Ma ja, slucajno, a ovamo Draza mu 'eroj, de bolan.
Draško Stanivuković
- LBVIEW
#1377 Re: Draško Stanivuković
Ti to priznajes umjesto njega? I otkud ti kako su samo rijeci u pitanju, radi se o otklonu od politike koja je do genocida i dovela - ekluzivna srpska teritorija na kojoj drugima nema mjesta, ili se toleriraju koliko moraju.un1ted wrote: ↑19/11/2020 12:13 Dobro i koje je vaše rješenje? Šta treba da se uradi?
Mene je razočaralo to što se opet priča o nekim temama iz prošlosti, o nazivima jebenih ulica. Zašto nisu pozvali čovjeka za dvije godine i kazu, evo uradio si na ekonomskom planu sve, hajde saad malo da popravimo odnose![]()
Opet vas pitam, sta XY osoba treba da radi po vasem misljenju? Da kaze da je bio genocid? Ok eto, jeste bio i šta dalje? Vama samo riječi bitne, polako da vidimo šta će uraditi, hajde da mi počistimo našu kuću, mahalu, mjesnu zajednicu, opcinu.
Vazda su nam drugi problem.
Samo, znas ti to i sam, samo lakse je pateticno pozivati na nekakavo "ciscenje svog dvorista", dok su kud drugih doslovce posijane masovne grobnice.
Last edited by LBVIEW on 19/11/2020 14:11, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#1378 Re: Draško Stanivuković
Kad smo vec kod toga, i mi konja
Last edited by LBVIEW on 19/11/2020 14:05, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#1379 Re: Draško Stanivuković
E vidis, ukoliko se dansa ne rascisti sa zlocinackom prosloscu, nece ti pomoci ni pomjeranje rodjenja za 2050.un1ted wrote: ↑19/11/2020 12:17![]()
![]()
jah, hajmo jos malo o porodici, malo o proslosti. Proslo je jebenih 25 godina, a mi se palimo na zastave, dok raja nema osnovne stvari za zivot. Kud mi drago Bog ne dade priliku da se rodim tamo nekada 2050, kada se ne bi trebala potezati pitanja o ratu, nazivu skola, slikama zastava i slicno.
Da li vi imate platu 2-3k ne bi vi razmisljali o zastavama
Ima li kakva slika iz 2002, vjerujem da je na nekoj skolskoj eksurziji dizao tri prsta?Ne mogu smatrati ozbiljnim političara koji je dio ove ekipe.
- banjaluka078
- LBVIEW
#1381 Re: Draško Stanivuković
Ma mali je nazi- baby, samo srpska sloga, srpski narod, srspko stradanje,srpsko pravo...banjaluka078 wrote: ↑19/11/2020 12:25Pernar mu je privatno često gost.
A s Malagurskim radi.
Srpski režiser i producent Boris Malagurski najavio je danas u Banjaluci da bi sljedeće godine trebalo da počne snimanje filma “Republika Srpska – borba za slobodu”, koji će da govori o stvaranju Republike Srpske, borbi srpskog naroda za slobodu i želju da ostane na svojim prostorima.
Malagurski je napomenuo da ta borba vijekovima traje, te da vijekovima unazad srpski narod želi samo da bude svoj na svome.
“To je pravedna borba, sloboda je u našim genima i za nju se borimo već duže vrijeme i ona i dalje traje”, rekao je Malagurski na konferenciji za novinare.
On je naveo da je cilj da se u filmu predstave dešavanja tokom devedesetih godina prošlog vijeka, ali i prije i poslije toga.
“Riječ je o borbi koja nije vezana samo za jedan narod, nego se nalazi u slobodarskom duhu mnogih naroda širom svijeta, ona je univerzalna i nešto što je shvatljivo svima”, rekao je Malagurski.
On je naveo da trenutno radi na filmu “Crna Gora – podeljena zemlja”, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.
Malagurski je izrazio zadovoljstvo podrškom koju je dobio od poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića na snimanju filma i zajedničkom cilju da učestvuju u borbi za zdrave vrijednosti.
“Bilo kroz politiku, umjetnost ili neke druge oblasti – zajednički cilj te borbe je da ljudi žive bolje, da budu svesniji i moćniji, jer znanje je moć”, rekao je Malagurski.
Stanivuković je istakao značaj ovog filma, koji će ostati trajni zapis i svjedok o istoriji srpskog naroda, ali i koji će pokazati da je srpski narod iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i drugih zemalja u kojima živi povezan i složan.
