Gore je ispravljati takve...zijancer wrote:interesantni su slučajevi kada je na ispitu dozvoljena upotreba knjiga, teke sa predavanja, sa vježbi, ma svega
ali moraš znati šta radiš ili je neupotrebljivo
Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
- Arminovski
#76 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
-
imim
#77 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Prepisivanje na ispitima je, usudit ću se reći, ista pojava kao i kriminal u društvu. Tamo gdje ti sistem dozvoljava da varaš, naravno da ćeš varati. To nema puno veze sa moralnošću, već sa prilikama koje ti se nude. Čuveno pitanje: "Da li bi ukrao nešto, ako znaš 100% da nećeš biti uhvaćen?"
Fakulteti na kojima nema prepisivanja ili ga ima jako malo, su fakulteti, tj sistemi gdje postoje rigorozne mjere za varanje na ispitima. I to ne samo za varanje, već i za padanje ispita. U Austriji, ako se ne varam, ako jedan ispit padneš 2 ili 3 puta, gubiš pravo studiranja tog fakulteta. Kod nas za prepisivanje je "kazna" jednostavno padanje ispita, uz mogućnost ponovnog izlaska na isti. A jedan ispit/predmet možeš izlaziti koliko god puta hoćeš.
Fakulteti na kojima nema prepisivanja ili ga ima jako malo, su fakulteti, tj sistemi gdje postoje rigorozne mjere za varanje na ispitima. I to ne samo za varanje, već i za padanje ispita. U Austriji, ako se ne varam, ako jedan ispit padneš 2 ili 3 puta, gubiš pravo studiranja tog fakulteta. Kod nas za prepisivanje je "kazna" jednostavno padanje ispita, uz mogućnost ponovnog izlaska na isti. A jedan ispit/predmet možeš izlaziti koliko god puta hoćeš.
- KB9
#78 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
situacija gdje imbecili od profesora zahtjevaju odgovore od-do ko sto su u knjizi, u kojoj je pozeljno da ucis napamet itd apsolutno zasluzuje studente i ucenike koji nalaze sve moguce nacine za prepisanciju
- vjeshalica
#79 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
ali su vjerovatno uslovi i sistem ucenja drugacijiimim wrote:Prepisivanje na ispitima je, usudit ću se reći, ista pojava kao i kriminal u društvu. Tamo gdje ti sistem dozvoljava da varaš, naravno da ćeš varati. To nema puno veze sa moralnošću, već sa prilikama koje ti se nude. Čuveno pitanje: "Da li bi ukrao nešto, ako znaš 100% da nećeš biti uhvaćen?"
da li i tamo traze bubanje na pamet i citiranje iz knjiga kao kod nas?
ili mi zivimo u zabludi?
- vjeshalica
#80 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
jos pogotovo kad je profesor plagijator i nabije u svoju knjigu 5-6 drugih autora i zahtjeva citiranje jer drugacije se ne moze naučiti određena materija i to je jedini načinKB9 wrote:situacija gdje imbecili od profesora zahtjevaju odgovore od-do ko sto su u knjizi, u kojoj je pozeljno da ucis napamet itd apsolutno zasluzuje studente i ucenike koji nalaze sve moguce nacine za prepisanciju
-
imim
#81 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Pa i to je pitanje sistema, kao i sve ovo što sam navela.vjeshalica wrote:ali su vjerovatno uslovi i sistem ucenja drugacijiimim wrote:Prepisivanje na ispitima je, usudit ću se reći, ista pojava kao i kriminal u društvu. Tamo gdje ti sistem dozvoljava da varaš, naravno da ćeš varati. To nema puno veze sa moralnošću, već sa prilikama koje ti se nude. Čuveno pitanje: "Da li bi ukrao nešto, ako znaš 100% da nećeš biti uhvaćen?"
da li i tamo traze bubanje na pamet i citiranje iz knjiga kao kod nas?
ili mi zivimo u zabludi?
-
Hanaah__
#82 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Varanje samog sebe, definitivno. Sasvim nemoralno je da studenti prepisuju čak za ocjenu 10. Tako se je jedna studentica tako lako provukla kroz svih 5 godina fakulteta. Da stvar bude gora, i sami profesori su mislili da ona zaista sve to zna, jer bi za poneki usmeni ispit kao nešto i naučila. Najgore je što su baš takvi zaposleni u raznim profesijama.
