Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sumirprimus

#46601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

izvrsni direktor wrote: 13/11/2020 09:35 Selim beslagic ima jako punosljedbenika u tuzli, sa njegovim odlaskom iz sdp veliki broj glasaca je lutao, rasipali su glasove, mnogi su nazalost i za df glasali tako da je selimovo pridruzivanje ns savrsen potez kako bi ti glasovi ostali "na pravoj strani". S druge strane, svi znaju u kakvim odnosima su selim i jasmin, tako da je logicno da nece biti od koalicije nista. Naivan je ko je ocekivao a i ofiran je ko se buni..
Ako mene pitate, glasovi su ovaj put bitniji
zato je tu vrh stranke da ukine te licne animozitete u startu, il jesu il nisu u koaliciji, cisto posteno.
ovako krajnje hinjski i ligavo, pa ako prodje prodje.pitanje principa.
kluz franjo

#46602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

sumirprimus wrote: 16/11/2020 09:14
kluz franjo wrote: 13/11/2020 08:52 Za tango je potrebno dvoje...Hebiga
Tako da se radije zadržavam na pozitivnim primjerima.
Meni je drago što se dobra saradnja iz SA proširila i na HNK i Goražde.
vala ovde nema tanga. zna se ko je ko u tz.a sve zbog licnih animoziteta i interesa. svasta se izgovorilo u ovoj predizbornoj.
i vi gospodo odlucite se jeste li u koaliciji ili niste, ne mozete sjedit na dvije stolice jednom guscom.
ne moze vam biti samo sarajevo u fokusu a u ostatku drzave ko ga jbe, pa kako bude i kako se dogovore.
Ti baš navalio... :-D
Sada pošto su izbori prošli da ti malo detaljnije odgovorim.
Lokalni SDP u TK nije želio ni da razgovara o bilo kakvom zajedničkom nastupu. Nisu ni na sastanak htjeli doći. Hebiga.
A imaš ovdje moje upise - pa provjeri kako sam (kao obični simpatizer i glasač NS) reagovao na objavu kandiditure (odlične) kandidatkinje NS u Tuzli.

Ali sve OK.
Šteta je što postoje veliki animoziteti iz prošlosti u saradnji SDP i NS u TK. Mislim da bi se i jedni i drugi trebali ugledati na saradnju iz drugih dijelova BiH. ZA TANGO JE POTREBNO DVOJE.
Bilo kako bilo, mene izrazito raduje dobar rezultat SDP-a širom BiH.
Pozdrav
sumirprimus

#46603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

naravno da sam navalio, jesam li tuzlak il nisam? :D
zasto postoje vrhovi stranke nego da ih natjeraju da sjednu i dovgovore se i rijese lokalne probleme?
ili je koalicija ili nije.
vidim da to u ks funkcionise, sta je problem isto da preslikaju i u tk?
madner

#46604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Isto je bilo u KSu na pocetku, doce to na svoje.
sumirprimus

#46605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

vala cisto sumnjam, pogledaj price u ovoj godini, pa tako se nisu krstil i castili ni sa sda :-)
a ubijedjen sam da je do licnih animoziteta. to moraju vrhovi stranacki presjeci.
pa makar i jasmin zaplatio.
madner

#46606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Pa isto je ovdje bilo. NS jeste osnovana kao alternativa SDPu, da ljudi misle da je SDP dobar ne bi bili u NSu. :D
kluz franjo

#46607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

sumirprimus wrote: 16/11/2020 09:28 naravno da sam navalio, jesam li tuzlak il nisam? :D
zasto postoje vrhovi stranke nego da ih natjeraju da sjednu i dovgovore se i rijese lokalne probleme?
Ja se iskreno nadam da im je svima ovo jedna velika opomena i upozorenje. Ako se dozovu pameti, mogli bi zajedno odličan rezultat za dvije godine napraviti u TK.
Prvi test će im biti npr. Mostar za 4 sedmice.
Tu moraju i Daso i Jaso i Selim i Čamac da odrade maksimalnu kampanju za ZAJEDNIČKU listu SDP/NS.
Pa da se barem malo uzdrmaju i jedna i druga noga "tronošca".
sumirprimus

#46608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

ok osnovani kao alternativa i sad su u koaliciji, zajedno sa nipom i ne znam ko su oni cetvrti.
dakle red je da se pocnu ponasat malo odgovornije, jer za 2 godine na kantonalnom nivou nam je opet mrka kapa...
sumirprimus

