Nagorno Karabah

Post Reply
zemomak

#14601 Re: Nagorno Karabah

Post by zemomak »

animus wrote: 12/11/2020 14:15
sumirprimus wrote: 12/11/2020 10:17 Ode ovo lisce i kisnica u antologiju foruma :lol:
:lol:
Djecak je usao u antologiju foruma sa ovim izjavama definitivno. Ovo je u rangu krimskih plaža ako nije čak i bolje. :lol: :lol:
to je to, stiglo je i do naših mitomana :D

https://www.6yka.com/novosti/viskovic-s ... -i-po-dana
zilog

#14602 Re: Nagorno Karabah

Post by zilog »

neko_sa_strane wrote: 12/11/2020 15:16
Loki2k9 wrote: 12/11/2020 14:38
SanskiBiser wrote: 12/11/2020 13:08
Mozemo li mi ovako nesto protiv Srbije i RS-a? :D
I poslije meni pripisuju nacionalizam jer sam ogolio svrhu otvaranja ove teme i izbora strane za koju se navija.
Zar nisu OS BiH jedna vojska osim ukoliko sam nešto propustio u međuvremenu.
Jos jedan primjer tvoje zasljepljenosti. Nisi cak ni procitao post od Sanskog, na koji je Loki2k8 ovo napisao... :pisnuo:
Kakve veze imaju OS BiH, sa mogucom odstetom?
Na stranu to sto je odgovor negativan...
refffko

#14603 Re: Nagorno Karabah

Post by refffko »

neko_sa_strane wrote: 12/11/2020 13:56
refffko wrote: 12/11/2020 02:28
dek wrote: 12/11/2020 01:09 https://english.iswnews.com/16231/the-p ... -conflict/

Evo jedna analiza prema kojoj ispada da Armenci i nisu tako loše prošli kako se čini na prvu.

- Karabah i dalje ostaje kao nekakva republika, sa manjim teritorijem (npr. nema Hadruta i Shushe),
- dolaze Rusi kao mirotvorci a oni ne odlaze baš tako lahko kad se negdje pojave (kao u Transistriji recimo odakle ih Moldavci ne mogu istjerati)
-Turci neće biti u samom Karabahu kao mirotvorne snage, već samo u tom nekom kontrolnom centru u Azerbejdžanu.

Naravno, Azeri su ih pomeli, kako sam shvatio vratili se sve teritorije okupirane a koje se nalaze van granica NK plus dio teritorija NK (Hadrut, Shusha i možda još koji grad, ne znam tačno). Ali totalni poraz nije jer status Karabaha još nije riješen.
Zašto Azeri nisu išli do kraja, to je pitanje, vjerovatno pritisak Rusa, a možda i procjena da NK u ovom obliku neće moći opstati te će Armeni sami iseljavati, plus dalje bi se ginulo i na strani Azera...Ko će znati..

Armeni po meni i ne bi trebali biti nešto previše nezadovoljni a vidim da jesu. To govori koliko je mitomanija zavladala kod njih (nešto poput Srba i kamenjarskih Srba), da im je skroz normalno da drže okupiranom toliku teritoriju druge države.
Ma Azerima taj Karabah i ne znaci toliko. Vise im znaci sto su dobili koridor do svoje enklave, a najvise im znaci sto su se osvetili za izgubljeni rat prije 30 godina. Dobili su moralnu satisfakciju, dobili su Sušu i koridor, ponizili su Armeniju. Alijev je ovom vojnom pobjedom zabetornirao svoj status tamo i dao narodu ono sto su prizeljkivali.
Nije taj koridor toliko siguran. Jedan incident u Azerbejdžanu i mogu zaboraviti na koridor. Onda im ostaje preko teritorije Irana, Gruzije ili jednostavno avionom. Forumaši nikako da ukapiraju da Azeri nisu dobili koridor već pravo na slobodno kretanje jermenskom teritorijom.
Zasto bi bilo incidenata? Valjda je svima u intresu mir i razvoj? Rat je bio do prije par dana i zavrsio je kako je zavrsio, ponizenjem Armenije. Dobio je sta ke ko dobio. Azeri imaju koridor i vjerujem da su sretni radi toga.
Milenkov buraz