“Da bi narod imao sigurnu budućnost, mora da ima mlade ljude koji su složni i koji rade zajedno i odvažno na mnogim projektima”, rekao je Stanivuković.
On je izrazio nadu da će biti dobar domaćin u realizaciji snimanja filma, te obezbijediti potrebne lokacije, podatke i drugu logističku podršku.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1382 Re: Draško Stanivuković
Ja ne vidim druge alternative dodikovcima sem njega... pozvao sve da se vrate u banja luku, zeli napredak za svoj grad, voli svoj narod, itd... na N1 ga je izvozao Amir i to podobro, mada je to vise ustaljena mantra, volis li BiH, jel priznas genocid, slikanje sa cetnickom zastavom itd itd... trazi se od momka da sebi odmah na pocetku puca u glavu... dobro je i rekao, vi me non stop vracate u proslost... treba se okrenuti sadasnjosti i buducnosti, kako popraviti i uspostaviti sto bolje odnose, kako zadrzati mlade, zaposliti, presjec kriminal, korupciju, nepotizam itd... njegov ne uspjeh je dodikov uspjeh... dodikov uspjeh je uspjeh bakirov i covicev...od momka ne treba puno ocekivati sto se tice neke promjene da sad vise BiH zastave na svakom cosku banja luke jer to on ne moze uraditi do srbi sami... dovoljno je da uspostavi korektne odnose sa svima i od njega i previse...
- LBVIEW
#1383 Re: Draško Stanivuković
To je danas zastava bosnjackog naroda, koji kao konstituvan i u toj jebenoj sumskoj ima pravo na svoje nacionalne simbole. Ukoliko im ovo prodje, sta je sljedece, mozda: " ne mozete se zvati Bosnjaci, jer time svojatate Bosnu", kao sto tvrde i za jezik?Porodice Foht wrote: ↑19/11/2020 12:38Licno ne vidim nikakvog razloga da masemo zastavom s ljiljanima nigdje jer je bivsa, ''passé'', a u Mrskoj jos i vise jer je kvalificiraju ''ratnom'', ''vojnom'' (Armije BiH) sto me jako iritira jer nije istina da je vojna, ali je najmanje i treba koristiti u manjem entitetu. Njima je bolno podsjecanje i kad masemo s ''trokutom'' jer ih vraca u realnost da zive samo u jednom od bh.entiteta a nikakvoj drzavi i mi na tome trebamo raditi. Da pretjeruju s lovom na zastave s ljiljanima je poznato i tu ne treba sam sebi otezavati.banjaluka078 wrote: ↑19/11/2020 12:23 Razmišljala bih o zastavama, jer je četnička ok, a kad se u BL uslikaš s ljiljanima ideš na sud.
Draško nije uradio ništa. Nema rezultata o kojima se može govoriti. Sve što se može razmatrati, je ono što on govori. Da se nije progurao uz Pravdu za Davida prije dvije godine, ne bi ga bilo ni u skupštini. I tad je na trgu tri puta u kameru rekao da neće ući i skupštinu dok se ne riješi istraga i prestane progon članova pokreta, pa za par dana uđe u skupštinu.
Babo mu dao hrpu para PR firmi u BL da ga slikaju i snimaju i smišljaju mu nastupe i to je to. Da radi sam za sebe i smišlja to sam, davno bi se samo spominjao.
Lijepo je, po meni, krenulo psoljednjih godina postavljanje velikih jarbola s zastavom BiH na Humu, Gradaaccu, gdje on jos... Zastavu s ljiljanima treba drzati u kuci, posebno tu razumijem veterane ABiH, nositi je u srcu ako bas hoces, ali sad nesto s njom mahati i na utakmicama, na svadbama, bilo gdje, meni je retrogadno. Zasto? Strance ionako zbunjujemo na utakmicama BiH recimo nekad na gostovanjima jer vide dvije na tribinama. Koliko je to bitno za tzv.drzavni marketing da i ne govorim. Mala smo zemlja a sve okolo zbunjujemo - s dvije zastave.![]()
Ja stvarno ne kontam neke Bosnjake, pa dokle vise ide ta snishodljivost?
