Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
OVO JE NAJBOLJI I NAJNIZI PROCENAT ZARAZENIH U FEDERACIJI OD POCETKA OVOG TALASA.
BROJ AKTIVNIH SLUCAJEVA SE PRVI PUT DANAS SMANJIO NAKON 30 DANA.
Znaš šta meni nije jasno.....kako ovu ekipu kojoj i ti pripadaš nije sramota......jebo te 69 ljudi umrlo, ti raspredaš o nekom smanjenu, onakj tamo raspreda o tome ima li zakonske regulative da se proglasi policijski sat....
a ti probaj naglas brojati do 69.....nije lako ni izbrojati
prosle godine svakog dana je umiralo 110 ljudi u BIH jesi li brojao svaki dan?
neko je posravio detaljnije,
sve respiratorne bolesti, uključujući i karcinom, 1830, 5 ljudi dnevno
prosle godine svakog dana je umiralo 110 ljudi u BIH jesi li brojao svaki dan?
nisam.....
znači, to je to, lažu nas da je ovo opasno i unose nepotrebnu paniku u narod, i plus mu ne daju da normalno živi
evo,zna ova gospođa sve o tome,jebo sve epidemiologe svijeta za nju
apropo ovoga, u nas smijeniše onoga epidemiologa koji je bulaznio u kolektivnom imunitetu u HNK, zar ne bi bilo logično da i ovu smijene (naravno, ako se ne radi o privatnim apotekama)....
edit: sad vidjeh, u apoteka u bolnici......ma mislim, ovdje bi smjena trebala ići automatski
pyrocool1 wrote: ↑11/11/2020 13:45
Gdje je ona plasticna iz Zenice isto ,ako se ne varam,...kruzila je u porukama k’o ekspert za virus. Erna..Ema..Ela...
Gdje je ona plasticna iz Zenice isto ,ako se ne varam,...kruzila je u porukama k’o ekspert za virus. Erna..Ema..Ela...
sto se tice korone trenutno imam veliki broj ljudi koji su pozitivni u siroj porodici,nekoliko prijatelja,poznanika itd,90% su to laksi simptomi,odredjeni broj je imao upalu pluca,medju njima ima i djece,starijih,srednjih godina,onih odlicnog zdravlja kao i tezih hronicnih bolesnika,pozitivne su bile ili su trenutno citave porodice,bilo je nekoliko smrtnih slucajeva starijih osoba koji su bili pozitivni
a sada da zanemarimo koronu,da li iko od vas pamti ovoliki broj ljudi oko sebe koji je ranijih godina imao upalu pluca,ja ne,tek bi sporadicno cuo da neko spomene nekoga da je ima,a vjerujem da vecina vas zna da ni upala pluca nije bezazlena jer moze da ostavi ostecenje na plucima,tako da zaista ne mozemo o koroni govoriti kao o necemu bezazlenom jer ja i pored toga sto svake godine imamo sezonsku gripu apsolutno ne pamtim ovoliki broj bolesnih ljudi
Imam jedno pitanje za doktore koji rade sa zarazenima.
Upravo mi javljeno da je neko koga vrlo dobro znam, da je pozitivan, a da nije testiran.
Znaci policija sa podacima dosla pred kucu i trazi osobu tu i tu i govore da mora biti u izolaciji, a da ta osoba uopste nije testirana. U izolaciji je vec nekih 6-7 dana zbog povisene temperature. Nigdje ne izlazi sve te dane. Otvoreno bolovanje, ali nije nikad testirana. Nazvali HES, oni kazu dobit ces rjesenje o izolaciji na adresu. Na sve kazu, mozda je greska u sistemu.
Eh sad jel oni to pravdanje greskom u sistemu, odrade tako sto nekog svog testiraju na tudje ime ili taj test preprodaju nekome drugom.
Osoba trenutno malo teze dise, a doktorice u ambulanti nema. Treba raditi do 2, a otisla ranije i sta sad?! Sigurno bi trebalo snimiti pluca i propisati sumamed, ali od toga nista do sutra...
Pa vidis da mute. Da je neko u ambulanti ili nekog drugog testirao ili poslao zahtjev za testiranje na jedno ime, a otisao neko drugi ili jednostavno ko god ima povisenu temperaturu, na njegovo ime vode kao da je testiran i da je pozitivan, a neko klepi test. Vrlo moguce da je biznis u pitanju.
