SDP

Janjicar

#62276 Re: SDP

Post by Janjicar »

Što bi vas falilo dok je slobode i bratstva al fudbalskih klubova ima i vas. Kad vam se pipa zatvori pobjeci cete vi
Leverage

#62277 Re: SDP

Post by Leverage »

Janjicar wrote: 12/11/2020 20:35 Što bi vas falilo dok je slobode i bratstva al fudbalskih klubova ima i vas. Kad vam se pipa zatvori pobjeci cete vi
Image
Maliodmene

#62278 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Dok je Jase i Dase, mi se ne sikiramo :bih: :bih:
Janjicar

#62279 Re: SDP

Post by Janjicar »

Image

moRel' doGodine i STOP da stavite ljudima ?

EDIT: Jel ti @Maliodmene :D
sumirprimus

#62280 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Za to vrijeme konkurencija ugradjuje malinarove respiratore na ukc. Nema dalje. Ko ce se dobrovoojno nakacit na iste!?
U Tz nema nikog Jaski ni do koljena dok je ovakve konkurencije.
Sto kaze sda vise ne smije otvoreno ni na crtu stat pa salju ove okolne :-)
Janjicar

#62281 Re: SDP

Post by Janjicar »

mah jock ovo su Dasini za Jasine ne znam, al sam siguran da Daso ne može papuča okrenuti Jasi.

Ko crtani Džim i Džam.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#62282 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: 12/11/2020 16:05
malakh wrote: 12/11/2020 12:50
Leverage wrote: 12/11/2020 00:43
Ne pada mi na pamet da komentarišem to ni da morališem o privatnom životu i intimi. Ukratko - baš me briga. To bi bilo licemjerno jer ni za sebe ne držim da sam ikakva moralna vertikala da bih nekome držao mudro slovo na tu temu, niti smatram da je to mjerilo bilo čega u političkom djelovanju, meni barem nije, tebi ako jest ok, tvoje pravo.

Ovdje možemo razgovarati šta funkcioneri SDP-a rade u politici, a ne u krevetu. Tj. sa mnom o tome ne možeš, ako nađeš nekog drugog sagovornika onda vidi sa njim.
a da je npr kandidat neke druge politicke opcije u pitanju, da li bi imao isti stav?
Da.

Bio je i slučaj Agana Bunića koji također nisam komentarisao.
pošteno.
Leverage

#62283 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote: 12/11/2020 22:56 Za to vrijeme konkurencija ugradjuje malinarove respiratore na ukc. Nema dalje. Ko ce se dobrovoojno nakacit na iste!?
U Tz nema nikog Jaski ni do koljena dok je ovakve konkurencije.
Sto kaze sda vise ne smije otvoreno ni na crtu stat pa salju ove okolne :-)
Evo, nek svi vide kako gospodin alibi, koji inače pretenduje na funkciju gradonačelnika Tuzle, vadi kestenje iz vatre. Izražava uvjerenje da su respiratori super, imamo i agenciju koja kaže ovo što se desilo na KCUS-u puj pike ne važi, loše neko rukovao :lol:
Univerzitetski klinički centar u Tuzli danas je dobio 18 kineskih respiratora koje je Federalna uprava civilne zaštite kupila posredstvom kompanije "Srebrena malina" u vlasništvu Fikreta Hodžića, potvrđeno je za Klix.ba
Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Vahid Jusufović za Klix.ba je kazao da su respiratori prošli nulti servis, a sada slijedi zvanična verifikacija od Laboratorija za verifikaciju medicinskih uređaja s funkcijom mjerenja Verlab.

"Mi smo danas odradili nulti servis u kojem je utvrđeno da je riječ o respiratorima koji imaju takozvanu venturi pumpu i ona se razlikuje od pumpi drugih proizvođača. Ovakva vrsta pumpi prilikom zadavanja određenog modula rada, odmah u najmanjoj jedinici vremena postiže maksimalni nivo djelovanja. Nekoliko ciklusa disanja je potrebno kako bi se on ustabilio, a nakon toga ulazni i izlazni parametri budu odgovarajući. Prema onome što sam vidio, respiratori su upotrebljivi za određenu kliničku sliku kod pacijenata", naveo je Jusufović za Klix.ba.