Sa druge strane, ne podržavam ni profesore koji sve to odobravaju i kao ne vide da im studenti prepisuju pred nosom, niti kao čuju to šuštanje papirića. Ma dajte...
Sa druge strane, ne podržavam ni profesore koji sve to odobravaju i kao ne vide da im studenti prepisuju pred nosom, niti kao čuju to šuštanje papirića. Ma dajte...
-
Hendrix
#83 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
5 godina fakulteta, jedno 50% predmeta koji mi nece nikada trebati u zivotu, vecina profesora metuzalemi i ludaci zarobljeni u nekom proslom vremenu, opsjednuti mazohisti koji se izivljavaju na studentima i ja, totalna naiva i mladost zeljan znanja. Kontam ako ne prepisujem i sve posteno polozim, moje znanje ce pobijediti na kraju i biti prepoznato od strane ovih akademskih uzora! Ipak su ovi profesori vrh nauke kod nas i bice odusevljeni sto ja sve radim posteno i pokusavam da saznam vise... onda vidis tog naucnog uzora poslije par godina da je zbario studenticu sa najvecim grudima i ostavio zenu i djecu, ludaci sve do jednog. Mislis da su kao neki pojam nauke i akademskog dostojanstva, supci sve do jednog... i to napaljeni supci koji citav dan smekaju studentice.
Jedan od zadnjih ispita na studiju, ja opsjednut tom tematikom, uzivam u tome... i naucim ama bas sve jer me interesovalo zaista. Ucio sam mjesecima bukvalno. Dodjem na ispit, lik kraj mene izvadi knjigu i prepise apsolutno sve. On dobije 10 a ja dobijem 9... a profesor mene napadne i kaze mi moglo je to i bolje kolega s obzirom da vas navodno ovo interesuje... i to mi je bila zadnja i najveca lekcija na fakultetu, ne budi budala i idi linijom manjeg otpora. Ako te nesto bas interesuje, lako je istraziti i nauciti za svoje potrebe a ispit... samo gledaj kako da prodjes sto lakse.
Sad kad vrtim film unazad kontam koji sam ja glupan i naivac bio covjece! Koliko nas je izgubilo godinu radi ludaka koji obara svakog zivog na predmetu koji nikome ne treba? Imao sam ispit koji je trajao 6 sati... i to pismeno i usmeno, znaci 12 sati ukupno. Pa je li to normalno fakat? Halo ba godina zivota je to, godina gdje sam mogao zaradjivati platu i zivjeti normalno a ne ko vjecna studentska fukara. Gradjevinski faks u Sarajevu je ekvivalent odlaska u vojsku bio, to je ba tortura mozga i totalno nepotrebno ispiranje mozga u vise od pola predmeta. Koliko sam kolega upoznao sa zapada koji nisu ni 10% radili onoga sto smo mi morali i eto, opet su ispred nas i imaju puno bolje naucne ustanove nego mi. Ljudi prodju faks za 3 godine i idue da rade, nemaju se sta vise jebavati po ispitima i kolokvijima, ides u struku. Jebeno strebanje gluposti i ucenje napamet formula jos samo kod nas postoji.
Sad da se vratim na faks koristio bi svaku mogucu metodu da sto prije zavrsim i maknem se iz ludacke ustanove, govorim o faksovima u Bosni. Jednostavno ne vrijedi gubiti zivot u tim institucijama znajuci da kada sam dosao na posao... nista nije bilo isto kao sto su nam predavali na faksu. Opet sve uci i bori se, ali ovaj put ti ljudi daju platu i niko te ne obara iz mazohistickog samozadovoljstva! Ako mi sefa naljuti zena on ne moze doci ujutro kao profesor na faksu i otjerati me s vrata prijeteci da nikada necu poloziti ispit. Pa samo kad se sjetim koji je to psiholoski pritisak bio i ti lafo da budes tu posten nesto... pa nikoga ne interesuje to na fakultetima kod nas. Djeca poznanika profesora su prolazila kao od sale, jednostavno vidis da lik zna tacno sta ce biti na ispitu a ti kao ucit strebas... budalastina.