#14604 Re: Nagorno Karabah

Post by Milenkov buraz »

turgut wrote: 12/11/2020 14:41
SanskiBiser wrote: 12/11/2020 13:08
možemo, kad ih stučemo dronovima k'o Azeri Armene, i kad po Srbiji budu majke kukale ovako kao ove po Jerevanu. dakle, nikad.
Ne možeš, barem ne dok je Dejton još važeči. Ne možeš ni praktično, barem dok je Pljevljak i slični neko i nešto u Bošnjaka. Možda sa nekim drugim generacijama i nekim drugim okolnostima. Samo koliko god neko maštao ovo sa RS-om tako isto oni maštaju sa Bošnjacima a ulog je sve ili ništa kao i ovo sa ovom tvorevinom Nagorno Karabah koja više ne postoji. Što bi rekli oprezno sa željama.
zrakomlat

#14605 Re: Nagorno Karabah

Post by zrakomlat »

neko_sa_strane wrote: 12/11/2020 14:50
SanskiBiser wrote: 12/11/2020 11:12
5 odgovora na 5 hitnih pitanja:
1. NKR više ne postoji, ni pravno ni faktički. Cijela zona bivšeg NKAO-a pod kontrolom Jermena preći će u ruke mirovne misije pod egzekucijom Rusije i pod nadzorom izvršenja od strane tursko-ruskog sjedišta.

2. Azerbejdžanske izbjeglice vraćaju se u ona područja koja su ostala pod kontrolom mirovnih snaga. Šefovi okruga već su to najavili stanovništvu, a uskoro će predstavnici zajednica ići na razgovore o smještaju na ovoj teritoriji.

3. Armenci su dobili pravo da žive na ovim teritorijama pod kontrolom mirovnih snaga. Da li će tamo živjeti, okruženi vojnim brigadama Azerbejdžana - pa, i sami shvatate.

4. Nahičevan je potpuno deblokiran i uskoro će ojačati Nahičevansko društvo, ekonomija i vojne jedinice, Azerbejdžan će Nahičevan pretvoriti u regionalnog konkurenta Jermenije. Ako neko armensko smeće pokuša ometati prolazak transporta kroz koridor do Nahičevana, on će se pozabaviti FSB-om, a zatim i azerbejdžanskom vojskom.

5. Azerbejdžanski pasoši bit će ponuđeni lokalnim armenskim stanovnicima. Njihovo pravo da odbiju i zadrže jermenske pasoše. Nakon 5 godina, Azerbejdžan će zatražiti povlačenje mirovnih snaga.Tursko-rusko sjedište za kontrolu obvezuje se ispuniti uvjete sporazuma, koji jasno kaže da, ako JEDNA od strana zatraži povlačenje za 5 godina, mirovnjaci moraju napustiti zonu.

AZMOD
Pašinjan, koji je potpisao kapitulaciju, ponovo je zatražio međunarodno priznanje "neovisnosti Karabaha" :!: :!: :!:

„Pitanje statusa Karabaha sada je od fundamentalne važnosti. Priznanje Artsakove neovisnosti i dalje je prioritet. Zapravo, sada postoje uvjerljiviji razlozi za međunarodno priznanje Artsaha ”, rekao je u svom obraćanju.

Jedno postaje očito: azerbejdžanska vojska nije trebala stati, neprijatelj je trebao biti potpuno poražen.
Lavrov je negirao Baku. Prema njegovim riječima, "status Karabaha utvrdit će se ovisno o rješenju pitanja etničkog i konfesionalnog sastava.

Lavrov: Moskva ne postavlja umjetne rokove za određivanje statusa Karabaha, sada je ovo glavna tema političkog procesa

"
President Ilham Aliyev, Karabah nema nikakav status.

