Mislim da ce u ovom slucaju bukvalno biti svaki covjek za sebe jer ako nam je ista ova pandemija pokazala to je koliko smo spremni stititi ugrozene kategorije.
Zato je ova vijest toliko i vazna.
Moderator: O'zone
Mislim da ce u ovom slucaju bukvalno biti svaki covjek za sebe jer ako nam je ista ova pandemija pokazala to je koliko smo spremni stititi ugrozene kategorije.
Tako je, u nevolji ljudi najbolje pokazu pravo lice. Vecini je bitniji komfor nego opsta dobrobit.
Prije samo 60-ak godina bi drugacije razmisljao...spinel_ wrote: ↑20/11/2020 06:36 https://faktor.ba/cs/vijest/americki-do ... ecu/105243
Tako je... Djecu treba najprije ukljuciti i experimentisati na njima. Jer... ako im virus nista ne moze sta im moze onda cjepivo...
Afrika naravno najpogodnija za ove experimente. Samo bodi![]()
Ova floskula koja se provlači i teži da bude istina je nastala iz zablude i neznanja, kao i ličnih fantazija i vjerovanja.adsubzero wrote: ↑19/11/2020 11:07Tako je, u nevolji ljudi najbolje pokazu pravo lice. Vecini je bitniji komfor nego opsta dobrobit.![]()
Buuuuuu zli pedijatri truju nam djecu. Clanovi svih ovih 6 udruzenja ljekara su zlotvori. Jos da znas da su vakcine vec testirane na 44 odnosno 30 hiljada ljudi.spinel_ wrote: ↑20/11/2020 06:36 https://faktor.ba/cs/vijest/americki-do ... ecu/105243
Tako je... Djecu treba najprije ukljuciti i experimentisati na njima. Jer... ako im virus nista ne moze sta im moze onda cjepivo...
Afrika naravno najpogodnija za ove experimente. Samo bodi![]()
Sta si ti licno uradio da zastitis ugrozene kategorije osim sto "otvaras oci" ljudima po forumima dok dnevno umire od 40 do 70 ljudi od COVIDA u BiH? Neki od njih i nisu u tim ugrozenim kategorijama.
Hmm, koji tacno dio je zabluda i neznanje i koji fantazija? To sto svakodnevno sretnem gomilu ljudi bez maske cak i unutar objekata? Ili sto se na forumima i facebooku pise da je ljudima socijalni zivot ugrozen ovim mjerama koje se donose, jer zaboga kako ce neko provesti dan ako ne izadje na kafu ili navecer u klub? Ili je mozda zabluda to sto ljudi svakodnevno pljuju po doktorima (istovremeno ne postujuci mjere), dok se oni slamaju od posla?
ili mozda ZBOG covida? Dosta je i vas vise koji uvodite strah i trepet medju stanovnistvom.Mogy87 wrote: ↑20/11/2020 09:00
Sta si ti licno uradio da zastitis ugrozene kategorije osim sto "otvaras oci" ljudima po forumima dok dnevno umire od 40 do 70 ljudi od COVIDA u BiH? Neki od njih i nisu u tim ugrozenim kategorijama.
Dosta filozofije, gdje su ti dokazi za tvoje tvrdnje. Nesto mi nisi odgovorio argumentima na onaj post o "francuskom nobelovcu". Kad treba filozofirati prvi si. Kad treba dati dokaze nigdje te.
Koje su to posljedice vakcina? I molim te potvrdjene, ne "dijete mi se pretvorilo u Hulka" od vakcine. Ili vjerujes da pedijatri koji po zakonu imaju obavezu prijaviti nuspojavu lazu? Svi pedijatri na svijetu?spinel_ wrote: ↑20/11/2020 09:10 Mozda bih drugacije razmisljao prije 50 god, ali danas ne.
Pa evo ja vas pitam, zasto se na djeci mora raditi experimentisanje s ovim kad znamo da na njih nikakve posljedice ne ostavlja kao uostalom i bilo koja druga vrsta gripe/prehlade.
Jel mozda da ne bi zarazili starije? Ne vidim drugi razlog osim toga, jer ce dijete ovo prelezati i prebolovati kao i bilo koju prehladu. A posljedice koje moze napraviti mafija od neprovjerene vakcine su dugorocne i nepopravljive kao sto se i x puta do sada dokazalo.
Sluzbena statistika za BiH za 2018 godinu:spinel_ wrote: ↑20/11/2020 09:14ili mozda ZBOG covida? Dosta je i vas vise koji uvodite strah i trepet medju stanovnistvom.Mogy87 wrote: ↑20/11/2020 09:00
Dosta filozofije, gdje su ti dokazi za tvoje tvrdnje. Nesto mi nisi odgovorio argumentima na onaj post o "francuskom nobelovcu". Kad treba filozofirati prvi si. Kad treba dati dokaze nigdje te.
Samo me zanima sta cete raditi kad ove sve prodje (ako i kad prodje). Mada ja bih rekao da je ovoga uvijek i bilo samo se sad o tome prica i uvode restrikcije. Svake godine ljudi umiru od raznih komplikacija s plucima, ali naravno to nije bitno.
Evo iznad sam navela podatak koliko ljudi godisnje umre od SVIH bolesti koje pogadjaju pluca.
