Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑19/11/2020 14:03
kako ti se to desilo?
Sad ćeš platiti, ali ti je moj savjet da ubuduce uz registraciju uzmes kasko na stakla koje ce ukljuciti i taj krov. Sitna je to lova godisnje. Ja placam 25 maraka.
Upravo ovo. Odes u ovlašteni gdje ti stave novo staklo. Platis odes u osiguranje i vrate ti pare. 1000 eura platio sajbu na mercu kad su mi idioti u AT razbili sajbu,osiguranje sve namirilo
How yes no. Ako nije kasko osiguran moze qrcu pjevat'.
A k'o da bi pit'o na forumu da lijepi foliju ako ima kasko.
Kataklinger wrote: ↑19/11/2020 12:11
Pozdrav ljudi,
Napukla mi je panorama na autu...je li jedino rjesenje mijenjati (ne smijem ni pitat koliko ce kostat al se nadam da ima u Tz na Pezoovom otpadu povoljnije) ili se moze staviti neka folija odozgo i odozdo koja bi sprijecila sasipanje stakla?
evo jedno pitanjce za znalce; koje su sve skode kuburile sa problemom curenjem vode na vrata na trzistu i dal je i VW imao nesto slicno na svoji, modelima
corolla02 wrote: ↑19/11/2020 16:26
evo jedno pitanjce za znalce; koje su sve skode kuburile sa problemom curenjem vode na vrata na trzistu i dal je i VW imao nesto slicno na svoji, modelima
laz konkurencije, voda nije curila, voda se zadrzvala
laz konkurencije, voda nije curila, voda se zadrzvala
koji su modeli u pitanju iz vw grupacije i godista, ako nije problem
Golf sedmica. Neki dan drug popravio.
ovamo 2019 i 2020 Jette imaju problema na zadnjim vratima curi i baca unutra; eto js nisu naprvili
Zdravo društvo, pali mi se ova lampica od serva Seat Ibiza 2003.. sto je cudno pali mi se samo kada vani hladno. citavo ljeto sve bilo uredno msm tako mi je bilo i prosle godine zimi
eh sada interesuje me da je samo senzor se pali kao gresku nesto da je tako.
Ako ti je elektro hidraulicna, skini kleme, skini konetore sa pumpe, ocisti pinove. Pazi jer su veoma krhki, i pritegni dzekove vezicama. Ako mozes stavi silikona okolo konetora znam da zvuci retardirano al dosta TRW I KOYO pumpi ima problem sa elektronikom jer upravo voda udje gdje su pinovi a vibracije rasklimaju dzekove pa kada je zima mraz tj vlaga udje. i izgubis servo. Stavi ako mozes i zavjesu od gume okolo da nema teoretske sanse da je voda prsce.
Znam da zvuci smijesno, ali ovo ti je solucija ako imas elektronu gresku short to ground, ili exceeded voltage limit. - Ako ti je potrosnja na pumpi 0A ne pali je. ( dok okreces volan)
kabal1337 wrote: ↑19/11/2020 17:06
Ako ti je elektro hidraulicna, skini kleme, skini konetore sa pumpe, ocisti pinove. Pazi jer su veoma krhki, i pritegni dzekove vezicama. Ako mozes stavi silikona okolo konetora znam da zvuci retardirano al dosta TRW I KOYO pumpi ima problem sa elektronikom jer upravo voda udje gdje su pinovi a vibracije rasklimaju dzekove pa kada je zima mraz tj vlaga udje. i izgubis servo. Stavi ako mozes i zavjesu od gume okolo da nema teoretske sanse da je voda prsce.
Znam da zvuci smijesno, ali ovo ti je solucija ako imas elektronu gresku short to ground, ili exceeded voltage limit. - Ako ti je potrosnja na pumpi 0A ne pali je. ( dok okreces volan)
Probat cu nesto, bilo mi je cudno da je otisla pumpa gorila bi stalno a ovako evo druga zima pali se. Auto je vani nije garazirano, sto bi bilo moguce da je vlaga . Pumpa jest elektro hidraulicna KOYO kod ovih seata
drug_profi wrote: ↑19/11/2020 14:03
kako ti se to desilo?
Sad ćeš platiti, ali ti je moj savjet da ubuduce uz registraciju uzmes kasko na stakla koje ce ukljuciti i taj krov. Sitna je to lova godisnje. Ja placam 25 maraka.
Upravo ovo. Odes u ovlašteni gdje ti stave novo staklo. Platis odes u osiguranje i vrate ti pare. 1000 eura platio sajbu na mercu kad su mi idioti u AT razbili sajbu,osiguranje sve namirilo
Ne moraš ni da plaćaš, samo doneseš iz osiguranja papir, ili ga oni pošalju u servis da prihvataju da preuzmu fakturu.
Pappas u austriji,tj ovlasteni mercedes servis je trazi uplatu odmah. Nazvao osiguranje kazu plati gore mi cemo tebi ovdje
Nedim17 sad ne znam jel u osiguranje stakala ide i panorama.