Image
Je li to ti prijetiš nekome iz udobne fotelje u BiH? Azeri mogu do Nahičevana i preko Irana. Već sam pisao ako se Jermeni isele sa Karabaha nema smisla postojanje ni jednog koridora. Trebate shvatiti da bez obzira što su granice deblokirane Jermeni nakon svega proživljenog sa Turskom i Azerima jednostavno ne žele nikakav kontakt s njima. Gledao sam intervju sa nekim jermenskim političarem i upravo je o tome govorio, da njima ne trebaju ni Turci ni Azeri. Sa Azerbejdžanom bi se možda i mogli dogovoriti ali sa Turskom teže. Turci moraju nešto priznati da bi uopšte uspostavili odnose. Azerbejdžan da prijeti u slučaju ne dozvoljavanja prelaza preko teritorije Jermenije nije realno niti bi iko to dozvolio. Sumnjam da nakon ovog poraza Jermeni neće kupovati oružje u slučaju da im Azerbejdžan zaprijeti.
Pa nisu to njegove riječi pa da ga pitaš prijeti li on nekome, lik citira tekst nečiji.

Ako je koridor stvar potpisanog dogovora onda je apsolutno svejedno žele li oni živjeti na NK ili ne žele. Data im je ta mogućnost, a to što oni možda ne žele je druga stvar.

Isto ko što Azeri po dogovoru mogu koristiti taj prolaz, a ako ne žele, eno im Irana pa nek kruže.

A inače, koridor do NK im treba, dolaziti će makar špijuni i vojni stručnjaci u civilu, da malo po terenu snimaju situaciju i planiraju vraćanje teritorija. Također mislim da se Armeni neće iseliti makar iz stepanakerta, živjeti će tu par hiljada ljudi ako ništa po naredbi iz Jerevana, pa ako treba uzeti i Azersko državljanstvo. Čisto da su tu.
Last edited by zrakomlat on 12/11/2020 16:14, edited 1 time in total.
saimidin

#14606 Re: Nagorno Karabah

Post by saimidin »

5 odgovora na 5 hitnih pitanja:
1. NKR više ne postoji, ni pravno ni faktički. Cijela zona bivšeg NKAO-a pod kontrolom Jermena preći će u ruke mirovne misije pod egzekucijom Rusije i pod nadzorom izvršenja od strane tursko-ruskog sjedišta.

2. Azerbejdžanske izbjeglice vraćaju se u ona područja koja su ostala pod kontrolom mirovnih snaga. Šefovi okruga već su to najavili stanovništvu, a uskoro će predstavnici zajednica ići na razgovore o smještaju na ovoj teritoriji.

3. Armenci su dobili pravo da žive na ovim teritorijama pod kontrolom mirovnih snaga. Da li će tamo živjeti, okruženi vojnim brigadama Azerbejdžana - pa, i sami shvatate.

4. Nahičevan je potpuno deblokiran i uskoro će ojačati Nahičevansko društvo, ekonomija i vojne jedinice, Azerbejdžan će Nahičevan pretvoriti u regionalnog konkurenta Jermenije. Ako neko armensko smeće pokuša ometati prolazak transporta kroz koridor do Nahičevana, on će se pozabaviti FSB-om, a zatim i azerbejdžanskom vojskom.

5. Azerbejdžanski pasoši bit će ponuđeni lokalnim armenskim stanovnicima. Njihovo pravo da odbiju i zadrže jermenske pasoše. Nakon 5 godina, Azerbejdžan će zatražiti povlačenje mirovnih snaga.Tursko-rusko sjedište za kontrolu obvezuje se ispuniti uvjete sporazuma, koji jasno kaže da, ako JEDNA od strana zatraži povlačenje za 5 godina, mirovnjaci moraju napustiti zonu.

AZMOD
Pašinjan, koji je potpisao kapitulaciju, ponovo je zatražio međunarodno priznanje "neovisnosti Karabaha" :!: :!: :!:

„Pitanje statusa Karabaha sada je od fundamentalne važnosti. Priznanje Artsakove neovisnosti i dalje je prioritet. Zapravo, sada postoje uvjerljiviji razlozi za međunarodno priznanje Artsaha ”, rekao je u svom obraćanju.

Jedno postaje očito: azerbejdžanska vojska nije trebala stati, neprijatelj je trebao biti potpuno poražen.
Lavrov je negirao Baku. Prema njegovim riječima, "status Karabaha utvrdit će se ovisno o rješenju pitanja etničkog i konfesionalnog sastava.