Uopšte nemam takav dojam da se ljekari slamaju od posla. Mislim da mnogi ljekari manje rade nego inače. Neki su u pričuvi, pa ne mogu da liječe obične pacijente, jer bi se mogli zaraziti, da bi mogli nedaj Bože, biti na raspolaganju nekom političaru ili guzonji ako mu bude nešto sa srca.adsubzero wrote: ↑20/11/2020 09:10Hmm, koji tacno dio je zabluda i neznanje i koji fantazija? To sto svakodnevno sretnem gomilu ljudi bez maske cak i unutar objekata? Ili sto se na forumima i facebooku pise da je ljudima socijalni zivot ugrozen ovim mjerama koje se donose, jer zaboga kako ce neko provesti dan ako ne izadje na kafu ili navecer u klub? Ili je mozda zabluda to sto ljudi svakodnevno pljuju po doktorima (istovremeno ne postujuci mjere), dok se oni slamaju od posla?
Pa naravno, ni remdesivir, ni paracetamol, ni aspirin ne valjaju. A zasto?Lao Ce wrote: ↑20/11/2020 09:37 Neki spominju nauku, a nauka sve više postaje komedija. Do sada su se zaklinjali u njega, sada ne valja.
WHO ne preporučuje korištenje Remdesivira u liječenju zaraženih koronavirusom
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/who- ... /201120017
Na kraju će ispadti da je Trump bio u pravu.
Remidesivir jeftinspinel_ wrote: ↑20/11/2020 09:39Pa naravno, ni remdesivir, ni paracetamol, ni aspirin ne valjaju. A zasto?Lao Ce wrote: ↑20/11/2020 09:37 Neki spominju nauku, a nauka sve više postaje komedija. Do sada su se zaklinjali u njega, sada ne valja.
WHO ne preporučuje korištenje Remdesivira u liječenju zaraženih koronavirusom
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/who- ... /201120017
Na kraju će ispadti da je Trump bio u pravu.
Pa jer su jeftini i siroko dostupni narodnoj masi.
Daj i za 2019 podatak, mrsko mi da trazim.Mogy87 wrote: ↑20/11/2020 09:25
Sluzbena statistika za BiH za 2018 godinu:
Od svih respiratornih bolesti zajedno (rak pluca, pneumonija, gripa, OBS, tuberkuloza, bronhitis, astma, itd) je u 2018. godini umrlo 1856 ljudi.
Od COVIDA do danas 2141.
Evo i podatak da u Evropi svakih 17 sekundi umre po jedna osoba od COVIDA.
Znaju oni da ove maske koje ljudi koriste ne vrijede ničemu, jer po ovom gore, ne bi bilo potrebe da se ograničava upotreba N95, da i ove druge mogu poslužiti.N95 Respirators Not for Use by the General Public
The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) does not recommend that the general public wear N95 respirators to protect themselves from respiratory diseases, including coronavirus (COVID-19). Those are critical supplies that must continue to be reserved for health care workers and other medical first responders, as recommended by current CDC guidance.
Mogy87 wrote: ↑20/11/2020 09:43
Remidesivir jeftinBakire jesi ti?
Drljević je u izjavi za Klix.ba podsjetio da se Remdesivir, čija jedna doza košta 345 eura, koristio za liječenje zaraženih ebolom.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-je- ... /201015075
Posljednji podaci za BiH su za 2018 godinu.spinel_ wrote: ↑20/11/2020 09:43Daj i za 2019 podatak, mrsko mi da trazim.Mogy87 wrote: ↑20/11/2020 09:25
Sluzbena statistika za BiH za 2018 godinu:
Od svih respiratornih bolesti zajedno (rak pluca, pneumonija, gripa, OBS, tuberkuloza, bronhitis, astma, itd) je u 2018. godini umrlo 1856 ljudi.
Od COVIDA do danas 2141.
Evo i podatak da u Evropi svakih 17 sekundi umre po jedna osoba od COVIDA.
Uostalom, jesi li se ikad zapitala kakav je zdravstveni sistem danas a kakav je bio 2019 i jos prije toga?
Danas ljudi zbog hronicnih bolesti ne mogu prici doktoru a sve pod izlikom "korona je". Naravno nakon toga slijede komplikacije i isti umru od pazi sad korone. A covjek imao mozdani, srcani, dijabetes, razne ostale komplikacije.
p.s.
Evo jedan clanak za 2019 za HRV
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr ... 19-1044966
Vjerovatno ima toga jos, mrsko mi traziti sada. Ti bolje baratas sigurno podacima.
Ma ja, jedno varkina drugo lijek za malariju.spinel_ wrote: ↑20/11/2020 09:50Mogy87 wrote: ↑20/11/2020 09:43
Drljević je u izjavi za Klix.ba podsjetio da se Remdesivir, čija jedna doza košta 345 eura, koristio za liječenje zaraženih ebolom.
Pomijesao sam ga s onim drugim Klorokinom, kako vec. Elem, nije bitan lijek u svemu tome vec vakcina.
Ako ima lijek za ovo sto sasvim sigurno ne odgovara mafiju, onda nema potreba za vakcinom.
Da, upravo to. Sada nije dobar, jer treba da se ljudi vakcinišu. Od poečtka se ide ka tome,a ne na lijeku.spinel_ wrote: ↑20/11/2020 09:50Mogy87 wrote: ↑20/11/2020 09:43
Pomijesao sam ga s onim drugim Klorokinom, kako vec. Elem, nije bitan lijek u svemu tome vec vakcina.
Ako ima lijek za ovo sto sasvim sigurno ne odgovara mafiju, onda nema potreba za vakcinom.
Znaci hoces da kazes da apsolutno ZDRAVI ljudi bez hronicnih bolesti umiru u velikom procentu?