Inace mi radimo logistiku za aliexpress pa znamo tu informaciju xD
Aliexpress- all about
Moderator: anex
-
Sega222
#2601 Re: Aliexpress- all about
- _Reds_
#2602 Re: Aliexpress- all about
Nije baš u Srbiji za većinu artikala je kao i kod nas.
-
dorkcic
#2603 Re: Aliexpress- all about
Kakva su ti iskustva sa geekbuying? Recimo ako ti ne dođe nešto, je li komplikovana procedura za refund, ili samo par klikova ko na aliexpressu?
-
Naslovnica
#2604 Re: Aliexpress- all about
Upravo tako.
Kakva ba korona i qrtzi-palci...
U pitanju je naš lopovluk i mentalitet varalica i ništa drugo.
-
Sega222
#2605 Re: Aliexpress- all about
Alooo teoreticari zavjere Calm down.Napravite thread teorija zavjere sto paketi ne dolaze,pa tamo pisite.Kao da zivite na grani nije Bosna jedina sa ovim problemom.Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 12:19Upravo tako.
-
Sega222
#2606 Re: Aliexpress- all about
Nisam imao problema sa njima,tkd nisam nikad ni trazio refund.Tako da sry ne znam proceduru.Al dobijes tipa VP72727272YP kod koji ubacia u postalninja i imas kod koji mozes pratiti i kod nas.Lp
-
Naslovnica
#2607 Re: Aliexpress- all about
Nema ovo nikakve veze za teoretičarima zavjere, ohladi sa dijeljenjem epiteta i vrijeđanjem, nema potrebe za timSega222 wrote: ↑13/11/2020 13:47Alooo teoreticari zavjere Calm down.Napravite thread teorija zavjere sto paketi ne dolaze,pa tamo pisite.Kao da zivite na grani nije Bosna jedina sa ovim problemom.Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 12:19Upravo tako.
Istu priču neki od vas pričate od marta, možda je to neko mogao da puši u to vrijeme, sada je sredina novembra i šuplja priča sa logističkim problemima i Alliexpressom ne prolazi.
I da, BiH je jedna od rijetkih sa ovim problemom. Ni Albanija nema ovo što se kod nas dešava.
Pametnom dosta.
-
Sega222
-
Sega222
#2609 Re: Aliexpress- all about
Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 14:20Nema ovo nikakve veze za teoretičarima zavjere, ohladi sa dijeljenjem epiteta i vrijeđanjem, nema potrebe za timSega222 wrote: ↑13/11/2020 13:47Alooo teoreticari zavjere Calm down.Napravite thread teorija zavjere sto paketi ne dolaze,pa tamo pisite.Kao da zivite na grani nije Bosna jedina sa ovim problemom.Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 12:19
Upravo tako.
Istu priču neki od vas pričate od marta, možda je to neko mogao da puši u to vrijeme, sada je sredina novembra i šuplja priča sa logističkim problemima i Alliexpressom ne prolazi.
I da, BiH je jedna od rijetkih sa ovim problemom. Ni Albanija nema ovo što se kod nas dešava.
Pametnom dosta.
Last edited by Sega222 on 13/11/2020 14:29, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#2610 Re: Aliexpress- all about
Smiješno, nema šta.

-
Sega222
#2611 Re: Aliexpress- all about
Dodao sam ti,pa citaj kralju.
-
Naslovnica
#2612 Re: Aliexpress- all about
Ma ja ba, sve OK.
Većina stranica uredno šalje sa skoro pa normalnim tarifama (Gearbest mi orva pada na pamet), jedino Ali ukinuo sve osim premiuma.
Ali slušaj, fazon je u tome što nisu svi prodavači ukinuli regularnu dostavu za BiH, ali većina jeste. Kako li se to objašnjava? Kako li oni još uvijek mogu dostaviti jeftinijim shippingom i paketići stižu, a 95% ih ukinulo?!
-
Sega222
#2613 Re: Aliexpress- all about
Dzaba ja objasnjavam,ko tele ti buraz.Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 14:35Ma ja ba, sve OK.
Većina stranica uredno šalje sa skoro pa normalnim tarifama (Gearbest mi orva pada na pamet), jedino Ali ukinuo sve osim premiuma.
