Na mobitelu je instaliran Android 9 sa OneUI od Note9 tako da ima mnogo funkcija koje na fabrickom fw nema, kao sto je dark mode npr i radi odlicno, brzi je nego na stock. (po potrebi mogu vratiti i fabricki/stock)
Ma nije bolje kupit polovan, opet ne znas sta dobijas i moze ti se pokvariti, a ne znas sta moze sve biti pozadini kada neko prodaje telefon kojeg je nedavno kupio (mozda je pokvasen bio ili je problematican, pa je vec popravljan iz nekog drugog razloga). Ni u telekomu ni genelecu ne cvjetaju ruze uvijek. Svakakvih iskustava je bilo i kod njih (cujem od drugih ljudi), a ponavljam po ko zna koji put, ja u univerzalno nikada nisam imao problema sa reklamacijama.zippoo87 wrote: ↑21/10/2020 16:29najbolja opcija je kupiti skoro nov,koristen kratko a da je kupljen u telekomu /genelecu/stanicu i tako tim ovlastenim radnjama koje daju pravu garanciju a ovakvih uvijek bude na olxu
dobijes telefon po standardnoj cijeni polovnog a u garanciji ti jos skoro 2 godine
po meni je cak blje kupiti ovakav polovan sa 2 godine garancije,nego nov kod piljara sa 1godinom garancije (koja je vise na papiru,nego u praksi)
kupovina nove tehnike je neisplativa ako neces koristiti dugorocno...jer cim ga otpakujes iz celofana i oglasis,moras barem 50 KM nizu cijenu staviti
Ja sam sve i jedan telefon tako kupio.adsubzero wrote: ↑21/10/2020 18:49Ma nije bolje kupit polovan, opet ne znas sta dobijas i moze ti se pokvariti, a ne znas sta moze sve biti pozadini kada neko prodaje telefon kojeg je nedavno kupio (mozda je pokvasen bio ili je problematican, pa je vec popravljan iz nekog drugog razloga). Ni u telekomu ni genelecu ne cvjetaju ruze uvijek. Svakakvih iskustava je bilo i kod njih (cujem od drugih ljudi), a ponavljam po ko zna koji put, ja u univerzalno nikada nisam imao problema sa reklamacijama.zippoo87 wrote: ↑21/10/2020 16:29najbolja opcija je kupiti skoro nov,koristen kratko a da je kupljen u telekomu /genelecu/stanicu i tako tim ovlastenim radnjama koje daju pravu garanciju a ovakvih uvijek bude na olxu
dobijes telefon po standardnoj cijeni polovnog a u garanciji ti jos skoro 2 godine
po meni je cak blje kupiti ovakav polovan sa 2 godine garancije,nego nov kod piljara sa 1godinom garancije (koja je vise na papiru,nego u praksi)
kupovina nove tehnike je neisplativa ako neces koristiti dugorocno...jer cim ga otpakujes iz celofana i oglasis,moras barem 50 KM nizu cijenu staviti
Pa dobro, ne kazem da ces uvijek lose proci. Ali se provlaci prica kao da ces obavezno najebati ako kupis u Univerzalnom, a u BH Telecomu ti se nikad nece nista desiti.skafiskafsnjak wrote: ↑21/10/2020 19:17Ja sam sve i jedan telefon tako kupio.adsubzero wrote: ↑21/10/2020 18:49Ma nije bolje kupit polovan, opet ne znas sta dobijas i moze ti se pokvariti, a ne znas sta moze sve biti pozadini kada neko prodaje telefon kojeg je nedavno kupio (mozda je pokvasen bio ili je problematican, pa je vec popravljan iz nekog drugog razloga). Ni u telekomu ni genelecu ne cvjetaju ruze uvijek. Svakakvih iskustava je bilo i kod njih (cujem od drugih ljudi), a ponavljam po ko zna koji put, ja u univerzalno nikada nisam imao problema sa reklamacijama.zippoo87 wrote: ↑21/10/2020 16:29najbolja opcija je kupiti skoro nov,koristen kratko a da je kupljen u telekomu /genelecu/stanicu i tako tim ovlastenim radnjama koje daju pravu garanciju a ovakvih uvijek bude na olxu
Haman nov, sa bht garancijom.
