Pa pametniji je Dino od Genjca i Baketa koji sad kao vode borbu sa Covicem i Dodikom...Almir_ wrote: ↑17/11/2020 21:26 Mi bosnjaci imamo problem glavni,kad se razilazimo to odmah ide skroz-kraj dovidjenja.
Pogledajte druge narode,mogu se posvadjati ali interes mjesta odakle su je na prvom mjestu.
Dino je jos uvijek mlad,ako ne bude skupio dovoljno mudrosti,znanja a dodje jednog dana na teren covicu,dodiku bojim se da ce ga pomesti sa politicke scene.
Jedini razlog - trnovit je put postenog u ovom sistemu.
A Dino je krenuo posteno.
Narod i Pravda (Konakovic)
-
MUNAFIK
#9276 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
di_natale
#9277 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Drugačija je startna pozicija Dine u odnosu na Bakira protiv Čovića i Dodika, pogotovo protiv prvog. Bakir ima oraha u džepovima i zna Čović za šta i gdje može da ga ucjenjuje jer mu se ovaj nudi na pladnju. Mislim da je sa Dinom to druga priča, uz naravno pomoć američke administracija koja će zasigurno prepoznati promjene za dvije godine.Almir_ wrote: ↑17/11/2020 21:26 Mi bosnjaci imamo problem glavni,kad se razilazimo to odmah ide skroz-kraj dovidjenja.
Pogledajte druge narode,mogu se posvadjati ali interes mjesta odakle su je na prvom mjestu.
Dino je jos uvijek mlad,ako ne bude skupio dovoljno mudrosti,znanja a dodje jednog dana na teren covicu,dodiku bojim se da ce ga pomesti sa politicke scene.
-
Ramo98
#9278 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa nema on 25,nego 46Almir_ wrote: ↑17/11/2020 21:26 Mi bosnjaci imamo problem glavni,kad se razilazimo to odmah ide skroz-kraj dovidjenja.
- Osim_13
#9279 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U našoj politici je to ko 20.
-
Milenkov buraz
#9280 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
E i ti k'o da je 86...najbolje godine od 40 za ozbiljnu politiku.Ramo98 wrote: ↑17/11/2020 21:43Pa nema on 25,nego 46Almir_ wrote: ↑17/11/2020 21:26 Mi bosnjaci imamo problem glavni,kad se razilazimo to odmah ide skroz-kraj dovidjenja.
A Dino je krenuo posteno.![]()
-
Ramo98
#9281 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Milenkov buraz wrote: ↑17/11/2020 21:58E i ti k'o da je 86...najbolje godine od 40 za ozbiljnu politiku.Ramo98 wrote: ↑17/11/2020 21:43Pa nema on 25,nego 46Almir_ wrote: ↑17/11/2020 21:26 Mi bosnjaci imamo problem glavni,kad se razilazimo to odmah ide skroz-kraj dovidjenja.
A Dino je krenuo posteno.![]()
- moon_walker_90
#9282 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bio Dino veceras na tvsa
-
Ramo98
#9283 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- HomeSweetHome
#9284 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa jest, kad vidis Genjca, Dino je puter, nije jos stas'o za politike 
- HomeSweetHome
#9285 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
Ramo98
#9286 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kao i uvijekHomeSweetHome wrote: ↑17/11/2020 23:06
Odgledah, odlican![]()
- kokakolas
#9287 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Boje kineske komunističke parade su mi bliže ali moram priznati da mi po prvi put nakon rata imamo jednog elokventnog političara s kičmom, vokabularom i bez (koliko, toliko) oraha u džepu. Karizma i retorika su mu "on point" k'o što bi rekli rednecki. Nego da upitam vas što ste bliži njegovoj opciji - kakav je Dini engleski?
Last edited by kokakolas on 18/11/2020 00:09, edited 1 time in total.
