Iskustva sa koronavirusom

Moderator: O'zone

Locked
sahara1428

#1576 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by sahara1428 »

Da li je ko imao iskustva sa lijekom Ivermectin???

Image
Image

trizex

#1577 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by trizex »

@salyy moje saucesce :sad:

Da se nadovezem na svoje pitanje od neki dan, glede famoznih rjesenja, mozda ce nekome posluziti moje iskustvo.

Dakle, izolacija bila, prosla, rjesenja nigdje. Treba mi zbog posla. I krenem zivkati, ukratko, iz ministarstva tvrde da me nema u sistemu uopste, zavod za javno zdravstvo me nije unio. Sto se njih tice, cim bude unos, oni izdaju rjesenje (to cemo jos vidjeti). Ugl. cijelo jutro zivkanja, ganjanja, i uspijem napokon dobiti zavod, prekid komunikacije je kod njih, iz kojeg razloga ne znam, uglavnom unijeli su moje podatke, dali mi broj da zovem ministarstvo u pon. i da mi oni proslijede rjesenje na mail.

Uglavnom,

TLDR, kome nema rjesenja o samoizolaciji a treba ga, ganjajte zavod za javno zdravstvo .
Salyy

#1578 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Salyy »

newklear wrote: 13/11/2020 13:19
Salyy wrote: 13/11/2020 11:45 Za bolesne koji imaju upale pluca,meni je najvise pomogao propolis i maticna mlijec. Propolis navece kasicicu malu potopim u vodi i ujutru to popijem.
Kaze mi doktor da su mi pluca cista, bez ikakvih sjena
Jos sam pila sok od nara,jela imunopekmez,jacu hranu kad sam mogla jesti.
Eto mozda nekome pomogne
Pozdrav, prije svega primite moje saučešće, najiskrenije mi je žao zbog Vašeg gubitka.

moje pitanje-propolis potopljen u vodi ne razumijem... ja imam kapi propolisa, koje nekad nekad nakapam na kocku šećera i tako popijem (kad me grlo žari)... kako ga miješate sa vodom ili možda u Vas nisu kapi nego?

Šta je imunopekmez?

EDIT: Našao sam na internetu imunopekmez...
Nisam koristila kapi.
Kod mene je propolis kao mali sitni grumencici, koji se preko noci malo otope u vodi,to promijesam i popijem.
Manual

#1579 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Manual »

Je li istina da svi tezi slucajevi na podhrastovima su nepusaci?
muha_sa

#1580 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by muha_sa »

Manual wrote: 13/11/2020 14:19 Je li istina da svi tezi slucajevi na podhrastovima su nepusaci?
jbg :(
Mog jarana prekjuce prikljucili na respirator--juce alarahmetile :( nit je pušac nit je cugo-baš zdravo živio i zdrav bio.
HomeSweetHome

#1581 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by HomeSweetHome »

@Salyy mnogo, mnogo mi je zao zbog tvog gubitka i svega sto si morala proci.
Manual

#1582 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Manual »

muha_sa wrote: 13/11/2020 14:23
Manual wrote: 13/11/2020 14:19 Je li istina da svi tezi slucajevi na podhrastovima su nepusaci?
Mog jarana prekjuce prikljucili na respirator--juce alarahmetile :( nit je pušac nit je cugo-baš zdravo živio i zdrav bio.
auu crnjak, koliko je godina imao?
muha_sa

#1583 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by muha_sa »

Manual wrote: 13/11/2020 14:25
muha_sa wrote: 13/11/2020 14:23
auu crnjak, koliko je godina imao?
66 :( ko momcina izgledo i u nenormalno dobroj formi bio--al fakat.
MMM1977

#1584 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by MMM1977 »

@Salyy, @muha_sa, iskreno saučešće oboma.

Lako nam je bilo dok je ovaj virus harao tamo nekom Italijom i Španijom, sad imamo situaciju da svako malo čujemo da je neko poznat preminuo od korone.

