Mi volimo da
Nagorno Karabah
- animus
#15726 Re: Nagorno Karabah
Lišće i kišnica su vrh, nema dalje. U rangu krimskih plaža. Sve je Soroš kriv.
Mi volimo da
a ne volimo da vadimo. 
Mi volimo da
- SanskiBiser
#15727 Re: Nagorno Karabah
TRAGEDIJA!

Spoiler
Show
Sekretar za štampu Shushan Stepanyan također podnosi ostavku zajedno s armenskim ministrom odbrane Davidom Tonoyanom.
-
90minut
#15728 Re: Nagorno Karabah
A dobro ona ti dođe k'o privatna sekretarica 
-
sumirprimus
#15729 Re: Nagorno Karabah
sto bi reko onaj s teme o siriji
bub ode shushan
bub ode shushan
- LBVIEW
- SanskiBiser
#15734 Re: Nagorno Karabah
Alijev obracanje naciji prije par sati:
Region Agdamska regija oslobođena je okupacije.
45% izbjeglica iz regije Aghdam bilo je smješteno u tom dijelu regije Aghdam, koji je 90-ih ostao pod našom kontrolom.
„Imamo velike planove za obnovu oslobođenih područja.
Grad Aghdam će biti obnovljen, pomoć će biti pružena svim IRL.
U regiji Fizuli započeli su radovi na obnovi regije.
Road Put Agdam-Khankendi-Shusha bit će otvoren nakon nekog vremena.
Da Azerbejdžan nije pobijedio Jermeniju na bojnom polju, onda Jermenija ne bi napustila naše zemlje na prijateljski način.
Dali su Agdamu ružno ime, Fizuli ružno ime. Izdali su kartice na kojima su Armenci nazivali sve okupirane teritorije "NKR".
Kontaktirali smo međunarodne strukture. Pokazali smo da Jermenci to pitanje ne žele riješiti mirnim putem.
Armenci koji su napustali regiju Kelbejar palili su kuće i šume. Ovo su snimili strani novinari, ta sramota Jermena.
Alijev se zahvaljuje šehidima i njihovim porodicama.
U prvoj fazi područja će biti očišćena od mina.
Azerbejdžanski ratnik pokazao je svoje junaštvo.
Samo armensko rukovodstvo kaže da su lopovi i kriminalci u potpunosti u redovima njihove vojske.
Alijev se prisjetio da je uvijek govorio da neće prihvatiti gubitak zemlje.
Armenija je izgubila priliku da mirno riješi sukob, a mi smo ih osramotili.
Armenija će živjeti sa stigmom zemlje koja gubi.
Armenci su živjeli u Bakuu, Ganja. Zbog svojih igara, Jermenci su izgubili priliku da žive u tim gradovima. Šta su postigli?
Što radi Jermenija? Zavadja se sa susjedima. Jermenci imaju teritorijalne pretenzije prema Turskoj. Jermenci imaju teritorijalne pretenzije prema Azerbejdžanu. Jermenci su sami krivi za svoje nevolje.
Možda će ih ovaj rat otrijezniti. Možda nauče živjeti u miru sa svojim susjedima.
Nismo uništili njihove gradove. Ali šta su učinili s našim gradovima!?
Hiljade Jermena živi u Azerbejdžanu. Niko im ništa ne govori.
Nadamo se da će Jermeni iz Karabaha shvatiti da trebaju živjeti u miru.
Jermenska strana izjavljuje da je 90 hiljada ljudi postalo izbjeglicama iz Karabaha. To je laž. Imamo sve informacije o tome koliko ljudi tamo živi. Tamo živi 65 hiljada ljudi.
„Imamo 94 mrtva civila, više od 400 ranjenih, više od 3.000 uništenih kuća. Njihovi gubici među civilima su nekoliko puta manji. Namjerno su pogodili mirne gradove.
Oslobodili smo svijet od jermenskog fašizma. Ovaj fašizam će htjeti dignuti glavu, ali nećemo dopustiti da se to dogodi.
Velik broj lidera zemalja pokušao je učiniti nešto protiv nas, ali mi smo im pokazali da ne moramo diktirati svoje uvjete.
Imamo dobre odnose sa susjedima.
IRAN je naša prijateljska i bratska zemlja. Iran je zatvorio svoje zračne i kopnene granice kako bi spriječio Armence da ubiju Azerbejdžance. I Georgia je to učinila, zatvorivši zrak i zemlju.
Postigli smo cilj na bojnom polju.
Tripartitna izjava nam u potpunosti odgovara. Potpisali smo ga zajedno s predsjednikom Rusije. Nije važno gdje je premijer Jermenije u tom trenutku sjedio, u kojoj štali ili bunkeru. Dokument je potpisao i on.
Europska unija, zašto šutiš? Gdje je vaš centar za nadzor? Zašto šutite i ne odgovarate ništa o događajima koji se događaju u Jermeniji?
Evropski parlament, zašto i ti šutiš? Jedan od demonstranata već je ubijen u Jermeniji.
Pišemo istoriju, novu istoriju. Ovo je istorija pobjeda!
Spoiler
Show
Last edited by SanskiBiser on 20/11/2020 10:56, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#15735 Re: Nagorno Karabah
Khm, meni je ovo nesto poznato, samo ne znam da li se kod nas radilo o trgovcima iili, moze biti, cevabdzijama.90minut wrote: ↑20/11/2020 08:46Sjetim se s pocetka rata nekog kad je napisao azeri su bili kuhari tokom drugog svjetskog rata u mornarici i drugdje i zbog toga nece dobiti rat.SanskiBiser wrote: ↑20/11/2020 08:16
Lakse ranjeni "pekari i trgovci"pozdravljaju Alijeva dok cekaju na svoj red za izvlacenje sa ratista.
Sjecas li se ko je to napisao?![]()
S istim ishodom na kraju.
Last edited by LBVIEW on 20/11/2020 10:56, edited 2 times in total.
- LBVIEW
- addem
- SanskiBiser
#15738 Re: Nagorno Karabah
Dzamija u Agdamu, spomenik kulture 1 kategorije koristena svojevremeno kao stala i svinjac.
Prvi namaz nakon 27 godina.
Prvi namaz nakon 27 godina.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#15739 Re: Nagorno Karabah
nije bas isti ishod na kraju da se ne lazemo... nazalost!LBVIEW wrote: ↑20/11/2020 10:48Khm, meni je ovo nesto poznato, samo ne znam da li se kod nas radilo o trgovcima iili, moze biti, cevabdzijama.90minut wrote: ↑20/11/2020 08:46Sjetim se s pocetka rata nekog kad je napisao azeri su bili kuhari tokom drugog svjetskog rata u mornarici i drugdje i zbog toga nece dobiti rat.SanskiBiser wrote: ↑20/11/2020 08:16
Lakse ranjeni "pekari i trgovci"pozdravljaju Alijeva dok cekaju na svoj red za izvlacenje sa ratista.
Sjecas li se ko je to napisao?![]()
S istim ishodom na kraju.![]()
- SanskiBiser
#15740 Re: Nagorno Karabah

