SDP

sumirprimus

#62726 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Škobo Habu wrote: 18/11/2020 18:35
sumirprimus wrote: 18/11/2020 18:30 Ko nije iz sarajva seljak je i nebitam je nek se snalazi :lol: :thumbup:
Kako drukcije protumacit drugarske poruke ljevice i fgr iz metropole :bih:
Nema ja veze sa Sarajevom u tom smislu koji ti imputiraš.

Ne drži Sarajevo Tuzli predavanja, već obratno. Ovo od strane Bećirevića je klasično zapišavanje teritorija. U TK Četvorka nema šta da traži.

Očigledno da imamo sarajevski, tuzlanski i jablaničko-konjički SDP. Eh, da i plus Vojin Mijatović, koji ima svoj banjalučki atar.
Stq je krajnji cilj koalicije onda sk?na kraju ce i ispast kvazielitisticli kadar ns.a :lol:
Plus taj post gore nije namijenjen tebi.
Last edited by sumirprimus on 18/11/2020 18:38, edited 1 time in total.
BHCluster

#62727 Re: SDP

Post by BHCluster »

Koliko su izgubili glasova ovaj ciklus?
Škobo Habu

#62728 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

sumirprimus wrote: 18/11/2020 18:37
Stq je krajnji cilj koalicije onda sk?na kraju ce i ispast kvazielitisticli kadar ns.a :lol:
Plus taj post gore nije namijenjen tebi.
Krajnji cilje je uspostava funkcionalnog društva na temelju prava i demokratije.

Šta je krajnji cilj u Tuzli, u kojoj već Imamović razmišlja da koalira sa PDA, DF i SBB?

To bastion socijaldemokratije?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#62729 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Fulate oko sustine, nikako da potrefite i stvari su mnogo jednostavnije.
Škobo Habu

#62730 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Pa, reci onda da ne tupim tastaturu.
don vito

#62731 Re: SDP

Post by don vito »

Da ne bude nesporazuma što sam upotrijebio izraz "tuzlanski rumenko" koji neki vide kao vrijeđanje regije, sarajevo centrični pogled itd...

Mogu svi provjeriti da, poput mnogih sugrađana, načelnika općine u kojoj živim zovem Rumenko, što zbog looka, što zbog seljačkog porijekla, što zbog glasačkog tijela...

A nisam jedini koji i D.B. zove Rumenko zbog looka i ublehaške politike prijedloga rezolucija osuđenih na neuspjeh i pisanja otvorenih pisama koja niko ne čita. Bećirović je ublehaš u rangu Komšića, vrlo vjerovatno SDA spavač u SDP-u.
Last edited by don vito on 18/11/2020 18:49, edited 1 time in total.
Maliodmene

#62732 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Chmoljo wrote: 18/11/2020 18:41 Fulate oko sustine, nikako da potrefite i stvari su mnogo jednostavnije.
Neće ljudi da shvate, a čovjek je pogodio u srž svojim saopštenjem. Zbog ovog što su uradili NS i NiP, da sam na mjestu predsjednika, uzvratio bih im istom mjerom, al sva sreća pa nisam. :bih: :bih:
sumirprimus

#62733 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Sta je sustina? Jel ima koalicije il nema?
OVamo nam treba pa hajmo a tamo snadjte se mozda se i okliznete.
Maliodmene

#62734 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Boli me q za koaliciju samo u Sarajevu. TK je bastion SDPa, i ako neće nas poštovat, koga će onda? Puna podrška "rumenom" !
don vito

#62735 Re: SDP

Post by don vito »

Maliodmene wrote: 18/11/2020 18:48
Chmoljo wrote: 18/11/2020 18:41 Fulate oko sustine, nikako da potrefite i stvari su mnogo jednostavnije.
Neće ljudi da shvate, a čovjek je pogodio u srž svojim saopštenjem. Zbog ovog što su uradili NS i NiP, da sam na mjestu predsjednika, uzvratio bih im istom mjerom, al sva sreća pa nisam. :bih: :bih:
A šta je uradio NiP? Za NS razumijem šta im smeta, ali NiP? Oteo im glasove u gradskim i općinskim vijećima, omeo neke kandidate SDP-a? Konaković im zabranjivao da, poput njega, pričaju jasno i glasno i hodaju po terenu?