Na s6edge imao burnin, zamjenili.mi.displej.
Pa sta ja znam... Ako mu nesto bude, a imas Univerzalno garanciju, spremi se na natezanje sa njima. Ako nisi uporan, nece ti napraviti.adsubzero wrote: ↑21/10/2020 19:50Pa dobro, ne kazem da ces uvijek lose proci. Ali se provlaci prica kao da ces obavezno najebati ako kupis u Univerzalnom, a u BH Telecomu ti se nikad nece nista desiti.skafiskafsnjak wrote: ↑21/10/2020 19:17Ja sam sve i jedan telefon tako kupio.adsubzero wrote: ↑21/10/2020 18:49
Ma nije bolje kupit polovan, opet ne znas sta dobijas i moze ti se pokvariti, a ne znas sta moze sve biti pozadini kada neko prodaje telefon kojeg je nedavno kupio (mozda je pokvasen bio ili je problematican, pa je vec popravljan iz nekog drugog razloga). Ni u telekomu ni genelecu ne cvjetaju ruze uvijek. Svakakvih iskustava je bilo i kod njih (cujem od drugih ljudi), a ponavljam po ko zna koji put, ja u univerzalno nikada nisam imao problema sa reklamacijama.
Haman nov, sa bht garancijom.
Na s6edge imao burnin, zamjenili.mi.displej.
Univerzalno te moze potrefiti dobar telefon, da nemas problema nikad i kraj price. Moze te potrefiti neka budalastina da im nosas po servisima mjesecima i nista konkretno da ne naprave. Pogotovo ti neki "jeftiniji" modeli. Znam jaranica često bi isla utor za punjenje otišao, dal zbog kvalitete il necega ne znam.Vaya wrote: ↑21/10/2020 15:28Pa kako A51 - 470 KM, a ovdje A50 - 700 KM...arnes_king wrote: ↑21/10/2020 14:52Ja sam neki dan narucio iz neke radnje iz Jajca preko OLX A51 za 469KM 6GB/128GB model, imao kao neku garanciju ali sve osim ovlastene garancije nisu bas puno vrijedne.
Mislim da mi je da znam da li ih ovi sa OLX i Univerzalno kradu, pa je zato jeftinije?
Ja kupio jedan, prosli.mjesec. 317evrica , u Saturnu biloNadzorna_ploca wrote: ↑22/10/2020 19:47Ja uzeo ovaj a71 na pretplatu 2 god.
80 eura odmah, i povecao mi se paket sa 18 evri na 33. S obzirom da bi svakako placao i tih 18 racunica mi je da je bolje dodati jos 15 i uzeti telefon nego sve kesirati iako bi bilo jeftinije Ali ostaje opet pretplata koju bi placao.
Inace mobitel mi je skroz fini, ovdje je u slobodnoj prodaji oko 350-400 eura.
Mislis na a71 po toj cijeni?skafiskafsnjak wrote: ↑22/10/2020 19:49Ja kupio jedan, prosli.mjesec. 317evrica , u Saturnu biloNadzorna_ploca wrote: ↑22/10/2020 19:47Ja uzeo ovaj a71 na pretplatu 2 god.
80 eura odmah, i povecao mi se paket sa 18 evri na 33. S obzirom da bi svakako placao i tih 18 racunica mi je da je bolje dodati jos 15 i uzeti telefon nego sve kesirati iako bi bilo jeftinije Ali ostaje opet pretplata koju bi placao.
Inace mobitel mi je skroz fini, ovdje je u slobodnoj prodaji oko 350-400 eura.![]()
Al meni prevelik...
