis da bi bili jedina drzava sa sukobom dugim preko 30 godina? Danas u svijetu imas stotiine slucajeva kao nas. Gdje se ljudi ne mogu i nema rjesenja. Jednostavno je tako.
Negdje prodje godina nadje se rjesenje. Negdje prolaze decenije, 50, 60 godina ali rjesenja nema.
Znam. Pesimistican sam, ali evo samo logicki, kako ocekivati ovdje neko pomirenje nakon klanja koje smo imali 90ih? I dan danas su rane jos svjeze.
Da ne govorim o dijametralno suprotnim pravcima u svim pitanjima. Vjerskim, kulturnim, vojnim, strateskim pa i ekonomskim.
Jer onako sad malo kad razmislim, pa njemcima je bio fazon da priznaju samo sebi sta su uradili.
Da su imali u drzavi 30 mil jevreja nakon rata. Da, bas bi to islo glatko. Jebiga. Mi smo se ovdje ubijali. Komsija na komsiju pucao. Genocid.
I sad se glupa evropa cudi, eh joj pa kako ne mozete zajedno. Ameri su jedino skontali da se mi ovdje nikad necemo pomiriti. I zato dejton i jeste takav kakav jeste. Mozemo da se mrzimo, al i da drzava funkcionise koliko toliko.
Mozda bude rjesenje, ali i ne mora biti. Draska ne vidim kao dio tog rjesenja. Daleko od toga. Mozemo se mi ovako patiti jos ihi godina.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1480 Re: Draško Stanivuković
Ako nema rješenja, bože moj, oni svojim putem, mi svojim.
- mO k3
#1481 Re: Draško Stanivuković
Draško nije još cetnik , ali je početnik
-
sumirprimus
#1482 Re: Draško Stanivuković
Koliko su stranke 4ke ili neka druga ne sda opcija osvojili procenata u zenici ili vijecnika u gv?bas me interesuje ta pr8mjena raspolozenja o kojoj pricas?i sta to fudo moze novo reci drasku?Kikibombona wrote: ↑20/11/2020 14:58Zato mu Kasumovic dolazi u posjeti da objasni sta i kako.banjaluka078 wrote: ↑20/11/2020 14:34A što se tiče konkretnog rada i promjena, osim ako mu tata za rođendan ne kupi par odbornika, neće se njega puno pitati. I u prethodno vrijeme, gradonačelnik se slikao i radio protokolarne stvari, ali je prava faca bio predsjednik skupštine grada. Tu je lova, tu su projekti, tu je donošenje odluka, te ruke mu trebaju.![]()
SDA je u Zenici imala apsolutnu vecinu u Vijecu cetiri godine. Blokirali su sve zivo, ali je Kasumovic i pored toga uradio dosta vaznih stvari za koje mu nije trebala podrska Vijeca. I ponavljao je cetiri godine da SDA blokira grad, da je veliko zlo. I sta se desilo? Na ovim izborima je SDA brutalno pregazena. Ljudi su ih strasno zamrzili radi blokada.
- bunk
#1483 Re: Draško Stanivuković
"drasko ,ja da ti kazem,prvo moras 25 godina da budes dio sistema i to jedan od kljucnih,eh onda.."

-
sumirprimus
-
sumirprimus
#1485 Re: Draško Stanivuković
Al bukvalno sda i posle sda u zenici sve sa istim likovima

- Kikibombona
#1486 Re: Draško Stanivuković
Drasko je srpski a ne bosnjacki/bosanski politicar.Thorgerson wrote: ↑21/11/2020 02:20Sta je ovdje "novo"?
1. Ne priznaje genocid - checked
2. Beograd ispred Sarajeva - checked
3. Cetnicki nastrojen - checked
(Ovdje bih dodao da je Dodik sam rekao da je za zabranu cetnika. Sto je logicno jer potjece iz partizanske porodice)
4. Banja luka srpski grad - checked
Mogu doci kaze bosnjaci i rumuni isto. Kaze neeee moze bit gradonacelnik bosnjak, pa tu zivi 90% srba. Kako kod nas u Sarajevu moze? Moze kad si normalan.
5. Okrenut ka Srbiji - ok BiH, sve to stoji, al nijednu recenicu nije zavrsio s tim, da nije ubacio Srbiju i BG.
6. VRS mu je herojska vojska - checked (jebo to sto su osudjeni za genocid, sto im je vrhovni zapovjednik na dozivotnim robijama)
Dakle, jedina razlika u odnosu na Dodika jeste sto ovaj ne baljezga o nezavisnosti RS (iako on kad kaze drzava on misli na RS ne na BiH, to imaj na umu. Jer to je sam on rekao.). I da, mladji je. I po mom misljenju opasniji od Dodika.
Kaze pricajmo o ekonomiji. Da Drasko da pricamo sve ostalo da trpamo pod tepih, pa kad nam tl ispod tepiha skoci na nos za 10, 20 godina kakva ti korist od ekonomije?
Samo zamisli da su svabe trpale sve pod tepih da li bi bili gdje jesu sada?
P.S. Pisao sam nekad davno. Ovaj mali ima jednu pricu za medije iz rsa drugu za federalne. Nadjite i sami pogledajte pa ce vam biti jasno.
Za Bosnjake danas je mnogo veca opasnost propala ekonomija, kriminal, korupcija i nepotizam, nego srpski ili hrvatski nacionalizam.
...
Sta je novo u slucaju Draska a sto moze donijeti pozitivne promjene za cijelu BiH?
