Ilegalni migranti u BiH
- avenija
#19051 Re: Ilegalni migranti u BiH
Onaj ko je otvorio temu treba da je preimenuje ovo nisu migranti ovo su TERORISTI !!!!!!!
- klixoris
#19052 Re: Ilegalni migranti u BiH
Logika je vrlo jednostavna.
Ima papire (izdate u maticnoj zemlji, nista IOM itd) i dolazi iz ratom zahvacene regije = ide obrada azila, davanje privremenog boravka itd.
Nema papire ili ima, ali ne dolazi iz ratom zahvacene regije = ograda, kamp, nema izlaska do utvrdjivanja identiteta i deportacije.
U oba slucaja uloga IOM moze biti iskljucivo kao podrska DRZAVNIM institucijama, nikako kao neko ko vodi svu pricu.
Ako vec nismo u stanju da zacepimo rupe u svojim granicama, barem imamo dovoljno livada na kojima ih mozemo ograditi i tu neka se kisele dok ne propjevaju ko su i sta su. Kriska hljeba i flasa vode dnevno. Ostaviti im mobitele (da mogu javiti ekipi koja tek planira uci u BiH sta ih ceka)
Ima papire (izdate u maticnoj zemlji, nista IOM itd) i dolazi iz ratom zahvacene regije = ide obrada azila, davanje privremenog boravka itd.
Nema papire ili ima, ali ne dolazi iz ratom zahvacene regije = ograda, kamp, nema izlaska do utvrdjivanja identiteta i deportacije.
U oba slucaja uloga IOM moze biti iskljucivo kao podrska DRZAVNIM institucijama, nikako kao neko ko vodi svu pricu.
Ako vec nismo u stanju da zacepimo rupe u svojim granicama, barem imamo dovoljno livada na kojima ih mozemo ograditi i tu neka se kisele dok ne propjevaju ko su i sta su. Kriska hljeba i flasa vode dnevno. Ostaviti im mobitele (da mogu javiti ekipi koja tek planira uci u BiH sta ih ceka)
Last edited by klixoris on 18/11/2020 13:59, edited 2 times in total.
- vjesticanametli
#19053 Re: Ilegalni migranti u BiH
Terorista aljo poceo pa sin mu govnjivi nastavio ....ne oglasi se govno sdaovsko ni 1x .....neka rokanje pocne ....ma narod mi nije jasan vise jbtMisht wrote: ↑18/11/2020 13:54 Prosvjed u Sarajevu: Ovo bi u Francuskoj bio terorizam, a u Bosni ništa -
nije terorizam jer ih štiti sda i islamska zajednica a to su terorističke organizacije
oni se deklarativno zalažu da su protiv terorizma ali isti podržavaju svim svojim bićem
https://www.bljesak.info/vijesti/crna-k ... sta/330161
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#19054 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jeste jer tako vrh SDA hoće a za njih su ove "izbjeglice" ideološki kudikamo bliže nego ogromna većina građana BiH, uključujući i ogromnu većinu Bošnjaka.piupiu wrote: ↑18/11/2020 13:46Ali meni to zvuči totalno nevjerovatno. IOM je iznad države? Znači likovima bez identiteta/dokumenata/dozvole za ulazak/statusa u državi kretanje po gradu dopušta IOM, ne nikakva nadležna državna institucija ovdje? IOM je iznad država, prava migranta iznad prava gradjana na sigurnost?
- Challenger_
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#19056 Re: Ilegalni migranti u BiH
Izdaje, treba ih sve poslati u tri pm. Saginjemo se evropi i pravi podanici, samo za keš koji dobiju da izmedju sebe tale, a drzava nam puna kriminalaca.
- LBVIEW
#19057 Re: Ilegalni migranti u BiH
Koga podrzavam, jesi li ti dobar?neko_sa_strane wrote: ↑18/11/2020 11:56Potpuno je razumljivo što ih podržavaš. Prvo jedan si od onih seratora iz daljine koji najradije tuđim kurcem gloginje mlate a kao i oni parazitiraš na socijali u Švedskoj.
Prati malo bolje prije nego sto odgovoris.
A, cuj, socijala.