Last edited by LBVIEW on 19/11/2020 14:13, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#1384 Re: Draško Stanivuković
upra vo tako, od njeg se ne ocekuje da prizna gradjansku bih. nego relaksacija odnosa, i ako se ne okrene za 2 godine bolje pdp ko partner cetvroci negoli snsd. mozda se sta i pokrene nabolje za sve...pici wrote: ↑19/11/2020 13:59 Ja ne vidim druge alternative dodikovcima sem njega... pozvao sve da se vrate u banja luku, zeli napredak za svoj grad, voli svoj narod, itd... na N1 ga je izvozao Amir i to podobro, mada je to vise ustaljena mantra, volis li BiH, jel priznas genocid, slikanje sa cetnickom zastavom itd itd... trazi se od momka da sebi odmah na pocetku puca u glavu... dobro je i rekao, vi me non stop vracate u proslost... treba se okrenuti sadasnjosti i buducnosti, kako popraviti i uspostaviti sto bolje odnose, kako zadrzati mlade, zaposliti, presjec kriminal, korupciju, nepotizam itd... njegov ne uspjeh je dodikov uspjeh... dodikov uspjeh je uspjeh bakirov i covicev...od momka ne treba puno ocekivati sto se tice neke promjene da sad vise BiH zastave na svakom cosku banja luke jer to on ne moze uraditi do srbi sami... dovoljno je da uspostavi korektne odnose sa svima i od njega i previse...
- LBVIEW
#1385 Re: Draško Stanivuković
Jah, u istu ravnu staviti Busuladzica i cica Drazu, de bolan drzi se Karabaha i Kurdkinja.Kikibombona wrote: ↑19/11/2020 13:03Rece Drasko da je njegov prvi saradnik Hrvat, Ivan Becic, te da to njemu nije vazno. Jos rece da njegov marketinški tim vodi Bosnjakinja i da mu je to sasvim normalno.banjaluka078 wrote: ↑19/11/2020 12:36 Mene SDA ne interesuje, ne zavisi mi ništa u životu od njih, u BL služe čisto da ih ima. U gradskoj skupšitini već decenijama nema nikoga iz reda Hrvata i Bošnjaka. Dakle, o mom životu ovdje, lokalno, odlučuju Srbi. Predstavnik njih je sada Draško. Jako bi mi značilo da se neko tako mlad i "progresivan" izjasni po stvarima koje meni jesu bitne i da se odrekne nacionalizma i prestane pričati nebuloze da su u istoj ravni Rumuni i prognani Bošnjaci. Mene to vrijeđa, lično, jer mi je većina porodice "otišla".
Ocekivati od njega da politicki puca sebi u glavu je nerealno. To nece uraditi nijedan ambiciozan politicar. Za jednog desnicara i konzervativca ima prilicno pomirljivo tonove. Trudi se da govori sa postovanjem o drugima i to je vec iskorak.
Pogledaj recimo Konakovica koji se nije zelio odreci Busuladzica koji je notorni rasista. Cak su ga Amerikanci zbog toga napali. To je politicki pragmatizam. Da je rekao za Busuladzica da je fasista oderala bi ga SDA i lose bi prosao na izborima.
Last edited by LBVIEW on 19/11/2020 14:14, edited 1 time in total.
- pici
#1386 Re: Draško Stanivuković
Da, to je to, ici korak po korak a ne odmah daj okaci ljiljane na sred banjaluke... korektne, ekonoske odnose i sve ce ici samo po sebi, tu ni beograd nece moci puno, cak sta vise i njima je u cilju taj partnerski odnos, sad smo na prekretnici, dali da zivimo u proslosti ili se okrenemo buducnosti...sumirprimus wrote: ↑19/11/2020 14:01upra vo tako, od njeg se ne ocekuje da prizna gradjansku bih. nego relaksacija odnosa, i ako se ne okrene za 2 godine bolje pdp ko partner cetvroci negoli snsd. mozda se sta i pokrene nabolje za sve...pici wrote: ↑19/11/2020 13:59 Ja ne vidim druge alternative dodikovcima sem njega... pozvao sve da se vrate u banja luku, zeli napredak za svoj grad, voli svoj narod, itd... na N1 ga je izvozao Amir i to podobro, mada je to vise ustaljena mantra, volis li BiH, jel priznas genocid, slikanje sa cetnickom zastavom itd itd... trazi se od momka da sebi odmah na pocetku puca u glavu... dobro je i rekao, vi me non stop vracate u proslost... treba se okrenuti sadasnjosti i buducnosti, kako popraviti i uspostaviti sto bolje odnose, kako zadrzati mlade, zaposliti, presjec kriminal, korupciju, nepotizam itd... njegov ne uspjeh je dodikov uspjeh... dodikov uspjeh je uspjeh bakirov i covicev...od momka ne treba puno ocekivati sto se tice neke promjene da sad vise BiH zastave na svakom cosku banja luke jer to on ne moze uraditi do srbi sami... dovoljno je da uspostavi korektne odnose sa svima i od njega i previse...
