Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Blixen wrote: ↑19/11/2020 12:26
Prema riječima mještana s kojima su novinari Oslobođenja jučer razgovarali, sve se odigralo oko 22.30 sati.
- Gledao sam sve sa svoje terase. U toj kući, u kojoj je bio smješten kafić i koja ima tri sprata, iznajmljivane su sobe migrantima za 10 KM. Nekoliko njih je sjedilo u kafiću i pilo alkohol. Kada ih je konobar zamolio da odu, jer moraju zatvoriti kafić zbog naredbi koje je donio Krizni štab FBiH, oni su odbili. Konobar je tada nazvao vlasnika kafića, koji se ubrzo pojavio u društvu Berovića i još nekoliko mladića. Tada je u kafiću nastao haos, priča nam mještanin Otesa, koji nije želio da mu otkrivamo identitet.
da li je ovo provjerena informacija? mislim na izdavanje soba migrantima
Kako je bio izdat prostor za rad kafica tako je vlasnik kuce izdavao i sobe migrantima sto je on u svojoj izjavi i potvrdio. Ne bi me iznenadilo da je na desetine osoba u "arapskoj" Ilidzi bavilo se iznajmljivanjem soba migrantima i drugim stranim elementima i da se ne to gledalo kao sasvim nesto normalno.
Blixen wrote: ↑19/11/2020 12:26
Prema riječima mještana s kojima su novinari Oslobođenja jučer razgovarali, sve se odigralo oko 22.30 sati.
- Gledao sam sve sa svoje terase. U toj kući, u kojoj je bio smješten kafić i koja ima tri sprata, iznajmljivane su sobe migrantima za 10 KM. Nekoliko njih je sjedilo u kafiću i pilo alkohol. Kada ih je konobar zamolio da odu, jer moraju zatvoriti kafić zbog naredbi koje je donio Krizni štab FBiH, oni su odbili. Konobar je tada nazvao vlasnika kafića, koji se ubrzo pojavio u društvu Berovića i još nekoliko mladića. Tada je u kafiću nastao haos, priča nam mještanin Otesa, koji nije želio da mu otkrivamo identitet.
da li je ovo provjerena informacija? mislim na izdavanje soba migrantima
Kako je bio izdat prostor za rad kafica tako je vlasnik kuce izdavao i sobe migrantima sto je on u svojoj izjavi i potvrdio. Ne bi me iznenadilo da je na desetine osoba u "arapskoj" Ilidzi bavilo se iznajmljivanjem soba migrantima i drugim stranim elementima i da se ne to gledalo kao sasvim nesto normalno.
da ima vlasti, policija bi dobila nalog da krene od vrata do vrata po kako ti kazes arapskoj ilidzi ili gdje god se iznajmljuju sobe
hapsiti, sprovoditi u centre, izdavacima soba rebnuti zestoke kazne
jedino tako se moze zaustaviti ovaj teror
jednostavno pokazati zube u sprovodjenju mjera za zastitu gradjana
Nema potrebe, vecina nije ovakva, stradalo bi previse nevinih.
Ali da im treba ograniciti kretanje i uvesti stroge kontrole i straze u i oko kampova, to obavezno.
Njima treba potpuno zabraniti kretanje. Samo unutar kampa.
malakh wrote: ↑19/11/2020 14:40
iz kompletne price o migrantima, ni slucajno nemojmo iskljuciti odgovornost aljose campare kao federalnog ministra unutarnjih poslova.
njegove nadleznosti su ogromne i on to zna, ali preko svog portala pressmedia optuzuje druge za to.
neka formira koordinacioni za suzbijanje kriminaliteta inostranih lica. tako je ucinjeno u rsu, tako mora biti u fbih.
Nadleznost za migrante je prvenstveno na Ministarstvu sigurnosti, sve dok isti ne dobiju status izbjeglice - cime nadleznost prelazi na Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.
Svi drugi trebaju pomoci, ali nemojmo brkati nadleznosti.
Kako i zasto Ministarstvo sigurnosti dozvoljava da migranti (vecina bez ikakvih indetifikacionih dokumenata) putuju po BiH, naseljavaju se, trguju po gradovima.... je neobjasnjivo.
Johnny_x wrote: ↑19/11/2020 12:03
Zamislite samo kako izgledaju viber/whatsappp gruope tih migranata, vjerujem da su komentari tipa, u Bosni vas niko nece dirati, narod vam daje pare, udjete u praznu kucu slobodno, drogu je lahko naci, ako ukradete nesto policija vam ne smije nista, ma ljepota.
Bas
Aj Abi mene uhapsili sa 7 vreca marihune i pustili me
Palmalma wrote: ↑19/11/2020 15:24
Kako i zasto Ministarstvo sigurnosti dozvoljava da migranti (vecina bez ikakvih indetifikacionih dokumenata) putuju po BiH, naseljavaju se, trguju po gradovima.... je neobjasnjivo.
I sta sad? Momka nema, sad ga mozete hapsiti koliko hocete, samo ce da parazitira na budzetu i nasim parama. Ovo je trebalo sprijeciti, nikada do ovoga nije smjelo doci, samo ograditi i nikome vani nema izlaska do deportacije.
BRAVO POLICIJO ???
Zato sto su kao prije 200 i vise godina na divljem zapadu javno raspisali lov na glavu.
Ovo je nevidjena bruka. Ovim činom ogoljena je sva slabost drzave i policije. Ustvari ovo nije policija ovo su privatni dobermani politacara.
Velika sramota ali i velika istina.
Bitno je pisati kazne i disciplinirati bosanskog suznja koji je svakako savijene kicme, bitno je kupiti harače i donositi plijen gospodarima, a u ovakvoj situaciji prizeljkuju da se pojavi bosanski Charles Bronzon i ucmeka ubicu od kojeg strahuje lokalni šerif i citav okrug zapadno od Mississippija
Mene interesuju neke stvari vezane za ovog sexy turistu u tranzitu:
- kakav je to tranzit koji traje 2 god? Za to vrijeme se i prizenio, i dijete dobio kazu, postao poznat organima reda... a kao ide u eu
- kako je moguce da ilegalac bez ijednog valjanog papira napravi krivicno djelo za robije i umjesto da robija do deportacije on dobije uslovnu kaznu? Ko je taj pravni ekspert od sudije? Hoce li njega iko pozvati na kakvu odgovornost za gubitak jednog zivota?
van Basten wrote: ↑19/11/2020 18:05
Mene interesuju neke stvari vezane za ovog sexy turistu u tranzitu:
- kakav je to tranzit koji traje 2 god? Za to vrijeme se i prizenio, i dijete dobio kazu, postao poznat organima reda... a kao ide u eu
- kako je moguce da ilegalac bez ijednog valjanog papira napravi krivicno djelo za robije i umjesto da robija do deportacije on dobije uslovnu kaznu? Ko je taj pravni ekspert od sudije? Hoce li njega iko pozvati na kakvu odgovornost za gubitak jednog zivota?