Spomenutih 18 uređaja za vještačku ventilaciju uspješno su instalirali stručnjaci iz kompanije Dre Medical, iz koje su naveli da su svi uređaji provjereni prije instaliranja u Tuzli.

"Danas sam imao priliku pogledati funkcionisanje neinvazivnog moda i on je veoma stabilan, ali konačnu riječ će reći iz agencije Verlab. S njima imamo ugovor i očekujemo da će doći tokom iduće sedmice", dodao je Jusufović.

Osim neinvazivnog načina djelovanja, u režimima rada respiratora navedena je i mehanička ventilacija sa kontrolom pritiska, kao i program za spontani način disanja pacijenata.

Direktor Univerzitetskog centra u Tuzli naveo je da će osoblje ove zdravstvene ustanove morati proći obuku za rad na novoj vrsti respiratora koji će, iskazao je uvjerenje, pronaći svoje mjesto u procesu liječenja pacijenata.

Iz Dre Medical su kazali da su danas instalirani respiratori proizvedeni u skladu s evropskim standardima te da imaju CE certifikat koji potvrđuje njihovu apsolutnu bezbjednost po pacijente. Osvrnuvši se na raniji problem u vezi s respiratorima koji su upućeni u Sarajevo i Goražde, iz Dre Medicala su kazali da nije bila u pitanju sistemska, nego greška u rukovanju.

Iz Laboratorija za verifikaciju medicinskih uređaja s funkcijom mjerenja Verlab izrazili su zadovoljstvo što je danas izvršena instalacija uređaja, uz obuku korisnika u UKC-u Tuzla.

"Drago nam je da su angažovani serviseri ovaj put dobili instrukcije od proizvođača kako da uspješno izvrše instalaciju i podešavanje ovih aparata te se nadamo da je sve to uspješno i realizovano. Također, drago nam je da nije riječ o sistemskoj grešci, nego samo o njihovom nepoznavanju podešavanja i rukovanja sa aparatom. Nažalost, naši mjeritelji su ili u izolaciji ili imaju potvrđen COVID. Međutim, već naredne sedmice dio mjeritelja izlazi iz izolacije te smo kao prioritetni posao stavili zadatak zakonske verifikacije ovih respiratora", naveli su iz Verlaba.
I Jasa i Dasa i Edis i Alma i Adem i Amila i Amir i Muhamed :thumbup:
Maliodmene

#62284 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Janjicar wrote: 12/11/2020 22:47 Image

De postavi cijeli videospot, ljudi dobijaju dom kulture kakvog bi se svaki grad postidio, kamoli selo, cak stavise imat ce i fontanu. Bacanje para jer se vise nema sta napravit.

Pozdrav za mog prijatelja iz Malesica koji cita ovo, Malesici su crveni, zauvijek ce ostati i to je to. Lijep pozdrav za Janjicara. :bih:
Maliodmene

#62285 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Btw, vidjet cemo sta ce Malesani rec jesul zadovoljni ili ne radom vlastitih vijednika i nacelnikom. :lol:
Janjicar

#62286 Re: SDP

Post by Janjicar »

Maliodmene wrote: 12/11/2020 23:54
Janjicar wrote: 12/11/2020 22:47 Image

De postavi cijeli videospot, ljudi dobijaju dom kulture kakvog bi se svaki grad postidio, kamoli selo, cak stavise imat ce i fontanu. Bacanje para jer se vise nema sta napravit.