- LBVIEW
#1387 Re: Draško Stanivuković
Tip je rado vidje gost kod ovog "rezisera, a seruckao je i kako smo se "zbog zapada zavadili s komsijama", kad je pla*kopi*kasto kukao nad hudom sudbinom Ace na kojeg su zle balije pokusale izvrsiti atentat..banjaluka078 wrote: ↑19/11/2020 13:52Konja definitivno imamo.Blokirao me na fb, pitala sam ga nešto što mu nije bilo po volji. Nije mi teško palo. Demokratija, šta ćeš, što bi rekao vođa Mile.
![]()
-
swanfilter
#1388 Re: Draško Stanivuković
Preduslov za svaki vid bolje buducnosti je souciti se sa prosloscu. Mi se iz dana u dan susrecemo sa negiranjem, a preduslov postaje izjednacavanje i zaborav. Gdje bi Europa bila danas da su Njemci isli tim putem ...pici wrote: ↑19/11/2020 13:59 Ja ne vidim druge alternative dodikovcima sem njega... pozvao sve da se vrate u banja luku, zeli napredak za svoj grad, voli svoj narod, itd... na N1 ga je izvozao Amir i to podobro, mada je to vise ustaljena mantra, volis li BiH, jel priznas genocid, slikanje sa cetnickom zastavom itd itd... trazi se od momka da sebi odmah na pocetku puca u glavu... dobro je i rekao, vi me non stop vracate u proslost... treba se okrenuti sadasnjosti i buducnosti, kako popraviti i uspostaviti sto bolje odnose, kako zadrzati mlade, zaposliti, presjec kriminal, korupciju, nepotizam itd... njegov ne uspjeh je dodikov uspjeh... dodikov uspjeh je uspjeh bakirov i covicev...od momka ne treba puno ocekivati sto se tice neke promjene da sad vise BiH zastave na svakom cosku banja luke jer to on ne moze uraditi do srbi sami... dovoljno je da uspostavi korektne odnose sa svima i od njega i previse...
- LBVIEW
#1389 Re: Draško Stanivuković
swanfilter wrote: ↑19/11/2020 14:13Preduslov za svaki vid bolje buducnosti je souciti se sa prosloscu. Mi se iz dana u dan susrecemo sa negiranjem, a preduslov postaje izjednacavanje i zaborav. Gdje bi Europa bila danas da su Njemci isli tim putem ...pici wrote: ↑19/11/2020 13:59 Ja ne vidim druge alternative dodikovcima sem njega... pozvao sve da se vrate u banja luku, zeli napredak za svoj grad, voli svoj narod, itd... na N1 ga je izvozao Amir i to podobro, mada je to vise ustaljena mantra, volis li BiH, jel priznas genocid, slikanje sa cetnickom zastavom itd itd... trazi se od momka da sebi odmah na pocetku puca u glavu... dobro je i rekao, vi me non stop vracate u proslost... treba se okrenuti sadasnjosti i buducnosti, kako popraviti i uspostaviti sto bolje odnose, kako zadrzati mlade, zaposliti, presjec kriminal, korupciju, nepotizam itd... njegov ne uspjeh je dodikov uspjeh... dodikov uspjeh je uspjeh bakirov i covicev...od momka ne treba puno ocekivati sto se tice neke promjene da sad vise BiH zastave na svakom cosku banja luke jer to on ne moze uraditi do srbi sami... dovoljno je da uspostavi korektne odnose sa svima i od njega i previse...
- Kikibombona
#1390 Re: Draško Stanivuković
Nisam ih stavio u istu ravan. Nisu Hitler i Musolini ista ravan. Nisu Staljin i Causesku ista ravan. Nisu Draza i Ante ista ravan.
Draza i Busuladzic su govna. Smrdljiva govna. A ko je vece govno, sigurno da je Draza.
