Neredi u Francuskoj

Post Reply
Kikibombona

#3126 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote: 20/11/2020 18:59 Jos malo fasitsickih metoda od strane franuskih drzavnih organa.

Ministar nigdje nije spomenuo poslanika Muhameda.

I naravno da Francuska mora zastiti prosvjetne radnike. Ocigledno su nastavnici suoceni sa napadima roditelja, sto je postao problem koji se mora rijesiti.

Ne mozes otici u stranu drzavu i uredjivati nastavni plan i program. Klasicni bezborazluk. Dodjes u uredjenu zemlju gdje uzivas sva prava, imas dobar posao i platu, pa onda hoces nametati azijske ili afircke vrijednosti. Pa lijepo se zanogataj i vrati u Aziju ako Evropa ne pase.

Popustljivost Evrope i jeste stvorila ove probleme. Francuska je odlucila tome reci DOSTA.
The 51st State

#3127 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Ovaj islamofob i ljubitej fasistickih figura ala makron me dzaba citira, dovoljno sto imam prilku na karabahu da procitam kako se sprdaju sa njim. Na ignore si.
Kikibombona

#3128 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Kikibombona »

Imam prijatelja u Francuskoj koji je musliman, makar kulturološki, posto nije neki vjernik.

Covjek kaze ovo sranje sa jedne strane prave islamski ekstremisti (uglavnom vehabije) a sa druge krscsnski ekstremisti i lepenovski fasisti. Ako se divljanju jednih i drugih ne stane u kraj, Francuska ce pasti u ruke lepenovskih fasista, a tada ce najebati NEDUZNI. Fasisti lepenovski nece praviti razliku izmedju loseg i dobrog muslimana jer je za njih svaki musliman nepozeljan. Dolaskom lepenovskih babuna na vlast Francuska bi se vratila srednji vijek, a samim tim i cijela Evropa. :idea:

...

Francuska mora staviti pod kontrolu vehabijsku i druge ideologije. Ta ideologija je regrutovala par hiljada boraca ISIL-a i ko zna koliko jos simpatizera. Ta ideologija je dovela do nekoliko teroristickih napada u Francuskoj. To se mora zaustaviti. Ako ne zaustavi Makron, 'zaustavljst' ce Le Pen. A historija nas uci kako to rade fasisti i da na kraju nastradaju nevini.

...

Emanuel Makron zeli rijesiti problem bez unistenih ljudskih zivota. Samo trazi da se postuju zakoni i karakter Francuske. Kome se ne svidja siroka mu planeta.
Sonron

#3129 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Sonron »

The 51st State wrote: 20/11/2020 19:17 Ovaj islamofob i ljubitej fasistickih figura ala makron me dzaba citira, dovoljno sto imam prilku na karabahu da procitam kako se sprdaju sa njim. Na ignore si.
Kad se crkva digne u Saudijskoj Arabiji i da kažu da su multikulti i prihvaćaju druge religije i da svoju djecu isto uče da ima i Biblija i druge religije onda mogu reći da si upravu, a pošto se to neće desiti, fašista si i ti.
The 51st State

#3130 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Sonron wrote: 20/11/2020 19:34
The 51st State wrote: 20/11/2020 19:17 Ovaj islamofob i ljubitej fasistickih figura ala makron me dzaba citira, dovoljno sto imam prilku na karabahu da procitam kako se sprdaju sa njim. Na ignore si.
Kad se crkva digne u Saudijskoj Arabiji i da kažu da su multikulti i prihvaćaju druge religije i da svoju djecu isto uče da ima i Biblija i druge religije onda mogu reći da si upravu, a pošto se to neće desiti, fašista si i ti.
drago mi je da se francuska poredi sa saudijom :izet:
mada se ovdje radi o fasistickoj torturi gradjana francuske ali neka si demonstrirao neznanje i nesuvislost.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#3131 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Ne možeš porediti ekstreme kao što su vehabije i Erdogan. Širom muslimanskog svijeta, od Magreba (pogledaj Egipat, od Aleksandrije do Sinaja) preko Bliskog istoka (Palestina, Liban, Sirija), do Iraka, Irana i dalje, hrišćani i dalje postoje i egzistiraju, kao što muslimani egzistiraju u Evropi.

Problem su dva takfiristička i neofašistička pogleda na svijet, vehabije u KSA i politički neotakfirizam MB (Turska) koji i danas crkve pretvara u džamije. Oni su ekstremi kao što su ekstremi ona politička ekstemna desniica u Evropi koja bi da banuje sam islam, ali koja nigdje nema vlast.

