SDP
- sinuhe
#62701 Re: SDP
Nisu ocekivali dominaciju NiP-a i s pravom su zabrinuti za svoj polozaj. Ovo ce se odraziti i na formiranje kantonalne vlade.
-
Škobo Habu
#62702 Re: SDP
Evo malo friška seljakluka iz Tuzle na temu izbornih koalicija. Čengić jedno, Bećirević drugo, Nikšić, bezbeli, nešto treće.
SDP je primoran da na kantonu Sarajevo podržava tuđe kandidate, jer su mu njegovi truba. Baš kao što NS i drugi ne moraju nekakve provincijske đilkoše iz Gračanice podržavati, jer se Bećireviću dig'o danas qrac. Mandić im jednostavno nije nivo.
Kao što rekoh - samo ako se SDP razmaše. Najebali smo svi.
SDP je primoran da na kantonu Sarajevo podržava tuđe kandidate, jer su mu njegovi truba. Baš kao što NS i drugi ne moraju nekakve provincijske đilkoše iz Gračanice podržavati, jer se Bećireviću dig'o danas qrac. Mandić im jednostavno nije nivo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /201118116Neravnopravno i nekorektno je da NS ruši kandidate SDP-a za gradonačelnike u najjačim uporištima SDP-a (Tuzla i Gračanica), a da SDP podržava kandidata NS-a u Centru. Ravnopravna i korektna saradnja DA! Neravnopravna i nekoretna NE! Sada kada su izbori završeni, neko to mora reći jasno i glasno", objavio je Bećirović na Instagramu.
Kao što rekoh - samo ako se SDP razmaše. Najebali smo svi.
- Tesla Edison
#62703 Re: SDP
SDA spavači unutar SDP-a se aktivirali. Ništa iznenađujuće.
Ovaj Denis je okolo crven a unutra zelen.
Novi Željko Komšić.
Novi Željko Komšić.
- Nisrin
#62704 Re: SDP
Ma svi su oni isti... treba im svima zavrnuti pipu budzetsku... nek imaju 10000 stranaka. ali koje sami finansiraju!
Propali ili ne, pogledajte koliko im clanova zivi od politike, sta vioze, gdje se putuje, a mlate praznu slamu..
Sve isti sljam i “setaci” iz drugih stranaka!
Propali ili ne, pogledajte koliko im clanova zivi od politike, sta vioze, gdje se putuje, a mlate praznu slamu..
Sve isti sljam i “setaci” iz drugih stranaka!
-
The 51st State
#62705 Re: SDP
Imam malo vise iskustva sa "biti" sdp prije da je to manifestacija imata i zluradog likovanja, a ti shvacaj kako hoces. I ta otrcana prica sa torovima je prihvatljiva samo malom broju cudaka kako se ispostavlja kroz politicke rezultate.Veigar wrote: ↑18/11/2020 16:47Pa to i jest bit SDP-a, upravo to podebljano, nek radi ko šta voli al ne diraj tuđe i OK. Naravno vi što to ne shvatate i hoćete da nas dijelite u torove to je vaš problem.The 51st State wrote: ↑18/11/2020 14:59Ne bih da se petljam u vasu prepriku ali ova recenica je maestralna.Škobo Habu wrote: ↑18/11/2020 13:37
Ovoj socijaldemokratiji iz Tuzle, što se mene tiče, treba rampu na Karauli staviti. Neka je po Živinicama i Tuzli.
Prije par godina aktiv mladih SDP-a u Zavdovićima organizuje noći ilahija i kasida, a u Puračiću su znali da okreću prasad kad su proslavljali pobjedu.
- Roccohljup
#62706 Re: SDP
- don vito
#62707 Re: SDP
Bećirović je neka vrsta "komšića za sirotinju", znači ublehaš koji nikad ništa konkretno nije uradio u cilju poboljšanja života građana nego samo ublehe, rezolucije, otvorena pisma (umjesto ljuljanovog lupanja po prstima), naravno uvijek nakačen na budžetsku sisu. Iskreno, jedno od najvećih iznenađenja mi je bilo kad na onoj famoznoj sjednici SDP-a nije otišao s Bijedićem nego je podržao vrh SDP-a da se ne ide u vlast sa SDA zločinačkim kartelom.