-
sumirprimus
#1391 Re: Draško Stanivuković
joj brate jel moras bas po svakoj temi pisat takve prostote da bi dokazo sta da si liberalan? europejac? ok ba skontali su svi sta hoces reci
da bi bio liberalan mora ti i rijecnik biti imanentan euro habitusu. aaaaa sta rece s
da bi bio liberalan mora ti i rijecnik biti imanentan euro habitusu. aaaaa sta rece s
- Blixen
- pici
#1393 Re: Draško Stanivuković
to od jednog mladog politicara ne mozes ocekivat, pogotovo gradonacelnika... mozda i nebude nikad niko da se suoci sa prosloscu a mozda bude... sto se tice njemaca, oni su totalno porazeni i nisu imali druge opcije i da su htjeli... sta to znaci, znaci totalni poraz srbije, ono sto mnogi ocekivaju to je poraz samo te velikosrpke ideologije a to mogu sami srbi.swanfilter wrote: ↑19/11/2020 14:13Preduslov za svaki vid bolje buducnosti je souciti se sa prosloscu. Mi se iz dana u dan susrecemo sa negiranjem, a preduslov postaje izjednacavanje i zaborav. Gdje bi Europa bila danas da su Njemci isli tim putem ...pici wrote: ↑19/11/2020 13:59 Ja ne vidim druge alternative dodikovcima sem njega... pozvao sve da se vrate u banja luku, zeli napredak za svoj grad, voli svoj narod, itd... na N1 ga je izvozao Amir i to podobro, mada je to vise ustaljena mantra, volis li BiH, jel priznas genocid, slikanje sa cetnickom zastavom itd itd... trazi se od momka da sebi odmah na pocetku puca u glavu... dobro je i rekao, vi me non stop vracate u proslost... treba se okrenuti sadasnjosti i buducnosti, kako popraviti i uspostaviti sto bolje odnose, kako zadrzati mlade, zaposliti, presjec kriminal, korupciju, nepotizam itd... njegov ne uspjeh je dodikov uspjeh... dodikov uspjeh je uspjeh bakirov i covicev...od momka ne treba puno ocekivati sto se tice neke promjene da sad vise BiH zastave na svakom cosku banja luke jer to on ne moze uraditi do srbi sami... dovoljno je da uspostavi korektne odnose sa svima i od njega i previse...
-
sumirprimus
#1394 Re: Draško Stanivuković
slazem se s picijem. pici zajebant ozibljniji od ostatka forumskog pucanstva... 
- LBVIEW
#1395 Re: Draško Stanivuković
To je onda samo odlaganje rata za buducnost.pici wrote: ↑19/11/2020 14:28to od jednog mladog politicara ne mozes ocekivat, pogotovo gradonacelnika... mozda i nebude nikad niko da se suoci sa prosloscu a mozda bude... sto se tice njemaca, oni su totalno porazeni i nisu imali druge opcije i da su htjeli... sta to znaci, znaci totalni poraz srbije, ono sto mnogi ocekivaju to je poraz samo te velikosrpke ideologije a to mogu sami srbi.swanfilter wrote: ↑19/11/2020 14:13Preduslov za svaki vid bolje buducnosti je souciti se sa prosloscu. Mi se iz dana u dan susrecemo sa negiranjem, a preduslov postaje izjednacavanje i zaborav. Gdje bi Europa bila danas da su Njemci isli tim putem ...pici wrote: ↑19/11/2020 13:59 Ja ne vidim druge alternative dodikovcima sem njega... pozvao sve da se vrate u banja luku, zeli napredak za svoj grad, voli svoj narod, itd... na N1 ga je izvozao Amir i to podobro, mada je to vise ustaljena mantra, volis li BiH, jel priznas genocid, slikanje sa cetnickom zastavom itd itd... trazi se od momka da sebi odmah na pocetku puca u glavu... dobro je i rekao, vi me non stop vracate u proslost... treba se okrenuti sadasnjosti i buducnosti, kako popraviti i uspostaviti sto bolje odnose, kako zadrzati mlade, zaposliti, presjec kriminal, korupciju, nepotizam itd... njegov ne uspjeh je dodikov uspjeh... dodikov uspjeh je uspjeh bakirov i covicev...od momka ne treba puno ocekivati sto se tice neke promjene da sad vise BiH zastave na svakom cosku banja luke jer to on ne moze uraditi do srbi sami... dovoljno je da uspostavi korektne odnose sa svima i od njega i previse...
