SDA-All about
- JThomas
#52901 Re: SDA-All about
i nije bitno, ali kad već nije bitno neka bude sda...
- JThomas
#52902 Re: SDA-All about
"napao" emir suljagić, koji je danas duplo veća i ekstremnija sda od same sda...ko ima tri čiste bar mu je danas sve jasno, ako već onda nije bilo. nije ni meni, priznajem. ali danas je prosto sve otkriveno i podastrto.MUNAFIK wrote: ↑13/11/2020 15:44
Ma bilo je previse ispada za jedan stereotip.
Nazalost ima puno drugova i drugarica koji bi vjeru zatvorili u 4 zida jer smatraju da joj je tu mjesto... Iftari, selami, pokrovene djevojkeni zene, dzemati i svako javno ekaponiranje trebalo bi ukloniti... A o vjeronauci da i ne govorimo to su prvo bili napali.
- Control panel
#52903 Re: SDA-All about
Pa vjera jeste i treba da bude licna stvar. Ja recimo znam nekoliko clanica SDP-a koje su pokrivene i drug koji ce clan SDP-a je obavio hadz. Tako da nemojte supljirati.MUNAFIK wrote: ↑13/11/2020 15:44Ma bilo je previse ispada za jedan stereotip.
Nazalost ima puno drugova i drugarica koji bi vjeru zatvorili u 4 zida jer smatraju da joj je tu mjesto... Iftari, selami, pokrovene djevojkeni zene, dzemati i svako javno ekaponiranje trebalo bi ukloniti... A o vjeronauci da i ne govorimo to su prvo bili napali.
Svima vama smeta kad neko nosi krst ili kriz na lancicu, a mjesec i zvijezda vam ne smetaju. Ovo prvo vam bode oci a ovo drugo ne.
Upravo vjera i sve vjersko treba da bude u kuci. Posebno vjeronauka u skolama. Idi brate u dzamiju. Za sta su napravljene dzamije nego zbog toga. Ali ne treba ga od malih nogu, kako se to prije govorilo indoktrinirati.
Tako da zivi bili ako neko ima stav o necemu i javno ga iznosi nemojte to okretati inspinovati da neko hoce da ukine vjeru. To nije tacno. Nego se to koristi radi straha krezube zatucane glasacke masinerije. Jer ako se ne glasa za sda i ako sda nije na vlasti komunjare ce sve da hapse, zabrane vjeru, sruse dzamije...
Halo bolan 21 vijek je. Probudite se. Koristite mozak, a ne sto vam se servira.
Na kraju vjera je ustavna kategorija i da je neko hoce ukinuti mora ustav promijeniti. A bile su komunjare na vlasti i prije pa ne ukidose vjeru, ne srusise dzamije, ne hapsise vjernike...Tako da, smanjite dozivljaj.
Last edited by Control panel on 13/11/2020 16:05, edited 1 time in total.
-
MUNAFIK
#52904 Re: SDA-All about
Ja zaista ne znam kome smeta sto neki krscanin nosi krst??? Ovu glupost prvi put cujem...Control panel wrote: ↑13/11/2020 15:55Pa vjera jd licna stvar. Ja recimo znam nekoliko clanica SDP-a koje su pokrivene i drug koji ce clan SDP-a je obavio hadz. Tako da nemojte supljirati.MUNAFIK wrote: ↑13/11/2020 15:44Ma bilo je previse ispada za jedan stereotip.
Svima vama smera kad neko nosi krst ili kriz na lancicu, a mjesec i zvijezda vam ne smetaju.
Upravo vjera i sve vjersko treba da bude u kuci. Posebno vjeronauka u skolama. Idi brate u dzamiju. Za ata su napravljene dzamije nego zbog toga. Ali ne treba ga id malih nogu kako se to prije govorilo indoktrinirati.
