Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
da se mi ne lazemo. vjecita borba izmedju uhljeba i zaposlenih kod privatnika je i nametnuta od stvarih gazdi kapitala. buranija se glodje, a lova se slaze.
divlji divlji zapad. i tu sam onda uvijek na strani radnika. ako mu je mala plata, a mala je naravno da ce zabusavat. i treba. nadji poso. nije ovo njemacka pa da posao ceka iza svakog bukvalno ugla.
sumirprimus wrote: ↑20/11/2020 10:18
vi zaista mislite da ce u bosni, vrijedni i radni isplivat na povrsinu?
u jednom telekomu koji je privatizovan hoce
u ovakvom kakav je danas nece
ja sam protiv privatizacije u bosni. stav bez obzira o cemu se radi.
zasto. ti dobri i sposobni nek krenu od nule i nek stvore nesto i nadograde do svjetske imperije ako moze svaka cast.
a ne ovako ko kod nas. unisti se drustveno da se obezvrijedi da se preuzme za marku il one papire, pa na postojecoj strukturi jace decenijama i muze dusu. ili jos gore, zarad procenta od prodaje proda drustvenu imovinu.ko sto rekoh stvar prinicipa.
ti sto nisu valjali su sve te firme i podigli, ovi danas ne znaju nista osim prodat i zavrnut.
to kako vi sad pricate je vise sda prica od samih sdaovaca
opozicija sda hdzu i svima njima bi trebala biti borba za prava radnika, fer drustvo i fer utakmica. a ne divlji zaapd i truhla privatizacija.da bi se rupe u buudzetu krpile.
sumirprimus wrote: ↑20/11/2020 10:18
vi zaista mislite da ce u bosni, vrijedni i radni isplivat na povrsinu?
u jednom telekomu koji je privatizovan hoce
u ovakvom kakav je danas nece
ja sam protiv privatizacije u bosni. stav bez obzira o cemu se radi.
ok
ja sam opet za vrhunsku uslugu
u ovom slucaju je SDA "otela" BH Telekom od naroda
koristila ga izvor stranackog finansiranja od svoga postojanja pa sve do danas
meni je sasvim svejedno kome ce biti prodat`,
cilj je da gradjani imaju bolje usluge i da se onemoguce prihodi ovoj zlocinackoj organizaciji na celu sa Bracnim parom
Ja se slazem da je radnicko pravo neprikosnoveno i da tako treba biti. Ljudi su najveci kapital. Firmu, bilo koju, cine ljudi. Ali, kada ovo kazem onda mislim na radnike, a ne uhljebe, koji su dosli serbes na izmisljena radna mjesta i lelemudali tu godinama za vrlo visoke place. I sad su kola krenula niz brdo, sad hoce da ih neko zastiti. A gdje su bili svih ovih godina? Sad se boje za svoja radna mjesta a itekako su doprinjeli tome da se BHT klima. S druge strane, boje se za radna mjesta od kojih je veliki broj svakako nepotreban i izmisnjen. Takvi i treba da se boje.
Dobar radnik ce uvijek isplivati na povrsinu.
I sto je najgore, da su stvari ostale iste, ne bi se oni javili narednih 50 godina.
Last edited by HomeSweetHome on 20/11/2020 10:53, edited 1 time in total.
stvarno mislis da bi te pare potrosili na autoput?
p gdje vi zivite?
koja prava radnicka prava su na prvom mjestu.
naravno uz kvalitetnu uslugu, to je do menadzmenta.
Drzavne kompanije su u ovakvom sistemu upravo to sto ti govoris. Nacin da se ucjene ljudi i muze drzavna lova za privatne potrebe.
Ozbiljan vlasnik nece kalkulisati sa tim da li ce mu vrijedan i obucen radnik otici i odnijeti znanje radi 100-200 maraka razlike u plati.
On hoce da mu biznis ide bez trzanja, ima vec pri preuzimanju znanje o tome za koji novac ljudi rade i svoj proračun koliko radnika mu treba.
Telekom ima sigurno bar trecinu uposlenih viska, a to su uglavnom ljudi u direkcijama. tehnicari, monteri, salterski radnici ce trebati i njima kao sto trebaju i sada.
Kandidat SDA za gradonačelnika Gračanice registrirao firmu na beskućnika
Davud Zahirović osuđen zbog utaje poreza
Sud ga je osudio na šest mjeseci uvjetni i naložio da plati kaznu od 4.000 KM. Zahirović je kriv što je izbjegavao da plati porez na dobit i tako pribavi sebi imovinsku korist. Kako se navodi u presudu, on je priznao krivicu.
Priča Davuda Zahirovića je poput nekih iz kriminalističkih filmova.
Naime, Zahirović je osnivač i vlasnik dvije farmaceutske kompanije – Zada Pharmaceuticals i Apoteka “Bosnafarm”.
U fokus javnosti Davud Zahirović je stigao prvo na početku pandemije kada je objavio vijest da će njegova kompanija Zada proizvodi lijek Malcovir koji će se koristiti u liječenju koronavirusa. Vijest je odjeknula u medijima posebno kada je ovu kompaniju odlučila posjetiti ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.