#46609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

kluz franjo wrote: 16/11/2020 09:36
sumirprimus wrote: 16/11/2020 09:28 naravno da sam navalio, jesam li tuzlak il nisam? :D
Ja se iskreno nadam da im je svima ovo jedna velika opomena i upozorenje. Ako se dozovu pameti, mogli bi zajedno odličan rezultat za dvije godine napraviti u TK.
Prvi test će im biti npr. Mostar za 4 sedmice.
Tu moraju i Daso i Jaso i Selim i Čamac da odrade maksimalnu kampanju za ZAJEDNIČKU listu SDP/NS.
Pa da se barem malo uzdrmaju i jedna i druga noga "tronošca".
zivi bili pa vidjeli, ja s nadam da ce se "dohafizat"...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#46610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

sumirprimus wrote: 16/11/2020 09:16
izvrsni direktor wrote: 13/11/2020 09:35 Selim beslagic ima jako punosljedbenika u tuzli, sa njegovim odlaskom iz sdp veliki broj glasaca je lutao, rasipali su glasove, mnogi su nazalost i za df glasali tako da je selimovo pridruzivanje ns savrsen potez kako bi ti glasovi ostali "na pravoj strani". S druge strane, svi znaju u kakvim odnosima su selim i jasmin, tako da je logicno da nece biti od koalicije nista. Naivan je ko je ocekivao a i ofiran je ko se buni..
Ako mene pitate, glasovi su ovaj put bitniji
zato je tu vrh stranke da ukine te licne animozitete u startu, il jesu il nisu u koaliciji, cisto posteno.
ovako krajnje hinjski i ligavo, pa ako prodje prodje.pitanje principa.
Eto prosli izbori i nije bilo nikakvih posljedica sto je NS imals svog kandidata za nacelnika..
sumirprimus

#46611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

nije malo morgen, imas i vijece...po trenutnom stanju sda druga po broju glasova :lol: :-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#46612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

sumirprimus wrote: 16/11/2020 09:44 nije malo morgen, imas i vijece...po trenutnom stanju sda druga po broju glasova :lol: :-)
Pa za vijeca svakako nisu imali koalicije vec je svako sa svojom listom nastupao, cak i u sarajevu.
Patton44

#46613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Cestitka Srdjanu na pobjedi. :thumbup:
Nivelacija

#46614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Nasa stranka ugasena tj nije ni prag presla u izbornoj jedinici sa najvecim brojem glasova u FBIH.
Škobo Habu

#46615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Nivelacija wrote: 16/11/2020 11:31 Nasa stranka ugasena tj nije ni prag presla u izbornoj jedinici sa najvecim brojem glasova u FBIH.
Koja je to izborna jedinica?
Nivelacija

#46616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Škobo Habu wrote: 16/11/2020 11:32
Nivelacija wrote: 16/11/2020 11:31 Nasa stranka ugasena tj nije ni prag presla u izbornoj jedinici sa najvecim brojem glasova u FBIH.
Koja je to izborna jedinica?
Pa gdje ljudi najvise glasalo?

Zenica pa Novi Grad Sarajevo pa Tuzla.

Mislim da ce Zenica biti jedina izborna jedinica sa preko 50 000 glasova u FBIH.
addem

#46617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addem »

Ima li informacija koliko je uzela NS u centru. Ja imam nezvanicne da su pod 10 vijecnika osvojili NS i NiP. Jel to istina?
Bazinga1234

#46618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bazinga1234 »

Očekivao sam bolji rezultat u Tuzli.
Škobo Habu

#46619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Bazinga1234 wrote: 16/11/2020 12:04 Očekivao sam bolji rezultat u Tuzli.
Ne može bolje kada stranka nema kontinuiteta u Tuzli.

Tuzla je bastion SDP-a. Pozicija stranke nikada nije došla u pitanje, čak i on da kada se raspadala na proste faktore.

Teško da u dogledno vrijeme NS može postići više u Tuzli, jer je Tuzla primaran grad kada je SDP u pitanju.
Ono što je Sarajevo za SDA, to je Tuzla za SDP.
shbc

#46620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Image

Simpaticno 8-)
avenija

#46621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by avenija »

Nasa stranka krenula putem SDA(vaznije Sarajevo od 10 drugih), logicno da ce biti ugasena i u Zenici i Tuzli.
Lokalna Sarajevska stranka i drago mi je da nestaju sa scene van Sarajeva.
Roccohljup

#46622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Škobo Habu wrote: 16/11/2020 12:17
Bazinga1234 wrote: 16/11/2020 12:04 Očekivao sam bolji rezultat u Tuzli.
Ne može bolje kada stranka nema kontinuiteta u Tuzli.