O jesNadzorna_ploca wrote: ↑22/10/2020 19:51Mislis na a71 po toj cijeni?skafiskafsnjak wrote: ↑22/10/2020 19:49Ja kupio jedan, prosli.mjesec. 317evrica , u Saturnu biloNadzorna_ploca wrote: ↑22/10/2020 19:47Ja uzeo ovaj a71 na pretplatu 2 god.
Inace mobitel mi je skroz fini, ovdje je u slobodnoj prodaji oko 350-400 eura.![]()
Al meni prevelik...
Ko mi je kriv sto zivim u skupljoj zemljiskafiskafsnjak wrote: ↑22/10/2020 19:54O jesNadzorna_ploca wrote: ↑22/10/2020 19:51Mislis na a71 po toj cijeni?skafiskafsnjak wrote: ↑22/10/2020 19:49
Ja kupio jedan, prosli.mjesec. 317evrica , u Saturnu bilo![]()
Al meni prevelik...![]()
Svica ili Austrija?Nadzorna_ploca wrote: ↑22/10/2020 19:56Ko mi je kriv sto zivim u skupljoj zemlji![]()
Luks.skafiskafsnjak wrote: ↑22/10/2020 19:57Svica ili Austrija?![]()
Nisam nikad cuo da je neko nas tamoNadzorna_ploca wrote: ↑22/10/2020 19:59Luks.
Ima i ovdje Saturn ali nije bilo 317 sigurno, gledao sam par dana prije nego cu kupiti.
KimtecPaper_girl wrote: ↑13/11/2020 13:10Ima li neko preporuku za servis u Sarajevu, Samsung A serija je u pitanju, potrebno vjerovatno bateriju zamijeniti jer ne puni? Hvala
Ok, a neki samostalni, pouzdani? Da li rade servisi na platou skenderije još uvijek?JavierBosnia wrote: ↑15/11/2020 00:04KimtecPaper_girl wrote: ↑13/11/2020 13:10Ima li neko preporuku za servis u Sarajevu, Samsung A serija je u pitanju, potrebno vjerovatno bateriju zamijeniti jer ne puni? Hvala
Bilo koji manje vise ce taj problem rjesiti. Kimtec sam naveo jer su ovlasteni i imaju orginalne dijelove, negdje drugo ces dobiti kineski vjerovatno zamjenskiPaper_girl wrote: ↑17/11/2020 18:11Ok, a neki samostalni, pouzdani? Da li rade servisi na platou skenderije još uvijek?JavierBosnia wrote: ↑15/11/2020 00:04KimtecPaper_girl wrote: ↑13/11/2020 13:10Ima li neko preporuku za servis u Sarajevu, Samsung A serija je u pitanju, potrebno vjerovatno bateriju zamijeniti jer ne puni? Hvala
Taj a50 zipoo.Koja bi bila cijena?zippoo87 wrote: ↑17/11/2020 21:35imam na prodaju dva samsunga
- Nov Samsung a31 64GB sa 2 godine sluzbene garancije,cijena kao kod piljara
- Samsung a50 4/128 polovan ali kao nov,full pakovanje...u garanciji (BHTelecom) jos do 9.9.2021. ...cijena isto piljarska pa ako neko hoce pouzdanu kupovinu po povoljnoj cijeni,javite se u poruku
imaju i fiskalne na koliko su placeni
otislo Bunkecbunk wrote: ↑20/11/2020 10:53Taj a50 zipoo.Koja bi bila cijena?zippoo87 wrote: ↑17/11/2020 21:35imam na prodaju dva samsunga
- Nov Samsung a31 64GB sa 2 godine sluzbene garancije,cijena kao kod piljara
- Samsung a50 4/128 polovan ali kao nov,full pakovanje...u garanciji (BHTelecom) jos do 9.9.2021. ...cijena isto piljarska pa ako neko hoce pouzdanu kupovinu po povoljnoj cijeni,javite se u poruku
imaju i fiskalne na koliko su placeni
Isto sam u potrazi za telefonom od oko cca 350 KM