Last edited by LBVIEW on 18/11/2020 14:16, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
- LBVIEW
#19059 Re: Ilegalni migranti u BiH
Pa da, zar pravoslavni talibani nisu lepo govorili: "zna svet, samo nece da prizna, borila se braca protiv terorizma".Misht wrote: ↑18/11/2020 13:54 Prosvjed u Sarajevu: Ovo bi u Francuskoj bio terorizam, a u Bosni ništa -
nije terorizam jer ih štiti sda i islamska zajednica a to su terorističke organizacije
oni se deklarativno zalažu da su protiv terorizma ali isti podržavaju svim svojim bićem
https://www.bljesak.info/vijesti/crna-k ... sta/330161
- vjeshalica
#19060 Re: Ilegalni migranti u BiH
Na sve su se posrali i na drzavu jeste nevjerovatno ali je tako. Oni su tu dosli, prijavili se IOMu naravno bez dokumenata ili sa dokimentima ako je neko pokazao i to je to...imaju sve te evidencije tih migolanata vecinom pa msm da nece biti problem identifikacije istih...bar se nadam da necepiupiu wrote: ↑18/11/2020 13:46Ali meni to zvuči totalno nevjerovatno. IOM je iznad države? Znači likovima bez identiteta/dokumenata/dozvole za ulazak/statusa u državi kretanje po gradu dopušta IOM, ne nikakva nadležna državna institucija ovdje? IOM je iznad država, prava migranta iznad prava gradjana na sigurnost?vjeshalica wrote: ↑18/11/2020 13:43Oni dok imaju taj papir od IOMa sto je izdat kao dokument oni se mogu kretati iskljucivo sa njim...provlem je sto to ne nosaju ili bacaju
To ti je info iz prve ruke od osobe koja radi sa njima
On kaze da se zove Husein Husein iz Pakistana i na osnovu toga i datuma i nekih jos podataka naprave mu papir kao licnu
Ali to ne znaci da je on doista Husein Husein...doduse porede ih preko fotografija i sl....banditi vjeruj
-
invincible1921
#19061 Re: Ilegalni migranti u BiH
Samo da pitam one sto su zdusno branili
migrante i poredili ih sa nasim izbjeglicama 92...jel vas imalo stid kolike ste budale ispali?
migrante i poredili ih sa nasim izbjeglicama 92...jel vas imalo stid kolike ste budale ispali?
-
jajara
#19062 Re: Ilegalni migranti u BiH
LBVIEW wrote: ↑18/11/2020 14:11Koga podrzavam, jesi li ti dobar?neko_sa_strane wrote: ↑18/11/2020 11:56Potpuno je razumljivo što ih podržavaš. Prvo jedan si od onih seratora iz daljine koji najradije tuđim kurcem gloginje mlate a kao i oni parazitiraš na socijali u Švedskoj.Ovaj padobranac k'o biva porucuje kako migranti nisu braca Bosnjacima(kao sto i nisu),vec Hrvati/Srbi, a na moj upit(a znam vrlo dobro zasto ga to pitam
), ako je to tako kako to da pola grada iz kojeg se javlja zali Maku Radica, odgovara relativizacijom.
Prati malo bolje prije nego sto odgovoris.
A, cuj, socijala.![]()
ok evo promjenio sam misljenje. nisu ti braca ni hrvati ni srbi. a kako si sam potvrdio to nisu ni muslimani bliskog istoka. znaci nemas brace. aj sad vozdra
ti ces mi pricat iz svedske s kim se ja trebam pazit i koga trebam zalit i ne zalit
- Challenger_
-
emmir1
#19064 Re: Ilegalni migranti u BiH
Vrlo lako da se formiraju grupe koje će tražiti migrante po gradu i udarati ih.
Da nebi stradali nedužni, mnogo bolje je strpat sve u Blazuj i osigurat ga kao zatvor.
Izlaska nema.
Trpat ih vremenom u avione i vracat u njihovu zemlju
Da nebi stradali nedužni, mnogo bolje je strpat sve u Blazuj i osigurat ga kao zatvor.
Izlaska nema.
Trpat ih vremenom u avione i vracat u njihovu zemlju
-
invincible1921
#19065 Re: Ilegalni migranti u BiH
Trebalo je tako od prvog dana,al jok odma ti 10 ovih dusebriznila se nadje da ti objasni par stvari
-
biscanka2
#19066 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ali meni to zvuči totalno nevjerovatno. IOM je iznad države? Znači likovima bez identiteta/dokumenata/dozvole za ulazak/statusa u državi kretanje po gradu dopušta IOM, ne nikakva nadležna državna institucija ovdje? IOM je iznad država, prava migranta iznad prava gradjana na sigurnost?piupiu wrote: ↑18/11/2020 13:46Oni dok imaju taj papir od IOMa sto je izdat kao dokument oni se mogu kretati iskljucivo sa njim...provlem je sto to ne nosaju ili bacajuvjeshalica wrote: ↑18/11/2020 13:43
Hm. Kako se likovi bez identiteta/dokumenata, koji su ilegalno ušli u državu, mogu slobodno kretati u toj državi? To mi nije jasno.