Mislim da je vrijeme i da ovaj forum poduzme mjere za sprečavanje širenja dezinformacija, relativitacije i teorija zavjera te da se forumaši koji to rade uklone sa foruma.
Naslovnica

#1585 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Naslovnica »

trizex wrote: 13/11/2020 13:48 @salyy moje saucesce :sad:

Da se nadovezem na svoje pitanje od neki dan, glede famoznih rjesenja, mozda ce nekome posluziti moje iskustvo.

Dakle, izolacija bila, prosla, rjesenja nigdje. Treba mi zbog posla. I krenem zivkati, ukratko, iz ministarstva tvrde da me nema u sistemu uopste, zavod za javno zdravstvo me nije unio. Sto se njih tice, cim bude unos, oni izdaju rjesenje (to cemo jos vidjeti). Ugl. cijelo jutro zivkanja, ganjanja, i uspijem napokon dobiti zavod, prekid komunikacije je kod njih, iz kojeg razloga ne znam, uglavnom unijeli su moje podatke, dali mi broj da zovem ministarstvo u pon. i da mi oni proslijede rjesenje na mail.

Uglavnom,

TLDR, kome nema rjesenja o samoizolaciji a treba ga, ganjajte zavod za javno zdravstvo .
Mene samo prebacuju sa telefonoa na telefon, i kada dobijem nekoga, kaže javi se na ovaj broj, dobijem taj drugi broj nakon 1000 brojeva, vrati me nazad na početni.
Jebem li im majku debilnu vazda.
Od 05.11. zvanično pozitivan, svi ukućani u izolaciji, treba uskoro akbgda na posao, ni papira, ničega.
Rupa.
MMM1977

#1586 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by MMM1977 »

Mogli su vala ovaj posao oko izdavanja rješenja i pružanja nekih osnovnih informacija prebaciti na neke druge institucije. Puna nam država besposlenih uhljeba a ovaj posao rade zdravstveni radnici, koji i ovako ne znaju kud gone.
clowerine

#1587 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by clowerine »

sahara1428 wrote: 13/11/2020 13:38 Da li je ko imao iskustva sa lijekom Ivermectin???

Image
Image

Ivermectin se često koristi kao antiparazitik u veterini, mi ga koristimo najčešće kod demodikoze i crijevnih parazita, može i kod dirofilarioze. Eh sad, pokazao se efektnim kod nekih RNA virusa, influenca, virus Zapadnog Nila, HIV itd, ali in vitro. Ja koliko znam ne postoje istraživanja in vivo. Na koji način djeluje, ne znam, pretpostavljam da inhibira replikaciju virusa i onemogućava prodor u ćeliju.
malocvijece

#1588 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by malocvijece »

MMM1977 wrote: 13/11/2020 14:35 @Salyy, @muha_sa, iskreno saučešće oboma.

Lako nam je bilo dok je ovaj virus harao tamo nekom Italijom i Španijom, sad imamo situaciju da svako malo čujemo da je neko poznat preminuo od korone.

Mislim da je vrijeme i da ovaj forum poduzme mjere za sprečavanje širenja dezinformacija, relativitacije i teorija zavjera te da se forumaši koji to rade uklone sa foruma.
@Sally @muha_sa primite moje saučešće.

Mene je isto najviše strah za roditelje. Jeza me prođe kad pomislim da im nešto može biti.

A ovo što kaže @MMM1977 potpisujem. Svojim objavama ohrabruju druge da se ponašaju neodgovorno.
Svoje teorije zavjere prebacite na druge podforume i teme pa ćemo filozofirati do sutra. Situacija nam na ovakvim temama uopšte nije za šuplje priče.

Forumaši koji su bolesni, brz oporavak vam želim! Ja pratim temu zbog sebe i prepoznavanja simptoma. Ne daj bože da mi zatreba, znam da i ovdje mogu doći.
sahara1428

#1589 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by sahara1428 »

clowerine wrote: 13/11/2020 15:21
sahara1428 wrote: 13/11/2020 13:38 Da li je ko imao iskustva sa lijekom Ivermectin???