Na osnovu toga posalju podatke policiji koja izadje na teren i uradi svoj dio posla.
oldtajmer wrote: ↑11/11/2020 13:54
sto se tice korone trenutno imam veliki broj ljudi koji su pozitivni u siroj porodici,nekoliko prijatelja,poznanika itd,90% su to laksi simptomi,odredjeni broj je imao upalu pluca,medju njima ima i djece,starijih,srednjih godina,onih odlicnog zdravlja kao i tezih hronicnih bolesnika,pozitivne su bile ili su trenutno citave porodice,bilo je nekoliko smrtnih slucajeva starijih osoba koji su bili pozitivni
a sada da zanemarimo koronu,da li iko od vas pamti ovoliki broj ljudi oko sebe koji je ranijih godina imao upalu pluca,ja ne,tek bi sporadicno cuo da neko spomene nekoga da je ima,a vjerujem da vecina vas zna da ni upala pluca nije bezazlena jer moze da ostavi ostecenje na plucima,tako da zaista ne mozemo o koroni govoriti kao o necemu bezazlenom jer ja i pored toga sto svake godine imamo sezonsku gripu apsolutno ne pamtim ovoliki broj bolesnih ljudi
Ja to cesto ponavljam..ali dzaba. Ako nista te upale pluca su mjerilo da nesto ne stima. Kinezi su po tome i skontali da je nesto neuobicajeno.
armin071 wrote: ↑11/11/2020 13:54
Ma samo u zatvor pa nek tamo iznosi svoje misljenje. Pa nije joj ovo Svedska da moze pisati sta hoce po facebook-u....
ne treba u zatvor svakako. Ali sloboda govora ne znaci da moze da laprda sta hoce.
Ma samo u zatvor pa nek tamo iznosi svoje misljenje. Pa nije joj ovo Svedska da moze pisati sta hoce po facebook-u....
ne treba u zatvor svakako. Ali sloboda govora ne znaci da moze da laprda sta hoce.
ma može i laprdati. Ali ne može biti šefica apoteke u bolnici koja se bori sa Covidom i tako laprdati
channel10 wrote: ↑11/11/2020 14:04
Pa vidis da mute. Da je neko u ambulanti ili nekog drugog testirao ili poslao zahtjev za testiranje na jedno ime, a otisao neko drugi ili jednostavno ko god ima povisenu temperaturu, na njegovo ime vode kao da je testiran i da je pozitivan, a neko klepi test. Vrlo moguce da je biznis u pitanju.
Na osnovu toga posalju podatke policiji koja izadje na teren i uradi svoj dio posla.
ma može i laprdati. Ali ne može biti šefica apoteke u bolnici koja se bori sa Covidom i tako laprdati
misliš da će snositi nekakve sankcije ,ja sam uvjeren da neće
palermo wrote: ↑11/11/2020 13:33
apropo ovoga, u nas smijeniše onoga epidemiologa koji je bulaznio u kolektivnom imunitetu u HNK, zar ne bi bilo logično da i ovu smijene (naravno, ako se ne radi o privatnim apotekama)....
edit: sad vidjeh, u apoteka u bolnici......ma mislim, ovdje bi smjena trebala ići automatski
I obavezno otkaze podijeliti ovim sto su kao trebali lokalno nadgledati provedbu mjera u vezi sa sinosnjim predizbornim skupovima a treba i provjeriti da li se moze ustanoviti krivicna odgovornost organizatora.
Neke stvari imaju smisla, u Decembru sam imao takvu "gripu" (posto "nije" bilo corone) da je to gluho bilo. Nikad gori u zivotu nisam bio, temperatura 39-40 konstatno, groznica...nista nije pomagalo, pluca su mi se raspadala doslovno, bukvalno sam samo lezao i spavao, kada se nakasljem kao da me nego napuca loptom u pluca, probadanje i gubitak daha. Nisam nikakav teoritacar zavjera, ali nije nemoguce da je virus bio tu dosta prije nego sto je zvanicno i objavljeno.
Nivelacija wrote: ↑11/11/2020 14:15
Imamo drastičan pad procenta zarazenih i niko ni da pohvali stanovnistvo koje je u 90% slucajeva odgovorno?
Prije 10 dana PROCENAT je iznosio 50% zarazenih
Od 3000 testiranih 1500 pozitivnih
Danas na 4500 imamo 1004.
Manje od 25 %..
Kakav bolan drastican pad? Jel ti vidis sta oni rade? Gore ti pise da je testirano 4500, a ja ti gore napisao da nisu osobu testirali, a vode je da je testirana!!! Sta mislis koliko je takvih u tih 4500 koje oni vode? Sta oni mute i lazu. Policajac se smije kad mu se reklo da nije osoba testirana. Kaze, tkao su mene, valjda covjek ne zna sta da kaze ili ne smije. Dodje mi da odem krivicnu prijavu da podignem kontra ambulante i HES-a, pa neka policija proceslja i vidi sta oni to tamo rade....
Last edited by channel10 on 11/11/2020 14:34, edited 1 time in total.