No, izgleda da nisu mogli svi otići, neko je trebao nastaviti razvaljivati SDP iznutra što je zadatak ovog ublehaša što pokazuje njegova današnja objava. Čuj, SDP podržao Mandića, a NS nije SDP u Tuzli i Gračanici. Pa, naravno, tuzlanski rumenko, kad je tako dogovoreno u KS-u, kao što je dogovoreno da SDP daje gradonačelnika Sarajeva, kao što je dogovoreno da Četvorka, znači i NS, podrži SDP-ovog Imamovića u Goraždu, kao što je dogovoreno da NiP podrži zajednički nastup NS-a i SDP-a u Mostaru. To što ne možete naći zajednički jezik s NS-om u TK- u je drugi par cipela.
Ne čudi me što SDA botovi priželjkuju raspad Četvorke porukama da je SDP propao u Četvorki
nego je očito da ima spavača i unutar SDP-a. Bujrum samo, neka vam Komšić bude putokaz. Ako mislite da su vas ukopali Konaković i Kojović, uvijek možete Komšićevim stopama pa se uvjeriti šta znači propast u pravom smislu riječi.
No, izgleda da nisu mogli svi otići, neko je trebao nastaviti razvaljivati SDP iznutra što je zadatak ovog ublehaša što pokazuje njegova današnja objava. Čuj, SDP podržao Mandića, a NS nije SDP u Tuzli i Gračanici. Pa, naravno, tuzlanski rumenko, kad je tako dogovoreno u KS-u, kao što je dogovoreno da SDP daje gradonačelnika Sarajeva, kao što je dogovoreno da Četvorka, znači i NS, podrži SDP-ovog Imamovića u Goraždu, kao što je dogovoreno da NiP podrži zajednički nastup NS-a i SDP-a u Mostaru. To što ne možete naći zajednički jezik s NS-om u TK- u je drugi par cipela.
Ne čudi me što SDA botovi priželjkuju raspad Četvorke porukama da je SDP propao u Četvorki
nego je očito da ima spavača i unutar SDP-a. Bujrum samo, neka vam Komšić bude putokaz. Ako mislite da su vas ukopali Konaković i Kojović, uvijek možete Komšićevim stopama pa se uvjeriti šta znači propast u pravom smislu riječi.
- ultima_palabra
#62708 Re: SDP
don vito wrote: ↑18/11/2020 17:43 Bećirović je neka vrsta "komšića za sirotinju", znači ublehaš koji nikad ništa konkretno nije uradio u cilju poboljšanja života građana nego samo ublehe, rezolucije, otvorena pisma (umjesto ljuljanovog lupanja po prstima), naravno uvijek nakačen na budžetsku sisu. Iskreno, jedno od najvećih iznenađenja mi je bilo kad na onoj famoznoj sjednici SDP-a nije otišao s Bijedićem nego je podržao vrh SDP-a da se ne ide u vlast sa SDA zločinačkim kartelom.
-
sumirprimus
#62709 Re: SDP
Sarajevocentricni pogled na ljevicu u bih..
Iako nisam neki fan d.b jasno je ko dan da on ipak dolazi iz tz i mora slusati sta baza govori.
Ipak je tz bastion te ljevice. Trebalo je vremena da se uz sarajevoautisticnu maratonsku ns desi reformacija sda u vidu nip.a a i odrzi baza ljevice za to vrijeme.
I zadnji koji trebaju i mogu pricat o sda su sarajevski ljevicari.uostalom kod vas je kurslus i promjene vam predvode sda ex kadrovi a i najveca izdajstva te strane dolaze iz sarajeva zar nije tako?od zl do sejde komsica.lazovica.reufa.
Kad vec pricate o rumenim seljacima sda i ljevici.
Iako nisam neki fan d.b jasno je ko dan da on ipak dolazi iz tz i mora slusati sta baza govori.