Image
Image

Ivermectin se često koristi kao antiparazitik u veterini, mi ga koristimo najčešće kod demodikoze i crijevnih parazita, može i kod dirofilarioze. Eh sad, pokazao se efektnim kod nekih RNA virusa, influenca, virus Zapadnog Nila, HIV itd, ali in vitro. Ja koliko znam ne postoje istraživanja in vivo. Na koji način djeluje, ne znam, pretpostavljam da inhibira replikaciju virusa i onemogućava prodor u ćeliju.
Hvala puno na odgovoru, neke zanimljive studije su provedene, jos uvijek cekaju recenziju

Zanimljivi rezultati za prevenciju covida kod zdravstvenih radnika
https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20222661v1

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20222505v1
Ma.Le.Na

#1590 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Ma.Le.Na »

Meni su rjesenje poslali na mail, Ministarstvo.
madner

#1591 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by madner »

Meni su roditelji lakse prosli od mene sa 70 i 65 godina.

Nema pravila.
banjaluka078

#1592 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by banjaluka078 »

madner wrote: 13/11/2020 16:16 Meni su roditelji lakse prosli od mene sa 70 i 65 godina.

Nema pravila.

U mojoj familiji svi stariji (+65) su prošli bolje i lakše od ovih do 45-50.
EmirTr

#1593 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by EmirTr »

@Salyy Zaista mi je žao. Tvoje poruke koje si dala u svom postu trebaju se ovdje redovno ponavljati. Čuvaj se. :( :(
Salyy

#1594 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Salyy »

Hvala Vam svima...
@muha_sa primi moje saucesce.

Kada sam lezala na Podhrastovima nijedna osoba nije bila pusac,to mi je rekao fizioterapeut koji je sa nama radio vjezbe disanja,on mi je pomogao svojim savjetima,u vezi polozaja tijela kada spavas,takva banalna stvar je meni najvise pomogla uz sve ostalo sto su mi davali.,kao i to da me je svaki dan "udarao" po ledjima dok lezim potrbuske.

Ja nikad cigare u zivotu nisam zapalila,ne pijem alkohol,zivim zdrav zivot.,ovaj virus bas "voli" cista pluca.
Takodjer nema pravila i niko ne zna kako ce mu organizam reagovati na njeg.

Ko ima upalu pluca trebao bi spavati ili na boku ili potrbuske, nikako na ledjima, to su nam fizioterapeuti stalno ponavljali i trebate raditi redovno vjezbe disanja.
Sjednete na krevet, ispruzite ruke udisaj, polako sastavljate ruke izdisaj.
Kada ustanete iz kreveta ,odete po vodu iskoristite da radite vjezbu,dignite obje ruke iznad glave udisaj,spustite ruke izdisaj.
Ja sam te vjezbe stalno radila.,mozda nekome budu od pomoci.
madner

#1595 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by madner »

Salyy wrote: 13/11/2020 18:09 Hvala Vam svima...
@muha_sa primi moje saucesce.

Kada sam lezala na Podhrastovima nijedna osoba nije bila pusac,to mi je rekao fizioterapeut koji je sa nama radio vjezbe disanja,on mi je pomogao svojim savjetima,u vezi polozaja tijela kada spavas,takva banalna stvar je meni najvise pomogla uz sve ostalo sto su mi davali.,kao i to da me je svaki dan "udarao" po ledjima dok lezim potrbuske.

Ja nikad cigare u zivotu nisam zapalila,ne pijem alkohol,zivim zdrav zivot.,ovaj virus bas "voli" cista pluca.
Takodjer nema pravila i niko ne zna kako ce mu organizam reagovati na njeg.

Ko ima upalu pluca trebao bi spavati ili na boku ili potrbuske, nikako na ledjima, to su nam fizioterapeuti stalno ponavljali i trebate raditi redovno vjezbe disanja.
Sjednete na krevet, ispruzite ruke udisaj, polako sastavljate ruke izdisaj.
Kada ustanete iz kreveta ,odete po vodu iskoristite da radite vjezbu,dignite obje ruke iznad glave udisaj,spustite ruke izdisaj.
Ja sam te vjezbe stalno radila.,mozda nekome budu od pomoci.
:thumbup:
Se_mi_na

#1596 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Se_mi_na »