Tako da zivi bili ako neko ima stav o necemu i kavno ga iznosi nemojte to okretari da neko hoce da ukine vjeru. To nije tacno. Nego se to koristi radi straha krezube zatucane glasacke masinerije. Jer ako se ne glasa za sda i ako sda nije na vlasti komunjare ce sve da hapse, zabrane vjeru, sruse dzamije...
Zasto bi mi smetalo sto neko praktikujeni postuje svoju vjeru?
I naravno da vjera treba da bude i u kuci i na ulici nisam podvojena licnost, moje vjerovanje i vjerski odgoj nosima sa sobom gdje god da idem, a zato su me 'drugovi' na poslu i drustvu cesto etiketirali ko vehabija, to je tad bilo "popularno".
Razlika je izmedju SDPa prije 10.. 15 godina i SDPa danas, danas se mogu naci i vjernici tu i tamo, prije je to bilo skoro nemoguce.
Uglavnom nije tema, ali SDP da je nakon 2010 bio razumniji prema bosnjacima muslimanima i da je bio posteniji generalno od SDA sada bi bila druga prica.
- Control panel
#52905 Re: SDA-All about
Ma daaaaaj. Mrzi me odgovarati ti. Beznadezan si slucaj.MUNAFIK wrote: ↑13/11/2020 16:05Ja zaista ne znam kome smeta sto neki krscanin nosi krst??? Ovu glupost prvi put cujem...Control panel wrote: ↑13/11/2020 15:55Pa vjera jd licna stvar. Ja recimo znam nekoliko clanica SDP-a koje su pokrivene i drug koji ce clan SDP-a je obavio hadz. Tako da nemojte supljirati.MUNAFIK wrote: ↑13/11/2020 15:44
Svima vama smera kad neko nosi krst ili kriz na lancicu, a mjesec i zvijezda vam ne smetaju.
Upravo vjera i sve vjersko treba da bude u kuci. Posebno vjeronauka u skolama. Idi brate u dzamiju. Za ata su napravljene dzamije nego zbog toga. Ali ne treba ga id malih nogu kako se to prije govorilo indoktrinirati.
Tako da zivi bili ako neko ima stav o necemu i kavno ga iznosi nemojte to okretari da neko hoce da ukine vjeru. To nije tacno. Nego se to koristi radi straha krezube zatucane glasacke masinerije. Jer ako se ne glasa za sda i ako sda nije na vlasti komunjare ce sve da hapse, zabrane vjeru, sruse dzamije...
I naravno da vjera treba da bude i u kuci i na ulici nisam podvojena licnost, moje vjerovanje i vjerski odgoj nosima sa sobom gdje god da idem, a zato su me 'drugovi' na poslu i drustvu cesto etiketirali ko vehabija, to je tad bilo "popularno".
Razlika je izmedju SDPa prije 10.. 15 godina i SDPa danas, danas se mogu naci i vjernici tu i tamo, prije je to bilo skoro nemoguce.
Uglavnom nije tema, ali SDP da je nakon 2010 bio razumniji prema bosnjacima muslimanima i da je bio posteniji generalno od SDA sada bi bila druga prica.
- Billy The Pljuc
#52906 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-i-d ... /201113106
Rekoše državni neprijatelji broj 1 i ostadoše živi.
Rekoše državni neprijatelji broj 1 i ostadoše živi.
-
statixx
#52907 Re: SDA-All about
Hoce li SDA vratiti koju marku u budzet od respiratora.HDZ mora platiti kaznu u iznosu od 3,5 milijuna kuna. Iznos od 14,6 milijuna predstavlja imovinsku korist ostvarenu kaznenim djelom i to stranka mora uplatiti u proračun.