Lavrov: Moskva ne postavlja umjetne rokove za određivanje statusa Karabaha, sada je ovo glavna tema političkog procesa
Eh sad se komotno moze reci, azeri su od gotova napravili veresiju, sad dal je to njima bilo jasno kad su dogovarali/potpisivali nije ni bitno, cistu vojnu pobjedu su pretvorili u novi staus quo, karabah izgubljen u prevodu, jos ako rusi kazu da armeni ne moraju povuci ni oruzje iz lonca :shock: :?

Mogo bi I alijev zavrsiti na bander

Putin da ubije dvije muhe jednim udarcem :izet:

Kajlanje ala englezi/francuzi iz najboljih dana
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#14607 Re: Nagorno Karabah

Post by corolla02 »

Neće puno armena ostati gore, recimo max 20k; ostaJE uglavnom nejac, stariji, siromašni...

Oni su skontali da su izdati na NK i da matica u situaciji kakva jest, slaba ekonomija, velik broj poginulih, ranjenih, okruženi manje vise neprijateljskim državama da im je mala šansa da tu ostanu dugoročno a opet imaju jaki emigraciju, koja će absorbovati većinu izbjeglica sa NK

Licno mislim da excesa će biti na terenu ali ozbiljnih sukoba najvjerovatnije neće
zrakomlat

#14608 Re: Nagorno Karabah

Post by zrakomlat »

saimidin wrote: 12/11/2020 16:12 Eh sad se komotno moze reci, azeri su od gotova napravili veresiju, sad dal je to njima bilo jasno kad su dogovarali/potpisivali nije ni bitno, cistu vojnu pobjedu su pretvorili u novi staus quo, karabah izgubljen u prevodu, jos ako rusi kazu da armeni ne moraju povuci ni oruzje iz lonca :shock: :?

Ma nema od Armena na Karabahu više ništa. Okruženi su Azerima, pa da i ne povuku oružje, šta im to znači u smislu prednosti, ništa. Shusha je azerska, dovući će tu tehnike i artiljerije da Stepanakert, koji vide ko na dlanu, unište za 20 minuta ako šta pokušaju. Plus što će Azeri rasporediti veliku i stalnu vojsku vjerovatno po granici s Armenijom i imati uvijek vojske oko NK, plus ta turska baza kod Agdama.
SanskiBiser

#14609 Re: Nagorno Karabah

Post by SanskiBiser »

zrakomlat wrote: 12/11/2020 16:09

Image
Je li to ti prijetiš nekome iz udobne fotelje u BiH? Azeri mogu do Nahičevana i preko Irana. Već sam pisao ako se Jermeni isele sa Karabaha nema smisla postojanje ni jednog koridora. Trebate shvatiti da bez obzira što su granice deblokirane Jermeni nakon svega proživljenog sa Turskom i Azerima jednostavno ne žele nikakav kontakt s njima. Gledao sam intervju sa nekim jermenskim političarem i upravo je o tome govorio, da njima ne trebaju ni Turci ni Azeri. Sa Azerbejdžanom bi se možda i mogli dogovoriti ali sa Turskom teže. Turci moraju nešto priznati da bi uopšte uspostavili odnose. Azerbejdžan da prijeti u slučaju ne dozvoljavanja prelaza preko teritorije Jermenije nije realno niti bi iko to dozvolio. Sumnjam da nakon ovog poraza Jermeni neće kupovati oružje u slučaju da im Azerbejdžan zaprijeti.

Pa nisu to njegove riječi pa da ga pitaš prijeti li on nekome, lik citira tekst nečiji.

Ako je koridor stvar potpisanog dogovora onda je apsolutno svejedno žele li oni živjeti na NK ili ne žele. Data im je ta mogućnost, a to što oni možda ne žele je druga stvar.

Ljudi dosadjivali

Isto ko što Azeri po dogovoru mogu koristiti taj prolaz, a ako ne žele, eno im Irana pa nek kruže.

A inače, koridor do NK im treba, dolaziti će makar špijuni i vojni stručnjaci u civilu, da malo po terenu snimaju situaciju i planiraju vraćanje teritorija. Također mislim da se Armeni neće iseliti makar iz stepanakerta, živjeti će tu par hiljada ljudi ako ništa po naredbi iz Jerevana, pa ako treba uzeti i Azersko državljanstvo. Čisto da su tu.