Drasko je najavio sljedece:
- gradska uprava ce biti ekspertska, sa nestranackim pojedincima, koju ce ciniti profesionalci
- ljudi ce se zaposljavati preko konkursa
- korupcija i nepotizam ce se automatski kaznjavati otkazom
- nijedan funkcioner nece moci primati dvije plate
- objavljivat ce se svaki racun na stranici gradske uprave
- najavljene su velike ustede, smanjenje plata politicarima, racionalizacija troškova
- najavio je da ce radikalnim rezovima ustediti 10 miliona
- Drasko ce biti primjer tako sto nece koristiti gradsko vozilo i druge pogodnosti koje su na stetu budzeta
- ulaganja u privedu, uglavnom od usteda, ce povecati za pet puta (do sada su bila 2 miliona)
- najavio je da ce povezati Banjaluku sa Sarajevom, Beogradom, Zagrebom, Ljubljanom i drugim centrima
...
Obecao je jos mnogo stvari, ne mogu se momentalno sjetiti. Ako u ovome istraje, to su tetktonske promjene koje ce imati veliki utjecaj na procese u BiH i okruzenju.
Cijeli region pise o njemu jer su svi prepoznali novu energiju. Danas je Drasko u Zagrebu gdje ce uraditi nekoliko intervjua. Kada je Zagreb bio zainteresovan za lokalne izbore u BiH? Ljudi su prepoznali nesto novo.
-
sumirprimus
#1487 Re: Draško Stanivuković
Zg je uvijek zainteresovn za izbore u bih kao i bg.samo ne na taj nacin kako mislis
- sinuhe
#1488 Re: Draško Stanivuković
Bas me zanima gdje sebe Drasko vidi medju tim ekspertima. Onako ekstrovertan ne izgleda kao neko ko zna da ne zna.
Decko je predstavnik svega sto ne valja u BiH. Velika greska glasaca.
Decko je predstavnik svega sto ne valja u BiH. Velika greska glasaca.
-
Nivelacija
#1489 Re: Draško Stanivuković
Radikalni nacionalista, Ultradesničar.
Stavovi Dodika su kamilica za ovog poČetnika
Stavovi Dodika su kamilica za ovog poČetnika
- fosna2014
#1490 Re: Draško Stanivuković
Draško je izabran za nasljednika poslije Dodika. U suštini, nama ni u džep ni iz džepa.
- Kiki_Musampa
#1491 Re: Draško Stanivuković
Gledao sam par minuta intervju sa njim. Dodik je govorio ono sto ljudi zele cuti, i on je time manipulisao. Ovja misli to sto govori...
- LBVIEW
#1492 Re: Draško Stanivuković
Mislis, pobiti, rastjerati, i to je za vijek vijekova srpsko?
Ono realnost na terenu kad meni odgovara, sta mislis da se drugi pocnu koristili slicnim metodama kao sto su sumnjaci, kako bi uspostavili svoju realnost na terenu?
- Kikibombona
#1493 Re: Draško Stanivuković
Radi politike SDA Bosnjaci vise nikad nece zivjeti u Trebinju, Foci, Doboju i drugim gradovima. Zapravo, Bosnjaci nestaju iz Olova, Varesa, Zavidovice i gomile drugih gradova.
Natalitet jedan od najgorih u Evropi + masovno iseljavanje.
Za 20 godina ce bosnjacki narod biti koncentriran oko Sarajeva, Tuzle, Zenice i nesto malo Mostara. I taj teritorij ce biti poluprazan. U zadnje vrijeme cesto obilazim zenicka sela, more kuca je napusteno. U tim selima za par decenija nece niko zivjeti. Bosnjaci ce biti veoma star i malobrojan narod.
...
Ista je sudbina Srba i Hrvata.
...
Belgija je skoro duplo manja od BiH a ima 11 miliona stanovnika. Holandija je manja od BiH a ima 17 miliona stanovnika.
Nas sve ukupno ima manje od 3 miliona uz masovno iseljavanje. Brzo ce brojka pasti ispod 2 miliona uzasno starog naroda.
Ovo sto danas imamo je gore od svakog rata.
-
sumirprimus
#1494 Re: Draško Stanivuković
Jel nas to upravo uporedio sa belgijom?
Ljudino u belgiji najveci vrh nema 500njak et mozda nesto dobsci na 600. Nizija uz more baska granica sa holandijom frsncuskom njemqckom a ekonomija asjediste nqto eu
Eeeeee a holandija tek
Eeeeee a holandija tek
- Kikibombona
#1495 Re: Draško Stanivuković
Svicarska je manja od BiH a ima 8 miliona stanovnika.sumirprimus wrote: ↑21/11/2020 15:18 Jel nas to upravo uporedio sa belgijom?Ljudino u belgiji najveci vrh nema 500njak et mozda nesto dobsci na 600. Nizija uz more baska granica sa holandijom frsncuskom njemqckom a ekonomija asjediste nqto eu
![]()
![]()
Eeeeee a holandija tek![]()
Stvar je u tome da narod Bosne i Hercegovine nestaje. Ovo je ogromna drzava, u njoj moze bez problema zivjeti 20 miliona, a nas ce uskoro biti 2 miliona (staraca).
I potpuno je debilno danas pricati o teritoriji. Svi narodi BiH mogu stati u jedan grad.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#1497 Re: Draško Stanivuković
Da li procitas sta napises
-
90minut
#1498 Re: Draško Stanivuković
Samo piši budi više aktivan molim te. 
- mO k3
- fosna2014
#1500 Re: Draško Stanivuković
Ja ne vidim nikakvu korist od njega. Jedina razlika, suštinska, je da ne šljivi Hrvate ni 2%. Mislim da je in za cementiranje BiH kao dva građanska kantona.