-
detroit-mercy
#52908 Re: SDA-All about
Razlika izmedju SDA prije 10... 15 godina i SDA danas, prije su mogli otrest po pivu dvije sad se mogu urokat koliko hoceMUNAFIK wrote: ↑13/11/2020 16:05Ja zaista ne znam kome smeta sto neki krscanin nosi krst??? Ovu glupost prvi put cujem...Control panel wrote: ↑13/11/2020 15:55Pa vjera jd licna stvar. Ja recimo znam nekoliko clanica SDP-a koje su pokrivene i drug koji ce clan SDP-a je obavio hadz. Tako da nemojte supljirati.MUNAFIK wrote: ↑13/11/2020 15:44
- jazzer
#52909 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /201113136PREKRŠENE MJERE 246
Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović sa masom ljudi na skupu SDA u Hrasnici
Moglo se i kolce zaigrati, majku li vam jebem licemjernu.
-
Patton44
#52910 Re: SDA-All about
Stas kad je narod voli.....culi da je i ona tu pa navalili, pa jel tako.jazzer wrote: ↑13/11/2020 18:21https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /201113136PREKRŠENE MJERE 246
Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović sa masom ljudi na skupu SDA u Hrasnici
Moglo se i kolce zaigrati, majku li vam jebem licemjernu.
- drug_profi
#52911 Re: SDA-All about
Ovo je oximoron. SDA sama NE ZELI manju administraciju (dapace, kad god ima priliku uhljebi sto vise novih nehljeba). Posto je sjebala ekonomiju i rastjerala kompetentne (to su oni sto stvarno znaju znanje - FYI) nema priliva da hrani te nehljebe pa im je MMF na brzom biranju.Almir_ wrote: ↑13/11/2020 15:20 Ova drzava jednog dana mora biti sa manjom administracijom,jedan predsjednik,jedna vlada,i bez ucestovanja stranaca i daleko od MMF.
Dakle kad budemo spremni ovo sprovesti u djelo,zovite i mene da se ukljucim u taj projekat a do tada cu podrzati Sda jer smatram da je zlo ali manje zlo nego ove ostale stranke.
Kad treba uzet pare od MMF-a, spremni su i raditi usluge rusiteljima drzave.
Dakle SDA NIKAD nece biti niti spremna niti voljna sprovesti u djelo to sto ti navodno prizeljkujes.
To mogu samo oni koji takav sistem nisu pravili.
- Roccohljup
#52912 Re: SDA-All about
Live from Hrasnica
Fikret Prevljak održao govor za kraj kampanje: Ima i kod “njiha” možda vijećnika, dobrih, čestitih i ovo “him” je prilika, ali poručujem im da gledaju ko ih vodi
Petak, 13.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti
Nešto kraći govor od uobičajenih, pa stoga i manje zabave, priuštio nam je večeras Fikret Prevljak na završnom skupu SDA Ilidža. Kandidati vidno umorni od pljeskanja na sve, pa i ono što im nije jasno, voditelj sa manje žara koji najavljuje svog lidera Prevljaka, Hošini radnici u publici i Armin Muzaferija kojeg je sunce ogrijalo što je ovo zadnja noć da pjeva za “NJIHA”, bi bilo ukratko o večerašnjem skupu.
“Kakav insan trebaš biti da bi ga izd’o, od’o, da ne bi bio na njegovom putu, da ne bi bio na njegovomm putu, Bosne i Hercegovine, koji nam je zajedno sa našim šehidima dao slobodu, kakvi su to insani što su ga izdali, da nisu sa njim, da su protiv nas”, počeo je svoj čudni govor, ničim izazvan, i nikome jasan Fikret Prevljak.
“Ovaj tim je častan i pošten i učio je, oni uče od mene… Pročitat ćete protiv našeg brata Hoše šta dušmani pišu oni tamo. Protiv našeg čovjeka takvog koji zapošljava 300 ljudi, sram ih bilo! Naš cilj je da sačuvamo ljude bez obzira ko je kakve vjere. Ima i kod “njiha” možda vijećnika, može se naći dobrih, čestitih i ovo “him” je prilika, ali ja im poručujem – ljudi moji gledajte ko vas vodi. Mi naše vijećnike čuvamo ko oči u glavi. Oni koji ne prođu u vijeće, Mahire imaš obavezu da se o tim ljudima vodi računa”, ispričao je Prevljak.