Kasnije se otkrilo da su njegove kompanije dužne stotine hiljada maraka na osnovu poreza, zbog čega su imali problema i sa Upravom za indirektno oporezivanje.
Međutim, još veći skandal bio je kada je otkriveno da je Zahirović svoju kompaniju registrirao na Sabalhajrudina Suljagića, beskućnika iz Tuzle.
O Suljagiću je pisao Radio Slobodna Evropa. Kako su naveli, on je bez roditelja ostao u ratu, te je smješten u dom. Kada je napunio 18 godina, napustio je dom i od tada je živio na tuzlanskim ulicama.
SDA tri u rijeci
lazi, kradje i zlostavljanja
isto cetnici, nema nikakve razlike
Blixen wrote: ↑20/11/2020 11:48Kandidat SDA za gradonačelnika Gračanice registrirao firmu na beskućnika
Davud Zahirović osuđen zbog utaje poreza
Sud ga je osudio na šest mjeseci uvjetni i naložio da plati kaznu od 4.000 KM. Zahirović je kriv što je izbjegavao da plati porez na dobit i tako pribavi sebi imovinsku korist. Kako se navodi u presudu, on je priznao krivicu.
Priča Davuda Zahirovića je poput nekih iz kriminalističkih filmova.
Naime, Zahirović je osnivač i vlasnik dvije farmaceutske kompanije – Zada Pharmaceuticals i Apoteka “Bosnafarm”.
U fokus javnosti Davud Zahirović je stigao prvo na početku pandemije kada je objavio vijest da će njegova kompanija Zada proizvodi lijek Malcovir koji će se koristiti u liječenju koronavirusa. Vijest je odjeknula u medijima posebno kada je ovu kompaniju odlučila posjetiti ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.
Kasnije se otkrilo da su njegove kompanije dužne stotine hiljada maraka na osnovu poreza, zbog čega su imali problema i sa Upravom za indirektno oporezivanje.
Međutim, još veći skandal bio je kada je otkriveno da je Zahirović svoju kompaniju registrirao na Sabalhajrudina Suljagića, beskućnika iz Tuzle.
O Suljagiću je pisao Radio Slobodna Evropa. Kako su naveli, on je bez roditelja ostao u ratu, te je smješten u dom. Kada je napunio 18 godina, napustio je dom i od tada je živio na tuzlanskim ulicama.
SDA tri u rijeci
lazi, kradje i zlostavljanja
isto cetnici, nema nikakve razlike
drug_profi wrote: ↑20/11/2020 10:38
Drzavne kompanije su u ovakvom sistemu upravo to sto ti govoris. Nacin da se ucjene ljudi i muze drzavna lova za privatne potrebe.
Ozbiljan vlasnik nece kalkulisati sa tim da li ce mu vrijedan i obucen radnik otici i odnijeti znanje radi 100-200 maraka razlike u plati.
On hoce da mu biznis ide bez trzanja, ima vec pri preuzimanju znanje o tome za koji novac ljudi rade i svoj proračun koliko radnika mu treba.
Telekom ima sigurno bar trecinu uposlenih viska, a to su uglavnom ljudi u direkcijama. tehnicari, monteri, salterski radnici ce trebati i njima kao sto trebaju i sada.
Ja sam generalno ideoloski protivnik privatizacije, ali u nasoj konkretnoj situaciji podrzavam prodaju oba telekoma. U racunu za njihove usluge (koje svako u modernom svijetu mora koristiti) mi je uracunat nevidljivi porez za plate uhljebljenih stranackih kadrova. Taman da se privatizacijom ne poboljsaju ni cijene ni kvalitet usluga, vise volim da moje pare odu u dzep dionicara Deutsche Telekoma nego u dzep sestrica od Sarajlicevog jarana.
sto bi reko puhalo.
dodik predsjednik predsjednistva. tegeldja predsjedatelj vm
bogic gradonacelnik sarajeva
i mandic prvi covjek sarajevske opstine centar.
kae braco srbi sarajevo je nase
naravno zajebaje se lik.. kontam...
no to je ta bosnjacka politika sda alal joj vera
Upravo tako, telekomi su stranacki bankomati a zaposljavanje tamo sredstvo za potkusurivanje u medjujaranskim i medjurodjackim talovima i odrzavanju dobrih veza sa rodbinom i prijateljima.
Satnica u BH Telecomu iznosi 3,87 KM i među najvećim je u javnom sektoru, čak veća i od one u Elektroprivredi, dok je opet poređenja radi satnica u zdravstvenom sektoru, uključujući i ljekare oko 2,35 KM u prosjeku, jer sve zavisi od kantona do kantona.
Imaju i regres za oko 500 KM veći nego recimo kod državne administracije, dok u realnom sektoru se skoro pa ne isplaćuje.
Prije nekoliko godina prvomajski praznici - Makarska rivijera. Bluesun hoteli puni, toplo vrijeme, bazeni, muzika uživo (bosanski repertoar )
Kad neveče neki momčići trče iz hotela, putem pored plaže i skandiraju "bh telekom -- bh telekom -- bh telekom"
Odem do tih bazena da vidim šta se dešava, ma to Bošnjo do Bošnje, puni pansion, markirana roba, kurčevito, doziva se. Ono Nijemaca što je bilo ko kakva sirotiLJa naspram njima.