Salyy wrote: 13/11/2020 11:38
red evil wrote: 13/11/2020 11:29
Salyy wrote: 13/11/2020 09:57 Pozdrav svima, citam redovno ovu temu ,ali nisam od tuge i boli mogla opisati svoje iskustvo koje se na zalost zavrsilo tragicno...💔💔💔
Svim bolesnim zelim sto brzi oporavak,i hvala Bogu sto vecina ljudi prodje sa blazim simptomima.
Moj slucaj nazalost nije bio takav, izgubila sam svoju najdrazu mamu ,a ja sam prezivjela...
U isto vrijeme moja mama i ja smo lezale u dvije bolnice,u dva grada ,ja u Sa a mama u Tr.
Ja sa obostranom upalom pluca,moja mama sa blagom upalom.
Kod mene je bolest pocela sa blagim simptomima,da bi se treci dan stanje pogorsalo,dobila sam visoku temp.osjecaj kao da sam se otrovala,totalna malaksalost,do wc nisam mogla otici.
Odlazim na testiranje i slikam pluca,kazu blage promjene na plucima,dali mi klacid i tu mi je i bio kraj.
Od klacida sam dobila takvu mucnini i dijareju,tempt.sam imala stalno al onu 37,6 i tesko sam disala,kao da mi je covjek od 100 kila stao na prsa,neke jeze i trnce koji su non stop bili prisutni,bolove u ledjima,mucninu,bolove u glavi,gubitak cula okusa i mirisa,kasalj itd.
Kuci sam izdrzala do 7 dana,kada sam kolabirala i prebacena sam na podhrastove,uslikali mi pluca,obostrana upala.
Taj strah kada Vas vode u bolnicu i ta neizvjesnost,to mogu razumjeti samo oni koji su prosli isto.

U bolnici me extra primili,doktori,med.tehnicari,sestre extra, obilazili me non stop, ja tad gore bila najmladja (imam 36 godina),pazili me kao svoje dijete, raja koja je lezala sa mnom , predivni ljudi ,nikad im se ne mogu oduziti koliko su mi pomogli.
Meni se stanje pogorsalo 10 i 11 dan,opet neka gusenja,ne mogu udahnuti ,a saturacija mi svo vrijeme bila 96 reklo bi se da sam extra ,a ja se gusim.
Cim mi se poveca temp.odmah ne mogu disati,davali su mi injekcije voltarena i to mi je pomoglo.
Od terapije sam primala,doksiciklin,clexan u stomak ujutru i navece,inf..c vitamin,injek.voltarena,neki kortikosteroid.
Sve bih ja ovo predeverala da mi mama u isto vrijeme nije lezala u drugoj bolnici.
Bila je dobro dva dana u bolnici,bodrila me,hrabrila,u svoj svojoj muci brinula za mene da meni bude dobro,kako samo mama moze...
Da bi joj se stanje pogorsalo treci dan,stavili su je na kisik,i u samo 10 sati stanje se pogorsalo toliko da su je prikljucili na respirator. Pluca su joj bila unistena,nije reagovala ni na jedan antibiotik,ni nasta.Ja izlazim iz bolnice ,a javljaju mi da su mi mamu prikljucili na respirator i da ce umrijeti,da su minute u pitanju.Moja mamica je izdrzala 9 dana,borila se kao lavica,ali pomaka nikakvog nije bilo i preselila je na Ahiret.
Ne mozete ni da zamislite kako je tekao moj "oporavak",tece jos i dalje...

A za ove negatore korone,uticali ste na moju sudbinu,oca sam izgubila prije 10 mjeseci ,a sad i majku,pa se ismijavajte i govorite da je "obicna gripa".
Sa svojom mamom se nisam mogla oprostiti, tuga i bol koja nikad nece proci...
Cuvajte sebe pa cete tako sacuvati i svoje najmilije...

Ja inace dolazim iz doktorske porodice, tako da sam se pridrzavala svega kao i moja mama,jer kada zivite sa doktorima morate se odgovorno ponasati,nosile maske kada niko nije, trpile ismijavanje neodgovornih itd.

Moj oporavak traje vec 9 sedmica ,hvala Bogu pluca su mi cista i oporavljena ,ali imam niz drugih posljedica,mucnina koju imam i danas,trnci,jeza,preznojavanje i nakon dva mjeseca.
Doktorica mi je rekla da je to normalno i da oporavak traje od 3 do 5 mjeseci.