Makron nije ekstremista kao vehabije i onaj debil sa Bosfora, ali je čovjek koji je nedorastao izazovima vremena.
Challenger_

#3132 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Esktremisti KSA i politički MB neotakfiristi u Turskoj su pandan esktremnoj desnici Evrope - kao što je onaj idiot iz Holandije, Wilders. Antagonizacija dolazi iz tih centara i oni kao korisni idioti rade u prilog "sukoba civlizacija". Makron je samo potpuno nedorastao mediokritet koji ne razumoije te preocese niti se zna adekevatno postaviti i izdignuti iznad njih.
Sonron

#3133 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Sonron »

The 51st State wrote: 20/11/2020 19:35
mada se ovdje radi o fasistickoj torturi gradjana francuske ali neka si demonstrirao neznanje i nesuvislost.
Fašizam je zabranjivao sva religijska okupljanja i bilo kakvu poveznicu sa religijom. A ovdje se radi o upostavljanju slobode govora i religije. Ako nisu zadovoljni isti ti Fašisti u Francuskoj koji ne dozvoljavaju kritikovanje Muhameda onda neka se vrate u zemlje odakle su porijekla pa neka sve slobode i socijale tog sistema uživaju.
The 51st State

#3134 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Sonron wrote: 20/11/2020 19:58
The 51st State wrote: 20/11/2020 19:35

Fašizam je zabranjivao sva religijska okupljanja i bilo kakvu poveznicu sa religijom. A ovdje se radi o upostavljanju slobode govora i religije. Ako nisu zadovoljni isti ti Fašisti u Francuskoj koji ne dozvoljavaju kritikovanje Muhameda onda neka se vrate u zemlje odakle su porijekla pa neka sve slobode i socijale tog sistema uživaju.
Ovoj je moderni evoluirani fasizam i diktatura misli i lisavanje licnih sloboda, no sumnjam da si kapacitiran da to shvatis, licis na nekog sekularnog fundamentalistu.
Last edited by The 51st State on 20/11/2020 20:14, edited 1 time in total.
The 51st State

#3135 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Kad te amnesti proziva znaci da si u uglednom drustvu.

https://www.amnesty.org/en/latest/news/ ... -freedoms/
saibaba

#3136 Re: Neredi u Francuskoj

Post by saibaba »

Tuzno je vidjeti kad jedna "velika" nacija poput francuske izabere deriste poput makona. Evropa je inace u velikom deficitu sa nekim vizionarskim politicarima. Manje vise sad su to sve sceni sitni populisti. Makron se ponasa poput nekog djeteta kojei se zadesilo u "velikoj" raji pa on jadan da bi se dokazao laje, prijeti, skrece paznju na sebe...
MUNAFIK

#3137 Re: Neredi u Francuskoj

Post by MUNAFIK »

Kiki podržava ovaj fašizam u Francuskoj...

Inace Halal proizvodi i hidzab kod žena su velika pretnja za sigurnost pa sve to treba zabranit...

Da se ne peglaju, najbolje bi bilo da zabrane Islam i muslimane skroz, pa da se niko ne pegla pa ja...

Ima li iko normalan da ga ti Kiki podrzava?
Kikibombona

#3138 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Kikibombona »

MUNAFIK wrote: 21/11/2020 00:40Kiki podržava ovaj fašizam u Francuskoj...

Inace Halal proizvodi i hidzab kod žena su velika pretnja za sigurnost pa sve to treba zabranit...

Da se ne peglaju, najbolje bi bilo da zabrane Islam i muslimane skroz, pa da se niko ne pegla pa ja...

Ima li iko normalan da ga ti Kiki podrzava?
Fasizam ce biti ako Marina Le Pen i njena fasisticka stoka preuzmu vlast. Oni nece gledati ko je ko, ko je kakav, vec ce u maniru pravih fasista iskaliti mrznju nad muslimanima.

Ako se nastave desavati teroristicki napadi, ako se ljudima na tlu Francuske budu odsjecale glave, budi siguran da ce fasisti doci na vlast.

...

Zato je NUZNO da Makron ucini sve da do toga ne dodje. Francuska je dala nekoliko hiljada ISIL boraca. Bog zna koliko ih podrzava ISIL i al-Kaidu. Tome se mora stati u kraj jer ce se teroristicke akcije nastaviti, sto ce u konacnici dovesti fasiste na vlast. A tada nece goriti samo Francuska vec i cijela Evropa.

Ja cvrsto vjerujem da do toga nece doci, Emanuel Makron je politicki genije i lako ce rijesiti ovu opasnost.

...

Kakva zabrana hidzaba i halal hrane, o cemu pricas?

...