Ali slušaj, fazon je u tome što nisu svi prodavači ukinuli regularnu dostavu za BiH, ali većina jeste. Kako li se to objašnjava? Kako li oni još uvijek mogu dostaviti jeftinijim shippingom i paketići stižu, a 95% ih ukinulo?!
![]()
-
Naslovnica
#2614 Re: Aliexpress- all about
De ba buraz kralju tele na granu...i šta već sve nisi nadrobio.
Baš imaš argumente, nema govora.

-
Sega222
#2615 Re: Aliexpress- all about
Bukvalno sam ti objasnio vrati unazad jednu str.LpNaslovnica wrote: ↑13/11/2020 15:16 De ba buraz kralju tele na granu...i šta već sve nisi nadrobio.
![]()
-
Naslovnica
#2616 Re: Aliexpress- all about
Ko želi da vjeruje u priču da je korona nakon 9 mjeseci kriva zato sto 95% prodavaca sa Aliexpress više ne želi da šalje u BiH jeftinijim varijantama (a 5% ipak još uvijek šalje
) - neka vjeruje. Ionako treba zatvoriti temu, Aliexpress je što se tiče BiH završena priča.
Hvala bogu pa ima drugih stranica sa normalnijim cijenama kojima "ne smeta korona".

Hvala bogu pa ima drugih stranica sa normalnijim cijenama kojima "ne smeta korona".
- spinel_
#2617 Re: Aliexpress- all about
A zasto meni kad stavim 2 artikla bude normalan shipping. Cim prebacim na 3 automatski me prebaci na DHL od 50ak dolara. 
-
Sega222
#2618 Re: Aliexpress- all about
Momak,kao sto rekoh vrati stranicu nazad i naveo sam ti primjera.Aliexpress ima svoju logistiku,nemoj biti panj covjece.Ti si onaj sto sve zivo vjeruje sto mu se kaze,ali da je suprotno,nebi me cudilo da si ravno zemljas.Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 16:04 Ko želi da vjeruje u priču da je korona nakon 9 mjeseci kriva zato sto 95% prodavaca sa Aliexpress više ne želi da šalje u BiH jeftinijim varijantama (a 5% ipak još uvijek šalje) - neka vjeruje. Ionako treba zatvoriti temu, Aliexpress je što se tiče BiH završena priča.
Hvala bogu pa ima drugih stranica sa normalnijim cijenama kojima "ne smeta korona".![]()
![]()
-
Sega222
-
Naslovnica
#2620 Re: Aliexpress- all about
Popusti me suplje sa ravnozemljasima i Karleusom, ne pricaj gluposti te vrste i ne prisivaj ljudima glupe epitete, to ti je prica za nivo produzenog boravka, a ti je ponavljas iz posta u post. Da nije zalosno i ruzno sta pricas i kako ljude etiketiras - bilo bi smijesno.Sega222 wrote: ↑13/11/2020 21:43Momak,kao sto rekoh vrati stranicu nazad i naveo sam ti primjera.Aliexpress ima svoju logistiku,nemoj biti panj covjece.Ti si onaj sto sve zivo vjeruje sto mu se kaze,ali da je suprotno,nebi me cudilo da si ravno zemljas.Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 16:04 Ko želi da vjeruje u priču da je korona nakon 9 mjeseci kriva zato sto 95% prodavaca sa Aliexpress više ne želi da šalje u BiH jeftinijim varijantama (a 5% ipak još uvijek šalje) - neka vjeruje. Ionako treba zatvoriti temu, Aliexpress je što se tiče BiH završena priča.
Hvala bogu pa ima drugih stranica sa normalnijim cijenama kojima "ne smeta korona".![]()
![]()
Naveo sam i ja tebi primjera na koje se i ne osvrces, guras svoje pa svoje.
I dalje ima sellera koji salju po normalnim cijenama za BiH, ali je 95% ukinulo te opcije. Za isti item jedna firma salje, druga ne salje.
Toliko o Aliexpress logistici.
Korona nema veze sa ovim sto se dogodilo sa Aliexpressom u BiH. Mozda je i bilo smisla prije koji mjesec, ali odavno ta prica ne vazi.
Sva sreca pa ima drugih zanimljivih sajtova koji ocito imaju nacin da isporuce robu u BiH po normalnim cijenama shippinga, "uprkos Koroni".
- spinel_
#2621 Re: Aliexpress- all about
Da, prelazi 5 dolara. Ali.. kazem kako je prije bilo. Znao sam 5-6 komada necega naruciti po istoj cijeni shippinga.
