Vidi se po kućama, Bobanovo i Šuškovo selo.zrakomlat wrote: ↑15/11/2020 17:09A sirotilje ove jbt. Gledaj ti gdje je to živjelo...republika, samostalna jošSanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 16:50
Dobro ja uocih u onom kanjonu, odose kablovi i bandere isto...za ovih 10 narednih dana sto neko rece mozda i asfalt dignu![]()
![]()
Nagorno Karabah
- atmel
#15051 Re: Nagorno Karabah
- sinuhe
#15052 Re: Nagorno Karabah
Uzrok svih etnickih sukoba na kraju i jeste bijeda i siromastvo.
-
zrakomlat
#15053 Re: Nagorno Karabah
Kae general Arzumanyan, stvarnost je da Arcak postoji i da će postojati. A garant za to je njihova voska
- sadie_forever
#15054 Re: Nagorno Karabah
sto lijepe kuce,za 20 godina ce biti u sjecanjima puni nostalgije za ovim sokakom,kucama i sijelimazrakomlat wrote: ↑15/11/2020 17:09A sirotilje ove jbt. Gledaj ti gdje je to živjelo...republika, samostalna jošSanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 16:50
Dobro ja uocih u onom kanjonu, odose kablovi i bandere isto...za ovih 10 narednih dana sto neko rece mozda i asfalt dignu![]()
![]()
-
Novosti
#15055 Re: Nagorno Karabah
Ima pravo ko s kim hoce, ali postoje posljedice, vidi ukrajinu I gruziju, sta im rusi rade
U armeniji kad su se okrenuli od rusa, rusi nisu htjeli zaustaviti azere dok armeni nisu bili pred porazom, morali su moliti ruse da ih zastite, I trenutno armeni nemaju druge opcije, zapad je predaleko, jedino da u nekoj neprirodnoj kombinaciji udju u saradnju sa turskom I u nato
Upravo je Ukrajina primjer kad se neda narodu da izabere kojim će putem, činjenica da je Ukrajincima dosadlo živit u siromaštvu i pod ruskom kontrolom, normalno da su ljudi htjel EU/NATO, i šta su drugo mogli nego protest i smjenu predjednika, i neka su. I zato su pro-ruski teroristi i izvršili agresiju na Ukrajinu koji su kasnije podržani od FSB-mafie. I ne, nisam ni ja neki pro-US/NATO tip, čak su i gori od ovih FSB-mafijoza, al imaju ekonomiju i tu bi bolje prosječan Ukrajinac prošo.
Gruzija je druga priča o tome drugi put.
Azere i nije trebalo zaustavljat, tako da je i dobro što su Ruse malo otkantal, jer bi Rusi imal još jednu državu na svojoj agresorskoj listi. Što se Turske tiče nebi me čudlo da Erdo stvori neku svoju pan-turkijsku uniju i svoj vojni savez
- Nespin
-
saimidin
#15057 Re: Nagorno Karabah
Ko zna mozda je I bilo turaka na terenu, zajedno sa azerskim specijalcima oko sushe, ali turaka def nece biti u zoni koju su rusi sebi zacrtali, ostalo moze biti, narocito ako rusi pocnu previse vuci na AR stranu, to ce biti karta u rukama azeraspreca wrote: ↑15/11/2020 16:26 Turska je svoju vojsku poslala Karabahu.
Od početka primirje, turska strana je više puta rekao da će učestvovati u mirovnim operaciju na teritoriji Karabah, uprkos poricanja ruski ministar vanjskih Poslova, a danas imamo izvještaje da je turski vojnici su već na teritoriji Karabah, što se vidi po turskom zastavu prikazan na ulazu u gradu Shushi.
https://avia.pro/news/tureckie-voyska-p ... yandex.com
translate![]()
Mislim da I rusi nisu vjerovali da ce azeri ostvariti ovakav napredak, kad su im namignuli da mogu napasti, jer mi ne izgleda da mogu biti zadovoljni kako se pokazala ruska oprema na terenu, a iako je to starija oprema, nije ni ovo u rukama azera zadnje sto turci I izraelci imaju
Uglavnom prodavaci oruzja mogu mirno spavati, jos jedan sukob je na cekanju, bit ce posla, ne znam jel nasa namjenska nesto ovdje dostavlja, ali trebala bi, koliko znam nema zabrana od un, usa ili eu
- spreca
#15058 Re: Nagorno Karabah
Za Azerbeidzan bi bilo lose ako se zategnu odnosi Ru i TR,jer bi se Az nasao izmedju dvije vatre i nebi mu nimalo bilo lako da balansira izmedju njihsaimidin wrote: ↑15/11/2020 17:54Ko zna mozda je I bilo turaka na terenu, zajedno sa azerskim specijalcima oko sushe, ali turaka def nece biti u zoni koju su rusi sebi zacrtali, ostalo moze biti, narocito ako rusi pocnu previse vuci na AR stranu, to ce biti karta u rukama azeraspreca wrote: ↑15/11/2020 16:26 Turska je svoju vojsku poslala Karabahu.