Jedan od zadnjih ispita na studiju, ja opsjednut tom tematikom, uzivam u tome... i naucim ama bas sve jer me interesovalo zaista. Ucio sam mjesecima bukvalno. Dodjem na ispit, lik kraj mene izvadi knjigu i prepise apsolutno sve. On dobije 10 a ja dobijem 9... a profesor mene napadne i kaze mi moglo je to i bolje kolega s obzirom da vas navodno ovo interesuje... i to mi je bila zadnja i najveca lekcija na fakultetu, ne budi budala i idi linijom manjeg otpora. Ako te nesto bas interesuje, lako je istraziti i nauciti za svoje potrebe a ispit... samo gledaj kako da prodjes sto lakse.
Sad kad vrtim film unazad kontam koji sam ja glupan i naivac bio covjece! Koliko nas je izgubilo godinu radi ludaka koji obara svakog zivog na predmetu koji nikome ne treba? Imao sam ispit koji je trajao 6 sati... i to pismeno i usmeno, znaci 12 sati ukupno. Pa je li to normalno fakat? Halo ba godina zivota je to, godina gdje sam mogao zaradjivati platu i zivjeti normalno a ne ko vjecna studentska fukara. Gradjevinski faks u Sarajevu je ekvivalent odlaska u vojsku bio, to je ba tortura mozga i totalno nepotrebno ispiranje mozga u vise od pola predmeta. Koliko sam kolega upoznao sa zapada koji nisu ni 10% radili onoga sto smo mi morali i eto, opet su ispred nas i imaju puno bolje naucne ustanove nego mi. Ljudi prodju faks za 3 godine i idue da rade, nemaju se sta vise jebavati po ispitima i kolokvijima, ides u struku. Jebeno strebanje gluposti i ucenje napamet formula jos samo kod nas postoji.
Sad da se vratim na faks koristio bi svaku mogucu metodu da sto prije zavrsim i maknem se iz ludacke ustanove, govorim o faksovima u Bosni. Jednostavno ne vrijedi gubiti zivot u tim institucijama znajuci da kada sam dosao na posao... nista nije bilo isto kao sto su nam predavali na faksu. Opet sve uci i bori se, ali ovaj put ti ljudi daju platu i niko te ne obara iz mazohistickog samozadovoljstva! Ako mi sefa naljuti zena on ne moze doci ujutro kao profesor na faksu i otjerati me s vrata prijeteci da nikada necu poloziti ispit. Pa samo kad se sjetim koji je to psiholoski pritisak bio i ti lafo da budes tu posten nesto... pa nikoga ne interesuje to na fakultetima kod nas. Djeca poznanika profesora su prolazila kao od sale, jednostavno vidis da lik zna tacno sta ce biti na ispitu a ti kao ucit strebas... budalastina.
- kakotakonikako
#84 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Hendrix wrote: ↑17/11/2020 22:08 5 godina fakulteta, jedno 50% predmeta koji mi nece nikada trebati u zivotu, vecina profesora metuzalemi i ludaci zarobljeni u nekom proslom vremenu, opsjednuti mazohisti koji se izivljavaju na studentima i ja, totalna naiva i mladost zeljan znanja. Kontam ako ne prepisujem i sve posteno polozim, moje znanje ce pobijediti na kraju i biti prepoznato od strane ovih akademskih uzora! Ipak su ovi profesori vrh nauke kod nas i bice odusevljeni sto ja sve radim posteno i pokusavam da saznam vise... onda vidis tog naucnog uzora poslije par godina da je zbario studenticu sa najvecim grudima i ostavio zenu i djecu, ludaci sve do jednog. Mislis da su kao neki pojam nauke i akademskog dostojanstva, supci sve do jednog... i to napaljeni supci koji citav dan smekaju studentice.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#85 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Na mom odsjeku na etfu bilo nas oko 40Hendrix wrote: ↑17/11/2020 22:08 5 godina fakulteta, jedno 50% predmeta koji mi nece nikada trebati u zivotu, vecina profesora metuzalemi i ludaci zarobljeni u nekom proslom vremenu, opsjednuti mazohisti koji se izivljavaju na studentima i ja, totalna naiva i mladost zeljan znanja. Kontam ako ne prepisujem i sve posteno polozim, moje znanje ce pobijediti na kraju i biti prepoznato od strane ovih akademskih uzora! Ipak su ovi profesori vrh nauke kod nas i bice odusevljeni sto ja sve radim posteno i pokusavam da saznam vise... onda vidis tog naucnog uzora poslije par godina da je zbario studenticu sa najvecim grudima i ostavio zenu i djecu, ludaci sve do jednog. Mislis da su kao neki pojam nauke i akademskog dostojanstva, supci sve do jednog... i to napaljeni supci koji citav dan smekaju studentice.
