SDP

Leverage

#62576 Re: SDP

Post by Leverage »

Maliodmene wrote: 18/11/2020 11:17 Početi od Sarajeva i Bihaća. Što se tiče RSa, dati Vojinu više ovlasti za otvaranje novih općinskih organizacija. Kad je u pitanju Hercegovina, malo više pustiti priču o Ivanu, njegovom rezultatu, isl.
sumirprimus wrote: 18/11/2020 11:25 prvo pocet od baza, sarajeva i tuzle, dignut guzice i pocet radit na terenu.
sdp je najvise glasova gubi tu.
a naravno trebaju radit po citavoj bih onda.hodat, animirat.oricat s ljudima, slusat stsvarne probleme.uvezivat.
Nadam se da ovo neko čita, da ne bude opet da svi blenu kad im počnem na sastanku pričat o ovim stvarima.

Vojin ima takve ovlasti i već je otvorio nekoliko kancelarija u par gradova. Samo nek nastavi, to je pravi maraton (a ne ono što NS govori za Sarajevo).

Ivan i Lana, uz još par mlađih treba da rade u Hercegovini, Jablanica je velika stvar, Grude također, a vidjet ćemo šta će biti u Mostaru. Konjic je katastrofa i Nikšić treba da odgovori na pitanje zašto u njegovom gradu SDP ima takav rezultat. Čak je i SBB ispred SDP-a, hej SBB :-)

U Tuzli je najveća odgovornost na Jasminu da izvrši tranziciju na pravi način, da se osvježi članstvo, da se promovišu novi ljudi, da se promoviše novi gradonačelnik. SDP može izgubiti Tuzlu samo lijenošću, nikako zbog promjene ideološke matrice.
sumirprimus

#62577 Re: SDP

Post by sumirprimus »

sdp.u nesto ne stima od vrha, ja niksica jednostavno ne vidim ko recimo dinu, nekog ko ce pokrenut masu, ne znam ni koliko je timski igrac.mozda ja grijsim ko ga zna bolje ispravite me slobodno.
. onda cudna je tu uloga i masica realno. denis becirovic se nije cuo za ove lokalne izbore, ja ga nisam cuo ni vidio. e sad povucite paralelu s kiflom.
Leverage

#62578 Re: SDP

Post by Leverage »

The 51st State wrote: 18/11/2020 11:31 pa reko vam je cengic kakav je sarajevski sdp, malika garibiju koji je uz stetu bio mozda i najprepoznatljiviji kadar sdp-a u okviru sestorke se maklo u stranu, ima u sdp kadra samo hr politika je izgleda ostala u 80tim. za tuzlu ne znam tamo su komforni, beznadezan slucaj :D. u novom sarajevu neka daju prostor davoru cicicu, taj moze velike stvari napraviti za stranku, ako je voljan.
Čengić je rekao, Garibija je bio, Šteta je ovo, Filipović je ono.

Super, nek se angažuju i maknu Mašića sa čela, pa da se počne sa novom pričom. Nema ništa od sjedenja. Moju podršku imaju, stalo mi je da je SDP jak u Sarajevu iako ne živim tamo, jednako kao i u svakom drugom mjestu.
Leverage

#62579 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote: 18/11/2020 11:38 sdp.u nesto ne stima od vrha, ja niksica jednostavno ne vidim ko recimo dinu, nekog ko ce pokrenut masu, ne znam ni koliko je timski igrac.mozda ja grijsim ko ga zna bolje ispravite me slobodno.
. onda cudna je tu uloga i masica realno. denis becirovic se nije cuo za ove lokalne izbore, ja ga nisam cuo ni vidio. e sad povucite paralelu s kiflom.
Nikšić i nije kao Dino, da je Nikšić kao Dino, Dine ne bi ni bilo ili bi bio manje bitan faktor. Ništa ne griješiš.