Ipak je tz bastion te ljevice. Trebalo je vremena da se uz sarajevoautisticnu maratonsku ns desi reformacija sda u vidu nip.a a i odrzi baza ljevice za to vrijeme.
I zadnji koji trebaju i mogu pricat o sda su sarajevski ljevicari.uostalom kod vas je kurslus i promjene vam predvode sda ex kadrovi a i najveca izdajstva te strane dolaze iz sarajeva zar nije tako?od zl do sejde komsica.lazovica.reufa.
- Leverage
#62710 Re: SDP
To šta Bećirović predstavlja je jedno, ali ono što je danas rekao je drugo. A ono što je danas rekao je gola istina i to je to.sumirprimus wrote: ↑18/11/2020 18:00 Sarajevocentricni pogled na ljevicu u bih..
-
sumirprimus
#62711 Re: SDP
Kao sto je iz postupaka evidentno da je bitno samo sarajevo.
Eto vas tamo pa se campajte...
- Leverage
#62712 Re: SDP
Da ti kažem, ja uopšte nisam neko ko će ikad reći nešto tipa ko vas šiša tamo u Sarajevu, izuzetno me obradovalo što se desilo u nedjelju i ne želim da lažem da nije tako.sumirprimus wrote: ↑18/11/2020 18:05 Kao sto je iz postupaka evidentno da je bitno samo sarajevo.
Ali ne dozvoljavam da mi neko soli pamet.
-
sumirprimus
#62713 Re: SDP
Postovanje je dvosmjeran put.
Rade isto sto i sda za tuzlu a to je nista osim zbrajanja glasova.
Pricamo o politici ne o obicnim ljudima.
Rade isto sto i sda za tuzlu a to je nista osim zbrajanja glasova.
Pricamo o politici ne o obicnim ljudima.
-
Škobo Habu
#62714 Re: SDP
Ja, evo, cijeli dan lupam po tastaturi pričajući o ovakvim tipa Bećirevića, a ti me i slični hardocoreri iz SDP fatate na tipfelere tipa Džambić ili Džombić?sumirprimus wrote: ↑18/11/2020 18:00 Sarajevocentricni pogled na ljevicu u bih..
Još ga likovi žele prometnuti za kandidata u Presjedništvo, jer ništa bolji nije od Komšića i Džaferovića!? Logika - ako mogu oni, što ne može Bećirević.
Ko je taj Bećirević i gdje je bio do sada? Nigdje ga u kampanji nije bilo, očito je da je čekao samo pogodan trenutak da započne rafalnu paljbu po Četvorki? Zbog čega? Pa, ne vidi se u budućnosti u njoj? Jebe ga seljački ego, pakost i provincijske ambicije, ma koliko za tebe Tuzla bila San Francisko.
Skontali neki u SDP-u da će samo biti statisti do narednih izbora, a do tada svašta se može desiti - da u putu se izgube kao politički faktori, pa su počeli da tužakaju po tweeteru. Izbi iz glave nešto tipa "sarajevocentrične socijaldemokratije" jer je njoj predat rahmet, a ako nam je izbor po pitanju toga nekakva "tuzlanska socijaldemokratija" - sa hastala nešto za svakog - u Kaknju i Zavidovićima ilahije ikaside od drugova, u Puračiću prase na ražnju - ja se pišam na taj vaš koncept i, kao što rekoh, tom konceptu treba podići barikadu na Karauli.
Čim se ti busaš u prsa kako su komunjara, ti i ne znaš šta su to moderne vrijednosti socijal-demokratije. Bliži si Staljinu, nego skandinavskom modelu socijaldemokratije. Ima u ovoj Bećirevićevoj Tweeter kuknjavi i Imamovićevih prstiju, u to sam siguran.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#62715 Re: SDP
seljačić uhljebljen na crvenim glasovimaTESLA_EDISON wrote: ↑18/11/2020 17:22 SDA spavači unutar SDP-a se aktivirali. Ništa iznenađujuće.
Novi Željko Komšić.
- Leverage
#62716 Re: SDP
Zamisli, seljačić jer je napisao knjigu.
I ovakvi očekuju da ih neko poštuje u životu.