Od početka primirje, turska strana je više puta rekao da će učestvovati u mirovnim operaciju na teritoriji Karabah, uprkos poricanja ruski ministar vanjskih Poslova, a danas imamo izvještaje da je turski vojnici su već na teritoriji Karabah, što se vidi po turskom zastavu prikazan na ulazu u gradu Shushi.
https://avia.pro/news/tureckie-voyska-p ... yandex.com
translate![]()
Mislim da I rusi nisu vjerovali da ce azeri ostvariti ovakav napredak, kad su im namignuli da mogu napasti, jer mi ne izgleda da mogu biti zadovoljni kako se pokazala ruska oprema na terenu, a iako je to starija oprema, nije ni ovo u rukama azera zadnje sto turci I izraelci imaju
Uglavnom prodavaci oruzja mogu mirno spavati, jos jedan sukob je na cekanju, bit ce posla, ne znam jel nasa namjenska nesto ovdje dostavlja, ali trebala bi, koliko znam nema zabrana od un, usa ili eu
-
saimidin
#15059 Re: Nagorno Karabah
Mozda im je muradov prenio da se ne mora povlaciti niti rasformirati tzv arthsak def army I ostale tzv institucije arthsaka, ali po meni je to jako los potez rusa, ovim samo dalje guraju Az u turski zagrljaj, ostaju im armeni ali oni ih vec bili otkantali, iako su im rusi pomagali u dzabnom oruzju I garancijama odbrane, I sad su prvo molili zapad dok nisu skontali da od tog nema nista, pa na kraju dosli rusima
-
swanfilter
#15060 Re: Nagorno Karabah
Budale su Az dozvole li bilo kakvu vojsku ovim budala. Mozda samo policija lokalno, da bi se osjecali sigurno.
Da ovi sebi ne naprave veresiju na kraju, a nakon decenija uspjeli povratiti taj teritorij ...
Da ovi sebi ne naprave veresiju na kraju, a nakon decenija uspjeli povratiti taj teritorij ...
- sinuhe
#15061 Re: Nagorno Karabah
Za ocekivati je da se oni sami smatraju drzavom. To je sada manja teritorija sa neutralisanom vojskom i nekom svercerskom ekonomijom odakle se moze samo bjezati.
- derion
#15062 Re: Nagorno Karabah
Nije to nemoć stvarnog globalnog hegemona, nego nevolja i nezainteresovanost SAD-a za tim područjem, koje je uostalom interesna sfera Ruske Federacije. Nije da ne smije, nego (po dogovoru) neće. Amerika nema svog igrača ili konja za trku u ovoj igri, pa im nije ni u cilju da podržavaju vojno ili financijski direktno nekoga u ovom kavkazkom sukobu. A sve se (Americi) može, kada se (State Departmentu) hoće. Ostalo si u upravu.Nespin wrote: ↑15/11/2020 17:53 Pa i Turci sami priznaju, tj. svjesni su ko je najveći dobitnik ovog rata:
1. Azerbejdžan - Oslobodio veliki dio svoje teritorije, dobio koridor prema Turskoj, eliminisali armensku "prijetnju"
2. Rusija - povratak vojske u Azerbejdžan prvi put poslije pada Sovjetskog saveza, vjerovatna smjena anti-ruske vlade u Jerevanu, geostrateško pozicioniranje "na tacni", bez ikakvog učešća i ličnih troškova u ratu (osim pada helikoptera)
3. Turska - jačanje savezništva sa Azerbejdžanom, jačanje statusa regionalne sile, osiguravanje energetskih koridora, jačanje vojne industrije, povezivanje koridorom sa Azerbejdžanom, samim tim i sa Turkmenistanom i ostalim turkmenskim državama, te samim tim ekonomska ekspanzija
i gubitnik:
1. Armenija - treba li objašnjavati?
2. Francuska - dodatno gubljenje statusa nekakve "svjetske sile", Francuzi su se prikazivali kako nekakvi patroni Armenije, a ispade da su bez ikakve mogućnosti uticaja i projekcije sile u tom dijelu svijeta
3. USA - ovakva nemoć da se na bilo koji način utiče na ovaj sukom ne može biti ništa drugo nego udar na reputaciju globalnog hegemona.