Bećirović je zapravo bio prilično solidno angažovan na ovim lokalnim izborima, hodao je po cijelom kantonu, što je pozitivna promjena za njega jer inače samo sjedi u kancelariji. Eh sad, što to nije izreklamirano na način da svi čuju drugi je par čarapa.

Uloga Mašića je ta da je realno imao puno vremena da odlučuje u SDP-u i sad je vrijeme da to prepusti nekom drugom.
The 51st State

#62580 Re: SDP

Post by The 51st State »

Leverage wrote: 18/11/2020 11:39
The 51st State wrote: 18/11/2020 11:31 pa reko vam je cengic kakav je sarajevski sdp, malika garibiju koji je uz stetu bio mozda i najprepoznatljiviji kadar sdp-a u okviru sestorke se maklo u stranu, ima u sdp kadra samo hr politika je izgleda ostala u 80tim. za tuzlu ne znam tamo su komforni, beznadezan slucaj :D. u novom sarajevu neka daju prostor davoru cicicu, taj moze velike stvari napraviti za stranku, ako je voljan.

Super, nek se angažuju i maknu Mašića sa čela, pa da se počne sa novom pričom. Nema ništa od sjedenja. Moju podršku imaju, stalo mi je da je SDP jak u Sarajevu iako ne živim tamo, jednako kao i u svakom drugom mjestu.
jasno, nema tu puno pametovanja, uvijek je do baze, po mom misljenju nekad je masovno clanstvo i hendikep, tako koliko god apsurdno zvucalo mozda je svrsihsodnije uraditi departizaciju partije, tj. postaviti je na temeljima jasno mjerljivih zadataka i kriterija kao u svakoj kompaniji sto se radi, pa na osnovu toga voditi kadrovsku politiku makar u cijeloj stranci ostalo 1000 clanova.
onako na glas razmisljam...
sumirprimus

#62581 Re: SDP

Post by sumirprimus »

rad na terenu im najvise fali, i malo verbalne agresivnosti. mora se neko i pofajtat.. vidimo da to prolazi...
Leverage

#62582 Re: SDP

Post by Leverage »

The 51st State wrote: 18/11/2020 11:45

jasno, nema tu puno pametovanja, uvijek je do baze, po mom misljenju nekad je masovno clanstvo i hendikep, tako koliko god apsurdno zvucalo mozda je svrsihsodnije uraditi departizaciju partije, tj. postaviti je na temeljima jasno mjerljivih zadataka i kriterija kao u svakoj kompaniji sto se radi, pa na osnovu toga voditi kadrovsku politiku makar u cijeloj stranci ostalo 1000 clanova.
Rekao bih da je problem u intertnosti običnog članstva, ne u masovnosti. Da 50-60 hiljada ljudi u glas kaže samo "razguli" to bi odjeknulo kao bomba. Ali barem 40 hiljada od toga ni ne zna da su članovi SDP-a, zagubila im se članska kartica u fugama među kupatilskim pločicama.
The 51st State

#62583 Re: SDP

Post by The 51st State »

Leverage wrote: 18/11/2020 11:49
The 51st State wrote: 18/11/2020 11:45

Rekao bih da je problem u intertnosti običnog članstva, ne u masovnosti. Da 50-60 hiljada ljudi u glas kaže samo "razguli" to bi odjeknulo kao bomba. Ali barem 40 hiljada od toga ni ne zna da su članovi SDP-a, zagubila im se članska kartica u fugama među kupatilskim pločicama.
sto dodatno daje tezinu ovome sto sam reko, clanstvo ispada teret i hendikep, a ne snaga.
Leverage

#62584 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote: 18/11/2020 11:47 rad na terenu im najvise fali, i malo verbalne agresivnosti. mora se neko i pofajtat.. vidimo da to prolazi...
Rad na terenu i rad generalno, čak i rad u kancelariji. Nije isto osam sati razmišljat o tome šta da se napravi i osam sati sjedit bezveze i pit kafu u kancelariji.