Ima li neko normalan da ga ti podrzavas, to je puno bolje pitanje.
The 51st State

#3139 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 20/11/2020 19:47
Ne možeš porediti ekstreme kao što su vehabije i Erdogan. Širom muslimanskog svijeta, od Magreba (pogledaj Egipat, od Aleksandrije do Sinaja) preko Bliskog istoka (Palestina, Liban, Sirija), do Iraka, Irana i dalje, hrišćani i dalje postoje i egzistiraju, kao što muslimani egzistiraju u Evropi.

Problem su dva takfiristička i neofašistička pogleda na svijet, vehabije u KSA i politički neotakfirizam MB (Turska) koji i danas crkve pretvara u džamije. Oni su ekstremi kao što su ekstremi ona politička ekstemna desniica u Evropi koja bi da banuje sam islam, ali koja nigdje nema vlast.

Makron nije ekstremista kao vehabije i onaj debil sa Bosfora, ali je čovjek koji je nedorastao izazovima vremena.
1000 puta ponovljena laz nece postati istina, najbolje je da sve rusi poklope jelde?
LBVIEW

#3140 Re: Neredi u Francuskoj

Post by LBVIEW »

The 51st State wrote: 21/11/2020 08:46
Challenger_ wrote: 20/11/2020 19:47

1000 puta ponovljena laz nece postati istina, najbolje je da sve rusi poklope jelde?
:thumbup: :lol:
Challenger_

#3141 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

The 51st State wrote: 21/11/2020 08:461000 puta ponovljena laz nece postati istina, najbolje je da sve rusi poklope jelde?
Ne pratiš fabulu.
The 51st State

#3142 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 21/11/2020 13:54
The 51st State wrote: 21/11/2020 08:461000 puta ponovljena laz nece postati istina, najbolje je da sve rusi poklope jelde?
Ne pratiš fabulu.
Pratim, nego ti izvrces situaciju sa aja sofijom zarad simpatija prema rusima, nismo od juce na forumu. A i kritika mb ti je potanka i nefaktualna, na slican nacin se i zapad odnosi prema istima. No, to su sve sporedni momenti kada je rijec o usponu drzavnog fasizma u francuskoj, tamna vremena su pred nama.
Challenger_

#3143 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

The 51st State wrote: 21/11/2020 14:00
Ne pratiš fabulu.
Pratim, nego ti izvrces situaciju sa aja sofijom zarad simpatija prema rusima, nismo od juce na forumu. A i kritika mb ti je potanka i nefaktualna, na slican nacin se i zapad odnosi prema istima. No, to su sve sporedni momenti kada je rijec o usponu drzavnog fasizma u francuskoj, tamna vremena su pred nama.
Ne pratiš.

O Micronu i njegovoj politici prema muslimanima sve najgore, to pišem ne od juče nego od prvog dana. Fabula. Lik kaže "nema crkava u KSA". Ja kažem nema ali IMA širom muslimanskog svijeta, pa navedem primjere. Pa kažem, nije islam KSA, a Boga mi ni onaj debil koji pretvara crkve u džamije. I nije u pitanju samo Aja Sofija.

Kažem da on i Saudi, svjesno ili nesvjesno, rade na sukobu civlizacija, kao što to rade ekstremisti po Evropi, kao Wilders.

Oni jesu pismo i glava iste loše priče.
Challenger_

#3144 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

O koegzistenciji religija, kultura i civilizacija, o međusobnom uvažavanju tuđih imovinskih i vjerskih prava nemaju šta da kažu ni Wildersi Evrope, ni Saudi, ni onaj samozvani balvan sa Bosfora.

To je tako, pa svidjelo se to nekom ili ne.
The 51st State

#3145 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 21/11/2020 14:06
The 51st State wrote: 21/11/2020 14:00

Ne pratiš fabulu.
Ne pratiš.

O Micronu i njegovoj politici prema muslimanima sve najgore, to pišem ne od juče nego od prvog dana. Fabula. Lik kaže "nema crkava u KSA". Ja kažem nema ali IMA širom muslimanskog svijeta, pa navedem primjere. Pa kažem, nije islam KSA, a Boga mi ni onaj debil koji pretvara crkve u džamije. I nije u pitanju samo Aja Sofija.

Kažem da on i Saudi, svjesno ili nesvjesno, rade na sukobu civlizacija, kao što to rade ekstremisti po Evropi, kao Wilders.