Azeri gnjavili AZMOD i trazili pojasnjenje oko koridora kroz Armeniju i dobili takav odgovor. :lol:
neko_sa_strane

#14610 Re: Nagorno Karabah

Post by neko_sa_strane »

zilog wrote: 12/11/2020 15:40

I poslije meni pripisuju nacionalizam jer sam ogolio svrhu otvaranja ove teme i izbora strane za koju se navija.
Jos jedan primjer tvoje zasljepljenosti. Nisi cak ni procitao post od Sanskog, na koji je Loki2k8 ovo napisao... :pisnuo:
Molim te posjeti oftalmologa jer očito imaš problema sa vidom. Nije pisao o odšteti već o kupovini dronova i invazije na Srbiju i Republiku Srpsku. Samo mi nije jasno kakav bi bio rat u kojem napadaš administrativnu jedinicu vlastite države. Nikakav smiley ne pomaže na kraju komentara koji se želi prikazati kao šala iako to nije. Ti naravno perfidno vadiš iz komentara samo dijelove koji ti se dopadaju i nastojiš diskreditovati sagovornika na taj način.
Molim te nemoj me više citirati. Kod mene si odavno na foe listi i ne želim čitati tvoje komentare.
Last edited by neko_sa_strane on 12/11/2020 16:27, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#14611 Re: Nagorno Karabah

Post by SanskiBiser »

zemomak wrote: 12/11/2020 15:28
animus wrote: 12/11/2020 14:15
sumirprimus wrote: 12/11/2020 10:17 Ode ovo lisce i kisnica u antologiju foruma :lol:
:lol:
Djecak je usao u antologiju foruma sa ovim izjavama definitivno. Ovo je u rangu krimskih plaža ako nije čak i bolje. :lol: :lol:
to je to, stiglo je i do naših mitomana :D

https://www.6yka.com/novosti/viskovic-s ... -i-po-dana

ovo je vec level up covjek prekuco igricu :thumbup: :lol:
detroit-mercy

#14612 Re: Nagorno Karabah

Post by detroit-mercy »

:gunjastajl:
bhnapoleon1 wrote: 12/11/2020 14:35
animus wrote: 12/11/2020 14:24 Ima ne samo post nego i slika plaže. :lol: Trebalo bi se zaroviti, davno je to bilo. :sax:
Iskopao sam
Challenger__ wrote:Krim je doživio invaziju. Invaziju ruskih turista koji zbog ratnih dejstava na poluotok idu trajektima, a uprkos velikom broju trajekata, na red se čeka po 24 sata.

Image

Nezapamćeni prizori sa plaža Krima.
Ovoj je antologijski fail :gunjastajl:, nakon ovoga nista vise nije bilo isto :mrgreen:
90minut

#14613 Re: Nagorno Karabah

Post by 90minut »

video wrote: 12/11/2020 14:52
animus wrote: 12/11/2020 14:24 Ima ne samo post nego i slika plaže. :lol: Trebalo bi se zaroviti, davno je to bilo. :sax:
Iskopao sam
Challenger__ wrote:Krim je doživio invaziju. Invaziju ruskih turista koji zbog ratnih dejstava na poluotok idu trajektima, a uprkos velikom broju trajekata, na red se čeka po 24 sata.

Image

Nezapamćeni prizori sa plaža Krima.
Gdje bas sad ovo iskopa :gunjastajl:

Mene je stid njegove sramote!

Ovo je big epic fail :facepalm:
Stani ba šta je ovo daj mi pozadinu! :lol: :lol: :lol:
detroit-mercy

#14614 Re: Nagorno Karabah

Post by detroit-mercy »

