Tema je NK i prestani vise da povlacis paralele.Kikibombona wrote: ↑17/10/2020 09:44Da li si isti ovakav stav imao za vrijeme rusko-cecenskog rata, podrzavao Rusiju da pod svaku cijenu i bez obzira na sve oslobodi 'svoju' zemlju?90minut wrote: ↑17/10/2020 09:03Šta ce ba vratiti?
Svoju teritoriju vratiti?
Sto je najgore nema sekunde ovdje agresivnosti u mom postu prema tebi cuj vratice svoju teritoriju nece oni cenat vratiti od ovoga što su trenutno uzeli i što ce uzeti u narednih sedmicu dana jer kako stvari idu ova ofanziva ce se tek zaustaviti za par dana kad konsoliduju redove kako treba.
A znam ja da azeri isto granatiraju glavni grad, al' se cini s mnogo slabijim raketama od ovih što armeni koriste..
Jer jedna raketa armena kad padne ode po naselja baš su ogromne i ubojite.
Isto ovako Srbija sutra moze krenuti na Kosovo ako se stvari poklope, ako dobiju podrsku velikih sila.
Nagorno Karabah
-
Mason74
#7851 Re: Nagorno Karabah
-
90minut
#7852 Re: Nagorno Karabah
Upravo tako dobices mjesec dana bezveze Kiki.
A ti znaš dobro kao i ptice na grani da prvi momenat kad ameri ne budu najjaci tad planeta više nece biti ista i bice prepolovljen broj stanovnika iste tako da nema potrebe ni dodati više ništa.
A ti znaš dobro kao i ptice na grani da prvi momenat kad ameri ne budu najjaci tad planeta više nece biti ista i bice prepolovljen broj stanovnika iste tako da nema potrebe ni dodati više ništa.
Last edited by 90minut on 17/10/2020 09:53, edited 1 time in total.
-
swanfilter
#7853 Re: Nagorno Karabah
Kikibombona wrote: ↑17/10/2020 08:58Zapravo, nemaju. Fazuli je azerski teritorij i to bi se svakako kroz pregovore kad-tad moralo vratiti. I ne samo Fazuli vec jos mnoga mjesta koja su trenutno pod kontrolom Armena i nalaze se u dubini teritorija koji kontrolisu.
...
Jedina mjesta koja pripadaju Nagorno Karabahu a koja su Azeri zauzeli su Hadrut i Magadis. To ce i oni u pregovorima morati vratiti.
Oce, oce. Vratice. Ko ce ih prisiliti? Isti oni sto su i Armence ...
-
zposao
#7854 Re: Nagorno Karabah
Dobro je tornjak, smiri malo doživljaje. "Oteto prokleto" i slične floskule su koristili četnici a koristi ih svaka agresorska vojska.bh.tornjak wrote: ↑17/10/2020 09:39 redovno pratim ovu temu i osim dva (malo saljiva) upisa nisam nista pisao...uglavnom citam i ibretim se nevidjenim glupostima...povlacenju paralela izmedju ovog rata (i situacije) i nekih drugih koje ne bih da spominjem.
upisi nekih bolesnika tj. navijaca su van svake pameti:
neki pisu (navijaju) iz nekoh samo njima znanih razloga (doduse,vremenom se ti razlozi sami otkriju).
Pokusao bih da odgovorim na par pitanja (i ocekivanja) nekih diskutanata:
-Neki kazu da Azeri ovo slab (sporo) oslobadjaju:`
Imas teritoriju na kojoj je neprijatelj vec trideset godina, gdje se ukopava svo to vrijeme, sprema se da odbrani oteto jer zna da ces doci po svoje kad-tad. Tu se postavile linije odbrane...bunkeri....rovovi...kote....gdje su upoznali svaku travku ...svaki mravinjak.
Na toj teritoriji ni USA niti Rusija nebi postigli za svo ovo vrijeme neki znacajniji napredak bez ogromne pripreme iz vazduha...tj. bez danonocne pripreme avijacijom...bez vatrenog tepiha.
Kao sto vidimo Azeri ne upotrebljavaju avijaciju osim dronova...
-Neki uporedjuju ovo s nekim situacijama u svijetu pa i sa Balkanom i nasim primjerima...
Oni jako dobro znaju zasto pokusavaju da tu pricu "prodaju pod bubrege". Najvise su pogodjeni NIKAKVOM rakcijom medjunarodne zajednice, jer je medj. pravo na strani Azera. NIKAKVA reakcija ih "brine" jer i sami podrzavaju nesto slicno NG"
-Neki opravdavaju napade balistickim raketama na gradove u Azerbejdzanu....a predlazu,ocekuju (Boga mole) te napade na Turske gradove pravdajuci to pravom na odbranu Jermenskig naroda
E,pa gospodo bolesnici...znate li sta ce izazvati napadi na te gradove ??? Jeste li svjesni do cega ce to dovesti...?