Za troje se znalo da prepisuju
A ovo sto kazes da neko prepise dobije 10 a ti 9, to se nije moglo dogoditi jer ovaj sto prepisuje mogao je dogurati do 7 najvise 8, jer je koncepcija predmeta drugacija, nemas sta ni prepisati i da ti je knjiga na stolu, a bilo je i takvih ispita, mozes sve zivo od literature donijeti
- eurodancer
- Haris.ba
#87 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Kod nas na faksu kao obrazloženje što nema zadataka koji nisu puko memorisanje knjige je bilo - bude mala prolaznost. I treba puno vremena za pregledati. Isto ko da si debil koji ne bi mogao uraditi zadatak ako naučiš.mk ultra wrote: ↑26/11/2020 21:15
Na mom odsjeku na etfu bilo nas oko 40
Za troje se znalo da prepisuju
A ovo sto kazes da neko prepise dobije 10 a ti 9, to se nije moglo dogoditi jer ovaj sto prepisuje mogao je dogurati do 7 najvise 8, jer je koncepcija predmeta drugacija, nemas sta ni prepisati i da ti je knjiga na stolu, a bilo je i takvih ispita, mozes sve zivo od literature donijeti![]()
Mislim, nisam pametan. Ima svojih prednosti i znati napamet mnoge stvari. I to driblanje memorisanja ima svoji dobrih strana. Ali, na kraju ispade samo sebi svrha. Isto ko da se spremaš za kviz.
-
ovo_mi_je_nick
#88 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Od učenja nema ništa. To najbolje znaju oni koji se prijave na konkurs a prvi na listi već radi u toj instituciji.
Ukratko, učio ne učio isti k
Ukratko, učio ne učio isti k
-
ProgramskiJezik
#89 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
naravno da sam varao, ha varao ha ne, sutra cu doc na poso i necu nista znati pa cu ucit ponove sve.. IT je u pitanju.
Sta nisam mogao varati, matematiku i programiranje npr, dobijes zadatak ako znas procedure primijenis, polozis, ali neke predmete gdje se uci nesta napamet i trebam zapamtit neke datume ili definicije, naravno da sam prepiso, ne vidim apsolutno nikakvu korist od tog znanja. Sto bi se zamarao sa tim?
+ kao sto reko gore, dosao sam na posao, nisam nista znao, nove tehnologije nove stvari i konceptiu koje ni spomenuli nismo na faxu..
Sta nisam mogao varati, matematiku i programiranje npr, dobijes zadatak ako znas procedure primijenis, polozis, ali neke predmete gdje se uci nesta napamet i trebam zapamtit neke datume ili definicije, naravno da sam prepiso, ne vidim apsolutno nikakvu korist od tog znanja. Sto bi se zamarao sa tim?
+ kao sto reko gore, dosao sam na posao, nisam nista znao, nove tehnologije nove stvari i konceptiu koje ni spomenuli nismo na faxu..