Milenkov buraz wrote: 12/11/2020 15:43
turgut wrote: 12/11/2020 14:41

možemo, kad ih stučemo dronovima k'o Azeri Armene, i kad po Srbiji budu majke kukale ovako kao ove po Jerevanu. dakle, nikad.
Ne možeš, barem ne dok je Dejton još važeči. Ne možeš ni praktično, barem dok je Pljevljak i slični neko i nešto u Bošnjaka. Možda sa nekim drugim generacijama i nekim drugim okolnostima. Samo koliko god neko maštao ovo sa RS-om tako isto oni maštaju sa Bošnjacima a ulog je sve ili ništa kao i ovo sa ovom tvorevinom Nagorno Karabah koja više ne postoji. Što bi rekli oprezno sa željama.
Mislim da ipak mozemo, ako uzmemo za primjer skorasnju kriznu situaciju gdje su bosnjacki prvaci pod pseudonimom trio Fantasticus dobili zadatak da u najvecoj tajnosti pomognu naciji i spase je posasti COVID-a. Zadatak je tako expressno i dobro obavljen da je o tome, ako se ne varam pisao i jedan od uglednih casopisa (W.S. Journal ili Washington Post, nisam siguran koji). Ta reakcija tria na novonastalu kriznu situaciju ce se godinama izucavati na svim uglednijim pravnim skolama :mrgreen:.
Sad, mozes zamisliti da se ovakim kriznim menadzerima povjeri zadatak nabavke moderne vojne tehnologije :mrgreen: ma prekucali bi :mrgreen:.
detroit-mercy

#14615 Re: Nagorno Karabah

Post by detroit-mercy »

90minut wrote: 12/11/2020 16:27

Iskopao sam

Long story short :mrgreen:, poslije godina siromastva pod Ukrajinom, kad su Rusi umarsilarli na Krim, turizam i eknomija su procvjetali samo tako :mrgreen:
Vitezanin

#14616 Re: Nagorno Karabah

Post by Vitezanin »

Protesti u Jerevanu, par stotina ljudi.
Sudeći po odzivu ispada da je većina Armenaca jedva čekala da se pitanje Karabaha ovako završi.
neko_sa_strane

#14617 Re: Nagorno Karabah

Post by neko_sa_strane »

Vitezanin wrote: 12/11/2020 16:35 Protesti u Jerevanu, par stotina ljudi.
Sudeći po odzivu ispada da je većina Armenaca jedva čekala da se pitanje Karabaha ovako završi.
Pa naravno, da bi opozicija imala razloga za proteste.
detroit-mercy

#14618 Re: Nagorno Karabah

Post by detroit-mercy »

neko_sa_strane wrote: 12/11/2020 16:23

Molim te posjeti oftalmologa jer očito imaš problema sa vidom. Nije pisao o odšteti već o kupovini dronova i invazije na Srbiju i Republiku Srpsku. Samo mi nije jasno kakav bi bio rat u kojem napadaš administrativnu jedinicu vlastite države. Nikakav smiley ne pomaže na kraju komentara koji se želi prikazati kao šala iako to nije. Ti naravno perfidno vadiš iz komentara samo dijelove koji ti se dopadaju i nastojiš diskreditovati sagovornika na taj način.
Molim te nemoj me više citirati. Kod mene si odavno na foe listi i ne želim čitati tvoje komentare.
Kakva je to administrativna jedinica drzave koja istu ne priznaje i kao sto same vodje adminstrativne jedinice kazu, sam cekaj prilku da se razdruze :mrgreen:.
90minut

#14619 Re: Nagorno Karabah

Post by 90minut »

detroit-mercy wrote: 12/11/2020 16:34
90minut wrote: 12/11/2020 16:27

Long story short :mrgreen:, poslije godina siromastva pod Ukrajinom, kad su Rusi umarsilarli na Krim, turizam i eknomija su procvjetali samo tako :mrgreen:
Daj ba!

Koliko covjek zna biti u zabludi da je strucnjak za bilo šta.. nevjerovatno. :lol:
mishic

#14620 Re: Nagorno Karabah

Post by mishic »

Ovaj rat je fenomen po još jednoj ćinjenici. Po zaštiti civila. Zamislite kakve gadosti i zločine su Armenci činili kada su okupirali NK. Bilo je vrlo moguće da se dogodi osveta i revanš. Azerska vojska je zaslužila krajnji respekt. Uporedimo li to sa našim podnebljem, neselektivnim granatiranjem, logorima, masovnim pogubljenjima civila, snajperskim terorisanjem civila i dr., ovo je za svaki respekt.
MUNAFIK

