Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pwm moze u taj chasis, trebao bi da kontrolise brzinu okretaja ventilatora..
Druga dva su za argb ako maticna podrzava.
Ako ne onda imas tipku na kucistu kojom mijenjas boje (led)
@victom imaš doslovno u klix formi za pisanje posta ovu ikonicu za imgur
Postavljaj slike tu, bolji je host, skida sav metadata i, što je nama najvažnije, ne moramo ih otvarati u drugom tabu nego ih vidimo embedded u postu
avaks wrote: ↑18/11/2020 07:53
evo ubacio sam PWM kabal, i ventilatori se sporije okreću = manje buke
kad ga ne ubacis, valjda vrti po nekoj srednjoj vrijednost.
A ovo za RGB, nemam na maticnoj, niti mi je bitno.
Uglavnom, kućište je extra, a najpojna je još bolja... nebo i zemlja u odnosu na onaj Thermaltake, koji je bio glasan ko turbina aviona
Last edited by victom on 01/03/2021 01:53, edited 2 times in total.
Averus wrote: ↑18/11/2020 08:20
@victom imaš doslovno u klix formi za pisanje posta ovu ikonicu za imgur
Postavljaj slike tu, bolji je host, skida sav metadata i, što je nama najvažnije, ne moramo ih otvarati u drugom tabu nego ih vidimo embedded u postu
Prepravio.
Meni je pokazivao slike na prvu, jer sam bio logiran kao ja. Sad vidim tek da se ne vide za ostale
Last edited by victom on 01/03/2021 01:53, edited 5 times in total.
Ista dodati oduzeti ?? Za povremeni gaming... i kucno koristenje ?
dual channel ram, 2x8 obavezno i po mogućnosti neki bolji SSD jer je taj kanta
u svakom slučaju, ako se odlučiš na taj upgrade, cijena ide gore...ako si ograničen budžetom, onda bi išao na 2x4 rama dual channel. Single channel za ryzen nije najbolje rješenje.
student90 wrote: ↑18/11/2020 10:05
moze mnogo vise i kvalitetnije dobiti da sam sastavi, drugi ssd drugu plocu drugu napojnu (sve kvalitetnije i mnogo bolje od ovog sto je u ovim spec) i 2x8gb 3200mhz za iste ili mrvu vece pare
Mozda ako bi narucivao izvana...
Ovdje u Bosni tesko da mogu sastaviti nesto da jeftinije prodjem... bar koliko sam ja trazio i koliko vidim cijene poojedinacnih komponenti
Iskreno vec dugo nisam ni gledao, niti previse se interesirao oko komponenti racunara pa i ne znam toliko sta je trenutno dobro..
Koja bi maticna ploca bila bolji izbor, a da nije puno skuplja ? ssd?
Da posaljem upit na par prodavnica po tim nekim specifikacijama koje su ok
BijesniPuz wrote: ↑18/11/2020 12:42
Iskreno vec dugo nisam ni gledao, niti previse se interesirao oko komponenti racunara pa i ne znam toliko sta je trenutno dobro..
Ako bas ides na B450 ploče, pogledaj Gigabyte Aorus B450M ili B450 Elite, Gigabyte B450 Gaming X, ASUS TUF B450 Plus Gaming. Cijene na OLX-u im se krecu od 170-190 KM. Ja sam nedavno uzeo isti procesor ali sam išao na B550 ploču, čisto zbog buduće nadogradnje. Ako budeš uzimao neku od B450 ploča, obrati pažnju na to da su "AMD Ryzen 3000 ready" ili da imaju BIOS flashback opciju. U protivnom ćeš odmah morati raditi update BIOS-a, a to u dosta slučajeva nije moguće bez procesora starije (2000) serije.
BijesniPuz wrote: ↑18/11/2020 12:42
Ako bas ides na B450 ploče, pogledaj Gigabyte Aorus B450M ili B450 Elite, Gigabyte B450 Gaming X, ASUS TUF B450 Plus Gaming. Cijene na OLX-u im se krecu od 170-190 KM. Ja sam nedavno uzeo isti procesor ali sam išao na B550 ploču, čisto zbog buduće nadogradnje. Ako budeš uzimao neku od B450 ploča, obrati pažnju na to da su "AMD Ryzen 3000 ready" ili da imaju BIOS flashback opciju. U protivnom ćeš odmah morati raditi update BIOS-a, a to u dosta slučajeva nije moguće bez procesora starije (2000) serije.
Primjer b450 Aorus Elite piše na njoj Amd Ryzen 3000 ready
I meni zanima slica konfiguracija sa nekom mid range grafom d cca 300km
Zanima zasto je ovaj ryzen 5 3600 toliko popularan kad u svakom poredjenju na yt intel npr 10400f ima cistiju sliku a 90%best budget buy je upravo ovaj procesor.
Koju bi maticnu preporucili da imam bolju mogucnost nadogradnje posle na ryzen 5 5600,za par god naravno ne sada posto je skup
I jel taj Miki daje kakav popust kod kupovine kad sami sebi sastavimo pc posto vidim da je hvaljen od forumasa.
Zadnje sto i sada imam je kuciste iz 2001 i mocni core 2duo
avaks wrote: ↑18/11/2020 07:53
evo ubacio sam PWM kabal, i ventilatori se sporije okreću = manje buke
kad ga ne ubacis, valjda vrti po nekoj srednjoj vrijednost.
A ovo za RGB, nemam na maticnoj, niti mi je bitno.
Uglavnom, kućište je extra, a najpojna je još bolja... nebo i zemlja u odnosu na onaj Thermaltake, koji je bio glasan ko turbina aviona
Da , ali sam imao peh ... dobio sam kuciste sa neispravnim kontrolerom i koristim drugi zamjenski kontroler kupljen naknadno koji sam dobio sa ventilatorima u paketu ( on nema kontrolu preko pwm-a , ali ima fan low i high mode ) . Drzim ga na low, gotovo je necujno a ima dobar flow , a na max Boze sacuvaj . Ali , i buka je subjektivna stvar , ja sam malo picajzla po tom pitanju tako da nisam neko mjerilo