Agdam slikano sa priblizno iste lokacije, prije rata i nakon armenske okupacije...
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#15741 Re: Nagorno Karabah
Bice ovdje finog posla iducih 10-20 godina... velike investicije su potrebne. Azeri imaju taj novac... mogle bi i neke nase firme profitirati od ovoga.SanskiBiser wrote: ↑20/11/2020 10:46
45% izbjeglica iz regije Aghdam bilo je smješteno u tom dijelu regije Aghdam, koji je 90-ih ostao pod našom kontrolom.
-
sumirprimus
- SanskiBiser
#15743 Re: Nagorno Karabah
parappa wrote: ↑20/11/2020 11:15Bice ovdje finog posla iducih 10-20 godina... velike investicije su potrebne. Azeri imaju taj novac... mogle bi i neke nase firme profitirati od ovoga.SanskiBiser wrote: ↑20/11/2020 10:46
Agdamska regija je prva za obnovu jer su ljudi koji ce se vracati kucama vec tu u toj regiji 45% ih je tu kako Alijev kaze a ti ce se prvi vratiti svojim kucama a obnova kuca ide o trosku drzave i opet ponavljam jer neki pricaju na temi o ekonomskoj krizi u Azerbejdzanu
Inace ovako ce izgledati te kuce za povratnike vec se rade za porodice Sehida koje ce takodje sve dobiti kuce ili stanove kako im odgovara.
U ovim gradovima kao sto je Agdam ide odmah i centralno grijanje..

Takodje stambeni blokovi

- animus
#15744 Re: Nagorno Karabah
Fakat me je Alija pozitivno iznenadio. Nisam ocekivao da takav predsjednik moze biti tamo ali nisam očekivao ni da je Baku onako lijep i moderan grad.
Putin i Erdogan su predsjednici vecih drzava ali Alija je kao Tito.
-
sumirprimus
#15745 Re: Nagorno Karabah
jel to pistolj desno? 
- animus
#15746 Re: Nagorno Karabah
Jeste. Spreman covjek na sve.
Trebala bi im i međunarodna zajednica pomoci oko obnove mada mogu oni i sami.
Kako su nama samo poslali pomoc u najvecoj korona krizi. I onda kazu neki sto ih volimo i navijamo za njih. Meni su postali bas draga nacija
Trebala bi im i međunarodna zajednica pomoci oko obnove mada mogu oni i sami.
Kako su nama samo poslali pomoc u najvecoj korona krizi. I onda kazu neki sto ih volimo i navijamo za njih. Meni su postali bas draga nacija
-
saimidin
#15747 Re: Nagorno Karabah
Ma kakva medjunarodna, oni ce im uvest sankcije, eno holandjani su vec
Nego ima li ko info da li je AZ vec tuzio ranije AR, I kako je to proslo
Sad kad je AR potpisala povlacenje, indirektno je priznala ucesce, to bi mogla biti osnova za tuzbu
Ne mislim da ce I ako dobiju uspjet izvuci pare od AR, jer ih nemaju, ali onako reda radi da se zna
- SanskiBiser
#15748 Re: Nagorno Karabah
Shushan Stepanyan, pres-sekretar armenskog Ministarstva odbrane, napušta svoje mjesto.
Shushan Stepanyan:
„Ja sam kćerka Artsahovog borca za slobodu Shahena Stepanyana, koji se borio na cijelom južnom frontu tokom Prvog Artsah rata i umro u oslobođenim Fizulima. Rođena sam u Hadrutu i moj odnos prema ovom ratu bio je vrlo ličan. Ishod rata nisam shvatila samo kao predstavnik Ministarstva odbrane, već i kao lični gubitak.
"

- SanskiBiser
#15749 Re: Nagorno Karabah
SLUŽBENO - Azerbejdžansko tužilaštvo apelovalo je na tužilaštvo Rusije da pomogne u krivičnom gonjenju Semjona Pegova.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15750 Re: Nagorno Karabah
SanskiBiser wrote: ↑20/11/2020 13:59SLUŽBENO - Azerbejdžansko tužilaštvo apelovalo je na tužilaštvo Rusije da pomogne u krivičnom gonjenju Semjona Pegova.
Pravda za Gonza!