#14621 Re: Nagorno Karabah

Post by MUNAFIK »

mishic wrote: 12/11/2020 16:47 Ovaj rat je fenomen po još jednoj ćinjenici. Po zaštiti civila. Zamislite kakve gadosti i zločine su Armenci činili kada su okupirali NK. Bilo je vrlo moguće da se dogodi osveta i revanš. Azerska vojska je zaslužila krajnji respekt. Uporedimo li to sa našim podnebljem, neselektivnim granatiranjem, logorima, masovnim pogubljenjima civila, snajperskim terorisanjem civila i dr., ovo je za svaki respekt.
Muslimani ne ubijaju civile ni zarobljenike.
90minut

#14622 Re: Nagorno Karabah

Post by 90minut »

Nisu ni dobili priliku svako selo i svaki grad je bio evakuiran.
neko_sa_strane

#14623 Re: Nagorno Karabah

Post by neko_sa_strane »

detroit-mercy wrote: 12/11/2020 16:42
neko_sa_strane wrote: 12/11/2020 16:23

Kakva je to administrativna jedinica drzave koja istu ne priznaje i kao sto same vodje adminstrativne jedinice kazu, sam cekaj prilku da se razdruze :mrgreen:.
Nisi nikad čuo za skupljanje jeftinih političkih poena u svrhu skretanja pažnje sa bitnih problema poput ekonomije koja je u katastrofalnom stanju, korupcije, kriminala,terora vlasti i depopulaciji. Pričati o razdruživanju a ne smeta ti život na državnoj sisi. De bolan uozbilji se. Nijedna od stranaka na vlasti ne može ništa bolje ponuditi od nacionalizma i nekakvog nametanja zbijanja redova ne što neće i ne želi se dogovoriti već što ne zna i tako već 25 godina. Razumljivo mi je da prolazi ta politika par godina iza rata ali danas kada su odavno pročitani nema smisla. Problem je što je stvoren takav sistem da se ljudi nadaju da će učlanjenjem u stranke doći do rješenja svojih problema i stvara se vrzino kolo.
saimidin

#14624 Re: Nagorno Karabah

Post by saimidin »

zrakomlat wrote: 12/11/2020 16:19
saimidin wrote: 12/11/2020 16:12 Eh sad se komotno moze reci, azeri su od gotova napravili veresiju, sad dal je to njima bilo jasno kad su dogovarali/potpisivali nije ni bitno, cistu vojnu pobjedu su pretvorili u novi staus quo, karabah izgubljen u prevodu, jos ako rusi kazu da armeni ne moraju povuci ni oruzje iz lonca :shock: :?

Ma nema od Armena na Karabahu više ništa. Okruženi su Azerima, pa da i ne povuku oružje, šta im to znači u smislu prednosti, ništa. Shusha je azerska, dovući će tu tehnike i artiljerije da Stepanakert, koji vide ko na dlanu, unište za 20 minuta ako šta pokušaju. Plus što će Azeri rasporediti veliku i stalnu vojsku vjerovatno po granici s Armenijom i imati uvijek vojske oko NK, plus ta turska baza kod Agdama.
ali ima problem, nije to sto je alijev rekao narodu da je dobio potpisom

dobro su se armeni udali, kako su se nadali

to je novi konflikt na cekanju, u azerbejdzanu ali azeri sa rusima

pazi sad ovo, azeri nemaju kontrolu svoga neba:
The Armenian Air Defense Forces and the Russian Aerospace Forces cover the airspace of Armenia and Karabakh, this zone is closed to aviation, except for the military - Ministry of Defense of Armenia

ovi i dalje traze nezavisnost arthsaka, sta ako rusi u slucaju krize priznaju eto nove abhazie, npr krenu azeri kroz 5 god da uspostave vlast, al rusi ih roknu:
Pashinyan: Armenia continues to insist on international recognition of Artsakh/Nagorny Karabakh's independence

spreca bi trabao malo prevesti, ne mogu naci tekst, samo slika:
https://caucasus.liveuamap.com/en/2020/ ... loyment-in

nije ovo ni izbliza dobro za azere kako se cinilo jucer, al moglo se ocekivati da nece rusi baciti armene pod voz, samo ako ovako nastave izgubiti ce azere
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#14625 Re: Nagorno Karabah

Post by corolla02 »

Post Reply