Koliko je ustvari sigurno prčkanje po nekim opcijama da se naprave u automobilu koje nisu bile fabricke?
Npr " punjenje kazaljki" na kontakt, namkestanje maglenki prilikom skretanja tamo gdje nisu radile na tom principu i slicno? Vidim ove fancy likove koji vucaraju auto da im se otkljucavaju te opcije ali??? U cemu je fazon?
Ne moraš ni da plaćaš, samo doneseš iz osiguranja papir, ili ga oni pošalju u servis da prihvataju da preuzmu fakturu.
Pappas u austriji,tj ovlasteni mercedes servis je trazi uplatu odmah. Nazvao osiguranje kazu plati gore mi cemo tebi ovdje
Ti si ocito im'o ili kasko ili osiguranje stakala. Eno covjek gore postavio uslove osiguranja stakala, panorama, svjetlosni sklopovi, retrovizori ne potpadaju pod osiguranje stakala.
Ovaj forumas ocito ima samo obavezno osiguranje inace se ne bi raspitivao po forumu za folije i otpade.
vjeshalica wrote: ↑19/11/2020 17:43
Koliko je ustvari sigurno prčkanje po nekim opcijama da se naprave u automobilu koje nisu bile fabricke?
Npr " punjenje kazaljki" na kontakt, namkestanje maglenki prilikom skretanja tamo gdje nisu radile na tom principu i slicno? Vidim ove fancy likove koji vucaraju auto da im se otkljucavaju te opcije ali??? U cemu je fazon?
Zašto misliš da je nesigurno?
Imas kupiti uredjaj bluetooth i sam sebi sve zavrsis. Gasio start stop na audiu. Ukljucio spustanje retrovizora kad ides u rikverc,punjenje kazaljki itd. Masu stvari mozes. Samo drive select nisam uspio ukljuciti
sigurno 100%, samo dosta zavisi od verzije modula. I ako laicki klikces ovo ono samo ujebes sve. Pa moras naci nekoga ko ce is nule podeseti sve
kabal1337 wrote: ↑19/11/2020 17:06
Probat cu nesto, bilo mi je cudno da je otisla pumpa gorila bi stalno a ovako evo druga zima pali se. Auto je vani nije garazirano, sto bi bilo moguce da je vlaga . Pumpa jest elektro hidraulicna KOYO kod ovih seata
Ja sam imao taj problem, dodje hladno jutro izgubim servo ujutro. I mjerio sam napon na aklamasu mislio da je do njega i altelnatora, jer ta pumpa radi na 13.5 V.
I kad je bilo ljeto, naletim na rupu i izgubim servo. I pregledao tecnost sve ok, i kada sam ga skopcao na dijagnostiku vidio te greske. I odlucim da skinem unutrasnju zastitu blatobrana i da istrazim i vidio da je dzek labav skroz. Nakon sto sam upakovao, dan i danas sve fercera.
Ta fabricka plastika sto se nasarafi na pumpu sa konektorima nema odvojeno.
Golf sedmica. Neki dan drug popravio.
ovamo 2019 i 2020 Jette imaju problema na zadnjim vratima curi i baca unutra; eto js nisu naprvili
Ma sitno nesto, 80€ platio neki dio koliko se sjecam.
Ti si ocito im'o ili kasko ili osiguranje stakala. Eno covjek gore postavio uslove osiguranja stakala, panorama, svjetlosni sklopovi, retrovizori ne potpadaju pod osiguranje stakala.
Ovaj forumas ocito ima samo obavezno osiguranje inace se ne bi raspitivao po forumu za folije i otpade.
Imam ja osiguranje stakala ali kao sto je vec navedeno, nema osiguranja na retrovizore, farove i panorame. Tacno se vidi koliko je ljudi u zabludi, daju 25-50KM dodatno na registraciju i kontaju da je to za sva stakla, bez da se informisu prilikom placanja usluge. Da imam full kasko logicno da ne bih pitao ovdje jer bi me bolio q. U ovlastenom mi ne pada na pamet pitati jer sam mijenjao prednju sajbu u Bloku, 1200KM sa rukama. Tad mi je osiguranje pokrilo troskove i nisu pravili problem sto sam zahtijevao iskljucivo da se ugradi originalna u ovlastenom servisu. Sad je druga prica, a panorama je mnogo skuplja, poznanik je mijenjao na 508 i platio skoro 3000KM, ne vjerujem da je kod 308 nesto puno jeftinija. Ima evo po otpadima, samo nac nekog ko ce to fino ugraditi kako treba.
Sto nece biti sigurno ..sve je to fabricki , smo sto je zakljucano ...sto bolja oprema vise tih didja je otkljucano ... moraju na necemu uzimat budale
Et samo da dodam iz tudjih iskustava na yetijima je panorama njesra, ne znaju oni to praviti u skodi, redovno pusta, a bilo je i slucajeva da je pukla... mislim da bih inace na svakim autu izbjegao panoramu... a svakako bih osigurao dodatno stakla konkretno prednji vjetrobran puca zbog loseg posipnog materijala i zimi to samm vidio xy puta na firminim