Zelim Vam svima brz i uspjesan oporavak,ovi koji su tek zarazeni neka se ne prepadaju,bitno je ostati pozitivan u glavi,najtezih i smrtnih slucajeva je najmanje,neka ne gledaju vijesti,sve cete predeverati i biti dobro kao i svi mi ostali koji smo prezivjeli.
Izdrži, tako je moralo biti. Možda je malo neumjesno pitanje, kažeš da si oca izgubila prije 10 mjeseci da li je i on od korone?
Da tako je sudjeno...
Otac mi nije umro od korone, imao je leukemiju...

Jako mi je zao najezila sam se ... tacno znam kroz sta si sve prosla jer prolazim identicno .. prvo kod oca sa leukemijom sve to hvala Bogu uspjesno ...sada sve to s koronom.i respiratorom ....Basum sagosum ili moje saucesce bas mi je zao za oboje samo ljudi koji prolaze ili su prosli znaju kako to izgleda
vjeshalica

#1597 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by vjeshalica »

Salyy wrote: 13/11/2020 11:22
Becky7 wrote: 13/11/2020 11:03 Draga @Salyy primi moje saucesce :sad: suze su mi na oci krenule..
Hvala Vam na suosjecanju,nisam htjela nikoga rastuziti pogotovo ove sto se bore sa bolescu, ali sam morala napisati...,moji roditelji su meni bili sve na svijetu.

Cuvajte svoje roditelje, volite ih, pazite, uvijek mislis ima vremena, a nema ga, zato nista ne ostavljajte za sutra...❤
Da ti dragi Allah da sabura u musibetu i tvojoj dragoj mami podari džennet.
Riddle

#1598 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Riddle »

Tema postaje sve depresivnija. Moje najiskrenije saucesce svima koji su izgubili bliske osobe.

Ja se sad vracam na septembar i kontam koliko sam sretan bio. Za vise od mjesec dana se niko drugi nije zarazio ili pokazao simptome stalno boraveci pored bolesnika. Davno sam to napisao, pojma nemam kako ovaj virus radi, koga tacno cilja i kako se zastititi. Ili imas ili ne.

Maloprije sa starim pricam, on u lovu, drago mu sto su njegovi mladi psi poceli da reaguju na divljac, prica gdje je bio i sta je vidio... Koji kontrast u odnosu na prije nesto vise od mjesec dana kad nije mogao do wc otici, jednom samo sjeo u hodniku. Kaze vrijeme predivno, suncano, cist zrak... Kontam ne vracaj se u Sarajevo, ima da se opet razbolis kad samo vidis kako izgleda.

Valjda pokusavam da malo pozitive unesem ovdje, ako je to ikako moguce. Hajde zivi bili, cuvajte se.
MMM1977

#1599 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by MMM1977 »

Danas imao poslovni sastanak i čovjek me odveo na ručak, prije toga ga čekao dok nešto ne obavi. I na kraju tog ručka mi reče da je vjerovatno pozitivan, supruga i djevojka s kojom radi pozitivne :shock: a i on izgubio čulo mirisa. A sasvim normalno radi i ne govori da je gotovo sigurno pozitivan :shock:
sumirprimus

#1600 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by sumirprimus »