To ti je info iz prve ruke od osobe koja radi sa njima
On kaze da se zove Husein Husein iz Pakistana i na osnovu toga i datuma i nekih jos podataka naprave mu papir kao licnu
Ali to ne znaci da je on doista Husein Husein...doduse porede ih preko fotografija i sl....banditi vjeruj
[/quote]
IOM im je putokaz. Da se IOM ukine puno manje bi ih po svijetu lunjalo. IOM ni u jednoj zemlji svijeta nije iznad drzave to je samo kod nas. Vidio je Peter da je u vladi haos a i na odgovornim mjestima puno nesposobnih (citaj nepismenih) pa to za sebe i koristi.Njemu su u prvom redu ilegalci a ne gradjani jedne drzave. Jednom prilikom na N1, uz drzak osmijeh na licu rece - zao mi je gradjana Bihaca u mojoj zemlji gradjani ovo nebi trpili. Konta covjek kad vas vasa vlada, koju placate ,ne zali sto da vas ja zalim.
- oldtajmer
- madner
#19068 Re: Ilegalni migranti u BiH
Potpuno je u pravu, do nas je.
Treba samo sprovoditi zakone, covjek bez papira nema sta traziti po ulici.
Treba samo sprovoditi zakone, covjek bez papira nema sta traziti po ulici.
-
biscanka2
#19069 Re: Ilegalni migranti u BiH
https://www.biscani.net/migranti-okupir ... u-kladusu/
A sta ono onaj SDP-ovac rece - majkama i djeci Sarajevo treba sigurnost obezbjediti. Dali tu sigurnost nezasluzuju i majke i djeca Bihaca i V.Kladuse. Kako ga nije stid.I on u drzavnom vrhu sjedi a do sad se po pitanju rijesavanja ovog problema nije javljao. Biscani i kladuscani ovo preko 3 godine trpe a ilegalne bagre duplo vise imaju.
A sta ono onaj SDP-ovac rece - majkama i djeci Sarajevo treba sigurnost obezbjediti. Dali tu sigurnost nezasluzuju i majke i djeca Bihaca i V.Kladuse. Kako ga nije stid.I on u drzavnom vrhu sjedi a do sad se po pitanju rijesavanja ovog problema nije javljao. Biscani i kladuscani ovo preko 3 godine trpe a ilegalne bagre duplo vise imaju.
- vjesticanametli
#19070 Re: Ilegalni migranti u BiH
i sta je izrovio za sda ccc dajte ba isto istocna njemacka i njihova murijaChallenger_ wrote: ↑18/11/2020 14:35Ako se išta od toga ispostavi da je tačno, onda u gadnim problemima nije samo on nego i vlasnici portala.
admine ne treba ovdje mjenjato zato vec zbog zacatavanja njihovog.....ucestvovanja na temama dok ne skontaju da je treba brisat ...... zaprDZivanja itd .....i forum i portal su davno otisli u krasni
-
neko_sa_strane
#19071 Re: Ilegalni migranti u BiH
Neko se pravi lud. IOM ne može biti nadležan za područje van migrantskog centra. Dozvole za kretanje van centra mogao bi im izdati isključivo MUP Kantona Sarajevo.
- vjesticanametli
#19072 Re: Ilegalni migranti u BiH
pa zemljak je odabrao zemljaka hihihihi to def
odo ja zabole me za ilegalce i forum
odo ja zabole me za ilegalce i forum
-
meridiyan
#19073 Re: Ilegalni migranti u BiH
Migranti preuzimaju inicijativu. Ne izlazite iz sklonista!
Migranti u Blažuju brutalno napali sarajevske policajce: Jednom slomljena rebra, drugom izbili zub
https://www.cazin.net/vijesti/migranti- ... OeRZxoMeeY
Migranti u Blažuju brutalno napali sarajevske policajce: Jednom slomljena rebra, drugom izbili zub
https://www.cazin.net/vijesti/migranti- ... OeRZxoMeeY
- piupiu
#19074 Re: Ilegalni migranti u BiH
Eh tooo me interesuje. Kako je moguće da se stotine ljudi koji su ilegalno ovdje i navodno nemaju dokumente, potpuno slobodno kreću svuda po gradu/ovima, kao da su turisti.neko_sa_strane wrote: ↑18/11/2020 15:22Neko se pravi lud. IOM ne može biti nadležan za područje van migrantskog centra. Dozvole za kretanje van centra mogao bi im izdati isključivo MUP Kantona Sarajevo.
-
meridiyan
#19075 Re: Ilegalni migranti u BiH
Odgovor je jasan ko dan. Omogucila im SDA vrhuska u saradnji sa Islamskom zajednicom. Vrana vrani oci ne kopa.