- pici
#1396 Re: Draško Stanivuković
more bid bidne a more bid nebidne... ne znam nisam vidovita dzemila... imamo USA predsjenika koji bi mogao to sve da pokrene a mozda je i bolje vako, merkelici odgovaraju baustelci i perači guzova...LBVIEW wrote: ↑19/11/2020 14:31To je onda samo odlaganje rata za buducnost.pici wrote: ↑19/11/2020 14:28to od jednog mladog politicara ne mozes ocekivat, pogotovo gradonacelnika... mozda i nebude nikad niko da se suoci sa prosloscu a mozda bude... sto se tice njemaca, oni su totalno porazeni i nisu imali druge opcije i da su htjeli... sta to znaci, znaci totalni poraz srbije, ono sto mnogi ocekivaju to je poraz samo te velikosrpke ideologije a to mogu sami srbi.swanfilter wrote: ↑19/11/2020 14:13
Preduslov za svaki vid bolje buducnosti je souciti se sa prosloscu. Mi se iz dana u dan susrecemo sa negiranjem, a preduslov postaje izjednacavanje i zaborav. Gdje bi Europa bila danas da su Njemci isli tim putem ...
- LBVIEW
#1397 Re: Draško Stanivuković
Ma ne treba tu Pici biti vidovit i skontati kako je rat u buducnosti vrlo izjestan(ako se ne udje u NATO).
-
detroit-mercy
#1398 Re: Draško Stanivuković
Njemacka je kapitulirala, podijeljana izmedju saveznika na upravne zone i poceo se graditi drugi stistem iz temelja. U BiH, rat je zavrsen tako da niko nije dobio sta je htio. Sad zamisli da su u vladi njemacke 1946e sjedili Goebbels i Goering, kao sto si kod nas dobio Krajisnika ili Prlicaswanfilter wrote: ↑19/11/2020 14:13Preduslov za svaki vid bolje buducnosti je souciti se sa prosloscu. Mi se iz dana u dan susrecemo sa negiranjem, a preduslov postaje izjednacavanje i zaborav. Gdje bi Europa bila danas da su Njemci isli tim putem ...pici wrote: ↑19/11/2020 13:59 Ja ne vidim druge alternative dodikovcima sem njega... pozvao sve da se vrate u banja luku, zeli napredak za svoj grad, voli svoj narod, itd... na N1 ga je izvozao Amir i to podobro, mada je to vise ustaljena mantra, volis li BiH, jel priznas genocid, slikanje sa cetnickom zastavom itd itd... trazi se od momka da sebi odmah na pocetku puca u glavu... dobro je i rekao, vi me non stop vracate u proslost... treba se okrenuti sadasnjosti i buducnosti, kako popraviti i uspostaviti sto bolje odnose, kako zadrzati mlade, zaposliti, presjec kriminal, korupciju, nepotizam itd... njegov ne uspjeh je dodikov uspjeh... dodikov uspjeh je uspjeh bakirov i covicev...od momka ne treba puno ocekivati sto se tice neke promjene da sad vise BiH zastave na svakom cosku banja luke jer to on ne moze uraditi do srbi sami... dovoljno je da uspostavi korektne odnose sa svima i od njega i previse...
Mi u BiH imamo tri narativa, malo se slozimo oko vremense prognose i to je to. Sad ovi sto predlazu revoluciju u djelovanju recite mi na koji bi je nacin izveli. Kod nas revolucije nece biti, nego postepena evolucija.
Btw, ovaj malac nit mi smrdi nit mirise ali morate znati da on prevenstveno odgovara svom birackom tijelu.
-
detroit-mercy
- banjaluka078
#1400 Re: Draško Stanivuković
Svake godine, u zadnjih barem deceniju i po, se ljeti kad dođe dijaspora održava manifestacija Vezeni most, zadnjih 10 godina je centralna manifestacija u Banskom dvoru u po' Banjaluke, koncerti, izložbe, promocije. Organizator je zajednica Banjalučana, a pokrovitelj gradonačelnik. Jedna od tema uvijek bude ekonomski forum.
Otkako je otišla sds postava koja je opstruisala sve, od povratka do obnove džamija, odnos grada i zajednice je sve bolji. Nije sjajan, ali bolji. U zadnjih godinu i nešto od dolaska novog muftije pogotovo i gradonačelnik je uvijek bio pored njega na dešavanjima. Otvorila se medresa bez problema. Nedavno je potpisan ugovor za ponovnu izgradnju sahat-kule.
Nije Draško ništa novo.
Vidjećemo kako će on nastaviti u odnosima sa manjinskim zajednicama.