A agresivnost i to posebno na SDA je ne samo poželjna nego obavezna. Ljude treba ubijediti da su SDA i SDP rivali koji se bore za vodeću poziciju u vlasti, a da će ostali u koaliciji biti manji partneri, nikako ravnopravni. A sad nije tako.
Leverage

#62585 Re: SDP

Post by Leverage »

The 51st State wrote: 18/11/2020 11:51 sto dodatno daje tezinu ovome sto sam reko, clanstvo ispada teret i hendikep, a ne snaga.
Istina, ali mislim da se problem neće riješiti odstranjivanjem nego animiranjem članstva.

Jer ako se riješiš masovnog članstva gubiš bazu, rizikuješ da završiš kao npr. DF, SBiH, da ne kažem BPS i slični.

SDP je u najgorem porazu u historiji imao preko 90 hiljada glasova. Toliko kad dobiju ove ostale navedene stranke to smatraju pobjedom.
The 51st State

#62586 Re: SDP

Post by The 51st State »

Leverage wrote: 18/11/2020 11:54
The 51st State wrote: 18/11/2020 11:51 sto dodatno daje tezinu ovome sto sam reko, clanstvo ispada teret i hendikep, a ne snaga.
Istina, ali mislim da se problem neće riješiti odstranjivanjem nego animiranjem članstva.

Jer ako se riješiš masovnog članstva gubiš bazu, rizikuješ da završiš kao npr. DF, SBiH, da ne kažem BPS i slični.

SDP je u najgorem porazu u historiji imao preko 90 hiljada glasova. Toliko kad dobiju ove ostale navedene stranke to smatraju pobjedom.
sam si reko ne mjerite se sa njima nego sa sda, sabura, ima pameti i kod vas, skontace nesto....
Leverage

#62587 Re: SDP

Post by Leverage »

Inače treba reći da je SDP imao veći procenat glasova od SDA za vijeće opštine Doboj-Jug. Naravno, načelnik opštine bit će SDA kadrovik jer mu je DF pružio podršku i to na način da se pomenuti kandidat Mirnes Tukić nalazi na plakatima DF-a zajedno sa njihovim kandidatima za vijeće, što može vidjeti svako ko prolazi putem Doboj - Jelah.
bunk

#62588 Re: SDP

Post by bunk »

Naravno,a sdp potez u Kladnju je sasvim ok.
Leverage

#62589 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote: 18/11/2020 11:59 Naravno,a sdp potez u Kladnju je sasvim ok.
Koji tačno potez? Ali nemoj da insinuiraš, nego konkretno.
last mohicans

#62590 Re: SDP

Post by last mohicans »

Pa ko ga sluša? Ne znam da li znaš da su svI 'Irfanovi' kadrovi (bliži saradnici i prijatelji) anatemisani i u sklonjeni u stranu. Nerko još nije hallio Čengiću što je odbio poziciju GS, a gdje Karbajić? Mislim da 90% članova ne zna ko je GS stranke a o njegovom PR da ne pričamo. Nerko živi u 60 tim i misli da je Mašić taj koji treba da nosi procese, a direktno je odgovoran za aferu Toplane i slične. Vidimo kakav je uspjeh postigao na KS. Čengić je uz Malika iznio kampanju u SG, neovisno od baze, čak su i slogan drugi imali, u NS I NG će vjerovatno imati po 2-3, najviše, u SG vjerovatno 4 mandata. Ivana je podržao on i Lana, niko drugi, kad ga je predložio za kompenzacijski mandat, bunili su se, nisu dali. Aneru, također, treba dati veći ovlasti. Ova mlađa raja ima energije, Nerko je kao fico, oni su golf za njega. Mašić i Nerko su svoje kazali, Stojanović obećava u KS, Saša je standardno dobar, To je kadrova što vrijedi.
Škobo Habu

#62591 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

sumirprimus wrote: 18/11/2020 11:38 sdp.u nesto ne stima od vrha, ja niksica jednostavno ne vidim ko recimo dinu, nekog ko ce pokrenut masu, ne znam ni koliko je timski igrac.mozda ja grijsim ko ga zna bolje ispravite me slobodno.
Nikšić je jedan običan korumpirani političar.