Salyy wrote: 13/11/2020 09:57 Pozdrav svima, citam redovno ovu temu ,ali nisam od tuge i boli mogla opisati svoje iskustvo koje se na zalost zavrsilo tragicno...💔💔💔
Svim bolesnim zelim sto brzi oporavak,i hvala Bogu sto vecina ljudi prodje sa blazim simptomima.
Moj slucaj nazalost nije bio takav, izgubila sam svoju najdrazu mamu ,a ja sam prezivjela...
U isto vrijeme moja mama i ja smo lezale u dvije bolnice,u dva grada ,ja u Sa a mama u Tr.
Ja sa obostranom upalom pluca,moja mama sa blagom upalom.
Kod mene je bolest pocela sa blagim simptomima,da bi se treci dan stanje pogorsalo,dobila sam visoku temp.osjecaj kao da sam se otrovala,totalna malaksalost,do wc nisam mogla otici.
Odlazim na testiranje i slikam pluca,kazu blage promjene na plucima,dali mi klacid i tu mi je i bio kraj.
Od klacida sam dobila takvu mucnini i dijareju,tempt.sam imala stalno al onu 37,6 i tesko sam disala,kao da mi je covjek od 100 kila stao na prsa,neke jeze i trnce koji su non stop bili prisutni,bolove u ledjima,mucninu,bolove u glavi,gubitak cula okusa i mirisa,kasalj itd.
Kuci sam izdrzala do 7 dana,kada sam kolabirala i prebacena sam na podhrastove,uslikali mi pluca,obostrana upala.
Taj strah kada Vas vode u bolnicu i ta neizvjesnost,to mogu razumjeti samo oni koji su prosli isto.

U bolnici me extra primili,doktori,med.tehnicari,sestre extra, obilazili me non stop, ja tad gore bila najmladja (imam 36 godina),pazili me kao svoje dijete, raja koja je lezala sa mnom , predivni ljudi ,nikad im se ne mogu oduziti koliko su mi pomogli.
Meni se stanje pogorsalo 10 i 11 dan,opet neka gusenja,ne mogu udahnuti ,a saturacija mi svo vrijeme bila 96 reklo bi se da sam extra ,a ja se gusim.
Cim mi se poveca temp.odmah ne mogu disati,davali su mi injekcije voltarena i to mi je pomoglo.
Od terapije sam primala,doksiciklin,clexan u stomak ujutru i navece,inf..c vitamin,injek.voltarena,neki kortikosteroid.
Sve bih ja ovo predeverala da mi mama u isto vrijeme nije lezala u drugoj bolnici.
Bila je dobro dva dana u bolnici,bodrila me,hrabrila,u svoj svojoj muci brinula za mene da meni bude dobro,kako samo mama moze...
Da bi joj se stanje pogorsalo treci dan,stavili su je na kisik,i u samo 10 sati stanje se pogorsalo toliko da su je prikljucili na respirator. Pluca su joj bila unistena,nije reagovala ni na jedan antibiotik,ni nasta.Ja izlazim iz bolnice ,a javljaju mi da su mi mamu prikljucili na respirator i da ce umrijeti,da su minute u pitanju.Moja mamica je izdrzala 9 dana,borila se kao lavica,ali pomaka nikakvog nije bilo i preselila je na Ahiret.
Ne mozete ni da zamislite kako je tekao moj "oporavak",tece jos i dalje...

A za ove negatore korone,uticali ste na moju sudbinu,oca sam izgubila prije 10 mjeseci ,a sad i majku,pa se ismijavajte i govorite da je "obicna gripa".
Sa svojom mamom se nisam mogla oprostiti, tuga i bol koja nikad nece proci...
Cuvajte sebe pa cete tako sacuvati i svoje najmilije...

Ja inace dolazim iz doktorske porodice, tako da sam se pridrzavala svega kao i moja mama,jer kada zivite sa doktorima morate se odgovorno ponasati,nosile maske kada niko nije, trpile ismijavanje neodgovornih itd.

Moj oporavak traje vec 9 sedmica ,hvala Bogu pluca su mi cista i oporavljena ,ali imam niz drugih posljedica,mucnina koju imam i danas,trnci,jeza,preznojavanje i nakon dva mjeseca.
Doktorica mi je rekla da je to normalno i da oporavak traje od 3 do 5 mjeseci.

Zelim Vam svima brz i uspjesan oporavak,ovi koji su tek zarazeni neka se ne prepadaju,bitno je ostati pozitivan u glavi,najtezih i smrtnih slucajeva je najmanje,neka ne gledaju vijesti,sve cete predeverati i biti dobro kao i svi mi ostali koji smo prezivjeli.
A joj...
Teska zivotna prica . I onda dodju hahari.tuga
Tu brigu za najmilije ne razumije onaj ko ju nije prosao.nadam se da ce kod tebe bar biti sve ok sa zdravljem.
Last edited by sumirprimus on 13/11/2020 20:14, edited 1 time in total.
Locked