Evo ja ne znam otkud. Otkud, molim te ?
Danasnji "feminizam"
- S4mpion
#13502 Re: Danasnji "feminizam"
Samo fudbaleri su sposobni nabit' im tu razliku, ali ko je ženama kriv što ih fudbal ne zanima.
Ne može svaka bit' žena fudbalera.
Ne može svaka bit' žena fudbalera.
- hadzinicasa
#13503 Re: Danasnji "feminizam"
oh te zle lijene uhljebljene krvopije.
- bandit_mo
#13505 Re: Danasnji "feminizam"
Najjače je kad prosječni balkanoid vulgaris sa plaćom od 400€ vodi brigu da ga žena ne iskoristi za novac 
- saint_mirad
#13506 Re: Danasnji "feminizam"
Brak ranije i jeste bio ugovor u kojem ženi koristi muškarcev novac (jer većina žena nisu radile niti imale svoje) dok muškarac dobija ekskluzivan pristup ženskim genitalijama po želji i potrebi.
Sada je to drugacije, ali svakako da muškarce brine ako ih žene isključivo muzu za pare, to je ženska verzija objektivizacije muškarca kao hodajućeg bankomata.
- bandit_mo
#13507 Re: Danasnji "feminizam"
Ma koga brine? Ronalda i slične? Ti imaju predbračni.saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 17:46Brak ranije i jeste bio ugovor u kojem ženi koristi muškarcev novac (jer većina žena nisu radile niti imale svoje) dok muškarac dobija ekskluzivan pristup ženskim genitalijama po želji i potrebi.
Sada je to drugacije, ali svakako da muškarce brine ako ih žene isključivo muzu za pare, to je ženska verzija objektivizacije muškarca kao hodajućeg bankomata.
Brine ovu sirotinju ovdje koja bi patrijarhat dok me kluže da onda moraju sve plaćati
Uostalom, nek i mali Mujo potpiše predbračni. Zakon je omogućio da otjera sve brige muškarca
- saint_mirad
#13508 Re: Danasnji "feminizam"
Baš to što imaju predbracni pokazuje da ih brine. Jasno je definisano šta je čije. Bezosova žena je postala enormno bogata samo zbog razvoda.bandit_mo wrote: ↑11/11/2020 17:50Ma koga brine? Ronalda i slične? Ti imaju predbračni.saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 17:46Brak ranije i jeste bio ugovor u kojem ženi koristi muškarcev novac (jer većina žena nisu radile niti imale svoje) dok muškarac dobija ekskluzivan pristup ženskim genitalijama po želji i potrebi.
Brine ovu sirotinju ovdje koja bi patrijarhat dok me kluže da onda moraju sve plaćati![]()
Uostalom, nek i mali Mujo potpiše predbračni. Zakon je omogućio da otjera sve brige muškarca![]()
- bandit_mo
#13509 Re: Danasnji "feminizam"
One što ih brine, potpišu. Što ovdje nitko ne predloži svojoj budućoj da zaštiti svojih 400€?saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 17:51Baš to što imaju predbracni pokazuje da ih brine. Jasno je definisano šta je čije. Bezosova žena je postala enormno bogata samo zbog razvoda.bandit_mo wrote: ↑11/11/2020 17:50Ma koga brine? Ronalda i slične? Ti imaju predbračni.saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 17:46
Brak ranije i jeste bio ugovor u kojem ženi koristi muškarcev novac (jer većina žena nisu radile niti imale svoje) dok muškarac dobija ekskluzivan pristup ženskim genitalijama po želji i potrebi.
Brine ovu sirotinju ovdje koja bi patrijarhat dok me kluže da onda moraju sve plaćati![]()
Uostalom, nek i mali Mujo potpiše predbračni. Zakon je omogućio da otjera sve brige muškarca![]()
Neću ulaziti u tuđe razvode i zasluge koje ta žena ima u njegovom uspjehu i koliko bi ga i on sam imao da je morao 10 sati dnevno skakati oko djece i kuće.
- saint_mirad
#13510 Re: Danasnji "feminizam"
Drugačiji je mentalitet ovamo, ne znam ima li smisla praviti direktne usporedbe sa Zapadom. Mada će to doći i ovamo u nekoj budućnosti sigurno.One što ih brine, potpišu. Što ovdje nitko ne predloži svojoj budućoj da zaštiti svojih 400€?
Neću ulaziti u tuđe razvode i zasluge koje ta žena ima u njegovom uspjehu i koliko bi ga i on sam imao da je morao 10 sati dnevno skakati oko djece i kuće.
Ne znam koje Mackenzie zasluge ima radeći po kući i oko dece (kad imaju kućne pomoćnice i sve) da zaradi više desetina milijardi dolara, al eto.