...
- karanana
#15063 Re: Nagorno Karabah
A znaci ostaju njihove oruzane snage. Sto sam ja konto da je trebalo to biti demilitarizovabo? Ne valja azerima ovo. Znam, nece to biti nikakva znacahna vojna sila ali ipak zrno ostaje posadjeno u zemlji.
-
Novosti
#15064 Re: Nagorno Karabah
Tako Rusi "rješavaju probleme"
- p206
#15065 Re: Nagorno Karabah
Tačno.. A tačno je i za ovu Francusku.. I drago mi je zbog toga jer oni gdje god su došli napravili su sranje. Istjerani su iz Sirije, nadam se da ce i iz Libanona.derion wrote: ↑15/11/2020 18:44Nije to nemoć stvarnog globalnog hegemona, nego nevolja i nezainteresovanost SAD-a za tim područjem, koje je uostalom interesna sfera Ruske Federacije. Nije da ne smije, nego (po dogovoru) neće. Amerika nema svog igrača ili konja za trku u ovoj igri, pa im nije ni u cilju da podržavaju vojno ili financijski direktno nekoga u ovom kavkazkom sukobu. A sve se (Americi) može, kada se (State Departmentu) hoće. Ostalo si u upravu.Nespin wrote: ↑15/11/2020 17:53 Pa i Turci sami priznaju, tj. svjesni su ko je najveći dobitnik ovog rata:
1. Azerbejdžan - Oslobodio veliki dio svoje teritorije, dobio koridor prema Turskoj, eliminisali armensku "prijetnju"
2. Rusija - povratak vojske u Azerbejdžan prvi put poslije pada Sovjetskog saveza, vjerovatna smjena anti-ruske vlade u Jerevanu, geostrateško pozicioniranje "na tacni", bez ikakvog učešća i ličnih troškova u ratu (osim pada helikoptera)
3. Turska - jačanje savezništva sa Azerbejdžanom, jačanje statusa regionalne sile, osiguravanje energetskih koridora, jačanje vojne industrije, povezivanje koridorom sa Azerbejdžanom, samim tim i sa Turkmenistanom i ostalim turkmenskim državama, te samim tim ekonomska ekspanzija
i gubitnik:
1. Armenija - treba li objašnjavati?
2. Francuska - dodatno gubljenje statusa nekakve "svjetske sile", Francuzi su se prikazivali kako nekakvi patroni Armenije, a ispade da su bez ikakve mogućnosti uticaja i projekcije sile u tom dijelu svijeta
3. USA - ovakva nemoć da se na bilo koji način utiče na ovaj sukom ne može biti ništa drugo nego udar na reputaciju globalnog hegemona.
...
- SanskiBiser
#15066 Re: Nagorno Karabah

Sastanak s Rusom mislim da je od ovih mirovnjaka predstavnik tako nesto.
Uglavnom zastava Artsakha je tu kao i grb, na sastanku isto i predstavnici vojske Artsakha.
- fortaleza
#15067 Re: Nagorno Karabah
Bolje je ovako, u suprotnom bi preko 100000 ljudi uhvatilo put pod noge, ovako su tu Rusi koji daju određene garancije.
- moon_walker_90
#15068 Re: Nagorno Karabah
Off topic....otkljucajte politiku,zavrseni su izbori. Namah je otkljucajte da moremo komentarisati dite brete bog vam dao
-
Lopez1981
#15069 Re: Nagorno Karabah
Moraju se dogovoriti kako ce napustiti mjesta koja je Azerbejdzan dobio na pregovorima. Armeni su dobili dio NK u kojom ce biti stacionirani i Rusi, zauzvrat moraju vratiti dobar dio teritorije Azerima. Nece tek tako upasti Azerski vojnici, Rusi su se obavezali da ce izvrsiti "primopredaju" teritorija.
- SanskiBiser
#15070 Re: Nagorno Karabah
AZMOD Obavijest:
HITNO
PREMA DOSTUPNIM EKSKLUZIVNIM POUZDANIM INFORMACIJAMA DOBIJENIM OD POVERLJIVIH IZVORA, ARMENSKE OKUPACIJSKE VOJNE FORMACIJE ODBIJAJU DA ODLOZE ORUŽJE I DOBROVOLJNO NAPUSTE KARABAH I SPORAZUMOM PREDVIDJENE REGIJE.