-
ProgramskiJezik
#90 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
8 godina sam u struci, varao sam na ispitima, nisam nikad dobijao 10tke niti me to zanimalo, htio sam diplomu SAMO da idem van drzave, sto sam na kraju i uspio. IT struka. Znanje koje sam stekao na faxu mi ne sluzi 5% onome sto radim trenutno i kako radim. Fakultet me spremio 0 za struku i posao. Ucili smo kojekakve gluposti, stare stvari koji se zadnjih 10 god ne koriste vise. I sad ja trebam da "ucim" da se dokazujem nekome i nesto? Stvarno ne vidim smisao. Kad sam vidio na zapadu kako profesor odvoji 5 sati za studenta da se posveti snjim da ga pogura da ga savjetuje kako da rijesi neki problem ili kakve knjige da izuci da moze uraditi projekat.. Inace Studiranje je izucavanje.. koliko mi ustvari izucavamo nasu struku na fakultetu?Hanaah__ wrote: ↑17/11/2020 21:06 Varanje samog sebe, definitivno. Sasvim nemoralno je da studenti prepisuju čak za ocjenu 10. Tako se je jedna studentica tako lako provukla kroz svih 5 godina fakulteta. Da stvar bude gora, i sami profesori su mislili da ona zaista sve to zna, jer bi za poneki usmeni ispit kao nešto i naučila. Najgore je što su baš takvi zaposleni u raznim profesijama.
- ovo_malo_duse
#91 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Preko 50 ispit a polozio na Masinskom u Sarajevu ni na jedan nisam unio nista osim papira i olovke a na usmenim ni to. 60% se i ne sjecam o cemu sam ucio nit mi je kad trebalo. Suze i krv ispisao sa polupismenim neandrtalcima od kojih je vecina zavrsila u Zagrebu. Odes na MFS stranicu i vidis CV osoblja jel magisrirao u Zagrebu znaj podjoni rad a tip egotriper.Hendrix wrote: ↑17/11/2020 22:08 5 godina fakulteta, jedno 50% predmeta koji mi nece nikada trebati u zivotu, vecina profesora metuzalemi i ludaci zarobljeni u nekom proslom vremenu, opsjednuti mazohisti koji se izivljavaju na studentima i ja, totalna naiva i mladost zeljan znanja. Kontam ako ne prepisujem i sve posteno polozim, moje znanje ce pobijediti na kraju i biti prepoznato od strane ovih akademskih uzora! Ipak su ovi profesori vrh nauke kod nas i bice odusevljeni sto ja sve radim posteno i pokusavam da saznam vise... onda vidis tog naucnog uzora poslije par godina da je zbario studenticu sa najvecim grudima i ostavio zenu i djecu, ludaci sve do jednog. Mislis da su kao neki pojam nauke i akademskog dostojanstva, supci sve do jednog... i to napaljeni supci koji citav dan smekaju studentice.
Helem dospijem na studij u Dansku i prvi ispit iz strukturalne dinamike. Preradio profa da nama 40 zadataka u toku vjezbi i kaze pripremite te zadatke za ispit. Ja u tonu sa MFSa nabubam zadatke u slovo. Dolazim na ispit u zakazano vrijeme izlazi sekretar faksa i proziva me ulazim na stolu 40 kartica kaze povuci ja izvucem zadatke broj 17 sa vjezbi. U ucionici sjedi profa i cenzor. Profa te ispituje a cenzor je profa da drugog faxa kog ne poznas i koji te ocjenjuje. Helem ja povukao broj kaze sekretar. Hajte sad kolega u prostoriju pored pa imate 15 min da se pripremite. Blehno ja u njeg ko budala al haj ulazim u prostoriju pored kolega student kupi svoje stvari ide na ispit. Ja I sekretar u prostoriji kaze on meni slobodno vi kolega izvadite knjige i pripremite se. Malo je rec da sam de usro, kontam tito dragi sta ce da me pitaju. Otvorio onaj zadatak imam uradjen gledam i brojim sekunde nikad onih 15 min proci.
Otvaraju se vrata ulazi profesor kaze haj de smjena ode sekretar da zove novog, kaze profa meni ponesite vi sve vase biljeske na ispit, meni de noge odsjekle kontam ponukan iskustvima iz Sarajeva ma ima da roknem ko s kruske.
I udjem drugi student ide tamo otvorim onu svesku na stolu. Kaze profa de napisite zadatak koji ste dobili, ja napisem i na kraju povucem liniju mix tablu ko u Sa gdje sve one izracune moras napisat da strane. Kaze profa kako vi vidite ovaj zadatk jeste ga rzumjeli? Sta bola jedan ga razumjeo znam gdje koji sates stoji.