Jedan je u svom ocaju upotrijebio V2...pa su mu drzavu "izrovali" deset metara u dubinu...
Vi tj. TI (on ce se prepoznati) licemjeru (koji se toboze brine za Jermenski narod a u stvari te na stranu Jermena stavila bolesna mrznja prema Turskoj i turcima) zelis da Jermeni raketiraju Turske gradove. Znas li licemjeru koje bi posljedice bile po Jermenski narod...??? Znas li to...????
Znas, ali te nije briga....tvoja bolesna zelja je da samo pogine "koji turcin vise" da zadovoljis svoju bolesnu zelju....a to sto ce poslije sto ili hiljadu puta vise neduznih Jermena platiti svojim zivotem TEBI nije vazno.
Da ne duzim...ukratko:
Oteto je prokleto, djavo dolazu po svoje prije ili kasnije...
i sacuvaj me Boze dusebriznika kako sto ih ima na ovoj temi (i slicnim temama)
Jel po tebi iko ikad išta iteo Armencima? Gdje je njihovo prirodno stanište? Jel iko ikad ikakav "GENOCID" nad njima počinio? Je li ih iko ikad protjerao iz dihelova Azerbejdžana?
Uostalom odakle Turske u ovom ratu? To ti je sasvim normalno?
Najgore je kad žrtva poprimi mentalitet agresora. A to na ovoj temi zorno gledamo. Bošnjaci, koji bi trebali znati šta je agresija, genocid, protjerivanje ovdje svršavaju na protjerivanje i genocid Armenaca samo zato jer im vjerski ne pašu.
Mora se podržavati braću muslimane, pa taman bili na Kavkazu, Mijanmaru, Africi, Bliskom Istoku, Novom Zelandu, Kini, itd...
Nema sreće ko se raduje tuđoj nesreći.
Nama bi najpametnije bilo da sa toliko sladostrašća ne komentarišemo tuđe ratove, jer u nas nije bio tako davno. I svi znamo da rat nosi bijedu, razaranje, smrt, silovane, siročad, devastirane porodice i ekonomije...
Zamislite se malo nad sobom. Ako vam je do rata, pa imate danas toliko igrica sa tom tematikom pa izbacite taj nagon iz sebe
-
90minut
#7855 Re: Nagorno Karabah
Međunarodno priznata Azerska teritorija mislim ono bespotrebno i pisati bilo šta da ce neko nešto vratiti, a ovaj rat je tek poceo moj kiki.swanfilter wrote: ↑17/10/2020 09:53Kikibombona wrote: ↑17/10/2020 08:58Zapravo, nemaju. Fazuli je azerski teritorij i to bi se svakako kroz pregovore kad-tad moralo vratiti. I ne samo Fazuli vec jos mnoga mjesta koja su trenutno pod kontrolom Armena i nalaze se u dubini teritorija koji kontrolisu.
...
Jedina mjesta koja pripadaju Nagorno Karabahu a koja su Azeri zauzeli su Hadrut i Magadis. To ce i oni u pregovorima morati vratiti.
Oce, oce. Vratice. Ko ce ih prisiliti? Isti oni sto su i Armence ...
Od one tvoje tvrdnje na pocetku kad su zauzeli najviši vrh i dronom snimali mrtve armenske vojnike tad si još tvrdio da to nije ništa..
Danas je samo Hadrut, Magadis, Fizuli uz bezbroj sela..
Ko zna šta je za sedam dana..
- Kikibombona
#7856 Re: Nagorno Karabah
Globalna politika se mijenja. Kina nezaustavljivo jaca, uz nju ide Rusija. Evropa demografski posustaje. Amerika se sve vise okrece sebi i povlaci iz Azije i Evrope. Niko ne zna kakav raspored snaga moze biti za 20 i 50 godina. A veoma je opasno kada postane pravilo da se medjunarodnu sporovi rjesavaju ratom. Sve sto danas izgleda kao nemoguce sutra moze biti bolna sadašnjost.swanfilter wrote: ↑17/10/2020 09:53Oce, oce. Vratice. Ko ce ih prisiliti? Isti oni sto su i Armence ...