- Billy The Pljuc
#9288 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pitam se nakon ovakvih nastupa, jer nije mu ni prvi ni zadnji, da li je moguće da jedan čovjek ovoliko informacija drži u glavi i generalno ima energiju i sposobnost da apsorbira veliki broj informacija nadasve preobimne problematike?
U klubu sam 50+ i za ovo godina života ne mogu da se sjetim ama baš nijednog političara ovakvog kapaciteta i sa njegovom elokventnošću.
-
Ramo98
#9289 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koliko ja znam,prica tecno Engleski i Talijanski a zna se sporazumiti i na Rumunjskom(dok je bio kosarkas igrao je jedno vrijeme u Rumuniji)kokakolas wrote: ↑18/11/2020 00:07 Boje kineske komunističke parade su mi nekoliko bliže ali moram priznati da mi po prvi put nakon rata imamo jednog elokventnog političara s kičmom, vokabularom i bez (koliko, toliko) oraha u džepu. Karizma i retorika su mu "on point" k'o što bi rekli rednecki. Nego da upitam vas što ste bliži njegovoj opciji - kakav je Dini engleski?
- drug_profi
#9290 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Rahmetli Duraković, Lagumdžija i on su jedini koji su ovako sipali iz glave, brzo razmisljali i jasno govorili.Billy The Pljuc wrote: ↑18/11/2020 00:07![]()
Pitam se nakon ovakvih nastupa, jer nije mu ni prvi ni zadnji, da li je moguće da jedan čovjek ovoliko informacija drži u glavi i generalno ima energiju i sposobnost da apsorbira veliki broj informacija nadasve preobimne problematike?
U klubu sam 50+ i za ovo godina života ne mogu da se sjetim ama baš nijednog političara ovakvog kapaciteta i sa njegovom elokventnošću.
Dino, ako ga ne ubiju (ne zajebavam se), može postići mnogo i dogurati visoko.
Možda i besmrtan postati.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#9291 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
@Billy The Pljuc zlatko lagumdžija.
mada je lagum, po mom mišljenju, politički, level iznad svih. ali je kriminogen...
mada je lagum, po mom mišljenju, politički, level iznad svih. ali je kriminogen...
- drug_profi
#9292 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dr. Evil.
Jbg. mogao je da je htio.
Siguran sam da je i znao.
Jbg. mogao je da je htio.
Siguran sam da je i znao.
- Billy The Pljuc
#9293 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uz dužno poštovanje prema liku i djelu rahmetli Nijaza Durakovića, i sa nimalo poštovanja prema Zlatku Lagumdžiji, nijedan od njih dvojice mi nije blizu ovog "mahalca" (kako ga neki moji prijatelji zovu pretpostavljam iz zlobe). Ne bih da gradim nekakav kult ličnosti oko Konakovića i iskreno se nadam da isti neće podleći zamci i pomisliti u nekom momentu da je veći od života kako se to kaže. Ovo što radi i govori je definitivno lice političara koji ja vjerujem svako normalan želi vidjeti, zna o čemu govori i ima volju da se posveti rješavanju svakog problema. Ostane li na ovom jedino mogućem ispravnom putu onda nema sumnje da će napraviti veliko ime i karijeru, ne kao lider stranke nego državnik kad za isto dođe vrijeme.
Edit: Evo na prvu nađoh neki snimak Lagumdžije koji jeste dobar orator ali meni barem nije blizu Konakoviću.
Edit: Evo na prvu nađoh neki snimak Lagumdžije koji jeste dobar orator ali meni barem nije blizu Konakoviću.
Last edited by Billy The Pljuc on 18/11/2020 00:35, edited 1 time in total.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#9294 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
vrati se malo u 2010 godinu i 60 minuta, debatne emisije lidera i sam ocijeni šta im je radio.
ali, i konakovic se izgradio i iskoristio talenat i teško mu ko može parirati. to ne sporim i uvijek ću reći da je najviše štete bakiru, fahri i komsicu nanio upravo konaković.
ali, i konakovic se izgradio i iskoristio talenat i teško mu ko može parirati. to ne sporim i uvijek ću reći da je najviše štete bakiru, fahri i komsicu nanio upravo konaković.