Ja u onom strahu krenem rjesavat zadatak a kako pisem formule tako ih pocnem izvodit ima one linije I pojasnjvam jedna 3 min Ono tajac Iza mene, okrenem se njih obojica ustala i stoje pored mene. Bleje u onu formulu a ja bukvalno krenuo od Sila x masa= ubrzanje pa na dalje. Haj prvu tako oni sute. Druga ja opet. Kaze cenzor jel ti kolega stvarno znas sve ove formule izvest iz pocetka do kraja. Reko znam profesore i razumijem zna ce je svega. I on ode tamo na stol kopa onim zadatcima i eto ga kaze poznajes li ne znam tacno sta je bilo al je bila specificna formula kod Dunje u Sarajevu je ja pjevo i sprijeda i nazad. Kazem ja njemu ih ta je lagana mogu vam pokazat i pocnem ja pisat kaze covjek ne treba kolega pogledam ga on zabalio vidi de na njemu da konta s kog mrs sam ja pao. Izadjem napolje vela 5 studenata umjesto standardnih 10-15 min ja bio 45. Svi onu Danci poplavili od straha kaze ovaj jedan sta su te pitali toliko reko nista. I dok se ja pakujem izadje cenzor i kaze mi cestitam kolega polozili ste a obicno be znas tek kad prodju svi ispiti izadje svi rezultati.
Poslje mi sekretar rekao da su de profa i cenzor medjusobno krstili kad sam ja izasao
-
Zoya
#92 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Nisam nikada varala na ispitima. Svaku ocjenu sam svojim znojem zaradila i mnogo mi je drago zbog toga. Niko doduše od ovih sa kojima sam studirala nije ni varao nešto. A pričalo se da su jednom nekome pronašli papirić u cipeli i izbacili ga sa fakulteta na godinu dana. Tu godinu nije mogao nigdje u ovoj zemlji da nastavi studije. Takve su 'kazne'. Pa ti stisni i prevari.
- ovo_malo_duse
#93 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Svi znate Solaka aka respirator.
E pa kolega je bio moj drug student na masinskom.
Na ispitu iz Matematike II. Tad je Pokojni Pero drzao ispite. Nas 7 na ispitu. Prvi junski rok. U po frke roknu nesto okrenem de kad de Solaku prosule puskice po podu jedno 5 komada. Usta covjek preda rad, pokupi puskice i ode. Nakon 7 dana sjedimo u Premieru na kafi izasli rezultati mi svi pali on dobio 6. Kaze ovaj jedan jaran mos mislit otisao Solak kod Pere nakon ispita i rekao. Profesore ja se stidim svog postupka al nisam stigma o sve spremit pa sam morao podjonit
Rekao Pero i pisanje djonova je ucenje i dai mu 6.

E pa kolega je bio moj drug student na masinskom.
Na ispitu iz Matematike II. Tad je Pokojni Pero drzao ispite. Nas 7 na ispitu. Prvi junski rok. U po frke roknu nesto okrenem de kad de Solaku prosule puskice po podu jedno 5 komada. Usta covjek preda rad, pokupi puskice i ode. Nakon 7 dana sjedimo u Premieru na kafi izasli rezultati mi svi pali on dobio 6. Kaze ovaj jedan jaran mos mislit otisao Solak kod Pere nakon ispita i rekao. Profesore ja se stidim svog postupka al nisam stigma o sve spremit pa sam morao podjonit
Rekao Pero i pisanje djonova je ucenje i dai mu 6.
- JThomas
#94 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
rezon "ma ne treba mi to" je zarazan i nema granica, danas ti ne treba jedno, sutra drugo a prekosutra ništa. a studenti jako rijetko znaju čime i kojim će se smjerom baviti na fakultetu u stvarnosti, naročito u ovakvoj ekonomiji. svaki savjestan student na svakom fakultetu stvarno hoće naučiti svašta što mu neće trebati, ali tad ne može znati razliku.
- Rockefeller
#95 Re: Varanje na ispitima ili varanje samog sebe?
Kakvo je ovo pitanje? Logicno da sam im'o spikove. Ko nije, jebiga.