Naš izvor je posebno rekao da već tri dana ruski mirovnjaci vode teške pregovore sa zapovjednicima nekoliko jermenskih vojnih formacija uz učešće Arayika Harutyunyana i niza visokih vojnih ljudi iz Armenije!
GLAVNI UVJET KOJI SU ARMENSKI ZAPOVJEDNICI POSTAVILI JE DA NIKOL PAŠINIJAN OTKAZE ZAKLJUČENI SPORAZUM I DA SE PRIZNA NEZAVISNOST KARABAHA !!! U protivnom,ONI SU SPREMNI ZA BORBU SA BILO KOJOM VOJSKOM, KOJA ĆE POKUSATI DA IH RAZORUŽA I POKUSA NATJERATI NA DALJE POVLAČENJE ARMENSKE VOJSKE SA OKUPIRANIH TERITORIJA !!!

-
zrakomlat
#15071 Re: Nagorno Karabah
Ma mislim da nema od toga ništa. Razbiti će ih neko radi glupiranja, ako je istina. Ha Rusi ha Azeri. Valjda su zapovjednici u toku šta im se dešavalo zadnjih sedmica. Čuj oni spremni sukobiti se s bilo kojom vojskom 
- spreca
#15072 Re: Nagorno Karabah
Uskoro ce nestati lisca a i kad se otrijezne ,sve ce ih proci,ovo je pokusaj da se igra na blef pa ako uspije dobro je a ako ne nikom nistaSanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 19:10AZMOD Obavijest:
HITNO
PREMA DOSTUPNIM EKSKLUZIVNIM POUZDANIM INFORMACIJAMA DOBIJENIM OD POVERLJIVIH IZVORA, ARMENSKE OKUPACIJSKE VOJNE FORMACIJE ODBIJAJU DA ODLOZE ORUŽJE I DOBROVOLJNO NAPUSTE KARABAH I SPORAZUMOM PREDVIDJENE REGIJE.
Naš izvor je posebno rekao da već tri dana ruski mirovnjaci vode teške pregovore sa zapovjednicima nekoliko jermenskih vojnih formacija uz učešće Arayika Harutyunyana i niza visokih vojnih ljudi iz Armenije!
GLAVNI UVJET KOJI SU ARMENSKI ZAPOVJEDNICI POSTAVILI JE DA NIKOL PAŠINIJAN OTKAZE ZAKLJUČENI SPORAZUM I DA SE PRIZNA NEZAVISNOST KARABAHA !!! U protivnom,ONI SU SPREMNI ZA BORBU SA BILO KOJOM VOJSKOM, KOJA ĆE POKUSATI DA IH RAZORUŽA I POKUSA NATJERATI NA DALJE POVLAČENJE ARMENSKE VOJSKE SA OKUPIRANIH TERITORIJA !!!
- SanskiBiser
#15073 Re: Nagorno Karabah
Trazim ne mogu naci na telegramu ima slika jednog od vodja tih likova, lik lici Abu Bakr al-Baghdadija, kod nekog manastira je sa jedinicom, sve crno na njemu oko glave marama crna. Faca nabrijana ono ubija ocima pogledom.
-
zrakomlat
#15074 Re: Nagorno Karabah
Ja mislim da će ga/ih Rusi lijepo zamoliti da odustanu od te namjere. Što bi reko Al Capone:SanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 19:21
Trazim ne mogu naci na telegramu ima slika jednog od vodja tih likova, lik lici Abu Bakr al-Baghdadija, kod nekog manastira je sa jedinicom, sve crno na njemu oko glave marama crna. Faca nabrijana ono ubija ocima pogledom.![]()
‘Više možete postići s lijepom riječi i pištoljem nego samo s lijepom riječi’.
- SanskiBiser
#15075 Re: Nagorno Karabah
EVO GA! Predozirao se lik liscem i kisnicom!zrakomlat wrote: ↑15/11/2020 19:25Ja mislim da će ga/ih Rusi lijepo zamoliti da odustanu od te namjere. Što bi reko Al Capone:SanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 19:21
Trazim ne mogu naci na telegramu ima slika jednog od vodja tih likova, lik lici Abu Bakr al-Baghdadija, kod nekog manastira je sa jedinicom, sve crno na njemu oko glave marama crna. Faca nabrijana ono ubija ocima pogledom.![]()
‘Više možete postići s lijepom riječi i pištoljem nego samo s lijepom riječi’.