Kao što rekoh, uvijek ima opcija da se krene putem Komšića, Bijedića, Reufljagića, pa bujrum, takvi vas željno čekaju za ko zna koje po redu "ujedinjenje ljevice". Na radost bunkića i SDA zločinačkog kartela
Škobo Habu

#62736 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Maliodmene wrote: 18/11/2020 18:55 Boli me q za koaliciju samo u Sarajevu. TK je bastion SDPa, i ako neće nas poštovat, koga će onda? Puna podrška "rumenom" !
Kakav bastion?

Koliko TK ima opština i u koliko je vladajući SDP?
zippoo87

#62737 Re: SDP

Post by zippoo87 »

Leverage wrote: 18/11/2020 18:03
sumirprimus wrote: 18/11/2020 18:00 Sarajevocentricni pogled na ljevicu u bih..
Iako nisam neki fan d.b jasno je ko dan da on ipak dolazi iz tz i mora slusati sta baza govori.
Ipak je tz bastion te ljevice. Trebalo je vremena da se uz sarajevoautisticnu maratonsku ns desi reformacija sda u vidu nip.a a i odrzi baza ljevice za to vrijeme.
I zadnji koji trebaju i mogu pricat o sda su sarajevski ljevicari.uostalom kod vas je kurslus i promjene vam predvode sda ex kadrovi a i najveca izdajstva te strane dolaze iz sarajeva zar nije tako?od zl do sejde komsica.lazovica.reufa.
Kad vec pricate o rumenim seljacima sda i ljevici.
To šta Bećirović predstavlja je jedno, ali ono što je danas rekao je drugo. A ono što je danas rekao je gola istina i to je to.
Kako dogovorit nesto sa ljudima koji ne zele ni razgovarati ?Hajde pojasni ?
Mozes li mi ti kao SDPov "savjetnik" reci imaju li SDP Tuzla i SDP Gracanica ikakvu komunikaciju sa vrhom stranke i Predsjednistvom ?
Mozes li navesti zadnju interakciju izmedju ovih aktera...neki mail,neko saopstenje,bilo sta...?
Znaci Gracanicki SDP nema cak nikakvu komunikaciju ni sa Tuzlanskim SDPom...jednostavno svako fura svoj djir i radi kako hoce i sta hoce.
Zaposjeli funkcije i resurse,okruzili se dupeliscima i kada opadne ego,eto "savjetnika dupelizaca " da dizu ego Dasi a vjerovatno i Jasminu
sumirprimus

#62738 Re: SDP

Post by sumirprimus »

E kaze to je lokalno a sjeli predsjednici stranaka i dogovorili sarajevo a ovo ostalo snadjite se necemo vam mi odredjivat ili nece da se dogovore :lol:

To za bujrum putem komsica. Tuzla jedina nije mijenjala dres jos od ante markovica. Tako da...
Maliodmene

#62739 Re: SDP

Post by Maliodmene »

don vito wrote: 18/11/2020 18:58
Maliodmene wrote: 18/11/2020 18:48
A šta je uradio NiP? Za NS razumijem šta im smeta, ali NiP? Oteo im glasove u gradskim i općinskim vijećima, omeo neke kandidate SDP-a? Konaković im zabranjivao da, poput njega, pričaju jasno i glasno i hodaju po terenu?

Kao što rekoh, uvijek ima opcija da se krene putem Komšića, Bijedića, Reufljagića, pa bujrum, takvi vas željno čekaju za ko zna koje po redu "ujedinjenje ljevice". Na radost bunkića i SDA zločinačkog kartela
Direktno podržao kandidata SDA u Doboj Istoku i samim time kandidat SDA je pobjedio sa svega 130 glasova razlike. Eto šta mi smeta.
Maliodmene

#62740 Re: SDP

Post by Maliodmene »

A što se tiče Tuzle i Gračanice, ostat će zauvijek SDP, ne mjenjamo dresove ni kad je najgore bilo, imamo svoju ideologiju i mi smo komunjare. :bih: :bih: :bih:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#62741 Re: SDP

Post by malakh »

drndalo wrote: 18/11/2020 16:46
malakh wrote: 18/11/2020 16:12 najblizi dinini suradnici, kao ni njegova stranka nemaju nikakvih dodirnih tocaka sa navedenom personom. doticnog gura damir masic iz sdpa... a ako budu istrajavali na tome, nece se lijepo provesti sa dinom.