Da razjasnimo jednu stvar oko ovog "zlonamjerni forumaši" koje potura Leverage, poput one oprobane lagumdžijske propagande koja se još uvijek dobro pamti. Znam vrlo dobro kako je funkcionisao SDP prije deset godina, kako su se kupili glasovi, kako se ucjenjivalo, dok je Nikšić bio premier.

Imate vi u SDP ljiga okupljeni oko vrha stranke još uvije kao i prije deset godina. Imate finansijere koji su dokazani ratni profiteri ili su decenijama zakidali državu sa poorezima i izrabljivanjem radnika, a prosipate iz šupljeg u prazno.

Znam ljude koji su dobijali instrukcije iz vrha stranke na lokalnom nivou, agitovali, bili najobičniji činovnici ali su u njegovom mandatu iz duboke provincije završavali na direktorskim pozicijama u Sarajevu. Sve zahvaljujući stranci. Zna to i mlad Čengić, mlad Mašić i slične SDP-ovske ublehe, jer su sa njima drugovali.

U firmi u kojoj sam ja radio, čiji je vlasnik bio jedan od donatora i finasijera SDP, direktorica je po stranačkoj dužnosti zapošljavala i postavljala kadrove, radnici su bili obavezni da glasaju za nju na lokalnim izborima. Na taj način su je i progurali na poziciju, a na kraju je doživjela fijsako.

Kakvim su se samo lažima i podmetanjima služili spram političkih neistomišljenika i oponenata - to je previše i za SDA.

To što ste se vi, kao stranka, trust mozgova, upeli da ste nešto bolji od prije deset godina, a niste na unutrašnjem planu još razgraničili sa pojedincima i interesnim skupinama us vojoj stranci, to je samo dokaz kakva su vam nerealna očekivanja.

Napadeće te vi SDA, Komšića, Radončića i slične, a jednom Džombiću ne smijete ni pisnuti zbog uslova u kojem mu rade radnici i primanja koja su najniža u državi.
drug_profi

#62592 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nerko nije lider, ali je dobar operativac po mom misljenju. Kad mu das zadatak on ce ga znati uraditi.
Lider je onaj koji motivise, okuplja, uljeva energiju i vjeru.
Ko je takav u SDP-u ja ne znam, jer nisam unutra, ali je krajnje vrijeme da se takav iskopa. Jos jedan ciklus ovako, i biraci ce se okrenuti prema drugim liderima.
Škobo Habu

#62593 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Pogurali PDA. :lol:
Leverage

#62594 Re: SDP

Post by Leverage »

last mohicans wrote: 18/11/2020 12:16 Pa ko ga sluša? Ne znam da li znaš da su svI 'Irfanovi' kadrovi (bliži saradnici i prijatelji) anatemisani i u sklonjeni u stranu. Nerko još nije hallio Čengiću što je odbio poziciju GS, a gdje Karbajić? Mislim da 90% članova ne zna ko je GS stranke a o njegovom PR da ne pričamo. Nerko živi u 60 tim i misli da je Mašić taj koji treba da nosi procese, a direktno je odgovoran za aferu Toplane i slične. Vidimo kakav je uspjeh postigao na KS. Čengić je uz Malika iznio kampanju u SG, neovisno od baze, čak su i slogan drugi imali, u NS I NG će vjerovatno imati po 2-3, najviše, u SG vjerovatno 4 mandata. Ivana je podržao on i Lana, niko drugi, kad ga je predložio za kompenzacijski mandat, bunili su se, nisu dali. Aneru, također, treba dati veći ovlasti. Ova mlađa raja ima energije, Nerko je kao fico, oni su golf za njega. Mašić i Nerko su svoje kazali, Stojanović obećava u KS, Saša je standardno dobar, To je kadrova što vrijedi.
Imaju podršku za to što rade, s tom podrškom mogu maknuti ove što ne rade dobro, samo trebaju biti više angažovani na tome.