I ovakvi očekuju da ih neko poštuje u životu.
-
sumirprimus
#62717 Re: SDP
A ti kontas da je ono danas s vama komunjara petokraka prasici zajebancija?tipicni forumski lelemud?
Ovo za sarajevsku ljevicarsku autisticnu scenu pored koje nista ne postoji vise i ne pika se. Stoji i dalje.
Bujrum gospoddo u revoluciju do elidje
Ovo za sarajevsku ljevicarsku autisticnu scenu pored koje nista ne postoji vise i ne pika se. Stoji i dalje.
Bujrum gospoddo u revoluciju do elidje
- bunk
#62718 Re: SDP
I usudio se vjeru spomenuti.
Kad su glave razbijane za lijepljenje Sdp plakata bilo je bitno ko je ko.
Kvotacemo se,uzivacu kad sda razyebe ove poluidiotske pokusaje svojih "nezavisnih" ili "odmetnutih" clanova i njihovu glumu "necega novoga".
Sdp nece nestati ali ce ga ovo statiranje kostati vise nego 10-ta.
-
Škobo Habu
-
Škobo Habu
#62720 Re: SDP
Idi ba, slušaj Frenkija, on vam je mjera što se tiče revolucije.sumirprimus wrote: ↑18/11/2020 18:24 A ti kontas da je ono danas s vama komunjara petokraka prasici zajebancija?tipicni forumski lelemud?
Bujrum gospoddo u revoluciju do elidje![]()
Jučer u Maršalovom šinjelu, danas u Adidas trenerci i Red Bullom u ruci. Seljačka posla.
-
sumirprimus
#62721 Re: SDP
Ko nije iz sarajva seljak je i nebitam je nek se snalazi
Kako drukcije protumacit drugarske poruke ljevice i fgr iz metropole
Kako drukcije protumacit drugarske poruke ljevice i fgr iz metropole
-
sumirprimus
#62722 Re: SDP
Ko mi kaze nisam sda aliŠkobo Habu wrote: ↑18/11/2020 18:29Idi ba, slušaj Frenkija, on vam je mjera što se tiče revolucije.sumirprimus wrote: ↑18/11/2020 18:24 A ti kontas da je ono danas s vama komunjara petokraka prasici zajebancija?tipicni forumski lelemud?
Bujrum gospoddo u revoluciju do elidje![]()
Jučer u Maršalovom šinjelu, danas u Adidas trenerci i Red Bullom u ruci. Seljačka posla.
Btw ja sam vise hc i ta furka bio
- Leverage
#62723 Re: SDP
Škobo Habu wrote: ↑18/11/2020 18:28Moja maloprjeđašnja objava na FB-u: Ne daj Bože da je SDP na izborima dobio više glasova - Denis Bećirević bi od Mandića tražio da povuće kandidaturu.
![]()
Poyy

-
Maliodmene
#62724 Re: SDP
Sve sto je Denis rekao je istina, i boli me kurko hocel se nekome svidjeti ili ne. NS je svjesno isao da sjebe SDP u Gracanici i Tuzli, a NiP je sjebao u Doboj Istoku. Nije vam Sarajevo centar svijeta, ohladite. Mene zaboli briga za Sarajevo, ako ce nam u bastionu SDPa zabosti noz u ledja svaki put.
Tako je, kako je.
Tako je, kako je.
-
Škobo Habu
#62725 Re: SDP
Nema ja veze sa Sarajevom u tom smislu koji ti imputiraš.sumirprimus wrote: ↑18/11/2020 18:30 Ko nije iz sarajva seljak je i nebitam je nek se snalazi![]()
![]()
Kako drukcije protumacit drugarske poruke ljevice i fgr iz metropole![]()
Ne drži Sarajevo Tuzli predavanja, već obratno. Ovo od strane Bećirevića je klasično zapišavanje teritorija. U TK Četvorka nema šta da traži.
Očigledno da imamo sarajevski, tuzlanski i jablaničko-konjički SDP. Eh, da i plus Vojin Mijatović, koji ima svoj banjalučki atar.