- SanskiBiser
#7857 Re: Nagorno Karabah
Dronovi ponovo lete, jadna pjesadija, ove dronove u buducnosti ce izgleda morati konvencijama regulisati u pogledu upotrebe protiv pjesadije...
unisten jos jedan S300 zenit
Spoiler
Show
-
90minut
#7858 Re: Nagorno Karabah
Jel to namjerno hoces mjesec dana odmora kiki da ne gledaš ovo napredovanje? 
-
90minut
#7859 Re: Nagorno Karabah
Znaci dogovor o tome da ne postavljaju droniranje je isto pao nakon raketiranja Ganje sinoc.SanskiBiser wrote: ↑17/10/2020 10:01 Dronovi ponovo lete, jadna pjesadija, ove dronove u buducnosti ce izgleda morati konvencijama regulisati u pogledu upotrebe protiv pjesadije...![]()
unisten jos jedan S300 zenitSpoilerShow
Doduše treba uzeti ovo moje s rezervom ne znam šta mi bi jer nisam pao do sada niti na jednu jedinu propagandu, a moguce da sam pao na ovo i da dogovor nikad nije bio na snazi..
To sam procitao negdje.
-
swanfilter
#7860 Re: Nagorno Karabah
Joj, Kiki, odrasti vec jednom i mani se ti napisanih floskula. Iste ponavljas u kontekstu Kurda zadnjih 5-7 godina. I sta se desilo? Ti na temi NK, a Armeni neki novi Kurdi.
Moja ti je preporuka da i ti zapalis, opustis se.
I nemoj has, crne zubi od njega ...
Moja ti je preporuka da i ti zapalis, opustis se.
I nemoj has, crne zubi od njega ...
- addem
#7861 Re: Nagorno Karabah
Mislim da ce se ovo završiti potpunim porazom i iseljavanjem Armena sa NK ukoliko u narednih nekoliko dana ne dođe neka inicijativa samih Armena i povlačenja sa okupirane teritorije. Vec su izgubili značajan dio karabaha i sumnjam da ce se azeri pri zdravoj pameti ikad odatle povuci. Ovdje je trenutno ili vojni slom armena ili diplomatska kapitulacija uz autonomiju u preostalom dijelu karabaha, uz priznavanje Azerbejdzana kao vrhovne države.
-
swanfilter
#7862 Re: Nagorno Karabah
Armeni mogu zaboraviti na NK. Traktorijada prema Jerevanu i nece imati kome traziti autonomiju. Umjesto jednog, sada ce dva Ararata gledati. Budale ...
- Kikibombona
#7863 Re: Nagorno Karabah
Jucer su kartografi izracunali da su Azeri zauzeli 3.5% teritorija u ovoj ofanzivi a danas je to sa Fazulijem mozda 4%. Dakle, to je nista.90minut wrote: ↑17/10/2020 09:57Međunarodno priznata Azerska teritorija mislim ono bespotrebno i pisati bilo šta da ce neko nešto vratiti, a ovaj rat je tek poceo moj kiki.
Od one tvoje tvrdnje na pocetku kad su zauzeli najviši vrh i dronom snimali mrtve armenske vojnike tad si još tvrdio da to nije ništa..
Danas je samo Hadrut, Magadis, Fizuli uz bezbroj sela..
Ko zna šta je za sedam dana..
...
I dobro zapamti, ovaj rat ce uskoro biti zavrsen. Ako ga ne zavrsi Amerika i Evropa, sigurno hoce Rusija.
...
Pregazena i ponizena Armenija bi zauvijek napustila rusku orbitu i vjerovatno bi sa Gruzijom aplicirali za clanstvo u NATO-u. Rusija bi trajno izgubila Kavkaz sto je za njih zesca katastrofa.
...
Zato Rusija kurvanjski pusta Azere, samo da bi Armeni pali na koljena u Moskvi i pristali da budu sluge Rusije, tj. da raskinu veze sa zapadom. Pasinjan je bio evropski covjek i ovo mu je kazna od Moskve.
...
Rusima odgovara da se pitanje Karabaha nikad ne rijesi. Odgovara im da Azeri i Armeni vjecno budu u sukobu a da im oni prodaju oruzje i drze u saci jedne i druge. Ja se ipak nadam da ce Amerika i Evropa zaustaviti ovaj rat, mada tesko, previse su se zabavili krizom u koju su upali.
...
Ovdje su zrtve Azeri i Armeni politike Rusije i Turske. Bukvalno sirotinja gine nizasta. Veoma brzo ces se u to uvjeriti. Bicemo ovdje i ja cu te na ovaj komentar podsjetiti.