Nekom se posreći i na taj način.
- bandit_mo
#13511 Re: Danasnji "feminizam"
Nemaš ništa protiv direktmih usporedbi sa Zapadom kad spominješ bogaćenje razvodom.saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 18:04Drugačiji je mentalitet ovamo, ne znam ima li smisla praviti direktne usporedbe sa Zapadom. Mada će to doći i ovamo u nekoj budućnosti sigurno.One što ih brine, potpišu. Što ovdje nitko ne predloži svojoj budućoj da zaštiti svojih 400€?
Ne znam koje Mackenzie zasluge ima radeći po kući i oko dece (kad imaju kućne pomoćnice i sve) da zaradi više desetina milijardi dolara, al eto.
Ne poznajem ženu koja se ovdje obogatila razvodom. Većina se godinama povlači po sudu i za minimum minimuma. Govorim kao razvedena žena i kaoena koja je godinama radila u odvjetničkim uredu (čije su usluge uglavnom muškarci koristili).
-
Satori
#13512 Re: Danasnji "feminizam"
Bezosi i "posrecilo se"
Mackenzie Bezos mu je bila racunovodja i jedan od prvih uposlenika. Dala je otkaz da bi radila s njim i podizala s njim poslovno carstvo. Koliko se sjecam, bila mu je i savjetnica, i Bezos je uvijek hvalio njenu poduzetnost.
(morala sam, samo nastavite
)
Mackenzie Bezos mu je bila racunovodja i jedan od prvih uposlenika. Dala je otkaz da bi radila s njim i podizala s njim poslovno carstvo. Koliko se sjecam, bila mu je i savjetnica, i Bezos je uvijek hvalio njenu poduzetnost.
(morala sam, samo nastavite
- saint_mirad
#13513 Re: Danasnji "feminizam"
Radnici u Amazonovim skladištima i mnogi drugi u hijerarhiji kompanije su podjednako poduzetni, ako ne i više, pa opet niko od njih nema milijarde.Satori wrote: ↑11/11/2020 18:12 Bezosi i "posrecilo se"
(morala sam, samo nastavite)
Njen najveći finansijski asset je što se razvela.
- saint_mirad
#13514 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam ni ovako ništa protiv, samo smatram da je usporedba deplasirana. Sama si navela da sa platom od 400€ nema bogaćenja od razvoda.bandit_mo wrote: ↑11/11/2020 18:09Nemaš ništa protiv direktmih usporedbi sa Zapadom kad spominješ bogaćenje razvodom.saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 18:04Drugačiji je mentalitet ovamo, ne znam ima li smisla praviti direktne usporedbe sa Zapadom. Mada će to doći i ovamo u nekoj budućnosti sigurno.One što ih brine, potpišu. Što ovdje nitko ne predloži svojoj budućoj da zaštiti svojih 400€?
Ne poznajem ženu koja se ovdje obogatila razvodom. Većina se godinama povlači po sudu i za minimum minimuma. Govorim kao razvedena žena i kaoena koja je godinama radila u odvjetničkim uredu (čije su usluge uglavnom muškarci koristili).
- bandit_mo
#13515 Re: Danasnji "feminizam"
Čemu onda tolika briga prosječnog balkanoida da će ga žena opeljušati kad:saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 18:17Nemam ni ovako ništa protiv, samo smatram da je usporedba deplasirana. Sama si navela da sa platom od 400€ nema bogaćenja od razvoda.bandit_mo wrote: ↑11/11/2020 18:09Nemaš ništa protiv direktmih usporedbi sa Zapadom kad spominješ bogaćenje razvodom.saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 18:04
Drugačiji je mentalitet ovamo, ne znam ima li smisla praviti direktne usporedbe sa Zapadom. Mada će to doći i ovamo u nekoj budućnosti sigurno.
1.nema šta opeljušati
2. ne želi iskoristiti pravnu mogućnost zaštite svog novca
?
- saint_mirad
#13516 Re: Danasnji "feminizam"
To je evolutivno ukorenjeno, i ima veze sa potrebom da ga žena ne doživljava kao objekat. Pisah gore vezano za brak kako je to išlo.Čemu onda tolika briga prosječnog balkanoida da će ga žena opeljušati kad:
1.nema šta opeljušati
?
- S4mpion
#13517 Re: Danasnji "feminizam"
Uhljebi se na račun muškarca i onda kako to da žene zarađuju manje, a troše više.
Bože, kako li.
Bože, kako li.