-
Sega222
#2622 Re: Aliexpress- all about
-
IcedFlame
#2623 Re: Aliexpress- all about
Pogledaj, ziv bio, broj letova na nas aerodrom danas, i pogledaj letove u Tirani. Da si o ovome razmislio, ne bi izvalio onakvu glupost ranije.Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 22:01
Popusti me suplje sa ravnozemljasima i Karleusom, ne pricaj gluposti te vrste i ne prisivaj ljudima glupe epitete, to ti je prica za nivo produzenog boravka, a ti je ponavljas iz posta u post. Da nije zalosno i ruzno sta pricas i kako ljude etiketiras - bilo bi smijesno.
I dalje ima sellera koji salju po normalnim cijenama za BiH, ali je 95% ukinulo te opcije. Za isti item jedna firma salje, druga ne salje.
Korona nema veze sa ovim sto se dogodilo sa Aliexpressom u BiH. Mozda je i bilo smisla prije koji mjesec, ali odavno ta prica ne vazi.
Sva sreca pa ima drugih zanimljivih sajtova koji ocito imaju nacin da isporuce robu u BiH po normalnim cijenama shippinga, "uprkos Koroni".![]()
Pogledaj Zagreb, Beograd, pa i je*enu Pristinu. Jel' sad kontas u kakvom se supku nalazimo?
Mislis da su samo kod nas raja varalice? Gdje su onda Indija, Rumunija i slicne, odavno 'ozloglasene' zemlje po kolicini varalica. Mislis li da Makedonija ima vecu kupovnu moc i da su manje varalice od nas? Jesi li svjestan koliko amerikanci i zapadni evropljani vracaju paketa i traze refund zbog sitnica?
Jedan od najvecih svjetskih distributivnih centara je u Frankfurtu. Aerodrom je 4. u evropi po broju putnika i prvi u svijetu po broju direktnih letova. Mi smo jedna od rijetkih zemalja koja nema direktan let SJJ-FRA. Prije par mjeseci je bila bolja situacija, jer si svaki dan imao let koji nam je bio jedina veza sa Frankfurtom, a to je FRA-ZAG-SJJ, sada je to jednom ili nijednom sedmicno.
Evo cekam paket iz Njemacke od 2.10. i jos ga nema na mapi, a prije 2-3 mjeseca je sve dolazilo za 7-11 dana. Kako bi to objasnio? Njemacka firma, full tracking, Deutche post pa opet zapelo. Sutra da i oni ukinu slanje za BiH, ne bih se zacudio.
Prosli paket je narucen 25.8.2020. i dostavljen mi je 2.9.2020. uz svu proceduru i carinjenje.
Dakle, pricam iz licnog iskustva, zapazanja, istrazivanja, jer me interesuje, jer mi je zanimljivo, i jer sam narucio dosta toga, od prve narudzbe sa Amazona 2001. godine pa do danas.
Prica o kradji paketa, te da je to razlog sto kinezi ne salju, potekla je od nekog kvazi novinara na nekom žnj portalu, i brzo se prosirila, jer kod nas znaju samo kopirati. Da je samo to u pitanju, najjednostavnije rjesenje bi bilo obustava posiljki bez trackinga. Posiljke osigurane, nema rizika, imas dokaz da je dostavljeno...
Ja ovo vidim kao splet razlicitih okolnosti, od koji su najbitniji:
- znacajno smanjen broj letova globalno (u aprilu ove godine, u Evropi je broj letova bio manji za 93%, a u junu za 78% u odnosu na 2019.)
- totalna obustava slanja posiljki prema odredjenim zemljama od strane odredjenih posti (imaju obavjestenja na china post, singapore post i sl.)
- nemogucnost nase poste da garantuje isporuku paketa u predvidjenom roku (postoji nesto sto se zove 'delivery standards', a ukljucuje vrijeme dostave i jos neke parametre koji se ticu kvaliteta isporuke)
- nemogucnost nase poste da uopste prebaci posiljke iz skladista u EU do BiH, zbog skoro nepostojecih komercijalnih letova
- kolika su ta 'nasa' skladista u distributivnim centrima, jesmo li popunili neku kvotu, je li 'zakrceno' tamo, koliko roba moze stajati, placa li se lezarina, skladistenje?