Pozdrav za mog prijatelja iz Malesica koji cita ovo, Malesici su crveni, zauvijek ce ostati i to je to. Lijep pozdrav za Janjicara. :bih:
Upravu si

Pozdravi i za Lukavicu,Lohinju,Orahovicu koji imaju redukcije vode po 8h dnevno, da ne pricamo o Domu Kulture.... Pripadali su drugim političkim opcijama.
Pozdrav i za Malešane, lijepo je ako vas ima Gracanlija ovdje.
Last edited by Janjicar on 13/11/2020 00:03, edited 1 time in total.
Janjicar

#62287 Re: SDP

Post by Janjicar »

.....2put
Maliodmene

#62288 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Znam ja jednog iz Malešića, možda se i javi.
I ti uzeo ismijavat znakove u Malešićima, ne postaviš cijeli video spot? :lol: :lol: :lol:
Ljudi koji su SDA u Malešićima, glasaju za Dasu, jer znaju koliko je pomogao Malešićima, toliko o tome.

Btw, evo ko je Dasin protivnik na ovim izborima.
https://klix.ba/sda-ov-biznismen-i-ka ... aje-poreza

:bih: :bih: :bih: :bih:
Maliodmene

#62289 Re: SDP

Post by Maliodmene »

I što se tiče vode, koliko znam Babići su spojeni na vodovod iz Malešića, jer postoje ogromne zalihe vode, i hvala Bogu na tome.
Pozdrav za moje kolege koji žive na opštini Gračanica, a pozdrav i ljudima koji žive u DobojIstoku, DI je od 15og takodjer crven. :bih: :bih:
Janjicar

#62290 Re: SDP

Post by Janjicar »

Maliodmene wrote: 13/11/2020 00:03 Znam ja jednog iz Malešića, možda se i javi.
I ti uzeo ismijavat znakove u Malešićima, ne postaviš cijeli video spot? :lol: :lol: :lol:
Ljudi koji su SDA u Malešićima, glasaju za Dasu, jer znaju koliko je pomogao Malešićima, toliko o tome.

@zippoo87 Baš se Čamac povuk'o s kandidaturom pa Davud ostade jedini protivnik ?
Maliodmene

#62291 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Janjicar wrote: 13/11/2020 00:07

@zippoo87 Baš se Čamac povuk'o s kandidaturom pa Davud ostade jedini protivnik ?
Ko je spomeno da se povukao? Tema su lokalni izbori u Gračanici, ja ti navodim kakav mu je protivnik. :lol: :lol:
Čamcu sretno, ako ne može Daso, neka bude on . :bih: :bih: :bih:
Btw kad smo se dotakli Čamca, glasam na nekim nivoima vlasti za Našu stranku, simpatični su. :bih: :bih: :bih:
Janjicar

#62292 Re: SDP

Post by Janjicar »

Maliodmene wrote: 13/11/2020 00:10

Ko je spomeno da se povukao? Tema su lokalni izbori u Gračanici, ja ti navodim kakav mu je protivnik. :lol: :lol:
Btw kad smo se dotakli Čamca, glasam na nekim nivoima vlasti za Našu stranku, simpatični su. :bih: :bih: :bih:
Pa zašto ne glasati za Čamca koji nema tu mrlju u karijeri ?
Maliodmene

#62293 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Janjicar wrote: 13/11/2020 00:15
Maliodmene wrote: 13/11/2020 00:10

Pa zašto ne glasati za Čamca koji nema tu mrlju u karijeri ?
Pa ako ljudi budu htjeli glasat, ako su nezadovoljni trenutnim i glasat ce.
Šta je problem u mojoj konstataciji?
Janjicar

#62294 Re: SDP

Post by Janjicar »

Pa zasto za tebe to nije bolji kandidat od Dase?
Maliodmene

#62295 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Dao sam već odgovor na to, kad uporedim svoju, i vašu opštinu, ako si iz Gračanice, a vjerujem da jesam, razlika je nebo i zemlja. Ne samo sa svojom opštinom, nego sa većinom opština u kojima sam bio u našoj lijepoj zemlji, a bio sam u mnogima. Ako su ljudi nezadovoljni, kako vas dvojica govorite, onda će i mjenjat nešto, samo mislim da je mnogo više ovih koji su zadovoljni, nego onih koji nisu. Btw, gledat cete ga jos samo 4 godine, ovo mu je posljednji mandat, onda Niho dolazi, a Niho je još bolja opcija. :bih: :bih: :bih:
Maliodmene