Oni jesu pismo i glava iste loše priče.
edoganova turska nije pretvorila nijednu aktivnu crkvu u dzamiju, naprotiv obnivili su ihaha znacajnih civilizacijskih gradjevina koje pripadaju hriscanstvu i tamosnjoj crkvenoj organizaciji, tako da uvodjenje te price u pravdanje ovom ignorantu je bezze, a pravdati mu se nesto josnbezvezbije kao da zapad ima neki superiorni moralni polozaj u odnosu na bilo koga, to je smjehotres svoje vrste.
The 51st State

#3146 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 21/11/2020 14:12 O koegzistenciji religija, kultura i civilizacija, o međusobnom uvažavanju tuđih imovinskih i vjerskih prava nemaju šta da kažu ni Wildersi Evrope, ni Saudi, ni onaj samozvani balvan sa Bosfora.

To je tako, pa svidjelo se to nekom ili ne.
to je uvreda logici i cinjenicama.
Challenger_

#3147 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

To je restauracija "prava mača", to je reaktivacija pravila "cuius regio, eius religio". Ne znam šta čekaju Egipat, Liban i Sirija i sav ostali muslimanski svijet. Neka idu Erdoganovim putem. Pa onda Evropa sa suprotnim predznakom. To je, druže moj, put u sveopštu konfrontaciju a ne univerzalnu koegzistenciju.

Ja sam za drugo, nikad za prvo i ne interesuje me kratkovidost onih koji to ne vide.

______
The 51st State

#3148 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 21/11/2020 14:20 To je restauracija "prava mača", to je reaktivacija pravila "cuius regio, eius religio". Ne znam šta čekaju Egipat, Liban i Sirija i sav ostali muslimanski svijet. Neka idu Erdoganovim putem. Pa onda Evropa sa suprotnim predznakom. To je, druže moj, put u sveopštu konfrontaciju a ne univerzalnu koegzistenciju.

Ja sam za drugo, nikad za prvo i ne interesuje me kratkovidost onih koji to ne vide.

______
Preostrasceno gledas, to je poruka turske svijetu i i zapadu prvenstveno da ako treba i fajtacemo se, i da je proslo vrijeme soljenja pameti, uostalo mnogo veca je buka bila upravo na zapadu nego kod onih kojih se direktno tice, sto znaci da su razumjeli istu.sad od toga praviti neki stub kao to je belaj hajmo biti hipici najednom je teska kratkovidnost i klasocno poginjanje kicme pred zapadom, to tako ne funkcionise..
Challenger_

#3149 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Kakva "poruka zapadu", :-) pa taj isti zapad je tu pravoslavnu bogomolju pretvorio u katoličku crkvu kada su u svom četvrtom krstaškom pohodu napali i za kratko osvojili Konstantinopolj.

Prosto je nevjerovatno na kakve idiotske, lažne izgovore pada naš svijet a ne padaju sami Turci, prije svega muslimani-vjernici.

Što se balvan ne ugleda na svog sjevernog susjeda i u ustav ne ugradi i hrišćansku religiju kao što je susjed ugradio islam? Šta mu smeta da obnovljene crkve, a sada džamije, vrati carigradskoj patrijaršiji? Zar će Istanbul biti manje Istanbul ako se, tu i tamo, budu čula i crkvena zvona, kao što se kod sjevernog susjeda i širom Evrope čuje ezan? Zašto to ne uradi? Neće, jer je balvan, neotakfiristički balvan.

No, Bogu hvala, muslimanski blagorodni svijet ne ide tim putem.
The 51st State

#3150 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 21/11/2020 14:35 Kakva "poruka zapadu", :-) pa taj isti zapad je tu pravoslavnu bogomolju pretvorio u katoličku crkvu kada su u svom četvrtom krstaškom pohodu napali i za kratko osvojili Konstantinopolj.

Prosto je nevjerovatno na kakve idiotske, lažne izgovore pada naš svijet a ne padaju sami Turci, prije svega muslimani-vjernici.

Što se balvan ne ugleda na svog sjevernog susjeda i u ustav ne ugradi i hrišćansku religiju kao što je susjed ugradio islam? Šta mu smeta da obnovljene crkve vrati carigradskoj patrijaršiji? Zar će Istanbul biti manje Istanbul ako se, tu i tamo budu čula i zvona, kao što se kod sjevernog susjeda i širom Evrope čuje ezan? Zašto to ne uradi? Neće, jer je balvan, neotakfiristički balvan.

No, Bogu hvala, muslimanski blagorodni svijet ne ide tim putem.
Vidjelo se po ehou kakva, turksa je sekularma drzava koja se prema svimr religijama odnosi isto. A za vracanje, sta rusi daju zauzvrat turcima na svojo teritroriji, mozda punu autonomiju krima i revitalizaciju krimskih tatara, nista nije jednosmjerna ulica.
Last edited by The 51st State on 21/11/2020 14:41, edited 1 time in total.
Post Reply