- Billy The Pljuc
#9295 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Helem nije ni bitno, suština svega jeste da kad vidimo ko nas sve predstavlja u svijetu na raznim pozicijama vjerujem da mnogi od nas osjećaju stid što neku funkciju drže pojedini mediokriteti. Mislim svaka čast ljudima koji su na pojedinim pozicijama završili na osnovu svoje sposobnosti i stručnosti a takvih je vrlo malo ili nikako. Kad vidiš npr. Konakovića samo poređenja radi uzmeš primjer da imaš makar jednog ovakvog u predsjedništvu a ne jednog međeda, istrošenu metlu i lelemudana kakvi su Dodik, Džaferović i Komšić.
Uglavnom razumijemo se, lijep pozdrav svima, odoh u krpe jer mi valja na put ranom zorom.
Uglavnom razumijemo se, lijep pozdrav svima, odoh u krpe jer mi valja na put ranom zorom.
-
pinkman
#9296 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne treba ga previse uzdizati. Ipak je i on politicar. 
-
MUNAFIK
- drug_profi
#9298 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Starašan je posao ispred njega. Sam neće moći. Nadam se da će imati zdravlja i snage.
Nešto ne vjerujem da ce ga povući tamna strana. Barem sad ne vidim logiku sa tim.
Nešto ne vjerujem da ce ga povući tamna strana. Barem sad ne vidim logiku sa tim.
-
Ramo98
#9299 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Slazem se,daleko je on od KonakovicaBilly The Pljuc wrote: ↑18/11/2020 00:28 Evo na prvu nađoh neki snimak Lagumdžije koji jeste dobar orator ali meni barem nije blizu Konakoviću.
- hamza_sa
#9300 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za nepunu godinu dana bistvovanja na ovom forumu nakucao je preko 800 postova. Od toga mu je 20% teksta, a preostalih 80% jedrug_profi wrote: ↑17/11/2020 13:11Ti i inače imaš običaj da stavljaš drugima riječi u usta. Uz glupe smajlije naravno, da pokažeš svoju itelektualnu nadmoć, pretpostavljam.
U raspravama su mu to glavni argumenti.
Inace vjerni branitelj kriminalne organizacije, zbog cega vjerovatno ostvaruje odredjenu korist. Dijapazon je sirok. Od sendvica i dnevnice do vjerovatno uhljebljenja u nekoj od drzavnih institucija.
Moje licno misljenje je da se radi o balavcu sa pokusajem da bude Bosnjak i vjernik, tzv. borac i zastitnik Bosne, ali sve kroz licni interes.
Primjetno je, da je svojim tzv. pisanjem na forumu pokazao da je daleko od svega onoga sto pokusava prikazati da jeste, a posmatrajuc cak i kroz prizmu vjere i nacije.
Hudnik i ne zna da je sam sebi stvorio totema, a vjerski receno i sudruga Allahu, glorificirajuci i praveci bezgresnim u svojim pisanjima (doduse sa malo rijeci) Bakira, Sebiju i sda.
I opet ponavljam da je hudnik, jer ziv se polomi braneci totema i njegovu bezgrjesnost, pod plastom Islama, a usput zaboravljajuci ono najvaznije:
"Reci: 'O Allahu, koji svu vlast imaš, Ti vlast onome kome hoćeš daješ, a oduzimaš (istrgneš) je od onoga od koga hoćeš; Ti onoga koga hoćeš uzvisuješ, a onoga koga hoćeš unizuješ (ponižavaš); u Tvojoj ruci je svako dobro – Ti, uistinu, sve možeš!"
Rijetko pisem ovakve postove uplicuci u njih vjeru, ali zarad ovakvih i onih koji znaju i ne znaju, i onih koji poznaju i ne poznaju Islam, imao sam moralnu obavezu da to ucinim.