- postoji i drumski postanski saobracaj sa susjednim zemljama, kojim stize odredjen broj posiljki, ali nemam informaciju kakve posiljke su u pitanju
- na kraju, koga u nasem BH post aparatusu uopste briga za ovo? Sta mogu uraditi oni izuzeci koje je briga?
Neke od informacija su od uposlenika aerodroma, carine, spediterskih firmi i BH poste, a ostatak, kao sto ranije navedoh - licna radoznalost, interesovanje i pracenje posiljki u periodu od skoro 20 godina.
I da izvines, to 'pametnom dosta' sam najcesce cuo od ljudi koji nisu u stanju nista objasniti, argumentovati, sagledati cinjenice i istraziti nesto.
Obicno (posebno u zadnje vrijeme) idu uz FB linkove o zaprasivanju, pomrlim pticama u Subotici nocas u 5:43, 5G antenama, tecnim cipovima u vakcinama i sl...
-
Naslovnica
#2624 Re: Aliexpress- all about
Potrudio si se, ali džaba ti.IcedFlame wrote: ↑14/11/2020 03:13Pogledaj, ziv bio, broj letova na nas aerodrom danas, i pogledaj letove u Tirani. Da si o ovome razmislio, ne bi izvalio onakvu glupost ranije.Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 22:01
Popusti me suplje sa ravnozemljasima i Karleusom, ne pricaj gluposti te vrste i ne prisivaj ljudima glupe epitete, to ti je prica za nivo produzenog boravka, a ti je ponavljas iz posta u post. Da nije zalosno i ruzno sta pricas i kako ljude etiketiras - bilo bi smijesno.
Sva sreca pa ima drugih zanimljivih sajtova koji ocito imaju nacin da isporuce robu u BiH po normalnim cijenama shippinga, "uprkos Koroni".![]()
Pogledaj Zagreb, Beograd, pa i je*enu Pristinu. Jel' sad kontas u kakvom se supku nalazimo?
Mislis da su samo kod nas raja varalice? Gdje su onda Indija, Rumunija i slicne, odavno 'ozloglasene' zemlje po kolicini varalica. Mislis li da Makedonija ima vecu kupovnu moc i da su manje varalice od nas? Jesi li svjestan koliko amerikanci i zapadni evropljani vracaju paketa i traze refund zbog sitnica?
Jedan od najvecih svjetskih distributivnih centara je u Frankfurtu. Aerodrom je 4. u evropi po broju putnika i prvi u svijetu po broju direktnih letova. Mi smo jedna od rijetkih zemalja koja nema direktan let SJJ-FRA. Prije par mjeseci je bila bolja situacija, jer si svaki dan imao let koji nam je bio jedina veza sa Frankfurtom, a to je FRA-ZAG-SJJ, sada je to jednom ili nijednom sedmicno.
Evo cekam paket iz Njemacke od 2.10. i jos ga nema na mapi, a prije 2-3 mjeseca je sve dolazilo za 7-11 dana. Kako bi to objasnio? Njemacka firma, full tracking, Deutche post pa opet zapelo. Sutra da i oni ukinu slanje za BiH, ne bih se zacudio.
Prosli paket je narucen 25.8.2020. i dostavljen mi je 2.9.2020. uz svu proceduru i carinjenje.
Dakle, pricam iz licnog iskustva, zapazanja, istrazivanja, jer me interesuje, jer mi je zanimljivo, i jer sam narucio dosta toga, od prve narudzbe sa Amazona 2001. godine pa do danas.
Prica o kradji paketa, te da je to razlog sto kinezi ne salju, potekla je od nekog kvazi novinara na nekom žnj portalu, i brzo se prosirila, jer kod nas znaju samo kopirati. Da je samo to u pitanju, najjednostavnije rjesenje bi bilo obustava posiljki bez trackinga. Posiljke osigurane, nema rizika, imas dokaz da je dostavljeno...
- znacajno smanjen broj letova globalno (u aprilu ove godine, u Evropi je broj letova bio manji za 93%, a u junu za 78% u odnosu na 2019.)
- totalna obustava slanja posiljki prema odredjenim zemljama od strane odredjenih posti (imaju obavjestenja na china post, singapore post i sl.)