svi koji poznaju dininu proslost, znaju i zbog cega.
Deder nam neki hint, nemoj nas drzati u neizvjesnosti... Jeko Bunjo ? Ja znam samo onog iz autokuce...
dovoljno sam napisao. na tebi je da se raspitas i da sam skontas o čemu se radi
Leverage

#62742 Re: SDP

Post by Leverage »

zippoo87 wrote: 18/11/2020 18:59 Kako dogovorit nesto sa ljudima koji ne zele ni razgovarati ?Hajde pojasni ?
Mozes li mi ti kao SDPov "savjetnik" reci imaju li SDP Tuzla i SDP Gracanica ikakvu komunikaciju sa vrhom stranke i Predsjednistvom ?
Mozes li navesti zadnju interakciju izmedju ovih aktera...neki mail,neko saopstenje,bilo sta...?
Znaci Gracanicki SDP nema cak nikakvu komunikaciju ni sa Tuzlanskim SDPom...jednostavno svako fura svoj djir i radi kako hoce i sta hoce.
Zaposjeli funkcije i resurse,okruzili se dupeliscima i kada opadne ego,eto "savjetnika dupelizaca " da dizu ego Dasi a vjerovatno i Jasminu
A šta si ti mislio dogovoriti, da bude Čamac?

Naravno da postoji komunikacija, nemam pojma na osnovu čega tvrdiš da ne postoji.
Maliodmene

#62743 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Leverage wrote: 18/11/2020 19:03
zippoo87 wrote: 18/11/2020 18:59 Kako dogovorit nesto sa ljudima koji ne zele ni razgovarati ?Hajde pojasni ?
A šta si ti mislio dogovoriti, da bude Čamac?

Naravno da postoji komunikacija, nemam pojma na osnovu čega tvrdiš da ne postoji.
Helić u presjedništvu, a ovaj priča da nema komunikacije. Jeste, tako je. :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#62744 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Elem nevjerovatno je da opet do njih ne dopire.
Ne valja put nesto treba promijenit uradit. 2 godine zacas prodje
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#62745 Re: SDP

Post by malakh »

denis je rekao suštinski problem sarajevskog sdpa. on je kidnapiran od strane nekolicine ljudi, koji imaju podršku nermina nikšića i koji vode svoju politiku i ne interesira ih ništa drugo.

poenta i suština kompletne priče jeste da se sarajevski sdp žrtvovao za neku veću priču, a naša stranka to isto nije htjela učiniti u tuzli. zbog te žrtve sarajevski sdp je sigurno izgubio nekoliko mandata, dok je zbog ne žrtvovanja naša stranka u tuzli dobila mandat više. isto važi i za gračanicu. :thumbup:
addem

#62746 Re: SDP

Post by addem »

Rece Čenga da kad si sarajlija ne mozes uspjet u sdpu sarajevskom. Tu došlje vuku poteze.
Leverage

#62747 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: 18/11/2020 19:08 denis je rekao suštinski problem sarajevskog sdpa. on je kidnapiran od strane nekolicine ljudi, koji imaju podršku nermina nikšića i koji vode svoju politiku i ne interesira ih ništa drugo.

poenta i suština kompletne priče jeste da se sarajevski sdp žrtvovao za neku veću priču, a naša stranka to isto nije htjela učiniti u tuzli. zbog te žrtve sarajevski sdp je sigurno izgubio nekoliko mandata, dok je zbog ne žrtvovanja naša stranka u tuzli dobila mandat više. isto važi i za gračanicu. :thumbup:
U Gračanici su izgubili, a u Tuzli su prešli prag što im za dlaku nije uspjelo prije 4 godine.

U ostatku kantona su irelevantni.
sumirprimus

#62748 Re: SDP

Post by sumirprimus »

malakh wrote: 18/11/2020 19:08 denis je rekao suštinski problem sarajevskog sdpa. on je kidnapiran od strane nekolicine ljudi, koji imaju podršku nermina nikšića i koji vode svoju politiku i ne interesira ih ništa drugo.

Dakle to je sustina. Ili ima jos neka? Ne rece chmoljo do kraja koju smo sustinu profulali
Leverage

#62749 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote: 18/11/2020 19:13

Dakle to je sustina. Ili ima jos neka? Ne rece chmoljo do kraja koju smo sustinu profulali
Ne reče Chmoljo ni ko je tačno profulo suštinu :D
sumirprimus

#62750 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Pa nas par . Posto ovi u sa imaju koaliciju i tu su zadovoljni
Post Reply