#62296 Re: SDP

Post by Maliodmene »

I da, ovaj video koji si mučki screenshotovao je polaganje onoga što su vijećnici iz Malešića uradili. Ovaj mladi, Šakušić? je obećao da će se postaviti znakovi zbog djece jer je tu i škola i brzo se vozi. Tebi je to fakat za ismijavanje, ili je to ono najgore što se u Malešićima desilo u proteklih 4 godine?
Janjicar

#62297 Re: SDP

Post by Janjicar »

Maliodmene wrote: 13/11/2020 00:22 Dao sam već odgovor na to, kad uporedim svoju, i vašu opštinu, ako si iz Gračanice, a vjerujem da jesam, razlika je nebo i zemlja. Ne samo sa svojom opštinom, nego sa većinom opština u kojima sam bio u našoj lijepoj zemlji, a bio sam u mnogima. Ako su ljudi nezadovoljni, kako vas dvojica govorite, onda će i mjenjat nešto, samo mislim da je mnogo više ovih koji su zadovoljni, nego onih koji nisu. Btw, gledat cete ga jos samo 4 godine, ovo mu je posljednji mandat, onda Niho dolazi, a Niho je još bolja opcija. :bih: :bih: :bih:
aferim druže da ti meni ne reče da imam Dom Kulture tu preko puta, fontanu, vode kad ustanem ja ne bih znao jbt

Lijepo ja živim al ne znam :bih:
Maliodmene

#62298 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Janjicar wrote: 13/11/2020 00:26
Maliodmene wrote: 13/11/2020 00:22 Dao sam već odgovor na to, kad uporedim svoju, i vašu opštinu, ako si iz Gračanice, a vjerujem da jesam, razlika je nebo i zemlja. Ne samo sa svojom opštinom, nego sa većinom opština u kojima sam bio u našoj lijepoj zemlji, a bio sam u mnogima. Ako su ljudi nezadovoljni, kako vas dvojica govorite, onda će i mjenjat nešto, samo mislim da je mnogo više ovih koji su zadovoljni, nego onih koji nisu. Btw, gledat cete ga jos samo 4 godine, ovo mu je posljednji mandat, onda Niho dolazi, a Niho je još bolja opcija. :bih: :bih: :bih:
aferim druže da ti meni ne reče da imam Dom Kulture tu preko puta, fontanu, vode kad ustanem ja ne bih znao jbt

Lijepo ja živim al ne znam :bih:
A šta sam ja to tebi rekao, što već ti ne znaš?
Janjicar

#62299 Re: SDP

Post by Janjicar »

Maliodmene wrote: 13/11/2020 00:25 I da, ovaj video koji si mučki screenshotovao je polaganje onoga što su vijećnici iz Malešića uradili. Ovaj mladi, Šakušić? je obećao da će se postaviti znakovi zbog djece jer je tu i škola i brzo se vozi. Tebi je to fakat za ismijavanje, ili je to ono najgore što se u Malešićima desilo u proteklih 4 godine?
Brate vjeruj mi ni potrudio se nisam... moRete i fontanu u Malešićima a ovi u Lukavicu iz lončeta nek se kupaju.
Leverage

#62300 Re: SDP

Post by Leverage »

Maliodmene wrote: 13/11/2020 00:25 I da, ovaj video koji si mučki screenshotovao je polaganje onoga što su vijećnici iz Malešića uradili. Ovaj mladi, Šakušić? je obećao da će se postaviti znakovi zbog djece jer je tu i škola i brzo se vozi. Tebi je to fakat za ismijavanje, ili je to ono najgore što se u Malešićima desilo u proteklih 4 godine?
Provokator obični, lafo se predstavlja kao objektivno zabrinuti građanin, a došao strogo po zadatku. I onda kad mu se saspe u brk što ga spada slijedi kuknjava, kao vi branite svoje vođe :lol:

Naravno, nije jedini.
Post Reply