- nemogucnost nase poste da garantuje isporuku paketa u predvidjenom roku (postoji nesto sto se zove 'delivery standards', a ukljucuje vrijeme dostave i jos neke parametre koji se ticu kvaliteta isporuke)
- nemogucnost nase poste da uopste prebaci posiljke iz skladista u EU do BiH, zbog skoro nepostojecih komercijalnih letova
- kolika su ta 'nasa' skladista u distributivnim centrima, jesmo li popunili neku kvotu, je li 'zakrceno' tamo, koliko roba moze stajati, placa li se lezarina, skladistenje?
- postoji i drumski postanski saobracaj sa susjednim zemljama, kojim stize odredjen broj posiljki, ali nemam informaciju kakve posiljke su u pitanju
- na kraju, koga u nasem BH post aparatusu uopste briga za ovo? Sta mogu uraditi oni izuzeci koje je briga?
Neke od informacija su od uposlenika aerodroma, carine, spediterskih firmi i BH poste, a ostatak, kao sto ranije navedoh - licna radoznalost, interesovanje i pracenje posiljki u periodu od skoro 20 godina.
I da izvines, to 'pametnom dosta' sam najcesce cuo od ljudi koji nisu u stanju nista objasniti, argumentovati, sagledati cinjenice i istraziti nesto.
Obicno (posebno u zadnje vrijeme) idu uz FB linkove o zaprasivanju, pomrlim pticama u Subotici nocas u 5:43, 5G antenama, tecnim cipovima u vakcinama i sl...
Sve bi ovo imalo smisla kada bi smo zanemarili nekoliko činjenica:
1. Bgd im redovne dnevne letove za Frankfurt pa imaju iste probleme sa cijenama shippinga kao i BiH.
2. Na Aliexpress-u još uvijek postoje selleri koji najnormalnije šalju pošiljke sa free shipping ili uz minimalnu naknadu, i iste uredno dolaze u BiH kao i prije korone.
3. Gearbest bez problema šalje pošiljke u BiH i one uredno stižu, uz vrlo pristojnu cijenu registrovanog shippinga.
Zanimljivo je da sam nalazio na sellere na Aliexpress-u koji za veoma sličan item (okviri naočala), jedan item šalju bez problema kao i prije (i sve uredno stiže), a drugi okvir ide jedino preko FedEx-a. Ista cijena, težina, različita boja.
Nastavite sa bjesomučnom pričom da je do Korone, ali nije.
I nemojte zaboraviti dodati ravnozemljaše, antivaksere, Karleušu, čipovanje, to vas baš onako lijepo svrstava u relevantne i argumentovane sugovornike, nema šta.
- zemomak
#2625 Re: Aliexpress- all about
neko je napisao stranicu prije da su srbiji vraćene stare cijene shippinga...Naslovnica wrote: ↑14/11/2020 08:16Potrudio si se, ali džaba ti.IcedFlame wrote: ↑14/11/2020 03:13Pogledaj, ziv bio, broj letova na nas aerodrom danas, i pogledaj letove u Tirani. Da si o ovome razmislio, ne bi izvalio onakvu glupost ranije.Naslovnica wrote: ↑13/11/2020 22:01
Obicno (posebno u zadnje vrijeme) idu uz FB linkove o zaprasivanju, pomrlim pticama u Subotici nocas u 5:43, 5G antenama, tecnim cipovima u vakcinama i sl...![]()
Sve bi ovo imalo smisla kada bi smo zanemarili nekoliko činjenica:
1. Bgd im redovne dnevne letove za Frankfurt pa imaju iste probleme sa cijenama shippinga kao i BiH.
2. Na Aliexpress-u još uvijek postoje selleri koji najnormalnije šalju pošiljke sa free shipping ili uz minimalnu naknadu, i iste uredno dolaze u BiH kao i prije korone.
3. Gearbest bez problema šalje pošiljke u BiH i one uredno stižu, uz vrlo pristojnu cijenu registrovanog shippinga.
Zanimljivo je da sam nalazio na sellere na Aliexpress-u koji za veoma sličan item (okviri naočala), jedan item šalju bez problema kao i prije (i sve uredno stiže), a drugi okvir ide jedino preko FedEx-a. Ista cijena, težina, različita boja.![]()
Nastavite sa bjesomučnom pričom da je do Korone, ali nije.
I nemojte zaboraviti dodati ravnozemljaše, antivaksere, Karleušu, čipovanje, to vas baš onako lijepo svrstava u relevantne i argumentovane sugovornike, nema šta.![]()
![]()