- Kikibombona
#7864 Re: Nagorno Karabah
To su tvoje duboke zelje koje se nece obistiniti...swanfilter wrote: ↑17/10/2020 10:08 Armeni mogu zaboraviti na NK. Traktorijada prema Jerevanu i nece imati kome traziti autonomiju. Umjesto jednog, sada ce dva Ararata gledati. Budale ...
-
90minut
#7865 Re: Nagorno Karabah
Nema ovdje žrtvi azeri idu da oslobode ono što su im sravnali s zemljom spremni su na žrtvu, armeni ocigledno nisu i povlace se konstantno.
4% jesi ozbiljan?
Neko govori stranicu ranije ili dvije 30% ti pricas o 4?
4% jesi ozbiljan?
Neko govori stranicu ranije ili dvije 30% ti pricas o 4?
- addem
#7866 Re: Nagorno Karabah
Uzeli su 4 posto teritorije Azerbejdžana. Ali vec imaju skoro 30 posto teritorije Karabaha i sire se. Kad osvoje Šušu imaće 50 posto teritorije Karabaha i glavni grad na dlanu.
-
MMM1977
#7867 Re: Nagorno Karabah
@Kikibombona, jel' ti ono za Čelik navijaš?
- addem
#7868 Re: Nagorno Karabah
https://youtu.be/zlrRByVOCA4
Evo šta su radili zadnjih dana a kad se ne objavljuje. Potpuna dominacija
Evo šta su radili zadnjih dana a kad se ne objavljuje. Potpuna dominacija
- Kikibombona
#7869 Re: Nagorno Karabah
Hahaha hahaha, kakvih 30%, jesi dobar drug?
...
Evo prije 2 dana je bilo tacno 3.4%, danas vjerovatno 4%
Pogledaj mapu
I ovaj izvor ucrtava sve sto Alijev objavi.
-
Mason74
#7870 Re: Nagorno Karabah
Fuzuli je oslobodjen isti dan kada i Hadrut, samo sto tek sada javljaju, linije su tako sada daleko u unutrasnjosti NK. Neko je neki dan na temi napisao da ce Alijev danas objaviti oslobadjanje Fazulija.
Obzirom na utvrdjenost, teren koji je pretezak za napredovanje, dosadasnji tok Operacije oslobadjanja protice jako dobro.
Azeri su planski i takticki odradili odlican posao, samo oslobadjanje Hadruta pokazuje da je akcija odradjena jako dobro, fantasticno isplanirana.
Ne bi me iznenadilo da Susu napadnu sa neke sasvim trece strane, dok ovi ocekuju direktni napad na grad iz ovog pravca
Uglavnom sto dronovima sto ubitacnoscu, mora se priznati da su Azeri Armene izbezumili i taktikom.
Obzirom na utvrdjenost, teren koji je pretezak za napredovanje, dosadasnji tok Operacije oslobadjanja protice jako dobro.
Azeri su planski i takticki odradili odlican posao, samo oslobadjanje Hadruta pokazuje da je akcija odradjena jako dobro, fantasticno isplanirana.
Ne bi me iznenadilo da Susu napadnu sa neke sasvim trece strane, dok ovi ocekuju direktni napad na grad iz ovog pravca
Uglavnom sto dronovima sto ubitacnoscu, mora se priznati da su Azeri Armene izbezumili i taktikom.
- SanskiBiser
-
90minut
#7872 Re: Nagorno Karabah
Stani ti stvarno misliš da azeri misle da mogu vratiti sad svih 20% teritorije?
Ja pricam ovom zaokruženom k'o entitetu tu su uzeli ako padne Shusha bice i 50% što kaze decko.
Ja pricam ovom zaokruženom k'o entitetu tu su uzeli ako padne Shusha bice i 50% što kaze decko.
- sinuhe
#7873 Re: Nagorno Karabah
Vec je Hadrut moralo napustiti oko 10% stanovnistva NK prema armenskom popisu stanovnistva.
Opet kazem da je i u interesu Azerbajdzana i mira da im dozvoli autonomiju u tim za Azere nebitnim vrletima.
Opet kazem da je i u interesu Azerbajdzana i mira da im dozvoli autonomiju u tim za Azere nebitnim vrletima.
-
90minut
#7874 Re: Nagorno Karabah
Uuuu do prije 2 dana bila polovina ovoga.
- addem
#7875 Re: Nagorno Karabah
4 posto
Ko hoce da vidi taj i vidi ko nece taj i dalje vjeruje u bajke. Armenski predsjednik kuka kako se sprema katastrofa a uzeli im 4 posto teritorije. Neprocjenljivo.