- Logovan
#52913 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odr ... /201113143
Gledaj veselog naroda što se skupio. Živite i dalje za bijednu platu i žalite se kako vam od svake plate ne ostane ni marka. Žao mi je jedino djece koju će pretvoriti u još veće debile.
Gledaj veselog naroda što se skupio. Živite i dalje za bijednu platu i žalite se kako vam od svake plate ne ostane ni marka. Žao mi je jedino djece koju će pretvoriti u još veće debile.
- Ludzak
#52914 Re: SDA-All about
Vjeruj, ovdje nema niko bijednu platu bar 70% na ovom okupljanju. Jer su vecinom državne budzetlije koje je SDA zaposlila. Boli njih čošak za druge.Logovan wrote: ↑13/11/2020 20:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odr ... /201113143
- tovarish
#52915 Re: SDA-All about
Tačno za tih 70%, al i ovih 30% što je sirotinja je dovoljno da se SDA sruši, ali njima je dovoljno što imaju hljeba i igara.Ludzak wrote: ↑13/11/2020 20:33Vjeruj, ovdje nema niko bijednu platu bar 70% na ovom okupljanju. Jer su vecinom državne budzetlije koje je SDA zaposlila. Boli njih čošak za druge.Logovan wrote: ↑13/11/2020 20:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odr ... /201113143
- Logovan
- Ludzak
#52917 Re: SDA-All about
Tih 30% se vode retorikom muslimanstva, Bošnjaštva, Alije i tako tim imaginarnim stvarima.tovarish wrote: ↑13/11/2020 20:54Tačno za tih 70%, al i ovih 30% što je sirotinja je dovoljno da se SDA sruši, ali njima je dovoljno što imaju hljeba i igara.Ludzak wrote: ↑13/11/2020 20:33Vjeruj, ovdje nema niko bijednu platu bar 70% na ovom okupljanju. Jer su vecinom državne budzetlije koje je SDA zaposlila. Boli njih čošak za druge.Logovan wrote: ↑13/11/2020 20:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odr ... /201113143
- skafiskafsnjak
#52918 Re: SDA-All about
Zato se treba noge hvatati odatleLogovan wrote: ↑13/11/2020 20:20 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odr ... /201113143
-
ibizza
#52919 Re: SDA-All about
Strucnjak, ko je tebe citirao?Almir_ wrote: ↑13/11/2020 15:20Meni je zao za vas internet strucnjake koji me citirate ali ja stvarno nemam vremena braniti bilo koju stranku,politicara a daleko od tog da se raspravljam na drustveni mrezama,forumu isl.ibizza wrote: ↑13/11/2020 08:35Kljucni izbori za ovu drzavu su bili 2010. godine. Narod je skontao kakva je SDA, i okrenuli su se SDP-u, dali podrsku za promjene. Kad je narod skontao da su fkt svi isti, mnogi su srecu pozdrazili negdje u EU ili jos i dalje. Tako da ce sve vise odlaziti oni koji su htjeli promjenu napraviti, a ostajat ce SDA uhljebi, tako da se ne iznenadis ako opet SDA digne sve zivo.detroit-mercy wrote: ↑12/11/2020 16:13 Ako narod izabere ovakve SDA candidate ko Prevljaka, iskreno onda neka se jebe i taj isti narod. Jer vise nije do SDA nego do naroda.
Upravo o ovome govorim,sistem je taj koji nije dobar.
Svaka stranka koja je bila dio vlasti(mislim najvise na nase bosnjacke glasove) cinila je usluge HDZ-SNSD.
Kada govorimo o Sdp,dobro se sjecam drzava za covjeka a onda su uradili iste stvari kao Sda + sto imaju mrznju prema vjeri sto je tema o sebi.
Mi kao drustvo moramo se reorganizovati sami sa sobom,moramo se ukljuciti u rjesavanje ovih svih problema.