Pa ako je bilo moguće maknuti jednog Lagumdžiju (doduše nakon debakla), valjda je moguće maknuti Nikšića i Mašića prije debakla. Pa isti taj Nikšić je pobijedio na partijskim izborima samo zato što je bio na pravoj strani glede koaliranja sa SDA, da nije Delić bi ga otpuhao ko maslačak. Ljudi su glasali protiv koalicije sa SDA, a ne za Nikšića.

Sad, baš sad nakon izbora, najbolje je vrijeme za kadrovske križaljke, sad se hvataju pozicije za dvogodišnji rad i pripremu za velike promjene koje su najavljene na ovim izborima. Da bi do tih promjena došlo SDP mora popraviti rezultat od prije 4 godine, svaki glas je bitan i ne smije biti rasut na neke sumnjive stranke ili stranke koje neće preći prag. SDP mora biti motor promjena van KS i najmanje ravnopravan partner u KS što trenutno nije slučaj.

Pošto pouzdano znam da ovu temu čitaju ama baš svi koji išta znače u SDP-u, eto vam pa gledajte.
Leverage

#62595 Re: SDP

Post by Leverage »

Škobo Habu wrote: 18/11/2020 12:22
Pogurali PDA. :lol:
To on insinuira, ali to nije tačno.

SDP je npr. u Banovićima imao kandidata za načelnika, a da nije Banoviće bi ponovo ogrijalo Sunce jer bi pobijedio Kukićev kandidat.

Ta fantomska koalicija SDP-PDA služi samo za plašenje i disciplinovanje SDA-ovog potencijalnog biračkog tijela.
Škobo Habu

#62596 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

drug_profi wrote: 18/11/2020 12:21 Nerko nije lider, ali je dobar operativac po mom misljenju. Kad mu das zadatak on ce ga znati uraditi.
Lider je onaj koji motivise, okuplja, uljeva energiju i vjeru.
Ko je takav u SDP-u ja ne znam, jer nisam unutra, ali je krajnje vrijeme da se takav iskopa. Jos jedan ciklus ovako, i biraci ce se okrenuti prema drugim liderima.
Nikšić je preuzeo SDP onda kada to niko nije htio.

SDP je 2014. bio pred raspadom, i, eto, Nikšić mu nekako drži glavu iznad vode.

To da će SDP ubrzo doći na nivo od prije deset godina - za to ne postoji uopšte validna argumentacija, niti imaju na čemu temeljiti svoj optimizam.
Dobiješ vjećnika u Grudama - kao da su dobili premijera, dobiješ načelnika u Jablanici - kao da si osvojio načelničko mjesto u Centru.
U Zavidovićima se konstantno rotiraju SDA i SDP - za posljedicu imaš jednu od najgorih opština po pitanju ekonomske situacije i zapošljavanja.

AL', eto, nek' se nešto slavi.
Maliodmene

#62597 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Btw brz oporavak Nerminu Niksicu koji ima tesku upalu pluca. :bih:
zippoo87

#62598 Re: SDP

Post by zippoo87 »

Škobo Habu wrote: 18/11/2020 12:20
Nikšić je jedan običan korumpirani političar.

Da razjasnimo jednu stvar oko ovog "zlonamjerni forumaši" koje potura Leverage, poput one oprobane lagumdžijske propagande koja se još uvijek dobro pamti. Znam vrlo dobro kako je funkcionisao SDP prije deset godina, kako su se kupili glasovi, kako se ucjenjivalo, dok je Nikšić bio premier.

Imate vi u SDP ljiga okupljeni oko vrha stranke još uvije kao i prije deset godina. Imate finansijere koji su dokazani ratni profiteri ili su decenijama zakidali državu sa poorezima i izrabljivanjem radnika, a prosipate iz šupljeg u prazno.

