Promasio si sustinu, armeni su imali sansu u zadnjih 25god da mirnim putem rijese sve u puno povoljnijim uslovima, bez da iko gine, ali nisu htjeli jer su bacili oko na azersku zemlju, I kontali da ce u novom ratu uzeti jos, da ne idemo da nikada nisu ni trebali uzimati te okolne regije I ciniti genocidKikibombona wrote: ↑18/11/2020 17:43 Da je prevladao razum, ovako bi se dogovorili. Mogli su biti normalni susjedi, clanice NATO-a i progresivnog zapadnog bloka.
A desilo se ovo, ispunjavam obecanje kolegi 90...Kikibombona wrote: ↑27/09/2020 18:53
Ovdje bi kompromis bio sljedeći
- Armeni vrste teritorij oko Nagorno Karabaha
- Azeri prihvate da je NK teritorij Armenije i oslobode im koridor do istog
- Armeni oslobode koridor do Nechivana
I zavrse sa ovim sranjem.
![]()
Nakon svega sam vise nego siguran da je Rusija sve vrijeme bila upoznata sa planiranom ofanzivom i da je na istu stavila svoj AMIN. Izabrali su fantastičan tajming, vrijeme kada su Amerikanci zabavljeni izborima a Evropa korona virusom. Ne bih se sekunde iznenadio da su Rusi obavještajno pomagali ofanzivu Azera, Turaka i SirijacaKikibombona wrote: ↑17/10/2020 10:11I dobro zapamti, ovaj rat ce uskoro biti zavrsen. Ako ga ne zavrsi Amerika i Evropa, sigurno hoce Rusija.90minut wrote: ↑17/10/2020 09:57Međunarodno priznata Azerska teritorija mislim ono bespotrebno i pisati bilo šta da ce neko nešto vratiti, a ovaj rat je tek poceo moj kiki.
Od one tvoje tvrdnje na pocetku kad su zauzeli najviši vrh i dronom snimali mrtve armenske vojnike tad si još tvrdio da to nije ništa..
Danas je samo Hadrut, Magadis, Fizuli uz bezbroj sela..
Ko zna šta je za sedam dana..
...
Pregazena i ponizena Armenija bi zauvijek napustila rusku orbitu i vjerovatno bi sa Gruzijom aplicirali za clanstvo u NATO-u. Rusija bi trajno izgubila Kavkaz sto je za njih zesca katastrofa.
...
Zato Rusija kurvanjski pusta Azere, samo da bi Armeni pali na koljena u Moskvi i pristali da budu sluge Rusije, tj. da raskinu veze sa zapadom. Pasinjan je bio evropski covjek i ovo mu je kazna od Moskve.
...
Rusima odgovara da se pitanje Karabaha nikad ne rijesi. Odgovara im da Azeri i Armeni vjecno budu u sukobu a da im oni prodaju oruzje i drze u saci jedne i druge. Ja se ipak nadam da ce Amerika i Evropa zaustaviti ovaj rat, mada tesko, previse su se zabavili krizom u koju su upali.
...
Ovdje su zrtve Azeri i Armeni politike Rusije i Turske. Bukvalno sirotinja gine nizasta. Veoma brzo ces se u to uvjeriti. Bicemo ovdje i ja cu te na ovaj komentar podsjetiti.
I sta imamo sada?Kikibombona wrote: ↑29/09/2020 19:03Drugi psihopata, Vladimir Putin, poziva Armene i Azere na primirje.![]()
Cirkus. Rat ne bi ni poceo bez amina Rusije. I oni ce zaustaviti rat kada budu smatrali da je dosta.
A hiljade momaka ide pod zemlju, a veliki broj ce biti osakacen radi dva bolesnika.
...
Hvala nebesima pa je BiH u zoni odgovornosti Amerike, Njemacke, Francuske i Velike Britanije a ne rigidnih drzava i bolesnih diktatora kakvi su Erdogan i Putin. Da se ova dva monstruma pitaju, budite sigurni da bi i mi svako malo isli u rovove.
1. Slomljenu i ponizenu Armeniju. Sa Pasinjanom su bili na putu saveza sa Evropom i Amerikom. Zato su valjda kaznjeni od strane sociopate Putina. Nakon svega, Armenija je rob Rusije, ruska gubernija. I tako ce ostati u narednim decenijama. Armenija ce biti ruski osigurac za kontrolu Kavkaza. Sada ce im Rusi prodavati oruzje i spremati ih za novi rat kako bi militaristički raspoloženom Armenijom kontrolisali Azerbejdzan.Mucenicka buducnost.
2. Drugi gubitnik je Azerbejdzan. Izginuli su za dvije vukojebine u kojima niko perspektivan nece zivjeti - Hadrut i Shushu. Iako su Armeni bili pred slomom, morali su prihvatiti servirano govno u vidu Rusije. Nisu imali izbora - kada si mali za tebe odlucuje veliki. To im je omca oko vrata koje se u narednim decenijama nece rijesiti. Ako ne budu slusali Moskvu, ovi ce im servirati novi rat.
3. Kokosar sa Bosfora je opet odigrao za Putina, isto kao u Libiji i Siriji. I Turska ce imati neke koristi, prodavat ce vise oruzja Azerima itd.
4. Ubjedljivi pobjednik je Putin. Potkresali su krila pro-zapadnom dijelu armenskog naroda. Armenija je danas ruska gubernija. Ruska vojska se ponovo vratila na Nagorno Karabah. Rusija drzi za jaja Armeniju i Azerbejdzan. Ko ne bude slusao bice kaznjen. Putin je dugoročno protjerao zapad sa Kavkaza. Naravno, od toga posten i obican Rus nema nikakve koristi, i dalje ce zivjeti u nekoj rupi, voziti krs i jedva prezivljavati...
Dakle krivica je iskljucivo na armenskoj strani do sada, od sada ce se slabo sta pitati, ako ista
Od sada su rusi preuzeli odgovornost na sebe, za sada su mirotvorci jer im je AZ dao potpis da dodju, ali ako posle 5g ne odu onda ce NK biti jos jedna ruska banana republika, zaboravih koja po redu, a oni klasicni okupator
I da reci da Az nije dobitnik je cinicno.
oslobodio je zemlju gdje je zivjelo 400k azer, a armena u nivou statisticke greske, to sto nisu uzeli sve, realno mislim da I ne bi trebali dalje, jer bi to bilo etnicko ciscenje 100k armena, a kome to treba
Welcome back, iako guslas svoje po tisucu puta isto I cesto skreces s teme, nije fer