-
Satori
#13518 Re: Danasnji "feminizam"
A koliko je njih dalo otkaz na prethodnom poslu i preuzelo rizik da nece imati sta jesti, platiti racune, kupiti pelene djetetu ako Bezos propadne?saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 18:15 Radnici u Amazonovim skladištima i mnogi drugi u hijerarhiji kompanije su podjednako poduzetni, ako ne i više, pa opet niko od njih nema milijarde.
Njen najveći finansijski asset je što se razvela.
Koliko je njih tjesilo Bezosa kada ne sklopi neki ugovor?
Koliko je njih trpjelo njegove hirove i musice 24 h dnevno?
Ima dobar film na tu temu, Rat Roseovih, samo sto je supruga iz filma domacica, a M. Bezos je ipak ulozila sebe u izgradnju tog Amazona.
- bandit_mo
#13519 Re: Danasnji "feminizam"
A on se osjeća kao objekt? Ne žena, kroz izgled i seks?saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 18:21To je evolutivno ukorenjeno, i ima veze sa potrebom da ga žena ne doživljava kao objekat. Pisah gore vezano za brak kako je to išlo.Čemu onda tolika briga prosječnog balkanoida da će ga žena opeljušati kad:
1.nema šta opeljušati
?
De ba..
Brak nije obvezan. Dijeljenje novca nije obvezno. Koga ti brine, lako kroz život može preskočiti. Samo nema onda cviljenja i žala za davnim vremenima patrijarhata...
- MarlboroGold
#13520 Re: Danasnji "feminizam"
Treba naći ženu koja zarađuje više i nju iskorištavati

- saint_mirad
#13521 Re: Danasnji "feminizam"
Žena jeste seksualni objekat, muškarac je statusno-finansijski objekat. Ne postoje bez razloga žene koje su sa muškarcem samo jer ima para. Isto tako muškarci su sa nekim ženama samo jer su hot.bandit_mo wrote: ↑11/11/2020 18:27A on se osjeća kao objekt? Ne žena, kroz izgled i seks?saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 18:21To je evolutivno ukorenjeno, i ima veze sa potrebom da ga žena ne doživljava kao objekat. Pisah gore vezano za brak kako je to išlo.Čemu onda tolika briga prosječnog balkanoida da će ga žena opeljušati kad:
1.nema šta opeljušati
?
De ba..
Brak nije obvezan. Dijeljenje novca nije obvezno. Koga ti brine, lako kroz život može preskočiti. Samo nema onda cviljenja i žala za davnim vremenima patrijarhata...
Objektivizacija i jedno i drugo, samo je razlika u tome koji pol stavlja koji kvalitet na pijedestal.
- saint_mirad
#13522 Re: Danasnji "feminizam"
Pokazalo se da žene koje imaju visoka primanja opet žele muškarce sa još većim primanjima.
Možda da koristis neku bogatu starku i da joj budeš toyboy.
- MarlboroGold
#13523 Re: Danasnji "feminizam"
To ti ne stoji. Imam x primjera gdje žene više zarađuju u užem i širem okruženju. Skladni brakovi.saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 18:32Pokazalo se da žene koje imaju visoka primanja opet žele muškarce sa još većim primanjima.
- saint_mirad
#13524 Re: Danasnji "feminizam"
Sigurno ima i drugih istraživanja sa istim rezultatima, ovo nađoh na brzinu.MarlboroGold wrote: ↑11/11/2020 18:35To ti ne stoji. Imam x primjera gdje žene više zarađuju u užem i širem okruženju. Skladni brakovi.saint_mirad wrote: ↑11/11/2020 18:32Pokazalo se da žene koje imaju visoka primanja opet žele muškarce sa još većim primanjima.
Men with higher incomes showed stronger preferences for women with slender bodies, while women with higher incomes preferred men who had a steady income or made similar money, according to a new survey of 28,000 heterosexual men and women aged between 18 and 75. The study was conducted by researchers at Chapman University in Orange, Calif., and is due to be published in the January 2016 edition of the peer-reviewed academic journal “Personality and Individual Differences.”
The researchers interviewed people in an online questionnaire about qualities they find important in a partner. “What really surprised us was just how substantial this difference was between men and women,” says David Frederick, assistant professor in health psychology at Chapman University and a co-author of the study. Women felt it was more important that their partner made at least as much money as they did (46% versus 24% of men) and had a successful career (61% versus 33% of men), while men favored a slender body (80% versus 58% of women).
- MarlboroGold
#13525 Re: Danasnji "feminizam"
To se baš i ne može upotrijebiti na naše okruženje. Američko društvo je drugačije, kao i njihova svijest. Kad dodaš njihov kapitalizam i konzumerizam onda me to i ne čudi. Kod nas ćeš od mnogih žena čuti da ne mora zarađivati više, ali da je vrijedan i sposoban (pored ostalog). To mnogo više cijene.