Znam ljude koji su dobijali instrukcije iz vrha stranke na lokalnom nivou, agitovali, bili najobičniji činovnici ali su u njegovom mandatu iz duboke provincije završavali na direktorskim pozicijama u Sarajevu. Sve zahvaljujući stranci. Zna to i mlad Čengić, mlad Mašić i slične SDP-ovske ublehe, jer su sa njima drugovali.

U firmi u kojoj sam ja radio, čiji je vlasnik bio jedan od donatora i finasijera SDP, direktorica je po stranačkoj dužnosti zapošljavala i postavljala kadrove, radnici su bili obavezni da glasaju za nju na lokalnim izborima. Na taj način su je i progurali na poziciju, a na kraju je doživjela fijsako.

Kakvim su se samo lažima i podmetanjima služili spram političkih neistomišljenika i oponenata - to je previše i za SDA.

To što ste se vi, kao stranka, trust mozgova, upeli da ste nešto bolji od prije deset godina, a niste na unutrašnjem planu još razgraničili sa pojedincima i interesnim skupinama us vojoj stranci, to je samo dokaz kakva su vam nerealna očekivanja.

Napadeće te vi SDA, Komšića, Radončića i slične, a jednom Džombiću ne smijete ni pisnuti zbog uslova u kojem mu rade radnici i primanja koja su najniža u državi.
Bravo...to je to sto i ja najvise zamjerim SDPu...prodaju se kao drugaciji a koaliraju sa SDA
Sve ovo sto si ti napisao,mi ovdje u Gr imamo sa Dasom...koji cak nema nikakve veze sa ovim Sarajevskim SDPom...ja mislim da oni ni mailove ne razmjenjuju a kamoli da imaju nekukomunikaciju na nivou Gradski ODbor-Predsjednistvo stranke
I onda se neki cude sto NS u Gr ne ide sa SDPom...pa kako ce ici kada je SDP sve ono protiv cega se NS bori...korupcija,mito,kriminal,jednoumlje,zatvoreost u samog sebe,izoliranost...pa da Gracanica nije na sred puta izmedju Tuzle i Doboja...ovdje niko ziv ne bi nikada ni prosao...sve su shebali zbog licnih interesa i zastite svojih guzica i pozicija.
Last edited by zippoo87 on 18/11/2020 14:25, edited 1 time in total.
Leverage

#62599 Re: SDP

Post by Leverage »

Ništa ja ne poturam, ti i jesi zlonamjeran forumaš, lažeš i petljaš po zadatku.
Škobo Habu

#62600 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

zippoo87 wrote: 18/11/2020 12:53
Bravo...to je to sto i ja najvise zamjerim SDPu...prodaju se kao drugaciji a koaliraju sa SDA
Sve ovo sto si ti napisao,mi ovdje u Gr imamo sa Dasom...koji cak nema nikakve veze sa ovim Sarajevskim SDPom...ja mislim da oni ni mailove ne razmjenjuju a kamoli da imaju nekukomunikaciju na nivou Gradski ODbor-Predsjednistvo stranke
I onda se neki cude sto NS u Gr ne ide sa SDPom...pa kako ce ici kada je SDP sve ono protiv cega se NS bori...korupcija,mito,kriminal,jednoumlje,zatvoreost u samog sebe,izoliranost...pa da Gracanica nije na sred puta izmedju Tuzle i Gracanice...ovdje niko ziv ne bi nikada ni prosao...sve su shebali zbog licnih interesa i zastite svojih guzica i pozicija.
SDP-ovi stranački botovi o takvim stvarima uopšte ne žele razmišljati, a kamo li raspravljati.

Oni i nemaju pojima kako stoji stvari na lokalnim novoima, gdje "zakrvljeni" SDA-ovci i SDP-ovci sklapaju talove.
Njima je bitno da je rejting kakav jeste, ali ih suština uopšte ne zanima.

Takav je Leverage, tipični stanački karijerista, koji ni fakultet još nije bio završio kada sam je imao priliku da budem dio njegove stranačke mašinerije.
Post Reply