Tuzla je bastion SDP-a. Pozicija stranke nikada nije došla u pitanje, čak i on da kada se raspadala na proste faktore.

Teško da u dogledno vrijeme NS može postići više u Tuzli, jer je Tuzla primaran grad kada je SDP u pitanju.
Ono što je Sarajevo za SDA, to je Tuzla za SDP.
Mozda je mogla da je aktivnije radila na terenu (stranka). I mene je za TZ iznenadio los rezultat. Skoro duplo manje od PzP imaju glasova za OV a ovi se tek pojavili na sceni :roll:
Škobo Habu

#46623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Roccohljup wrote: 16/11/2020 13:23
Mozda je mogla da je aktivnije radila na terenu (stranka). I mene je za TZ iznenadio los rezultat. Skoro duplo manje od PzP imaju glasova za OV a ovi se tek pojavili na sceni :roll:
Ali gdje je SDP u kantonu Sarajevo? Stranka njihovog profila, koja je dominirala u mnogim sarajevskim opštinama, spala je na ponekog vijećnika.

Mene za Tuzlu uopšte ne iznenađuju rezultati, dok u Zenici NS nema neke šanse, zapravo nema ih nikako - dovoljno je vidjeti po glasovima koje je dobila Sanja Renić.

Zenica vam je - po mentalitetu - Visoko na kvadrat.
Roccohljup

#46624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Škobo Habu wrote: 16/11/2020 13:28
Roccohljup wrote: 16/11/2020 13:23
Ali gdje je SDP u kantonu Sarajevo? Stranka njihovog profila, koja je dominirala u mnogim sarajevskim opštinama, spala je na ponekog vijećnika.

Mene za Tuzlu uopšte ne iznenađuju rezultati, dok u Zenici NS nema neke šanse, zapravo nema ih nikako - dovoljno je vidjeti po glasovima koje je dobila Sanja Renić.

Zenica vam je - po mentalitetu - Visoko na kvadrat.
Ma sdp je u padu to je cinjenica, ali ja sam bar ocekivao da ce NS malo aktivnija biti izvan sarajeva, naručito u tim većim centrima (TZ, ZE, BL, itd.).
Škobo Habu

#46625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Roccohljup wrote: 16/11/2020 13:30

Ma sdp je u padu to je cinjenica, ali ja sam bar ocekivao da ce NS malo aktivnija biti izvan sarajeva, naručito u tim većim centrima (TZ, ZE, BL, itd.).
Ja, pak, mislim, i pored svih manjkavosti u radu NS-a, da oni razvijaju "stranački biznis" dosta inteligentno.

NS započinje transformaciju ovoga društva iz njegovog epicentra - glavnog grada. Kada u Sarajevu postaviš temeljne postulate, a iz njih se izrode konkretni rezultati, vidljevi na terenu, onda prelaziš u inicijativu.

NiP je na tom planu dosta agilniji, no mora se znati da Konaković nema PR za svaki dio BiH. Neki prema njemu i dalje imaju averziju zbog činjenice da je pripadao SDA političkom klanu.

Meni je, lično, drago zbog zaokreta koji je NS napravio, jer su cijelo desetljeće marginalizovani, proglašavani za losere, smatrani političkim amaterima i šarlatanima. Na kraju su u svojim namjerama uspjeli za kratko vrijeme.

Šta bi se dobilo da svaka od ovih stranaka tjera drugoj ideološki mak na konac? Da Konaković ideološki oponira Peđi, a ovaj njemu? Ništa.
Suština je u nekoj srednjoj vrijednosti oko koje su se svi našli i neka nastave. Oni moraju imati na umu da će na sljedećim izborima Bakir i Seka (čitaj SDA) biti snažni koliko im oni, Četvorka, dozvole.

U političkoj borbi prvenstveno moraju dokusuriti SBB i DF, koji su zakleti neprijatelji progresa u ovome društvu.

Dalje, moja očekivanje glede ovih procesa nisu uopšte spektakularna - teško je vrijeme pred nama.
Pandemija, kriza, loša ekomska krvna slika...imamo etatističku državu u kojoj je birokratski aparat posve povlašten, dok ostali žive od danas do sutra. Njihova obaveza - obaveza Četvorke jeste da ljudima pruže nadu u bolje sutra i da je transformisanje ovoga društva u bolje moguće, iako to n ije proces koji će se odvijati preko noći.
Locked