Ova drzava jednog dana mora biti sa manjom administracijom,jedan predsjednik,jedna vlada,i bez ucestovanja stranaca i daleko od MMF.
Dakle kad budemo spremni ovo sprovesti u djelo,zovite i mene da se ukljucim u taj projekat a do tada cu podrzati Sda jer smatram da je zlo ali manje zlo nego ove ostale stranke.
- tovarish
#52920 Re: SDA-All about
Zato i nek crknu od gladi ili kad im zatreba lijecenje u KCUS-u.
- Dozer
#52921 Re: SDA-All about
SDA u nedelju pada, i mislim da je to jasno i njima samima.
Naprosto su toliko usrali motku da ih vise ni armija uhljeba, poltrona i raznoranih stranacko-familijarnih ahbaba ne moze spasiti. A ni kradja glasova, na koju su navikli.
Pa kad su hodze po dzamijama pocele vaziti da svi treba da glasaju prema svojoj savjesti, a pri tome zaobilazeci svaku pricu vezanu za rat, Bosnjake i vjeru, kojom bi se impliciralo glasanje za SDA - ne treba nista dalje pricati.
A, vala, i krajnje je vrijeme da konacno pokupe prnje. Hebu nam majku vec 30 godina, gule kozu s ledja svima, a upropastili su i unazadili sve cega su se dotakli. Kako oni, tako i njihovi pajdasi u vidu HDZ i SNSD, koje brane i pomazu i rukama i nogama.
Konancim padom njih, kao jedne noge tronosca, pucaju i ostale dvije noge. I svi oni to znaju vrlo dobro, i zato je sad nevidjena panika.
Naprosto su toliko usrali motku da ih vise ni armija uhljeba, poltrona i raznoranih stranacko-familijarnih ahbaba ne moze spasiti. A ni kradja glasova, na koju su navikli.
Pa kad su hodze po dzamijama pocele vaziti da svi treba da glasaju prema svojoj savjesti, a pri tome zaobilazeci svaku pricu vezanu za rat, Bosnjake i vjeru, kojom bi se impliciralo glasanje za SDA - ne treba nista dalje pricati.
A, vala, i krajnje je vrijeme da konacno pokupe prnje. Hebu nam majku vec 30 godina, gule kozu s ledja svima, a upropastili su i unazadili sve cega su se dotakli. Kako oni, tako i njihovi pajdasi u vidu HDZ i SNSD, koje brane i pomazu i rukama i nogama.
Konancim padom njih, kao jedne noge tronosca, pucaju i ostale dvije noge. I svi oni to znaju vrlo dobro, i zato je sad nevidjena panika.
- Better Man
#52922 Re: SDA-All about
U nedelju dragi moji Bosanci i Hercegovci svi na glasanje bez izgovora i srušimo mafijaški kartel SDA i njihove satelite i pudlice DF i SBB u svim općinama Bosne i Hercegovine.
- Dozer
#52923 Re: SDA-All about
A time podmetnimo nogu i ostatku ENV matrice sa S i H predznacima.
Onda cemo ih cipelariti do besvijesti i nikad im vise ne dozvoliti da ustanu. To je jedino sto i zasluzuju. I jendi i drugi i treci.
Onda cemo ih cipelariti do besvijesti i nikad im vise ne dozvoliti da ustanu. To je jedino sto i zasluzuju. I jendi i drugi i treci.
- drug_profi
#52924 Re: SDA-All about
zamisli dan, probudis se ujutro, a ono SDA nebitan faktor... gicaju se u medijima i salju apelacije da su hapsenja njihovih prvaka napad na Bosnjake...
- xoklix
#52925 Re: SDA-All about
Ne razumijem centralu koja je kandidovala Prevljaka.
Ilidža je čisti zicer za SDA,a moglo bi svašta biti.
Ilidža je čisti zicer za SDA,a moglo bi svašta biti.