Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam zasto Trumpa prozivaju da se protivi lockdownu kad mnoge drzave, gradovi i okruzi to sami rade(uvode lockdown).
Ili neko ima sumanutu ideju da zatvori cijelu Ameriku U EU vec umrlo vise ljudi nego u SAD a sve "mjere" se koriste i nema Trumpa.
Ja da budem iskren ne znam sta tacno znaci "lockdown"?
Mislim, vjerovatno znaci razlicite stvari u razlicitim zemljama i regijama. Takodje, jako je razlicito zivjeti u gustom urbanom naselju, u zgradama i u pregradjima, ruralnim podrucjima, sto je ja mislim velika vecina stanovnistva SAD. U Evropi je obratno.
Cim nisi haustorce i ne ovisis od javnog saobracaja odmah je sve totalno drukcije, ukljucujuci i naravno sta bi to trebao da znaci "lockdown".
Naravno Biden ne moze puno uraditi sve i da je predsjednik, a kamo li sad. Dok on dodje u BK proci ce voz.
jeza u ledja wrote: ↑17/11/2020 19:24
Mislim, vjerovatno znaci razlicite stvari u razlicitim zemljama i regijama. Takodje, jako je razlicito zivjeti u gustom urbanom naselju, u zgradama i u pregradjima, ruralnim podrucjima, sto je ja mislim velika vecina stanovnistva SAD. U Evropi je obratno.
Cim nisi haustorce i ne ovisis od javnog saobracaja odmah je sve totalno drukcije, ukljucujuci i naravno sta bi to trebao da znaci "lockdown".
Naravno Biden ne moze puno uraditi sve i da je predsjednik, a kamo li sad. Dok on dodje u BK proci ce voz.
Meni je čudno i razmišljam, kako to da upijam tvoje poruke iz Amerike i većinom klimam glavom, ali ovo oko korone sam totalno suprotnog mišljenja.
Trump navuko ove svoje da ce Biden zatvorit drzavu, a redneci nemaju pojma o 10tom amendmentu. Predsjednik ne moze nista, governor je jedini koji moze zatvorit drzavu. Biden moze samo zatvorit sta je na federalnom nivou, dakle par parkova, muzeja, fbi itd. Ostalo moze sve da radi. Ali ovi trampovci su se primili na to i ko fol Biden ce zatvoriti a nemaju pojma kako to frcera sve. Isto sto je trump prijetio onda kad su drzave zatvorene bile, nesto prijetio da se moraju otvorit on je glavni autoritet bla bla na kraju nista nije mogao uraditi.
A Biden je svakako rekao da nece zatvarati nista, jos jedna laz ali kako kazu ako ponovis laz 100 puta ljudi ce poceti vjerovati.
jeza u ledja wrote: ↑17/11/2020 19:24
Meni je čudno i razmišljam, kako to da upijam tvoje poruke iz Amerike i većinom klimam glavom, ali ovo oko korone sam totalno suprotnog mišljenja.
Eno čak je Čak Grasli danas pozitivan na Covid. Lik ima 87 godina. Istovremeno danas se kreten iz Teksasa pozalio na kolegu iz Ohaja koji je rekao govorniku da stavi masku dok govori, nazvavsi ga “ass”-om. Ovaj nije htio.
Bas me zanima kako ce reagovati ako mu odapne kolega iz Ajove koji je svakako vec jednom nogom u grobu.
Mamu mu idiotsku.
Last edited by jeza u ledja on 18/11/2020 05:29, edited 1 time in total.
Nešto kontam, kad bi Bajden imao na Tviteru bar upola sljedbenika kao Tramp, vjerovatno bi dobio na izborima više glasova, nego što ima glasača u SAD?!
..
Od tih Trampovih 88 mil. koje ima na twitter 30 mil. je samo srba, a gdje su ćifuti, orbanovci...i sl.
Jebo izbore, trebali su dati mjesto predsjedniku koji ima vise sljedbenika na Twitteru.
Ovo bi se prilično dobro slagalo s odnosom broja Trampovih i Bajdenovih sljedbenika na Tviteru?!
Trumpovi međunarodni prijatelji prihvaćaju njegov poraz: Biden i Netanyahu imali "ugodan razgovor", dogovorili skorašnji susret i nastavak jačanja američko-izraelskog saveza
E moj Donalde, Goyim-ovco.
Bidenu čestitao i indijski premijer Modi
Ako sam dobro upratio, od ovih većih, oficijelne rezultate čekaju još samo Meksiko i Rusija.
Ne mogu ni da zamislim šta bi se desilo da se kroz američki pravni sistem, nedvosmisleno, "izvan svake razumne sumnje", utvrdi prevara na izborima i da dođe do drugih rezultata, odnosno ponovnog glasanja koje bi Trumpa promovisalo u novog-starog predsjednika.
To bi prekucalo svu imaginaciju svijeta, to bi bila ultimativna "Božanstvena komeddija".
ultima_palabra wrote: ↑18/11/2020 18:25
Nije on gurao izraelsku agendu zbog Bibija, nego zbog domacih Jevreja i evandjelista.
Razumijem to, ali on je lik koji je sebe unosio u interpersonalne odnose koji su mu bili izuzetno značajni i koje je predimenzionirao, a vrh-vrhova je bio njegov imaginarni "prijateljski" odnos sa Natanjahuom.